Миков и Нинова отиват на балотаж за лидер на БСП (обновена)

Миков и Нинова отиват на балотаж за лидер на БСП (обновена)

© ДневникОчаквано председателят на БСП Михаил Миков и заместникът му в парламентарната група Корнелия Нинова отиват на балотаж за председател на БСП. На първи тур нито един от петимата претенденти не е получил повече от половината гласове на делегатите на 49-ия конгрес.


Миков е получил 329 гласа, съобщи председателят на конгресната комисия по избора на ръководство Румяна Сидерова. Корнелия Нинова има 280 гласа.


За Красимир Янков са гласували 77 делегати, за Георги Гергов - 55, а за Валери Жаблянов - 10
Михаил Миков обяви преди началото на заседанието, че изборът е бил прозрачен и по-демократичен от националните избори, което доказвало колко демократична е партията.


За първи път с тайното гласуване са избрани само двама членове на Националния съвет - Дора Янкова (455) и Стефан Данаилов (385), които са получили гласовете на повече от половината гласували 755 делегати. Корнелия Нинова е получила 368 гласа за член на Националния съвет, а Миков - 360.


За председател на Общопартийната контролна комисия (Другарски съд) също ще има балотаж - между бившия областен управител на София-град Росен Малинов (230 гласа) и бившия депутат Валентина Богданова (214 гласа).


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK