Тодор Тагарев е новият директор на Института по отбрана

Тодор Тагарев е новият директор на Института по отбрана

© Надежда Чипева, КапиталПрофесор Тодор Тагарев е новият директор на Института по отбрана, съобщи пресцентър на Министерството на отбраната. Заповедта за това е подписана вчера от военният министър Николай Ненчев.


Институтът по отбрана е единственият орган на Министерството на отбраната за научна и научно-техническа експертиза и институция за подготовка на висококвалифицирани кадри в областта на сигурността и отбраната. Новият му директор Тодор Тагарев е бивш военен министър в служебния кабинет на Марин Райков и доказан експерт в областта на отбраната с международен авторитет, се посочва в съобщението.


Той е бил преподавател във ВВВУ "Г. Бенковски", научен сътрудник последователно в Института по управление и системни изследвания и Института за космически изследвания на БАН, директор на Дирекция "Планиране на отбраната" и "Политика по въоръженията" в Министерството на отбраната и ръководител на катедра "Мениджмънт на отбраната" във Военна академия "Г. С. Раковски".
От 2008 г. Тагарев е в Института по паралелна обработка на информацията на БАН, сега Институт по информационни и комуникационни технологии, като ръководител на секция "Информационни технологии в сигурността" и на Центъра по мениджмънт на сигурността и отбраната.


От 2005 до 2008 г. Тодор Тагарев е член на Борда за изследвания и технологии на НАТО и национален представител в неговия панел "Системни анализи и проучвания". Негови научни и научно-приложни публикации са преведени на арабски, арменски, бахаса, грузински, дари, испански, португалски, румънски, руски, сръбски, украински, унгарски и френски езици.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK