Депутатите все пак започнаха финалното приемане на поправките в Изборния кодекс

Десислава Атанасова пое докладването на текстовете от Изборния кодекс

© Юлия Лазарова

Десислава Атанасова пое докладването на текстовете от Изборния кодексСлед три прекъсвания, консултации между управляващите партии, извънредно заседание на правната комисия и извънреден председателски съвет депутатите най-сетне започнаха финалното приемане на поправките в Изборния кодекс.


Извънредната среща на ръководствата на парламентарните групи при председателя на Народното събрание Цецка Цачева реши да бъде внесен редовния доклад на правната комисия, която заседава в 11.20 часа днес.


При излизането на председателя на правната комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ) да чете текстовете от БСП и ДПС започнаха да тропат по банките. Манол Генов (БСП) поиска да не продължава с гьонсуратлъка. "Видя се, че г-н Кирилов хвърли достатъчно съмнения у колегите с действията си с този доклад, с онзи доклад. Ако искате наистина да има смислен дебат на тази трибуна, нека някой от заместник-председателите да чете доклада, за да няма безредици и да давате почивка", предложи той на Цецка Цачева. "Българският парламент е достатъчно компрометиран заради подобен род действия и не продължавайте с Кирилов да опъвате още авторитета на българския парламент към дъното", настоя Генов.
Цачева му отговори, че и членове на правната комисия могат да докладват текстовете и предложи това да сторят Филип Попов или Чавдар Георгиев от БСП.


Благодаря за предложението, но отговорност на управляващите е да си довършат кашата, която забъркаха, каза Попов и напомни, че с колегата му Георгиев отказват да участват в този фарс.


Станислав Анастасов от ДПС пък възрази, че на депутатите са раздадени два идентични доклада, но с различна сигнатура. Да не се окаже, че след половин час има трети доклад, усъмни се той.


Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се опита да свали напрежението и призова да не се превръща парламентът в говорилня и да се понижава авторитетът на институцията. Йордан Цонев от ДПС му възрази, че реакцията на опозицията била нормална на едно ненормално приемане на закони.


След повторно излизане на Данаил Кирилов на трибуната опозицията, най-вече ДПС, започнаха отново да тропат по банките. Той предложи Четин Казак да докладва текстовете, а ако не е съгласен, това да направи Десислава Атанасова от ГЕРБ.


Благодаря за доверието, което ми оказвате, но този доклад на Изборния кодекс е достатъчно важен и трябва управляващото мнозинство да си носи пълната отговорност за неговото съдържание, каза Казак. И предложи Атанасова да поеме докладването, защото "неотдавна лидерът ви я нарече тежката артилерия". "О-о-о много отдавна беше тежката артилерия", отговори му Цачева.


В крайна сметка Атанасова пое докладването, депутатите си ъдулжиха работното време до приемането на промените в Изборния кодекс. В момента спорът е за секциите в чужбина - окончателното предложение на правната комисия е секциите да са в дипломатическите мисии, а в страните от ЕС и в градовете извън ЕС с над 1 млн. жители да се откриват секции при 100 подадени заявления.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (27)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 458 Любопитно

  Колко души са в залата?

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 2. 2 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3105 Весело

  Честито на мат'рала! А на Герб издънване.

 3. 3 Профил на Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Рейтинг: 515 Весело

  поискаха оставката на председателя на правната комисия в парламента Данаил Кирилов заради скандал с фалшив доклад на комисията.

  Днес стана ясно, че в деловодството на Народното събрание е внесен доклад на комисията за заседание, което не е проведено.

  Простщината победи с ИПОН
 4. 4 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7021 Неутрално

  Ха ха, бързат, за да свършат па бърже, че ги зове ваканцията тия ...

 5. 5 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  До къде стигнахме- турците да защитават българската държавност 90% от юридическите им аргументи са юридически правилни, независимо, че служат за реализирането на тяснопартийните им цели Да- НЕ МОГА да преглътна това!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 6. 6 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 263 Неутрално
 7. 7 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4572 Неутрално

  До коментар [#5] от "Логика":

  Нямат капацитет, това е трагедията...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 8. 8 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8380 Весело

  Да викат на помощ дуета Фидосова-Манолова да им изпее ИЗБОРНИЯ КОДЕКС и да гласуват с аплодисменти!

  [email protected]
 9. 9 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  До коментар [#7] от "hamilton F1": Не знам- на мен ми идва като шамар- в реално време гледам заседанието на НС по канал3...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 10. 10 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 607 Весело

  Абе....

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 11. 11 Профил на today
  today
  Рейтинг: 806 Неутрално

  Поредната брутална подигравка!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 12. 12 Профил на bafdjaf
  bafdjaf
  Рейтинг: 233 Неутрално
 13. 13 Профил на bafdjaf
  bafdjaf
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Леле, Радан верно е шизо...

 14. 14 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 462 Весело

  Десито била "тежката артилерия"? Ха-ха-ха, по-скоро "лека".

 15. 15 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#13] от "bafdjaf":Не случайно е влязъл в политиката. Ако трябваше да се храни само от адвокатската си практика, щеше да си умре гладен...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 16. 16 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  По стара традиция с избирателния кодекс се занимават най-злобните от най-добрите приятели на човека от женски пол!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 17. 17 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3882 Разстроено

  Тази патка на снимката започва да ми става по-противна и от Маноловица!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 18. 18 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Р. кънев иска замяна на думите "населено място" с думата " агломерация"- неговото наистина е болестно състояние...Ако имам възможност днес да ги сурвакам с една дрянова, вярвайте ми, ще го направя с най- голямо удоволствие!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 19. 19 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2139 Неутрално

  До коментар [#14] от "neznaiko.bg":

  " Ха- -ха-ха, по-скоро " лека " . "


  Нали артилерия имаш предвид, защото определението " лека " когато се отнася до Умното Деси, насочва мисълта ми в една друга посока ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 20. 20 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Тия ГРОБари съвсем се разюздаха.
  Явно схващат, че времето им изтича.

 21. 21 Профил на bafdjaf
  bafdjaf
  Рейтинг: 233 Разстроено

  Радан да не напусна залата с ДПС-то?!?

 22. 22 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2139 Неутрално

  До коментар [#17] от "Храбър":

  " Тази патка на снимката започна да ми става по-противна и от Маноловица ! "


  Това е, защото си капризен ... Учи се от Боко ... За него и двете не са били противни в различни периоди от време ... Затова едната стана омбудсМая, а другата ни радва с присъствието си в НС ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 23. 23 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4577 Весело

  Гледам нещо гнусливо държи листчето Десислава Атанасова, а и физиономията и е с подобна гримаса. Защо ли?

 24. 24 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4577 Любопитно

  До коментар [#19] от "niksan1":

  "лека кавалерия"?

 25. 25 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#21] от "bafdjaf": Идиотиите на този субект надминават очакванията ми. Да си скъса юридическата диплома, щото е СРАМ за гилдията! Ако го питам как ще обясни юридически думата "агломерация", понеже НИКЪДЕ в бг. законодателство не съществува юридическа дефиниция за съдържанието й, ще мълчи и ще склепа като патка!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 26. 26 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 811 Неутрално

  точно тая ли мръхла намерихте да сложите за снимка, направо получавам рефлукс

 27. 27 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2139 Неутрално

  До коментар [#24] от "daskal1":

  " Лека кавалерия "


  Има такава интсрументална пиеса от Франц Супе .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK