Руският клуб отива на СПА

Бившият руски клуб ще бъде преустроен в еднофамилна къща.

© Георги Кожухаров

Бившият руски клуб ще бъде преустроен в еднофамилна къща.Построена през 1910 г. за тогавашния финансов министър Теодор Теодоров, после министър-председател, с 300 квадратни метра застроена площ, богата сецесионова украса и уреден двор, днес къщата на ъгъла на улиците "Славянска" и "Добруджа" е една от архитектурните ценности на София, паметник на културата от местно значение.


В нея се помещава Руския клуб - притегателно място за политици и интелектуалци от 40-те години на 20 век, и ресторант "Крим", други заведения в по-ново време. Претърпяла редица трасформации през годините, днес сградата отново е в ремонт, т. е. ще бъде преустроена в еднофамилна къща, в чийто сутерен се предвижда да бъде изграден частен СПА център.


Къща за милиони
Къщата е построена по проект на архитектите Георги Фингов и Петко Момчилов, а през 1940 г. е "превърната в два апартамента" по проект на арх. Михаил Пушкаров. След края на комунистическия режим, когато е национализирана, е върната на наследниците на Теодор Теодоров.


От близо година ембленатичната къща е собственост на Ружа Игнатова, която е основател на OneCoin. Според информация в медиите за нея са платени 4,2 млн. евро. В архива на Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН), се съхранява договор, според който Игнатова купува 100 % от капитала на "Антик пропърти" ЕООД, в който влиза и самата къща, на цена от 1 168 300 лв. Продавач е собственикът на бившия ресторант "Крим" Явор Капитанов, който купува сградата през 2005 г. В интервю за в. "Капитал" Игнатова споделя, че има намерение да се нанесе в къщата.


Поредното преустройство: съгласувано


През ноември м.г. НИНКН дава съгласие за преустройство на къщата с мотив, че тя на практика ще се върне към оригиналната си функция - от ресторант ще бъде превърната в жилищна сграда, без да се предвиждат промени по фасадите. В становището, подписано от директора на института арх. Даниела Джуркова, е записано, че при преустройството задължително трябва да се използват единични плътни тухли, а новите вътрешни отвори да бъдат усилени със стоманенобетонни рамки. От него става ясно, че има и проект за ограда.


В конструктивното становище, което е изготвено от инж. Добри Котев и е част от папката с проекти за обекта в архива на НИНКН, е записано, че по желание на клиента в сутерена на сградата ще се оформи СПА зона с фоайе, бар, стая за масажи, парна баня и душове. На първия етаж от еднофамилната къща следва да има трапезария, както и кухня, и килер, две дневни зони, кабинет и дрешник; на втория - две спални, бани с ново ВиК, две гардеробни и будоар, както и помещение за пране, сушене и гладене; а на третия - две спални, едната от които с тераса, баня, дрешник, детски кът и трапезария с кухня. В становището е записано още, че преустройството не налага промени в носещата конституция, а товарът на етажите няма да се увеличи повече от 5% от сегашния.


На оградата на къщата откъм ул."Славянска" е поставена табела, на която се посочва, че строителната площадка е открита на 18 април 2016 г., а целта й е преустройство на обекта в "еднофамилна жилищна сграда, с ново допълващо застрояване". В становището на НИНКН е споменато единствено, че има проект за ограда. На табелата е посочено още, че проектант е "Хай Арт Студио" ЕООД, а строителен надзор "Контрол-Инвест" ЕООД. Продължителността на работата е 6 месеца при строител "БЕ 2" ООД.


"Дневник" изпрати въпроси на Ружа Игнатова, но все още няма нейния коментар.

Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 885 Неутрално

  И проблемът е?
  Че една сграда, посторена като жилищна , ще се ползва пак като такава?????

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 2. 2 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 525 Весело

  Нещо подтекста много ЖЪЛТЕЕ!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 3. 3 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Мрън-мрън-мрън... пуснете и някоя бурка да сте в крак с времето...

  Няма шики-мики.
 4. 4 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Култово място Страхотен ресторант (на не много по скъпи цени от околните-България, Берлин и Офицерския клуб), с тежка атмосфера, както го помня от 60 г'. След прехода нивото се задържа няколко години, но публиката....не всеки му се харесваше.

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 5. 5 Профил на Yavor Trampov
  Yavor Trampov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Аз също не мога да разбера къде е проблема. Някой с много пари си е купил къща, спазва законовите процедури и влага още пари за да ремонтира и започне да използва тази къща. А ние се ровим в живота му. И аз да бях на мястото на Ружа Игнатова, и аз нямаше да отговоря на въпросите.

 6. 6 Профил на nikitovanch
  nikitovanch
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Само не видях къде е БОНБАТА. Написали сте статия, която разглежда процедурата от-до с цел тези които не я прочетат да си помислят, че правят нещо нередно, но в действителност щом е запазена законовата рамка и няма промяна на фасадата на сградата, собственикът може да си прави каквото иска. Да не говорим, че първоначално е построена за еднофамилна къща и сега отново се превръща в такава.

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 7. 7 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 582 Неутрално

  До коментар [#1] от "qwertqwert":

  Просто известяват, да не се окаже после че ще я съборят като тютюневия склад в Пловдив.

 8. 8 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  [quote#5:"Yavor Trampov"]Аз също не мога да разбера къде е проблема. [/quote]

  Къщата е историческа в кратката ни "модерна" история.
  Паметник.

 9. 9 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Не бях чувал за OneCoin и потърсих повече инфо в Гугъл. Доста интересни резултати излезнаха (на английски), Оказва се, че според някои, тази "криптовалута" от 2014, която се опитва да копира Bitcoin, е по–скоро финансова пирамида, базирана в Гибралтар.

  Да си купиш къща–исторически паметник за 4,2 млн. евро в центъра на София е повече от обикновена сделка с недвижим имот. Това си е парвенюшка показност. Не мога да ги разбера тези новобогаташи от къде ли не, дето искат къща на пъпа на София.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 10. 10 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  [quote#5:"Yavor Trampov"] И аз да бях на мястото на Ружа Игнатова, и аз нямаше да отговоря на въпросите.
  [/quote]
  Тя има да мисли за съвсем други проблеми във връзка one coin-а ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 11. 11 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 880 Неутрално

  [quote#8:"Alexander97"]Къщата е историческа в кратката ни "модерна" история.
  Паметник. [/quote]
  В София има не малко къщи, построени преди ВСВ, които са истински бижута. Повечето са в старият център (около Пиротска, бул. Христо Ботев и Мария Луиза. За съжаление не са поддържани като тази, и се рушат. Жалко
  До коментар [#8] от "Alexander97":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 12. 12 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 885 Неутрално

  До коментар [#9] от "c.b.o.":

  Това си е парвенюшка показност.
  -------------------------------------
  То щото пък построяването на тази къща през 1910-а година не е било парвенюшка показност..........

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 13. 13 Профил на noshtnik
  noshtnik
  Рейтинг: 249 Неутрално

  [quote#2:"Captain Shakespeare"]Нещо подтекста много ЖЪЛТЕЕ![/quote]
  Заглавието жълтее със сигурност...

  The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt
 14. 14 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 636 Неутрално

  СПА-център в Центъра - да е жива и здрава Коин-богаташката!
  Мнението: ... за информация от Дневник, за да не стане, като с “тайните“ събаряния (“реконструкции) на културни (и емблематични), национални, регионални и местни (пък те - частни) паметници (сгради) - това е положителен подход!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 15. 15 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1708 Весело

  И какво? Раздухваме работническо-селска завист към Ружа ли? Аз пък казвам - браво на Ружа! Да се пукат душманите.

 16. 16 Профил на Батков-вън
  Батков-вън
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Много важен момент за България - отново богатите хора започват да искат да живеят в красиви къщи в центъра на столицата, вместо зад триметрова ограда в краен квартал без канализация!!!! Това показва развитие в манталитета

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 17. 17 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2119 Весело

  Болшевиките от "Дневник" пак се изказват в стил "Биволъ", Асен Генов и компания "модерни европейци", според които никой няма право да прави каквото и да било, освен ако на тях лично не им харесва, а всички закони трябва да са написани спрямо техните лични предпочитания. Откъде накъде някой ще си купи имот в центъра на София и ще го прави нещо спазвайки всички закони, ако те не са одобрили?!? Ами тия в общинЪтЪ не знаят ли, че модерните европейци я бяха харесали тая къща за нов "Център за иследване на ислямофобските прояви и патриархално-ретроградните наслагвания сред изостаналото население на България" (примерно)? И понеже всичко красиво в тази държава им се полага на тях по право, не може някой ей така да извади пари и да го вземе! Каква е тая държава, какви са тия закони?!?

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 18. 18 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Неутрално

  "OneCoin’s Founder, Owner and Chief Operating Officer ‘Dr. Ruja Ignatova’ is the subject of a host of claims seemingly designed to demonstrate experience and business acumen. Information uploaded to OneCoin.eu states that she received degrees from the University of Oxford and Konstanz, and is the former CEO of Bulgarian private investment firm CSIF.

  If the resume available at OneCoin is to be taken as official information, it is notable that claims made elsewhere are not replicated in the document. Ignatova’s participation in a Harvard negotiating course is only mentioned on the One World Foundation website despite a scan being present in the resume.

  Ignatova’s own websites state that she graduated Oxford with Magister Juris in European and Comparative Law in 2004. The websites in question are blogs from Wordpress, Blogspot andWeebly, the latter two in German stating that in 2004 Ignatova entered employment having graduated from Oxford. A scanned certificate on OneCoin states she completed the program in 2009; no document from 2004 is visible.

  CSIF has been contacted for confirmation of Ignatova’s previous employment, but at the time of writing CoinTelegraphCT r: 33 has not received a response.

  Also working for OneCoin in various capacities are Sebastian Greenwood and Nigel Allan, both of whom have been involved in scam operations in the past."

  https://www.quora.com/What-is-OneCoin-and-is-it-legitimate

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 19. 19 Профил на noshtnik
  noshtnik
  Рейтинг: 249 Весело

  [quote#9:"c.b.o."]Да си купиш къща–исторически паметник за 4,2 млн. евро в центъра на София е повече от обикновена сделка с недвижим имот. Това си е парвенюшка показност. [/quote]
  Представяш ли си пък как се чувстват лондончани, докато араби, индийци и източноевропейци им превземат скъпите сгради и цели квартали...
  До коментар [#9] от "c.b.o.":

  The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt
 20. 20 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Интересно защо OneCoin бяга като дявол от тамян от САЩ? Да не би да е заради дългата ръка на американското правосъдие (справка: ФИФА)?

  "OneCoin is variously stated to be registered in Gibraltar and Ignatova’s alleged home country of Bulgaria. Regardless of its base, however, it is conspicuous that the USA is among the “restricted” countries with the website stating:

  “Marketing Partner Applications may not be accepted from residents within these territories, or there may be limited payment options available.”

  In its review of OneCoin, MLM news, blog commentary and reviews suggests that this is because “OneCoin would easily fall foul of SEC regulation concerning the offering of unregistered securities.”" (https://www.quora.com/What-is-OneCoin-and-is-it-legitimate)

  И друго нещо прави впечатление, ако потърсите инфо на руски за тази "криптовалута", ще откриете маса информация в доста положителен тон. Странно, като има предвид мащаба на маркетинга, който едва ли е по силите на въпросната госпожа и няколко души около нея. Доста прилича на добре организирана медийна пропаганда, каквито сме виждали по други поводи. Да не говорим пък за "спонтанната" матросовска защита от форумните руснаци. КОЙ?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 21. 21 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До коментар [#20] от "c.b.o.":
  Да не говорим пък за "спонтанната" матросовска защита от форумните руснаци.
  ...
  Защита от какво, бе човек ?
  Статията за една къща ли е, или за криптовалута ???

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 22. 22 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Браво на руския клуб!
  Да дадат някоя копейка и на мериканския клуб,за да отиде и той!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 23. 23 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 400 Неутрално

  абе не ми е много приятно
  да се променя функцията от обществена в жилищна,
  но това е. важното е НИКН да следи отблизо да не се
  правят глупости в стил японския, че там видях чутовни
  селянии. тоя арабаджиев мисли, че е като абрамович. купува си
  нещо и нещото веднага започва да се деформира по негов модел.
  ми не става.

 24. 24 Профил на vihar
  vihar
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#16] от "Батков-вън":

  Подкрепям. Нека богати хората да купуват хубавите богаташки къщи в центъра, за да ги възстановят в оригиналния им блясък, а не да ги съборят и да си построят поредната безвкусица!

 25. 25 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1190 Любопитно

  Нашата идея беше OneCoin да стане като Facebook
  Основателят на OneCoin Ружа Игнатова пред "Капитал"
  http://www.capital.bg/biznes/finansi/2015/09/04/2603737_nashata_ideia_beshe_onecoin_da_stane_kato_facebook/

  Доктор Ружа и правенето на пари от нищо
  Чрез комбинацията от криптовалута и мрежови маркетинг OneCoin привлече хиляди клиенти от цял свят и много обвинения, че е измама
  http://www.capital.bg/biznes/finansi/2015/09/04/2603688_doktor_ruja_i_praveneto_na_pari_ot_nishto/

 26. 26 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 681 Неутрално

  [quote#13:"noshtnik"]Заглавието жълтее със сигурност... [/quote]
  То дори е подвеждащо, а и нещо не ми изглежда граматически правилно.

 27. 27 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1190 Любопитно
 28. 28 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  Къщата да се национализира, парите да се секвестират, притежателите им да се разследват, а завистливите читатели да се оставят да злорадстват...

 29. 29 Профил на nibelungs
  nibelungs
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Едно от най-хубавите места в София - не казвам ресторант, защото това е обидно за това култово кътче в сърцето на София!Прекрасна обстановка в една прекрасна къща, градината беше невероятна!Вътре обстановката беше аристократична-дървена ламперия,огледала, тежки полилеи!Прекрасна кухня, прекрасно обслужване!Как можаха да допуснат да съсипят това прекрасно заведение!Някакъв тъпак изрина всичко от вътре за да го превърне в някакъв тъп ресторант, в който никой не влизаше! Във Виена, Прага, Париж, Берлин и на много други места има култови заведения на стотици години, които хората съхраняват, съхраняват и невероятната атмосфера и да продължат да функционират и да доставят естетическа и сетивна наслада!

 30. 30 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 776 Неутрално

  До коментар [#24] от "vihar":

  +
  За съжаление има разлика, мужду богати и богати. Пример - къщата до кино Одеон/на Патриарха срещу бившия Нотариат/, заградена и очевидно оставена да рухне

  До коментар [#12] от "qwertqwert":
  В "нормалните" европейски държави/някои от тях и по - малки" от БГ/, подобни къщи са хиляди и не са "паметници", защото не са изключения. Просто хората така живеят. Без да са "парвенюта". Въпрос на стандарти и на критерии. На родна почва очевидно дефицитни.

 31. 31 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 675 Неутрално

  д-р Ружа Игнатова е образована жена,посветила живота си в едно пирамидално начинание,граничещо с измама,така е класифицирана в Скандинавските страни.

  Tony
 32. 32 Профил на block
  block
  Рейтинг: 746 Неутрално

  До коментар [#17] от "Тюфлекчия":
  първо начинът на придобиване на имот който е от историческо значение е важен, второ произходът на парите е важен и трето по нататъшната съдба и обликът на сградата са важни...

  ислямофобията и патриархалната ретроградност не виждам как се връзват с тези въпроси.

  но очевидно в тюфлекчийското училище тези неща са неразривно свързани.

  а, да не говорим за протестна мрежа и асен генов които май не са страна в сделката а и до колкото знам нямат официална позиция по този въпрос. отново го отнасям към образователната програма в тюфлекчийското училище

  доста жално звучиш, наистина. дай малко по оптимистично

 33. 33 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2119 Весело

  До коментар [#32] от "blockblock":

  Братле, очевидно е че умираш от яд и злоба - предполагам нещо те човърка и не ти дава мира, та си решил да си излееш продукта във форума. Айде иди прочети някоя присъда от последна инстанция в сайта на "Биволъ", или някое коментарче на Асен Генов, успокой се че си голям европеец, умен, красив и образован, и продължавай напред. Очевидно е че въобще не схващаш какво съм написал, така че не се хаби да четеш и да коментираш, защото аз няма да се хабя да ти обяснявам. Нито на теб, нито на другите будни граждани във форума.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 34. 34 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Неутрално

  До коментар [#33] от "Тюфлекчия":

  И как позна, че "умираме от яд"? Щото коментираме съмненията около купувача на сграда–исторически паметник в центъра на София ли? Ми госпожата сама търси показност с подобна сделка. Ние кво, да стоим и да мълчим ли?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 35. 35 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2119 Любопитно

  До коментар [#34] от "c.b.o.":

  Ти защо се разпозна в поста ми, като той си има конкретен адресат?

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 36. 36 Профил на nikitovanch
  nikitovanch
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#29] от "nibelungs":

  Да се внушава: На Запад колко е хубав и как се пазят културните богатства, а в България колко е зле.
  Явно не си бил във Флоренция където катедрала от времето на Ренесанса е превърната в мол. Кое е по-добре, храм да е мол или еднофамилна къща, да стане отново еднофамилна къща?

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 37. 37 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Неутрално

  До коментар [#35] от "Тюфлекчия":

  Щото съм солидарен с мнението на blockblock. Проблем ли е, кво?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 38. 38 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Неутрално

  До коментар [#36] от "nikivan":

  Видял си нещо някъде си и генерализираш. Айде не ставай като умниците, дето съдят за развитието на дадена държава по това, което видят покрай магистралите, докато минават транзит.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 39. 39 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2119 Весело

  [quote#37:"c.b.o."]Проблем ли е, кво?[/quote]

  Ти нещо да не бъркаш форума с кръчмата? Тоя тип комуникация си го запази за приятелчетата по чашка. Айде много здраве.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 40. 40 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 400 Неутрално

  [quote#34:"c.b.o."]Ми госпожата сама търси показност с подобна сделка.[/quote]
  перат се пари.
  със сделки за недвижими имоти
  се перат пари. а тази е подставено лице
  на валентин златев и сие. те перат руски пари
  и източват еврофондове в Правец.
  http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2016/05/13/2759325_doktor_ruja_i_pazaruvaneto_na_imoti_ot_nishto/

  http://afera.bg/%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B8%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B0-%D0%B2-%D1%87.html

 41. 41 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Неутрално

  До коментар [#40] от "mihail_p":

  Нищо чудно да е просто параван като едни други "млади и успели бизнесмени".

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 42. 42 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 366 Неутрално

  До коментар [#39] от "Тюфлекчия":

  До свидания!

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 43. 43 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#27] от "Гогич":

  Не прилича на етническа българка. Но може и да е жертва на пластичната хирургия.

 44. 44 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Това за СПА в сутерена ми дойде малко в повече. Превърнахме Централната баня в музей ,а правим спа в мазето на култова сграда строена с друго предназначение.

 45. 45 Профил на Zdravko Z.
  Zdravko Z.
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#41] от "c.b.o.":

  Dr. Ruja Ignatova seems to be one of these leaders. She has already been convicted of 24 counts of fraud in Germany, stemming from the 2012 bankruptcy of Waltenhofen Steelworks. Ignatova and her father pled guilty to charges of embezzling money from employees and suppliers, bank fraud, fraudulent accounting practices and even attempting to unbolt machinery to ship back to Bulgaria. She received a suspended jail sentence of one year and two months.

  http://bitsonline.com/onecoin-biggest-scam-history/

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK