Миков пожела на Нинова да пази БСП от превръщането й в залог на лични амбиции

Михаил Миков и Корнелия Нинова на 49-ия конгрес на БСП веднага след обявяването на резултатите от балтожа, който Миков загуби с 49 гласа.

© Юлия Лазарова

Михаил Миков и Корнелия Нинова на 49-ия конгрес на БСП веднага след обявяването на резултатите от балтожа, който Миков загуби с 49 гласа.Сваленият председател на БСП Михаил Миков, който загуби на балотажа от Корнелия Нинова, благодари във фейсбук "на всички, които по идейни съображения и безкористно ме подкрепяха; на всички, които предпочетоха да останат верни на принципите си и не се изкушиха от материалното".


"Винаги съм приемал това и като лична подкрепа, но преди всичко – като подкрепа за политиката и посоката, по която вървяхме заедно. Това е посоката в интерес на хората. Такава трябва да бъде посоката на всяка истинска лява социалистическа партия", пише още Миков.


Той пожелава на "др. Нинова много успехи и кураж да продължи с реализацията на политики, които връщат доверието на хората". "Да продължи да пази партията от превръщането й в залог на лични амбиции! Да прави всичко с мисъл за хората! Това е нейната най-голяма отговорност пред 125-годишната ни партия, пред България, пред хората", пише още бившият лидер на БСП.


Според него основната задача на социалистите ще продължи да бъде утвърждаването на БСП като последователна социалистическа партия, като основен център за лява политика и алтернатива на досегашното статукво. Честното разграничение от това статукво е залогът за политическото ни бъдеще, допълва той.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK