Пловдив - европейската столица, която иска да забрани забулването

Една от основните улици в квартал Столипиново

© Анелия Николова

Една от основните улици в квартал СтолипиновоЧетвъртък следобед в "Столипиново" изглежда като час пик на някой голям град. По основните улици кипи живот и има постоянно движение на хора. Сергиии, малки магазини за дрехи и храни, и бръснарници посрещат клиенти.


Рангел ни развежда, за да покаже нагледно, че в ромския квартал, наброяващ близо 20 хиляди души, няма бурки. Пловдив беше един от градовете, обхванат от "бурка треската". Всъщност бурка е некоректно да се употребява, защото това е облекло, с което се покрива изцяло лицето на жената, дори очите. Такива жени в България не се срещат.


Общинският съветник от ВМРО Александър Сиди подобно на други свои колеги от страната внесе предложение за забрана за носене на облекло, покриващо изцяло или отчасти лицето. Предложението му ще бъде разгледано от общинския съвет във вторник, 17 май.
Столипиново в четвъртък следобед е като в час пик.

© Анелия Николова

Столипиново в четвъртък следобед е като в час пик.


За разлика от други градове (Харманли, Стара Загора или Пазарджик) предложението в Пловдив е доста по-широко формулирано.


Предлага се забрана за "носенето на облекло и аксесоари, покриващи лицето, както и всички други видове религиозно облекло и символи, които са в разрез с морала и традициите на религиозните общности в България".


"На коя религиозна общност? Примерно християнската общност не приема да се ходи с фесове, възприема, че е символ, който е свързан с исляма. Обратното, при нас, ние не че не приемаме, аз мога да кажа, че ислямът е доста толерантен като религия и никога не съм чувал досега някой мюсюлманин да е излязъл да каже, че има нещо против свещеникът да се разхожда с кръста отпред по улиците.


Тук точно това нагнетяват. Нито едната, нито другата религия може да ползва нещо, което е символ на тази религия и да го показва пред обществото",


коментира Кемал Тинев, зам.-председателят на "Народна партия "Свобода и достойнство", който отговаря за пловдивския регион. За него предложенията са комични и заявява, че ако бъдат приети, ще бъдат обжалвани.
Обяснението му - "всичко е политика".


Кемал Тинев, зам.-председателят на "Народна партия "Свобода и достойнство", който отговаря за Пловдивския регион

© Анелия Николова

Кемал Тинев, зам.-председателят на "Народна партия "Свобода и достойнство", който отговаря за Пловдивския регион


"Ние като държава имаме конституция, имаме и закони, които казват, че нито жена, нито мъж може да отиде някъде със закрито лице. Личните документи не можем да си ги направим с нещо върху лицата ни. Защо трябва да се приемат закони, които всъщност ги има в държавата? Де факто тук не се зачитат законите на национално ниво, ами ще си прокарваме някакви местни закони, за да си правим политически дивиденти. Ако някой си мисли, че това е направено с цел българските граждани да се чувстват по-добре, излизайки в обществото, нека не се заблуждава. Това е направено с цел политика", коментира Тинев.


Срещу предложенията се обяви общинският съветник от Реформаторския блок. Цитирана от dariknews.bg, Пепа Деведжиева казва, че е абсурдно да се приема подобна забрана на местно ниво, преди да има окончателно приет законопроект от Народното събрание. Такъв беше внесен от Патриотичния фронт и гласуван миналата седмица на първо четене в регионалната комисия.


Срещу предложението са се обявили граждани и представители на евангелските църкви, които са се обединили в подписка. Според тях


предложенията са незаконосъобразни и противоречат на Европейската конвенция за правата на човека, на българската конституция и на Закона за вероизповеданията.


"Слизам в Германия от самолета, гледам индиец, християнин, мюсюлманин. Като видиш човека, и го определяш каква е религия. Аз се разбирам с всеки, но от каква гледна точка хората гледат на нещата не знам. Напоследък са много нервни хората нещо. Изобщо не знам, безработицата, хората се нервират", казва Найден Белялов. Живял няколко години в чужбина, той се е върнал заради болест на жена му. Работил е като барман, сервитьор - в Англия, Холандия и на други места. Казва, че положението в квартала не се е променило за времето, в което е отсъствал.


Един от месчитите в Пловдив, Столипиново

© Анелия Николова

Един от месчитите в Пловдив, Столипиново


"Ако забранят бурките - нямам думи. Не знам как да се изкажа просто. Не знам откъде тръгна", казва Белялов, който стои пред един от няколкото месчита в квартала. Казва, че в Пазарджик, където има жени, които носят никаби - облекло, което покрива лицето, но оставя очите открити, просто хората така са си наумили да живеят. "Това е начин за живот, но не са опасни. Целият свят знае какво е мюсюлманин, какво е евреинът. Набожен човек не може да върши злини. Това са хора, които използват религията. Крият се. Както някой депутат се крие от депутатските си дела, така и някои използват исляма, може и да не е само исляма, и те вършат много.


"Няма напрежение, няма бурка. Ставаме европейска столица на културата. Ще идват туристи, които ще идват с бурки. Не можеш да им кажеш на тях - ще имаш глоба",


коментира Айри Мурад, общински съветник от НСПД в Пловдив. Той смята, че се създава излишно напрежение с подобно предложение, което няма да засегне никого в Пловдив, защото там няма хора, които носят бурки.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на burgas73
  burgas73
  Рейтинг: 213 Неутрално

  ПловдиД?!?!?!? Това къде е?

 2. 2 Профил на loremipsum
  loremipsum
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Как така европейска столица на културата ще забранява забулването на жените!? Супер некултурно е жените да ходят незабулени!

 3. 3 Профил на burgas73
  burgas73
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Всеки греши - поздрави към редактора за бързата реакция.....

 4. 4 Профил на Moonshine
  Moonshine
  Рейтинг: 584 Любопитно

  Във Франция също имаше около 9000 бурки на 65 милиона население, но това не беше причина да не се въведе забрана. Ако ПловдиД е европейска столица, то Париж какво е и защо никой не направи репортажче там?

 5. 5 Профил на zico2
  zico2
  Рейтинг: 367 Весело

  "Няма напрежение, няма бурка. Ставаме европейска столица на културата. Ще идват туристи, които ще идват с бурки. Не можеш да им кажеш на тях - ще имаш глоба"

  хахаха, да Пловдив ще бъде залят от жени с бурки и мюсюлмани, защото те страшно се вълнуват от картините на Златю Бояджиев, спектаклите на Мариус Куркински и архитектурата на Стария град

 6. 6 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1266 Любопитно

  Прекалявате с политкорекностите, "Дневник".
  Нали всички искате "гражданско общество"?
  Ей ви го, общинските съвети са пряко избрани от гражданите.
  Ама гласували нещо, което не ви харесва, нищо че е напълно законно и отговаря на желанията на 80% от избирателите?
  Еми друго гражданско общество специално за вас нямаме.......

  "Ставаме европейска столица на културата. Ще идват туристи, които ще идват с бурки. Не можеш да им кажеш на тях - ще имаш глоба"

  Този цървул, който дори българската граматика не е благоволил да научи, може ли да ми отговори на един въпрос: Какво става с жена, ако се появи с къса пола на улиците на Техеран или Рияд?
  "Казват" ли им нещо или директно ги арестуват и съдят на смърт, м?
  Наглеци.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 7. 7 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Пловдив - европейската столица, която иска да забрани забулването
  ---------------------------------------
  Точно такива европейски столици искам да виждам по-често.
  А не "европейски" столици със Шариатски зони....

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 8. 8 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  "Той смята, че се създава излишно напрежение с подобно предложение, което няма да засегне никой в Пловдив, защото там няма хора, които носят бурки."... Е тогава какво мрънка този общински съветник? Хем няма бурки, хем щяло да има напрежение ако е има забрана. Някак странно звучи. Или може би се надява да има?

  Panta rhei....
 9. 9 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 991 Неутрално

  Няма никого да засегне. Напълно излишно и пр. Но пък от друга страна "създава напрежение". И тази изключително мъдра теза повторяна в различни вариации N брой пъти в N-ти материал. На мен поне ми втръсна. Всеки си има право на мнение, но някаква мяра трябва да има. Иначе наистина е предозиране.

 10. 10 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 418 Любопитно  Засилват се опитите на Турция да се меси в делата на България, алармират наши учени  Сериозно сме обезпокоени от засилващите се опити на редица официални институции и политически личности в Република Турция да се месят открито и необезпокоявани във вътрешните работи на нашето Отечество. Както вие добре знаете, тези опити за груба намеса стават по няколко пътища – дипломатически, икономически и пр. начини.

  Това се казва в отворено писмо до парламентарния шеф Цачева и премиера Борисов, подписано от редица именити наши учени. Сред тях акад. Константин Косев, акад. Георги Марков, акад. Васил Гюзелев, проф. Иван Маразов.

  Според тях за всички са видни опитите на турския Дианет да ръководи делата на българската мюсюлманска общност, както и да се намесва пряко във вътрешнополитическия живот на България.

  Писмото обръща внимание и на дискусията около новия Изборен кодекс. Според учените „около промените в новия избирателен кодекс малобройна, но шумна група протестъри вдига врява до Бога, че се нарушавали човешките права на българските турци, изселили се в Република Турция.”

  Те изтъкват в същото време ,че турският посланик в България се държи като генерал губернатор, външното министерство на България загадъчно мълчи, а външният министър коментира всякакви други казуси, но не и действията на турските дипломати.

  Обръща се внимание и как през последните дни пред очите на официалните български институции се извършва покупката на двете най-големи български болници – Токуда и Сити клиник, от една известна турска корпорация.

  За никого не е тайна стратегията на турската дипломация да реализира т.нар. „Стратегическа дълбочина“ – т.е. да наложи политическото си влияние върху държавите, чиито територии са били част от някогашната османска империя. Политиката на Република Турция по отношение на конфликта в Сирия е показателна в това отношение, се коментира в писмото.

  В заключение учените заявяват, че разчитат на категоричната и недвусмислена реакция на Цачева и Борисов, за да не се допуска и в бъдеще пряката намеса на Република Турция във вътрешнополитическия живот на България.

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 11. 11 Профил на Yadada
  Yadada
  Рейтинг: 669 Любопитно

  Да попитам само - т.к. е забранено закриването на лицето на обществени места, това значи ли, че е забранено зимата да ходим по улиците с шапки и шал, който да покрива лицето от под очите надолу?

  БКП = БСП = СДС = ДПС = НДСВ = ГЕРБ = Мафия! The Revolution Will Not Be Televised
 12. 12 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 1027 Любопитно

  "Пловдив - европейската столица, която иска да забрани забулването"

  Лорче,
  а Париж каква столица е? Да не е африканска? Щото и там е забранено забулването...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 13. 13 Профил на Gligani
  Gligani
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Дневник, докога ще ни я натрапвате тази Лора Филева? Чухме я един път, два пъти, три пъти, ай бактън вече от нея и желанията ѝ да се разхождат чувалени жени в България!

 14. 14 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  До коментар [#6] от "pag":

  от дебат за идеите, мечтите, моралът и възпитанието, ще остане на дневен ред дебатът за облеклото.

  забраната е глупава и вредна, показва страхът и безсилието на държавата пред непознатото.

  с часове по "майчин" език в татковината, с новини на турски, с етническа партия-корпорация в парламента, с даването на сектор "сигурност" на концесия, с отказа си да провери източниците на финансиране на ислямистки организации - държавата отдавна е абдикирала от контролно-охранителните си функции и политиците са го ударили на гол популизъм.

  ако не друго, то са случили на първосигнален мат'рял, дето само му трябва "старт", за да скочи в защита на kleta majka balgariq.

 15. 15 Профил на xax
  xax
  Рейтинг: 230 Неутрално

  Статията би била по-уместна, ако Пловдив беше станал арабска столица на културата. Правите двоен популизъм - върху един слаб популизъм градите още по-слаб такъв.

 16. 16 Профил на sherekhan
  sherekhan
  Рейтинг: 259 Неутрално

  Предлагам на авторката на статията да се забули в знак на протест!

  "От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи." Васил Левски
 17. 17 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 930 Весело

  Пловдив, България, преди два дни, разговор с жената, която чисти входа, циганка от Столипиново, изключително приятна жена, с две деца, които в събота и неделя води със себе си, и двете ходят на училище, момиченцето ми каза, че иска да стане учителка, като порасне.
  Цитат от майката по повод забраната за бурките "Шъ ги забраняват, казъм, как няма. Плашат дИцата кат караконджули."
  Ама Лора Филева със сигурност не е попаднала на нея.

  Доброто е заразно
 18. 18 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "...Ще идват туристи, които ще идват с бурки. Не можеш да им кажеш на тях - ще имаш глоба"...:" Напротив- точно Р. България има законното право да си въвежда свои собствени закони на своята територия- това се нарича държавен суверенитет. Така, че- ДЪРЖАВАТА България МОЖЕ законно да каже на чужденците с бурки- тук - в Пловдив- са забранени бурките. Освен това- ЕВРОПЕЙСКАТА столица на културата не предполага носенето на бурки, защото ЕВРОПЕЙЦИТЕ масово не са мюсюлмани, а християни и атеисти.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 19. 19 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Въпрос към авторката и Дневник, които очевидно смятат, че няма нужда от забрани. Вие другари и другарки, аджеба питали ли сте въпросните жени, как им харесва да ходят като нинджи? Питали ли сте ги, наистина ли е по своя воля, по волята на бога им или по волята на неясни фактори облъчващи съпрузите им? Питали ли сте ги, те на равно ли са третирани от съпрузите си или не? Отговорите ги знаем и се досещаме. За това не говорите обаче, защо?

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 20. 20 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Весело

  Както може да ес забележи, става дума за "европейска" столица, а не столицата на главорезите от Саудитска Арабия или столицата но ИДИЛ, където и де се намира.
  Дребен детайл.

 21. 21 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#17] от "dogwoman":"...Цитат от майката по повод забраната за бурките "Шъ ги забраняват, казъм, как няма. Плашат дИцата кат караконджули." .." И при мен се случи така- бях на 10 години, когато при разходка с родителите ми в Карлови вари за пръв път в живота си видях жена с бурка + златно домино на очите...Страшно се изплаших и се скрих зад родителите ми, защото не виждах как се движи това същество- не се виждаха краката му и оставяше впечатление, че се плъзга по земята...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 22. 22 Профил на ЛицеMERKErdogan
  ЛицеMERKErdogan
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Значи за да си европейски град трябва да има бурки?! Боже, боже...(ох,sorry,Дневник, по-скоро трябва да кажа "Allah akbar", както викат ot moderate opposition v Syria,докато вадят сърца.)
  Според ЛицеМеркел ислямът бил част от Германия.
  Тук в БГ, Дневник и Росенчо копаят яко дъното,в надпревара кой ще бъде по-голям полит-коретник и да се мазнят на западните полит-коректници. (Росенчо нали каза, че се възхищавал на Меркел!?).
  Ама то верно, че всички западни градове сa пални с тези ислямски ненормалници. Поне БГ да опазим от тази паплач. Нека вземем само хубавото от Запада, а не всяка идиотщина!Защо не вземем вземем пример от Орбан Виктор?
  Започвам да съжелявам, че гласувах за Росенчо и участвах в протестите през 2013.

 23. 23 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Бурките трябва да се забранят навсякъде. В мюсулмански страни глобяват за други, крайно безобидни за нас неща - там правото е тяхно и така са решили, но тук решаваме пък ние и те също ще се подчинят!

 24. 24 Профил на due07477623
  due07477623
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Лора Филева - про-турския пудел на Ердоган се изказа.

 25. 25 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 592 Неутрално

  "Пловдив - европейската столица, която иска да забрани забулването"
  Кога забулването е било традиционно в европейската култура? Ако искаме да се съхрани европейската култура забулването трябва да се забрани на всякъде в Европа!

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. "Русия е наш враг и окупатор. Управляваната от нея пета колона вероятно днес може да бъде по-опасна и от открита агресия." Саломе Зурабишвили, президент на Грузия
 26. 26 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Весело

  Ако ще сме толкова отворени и ще приемаме бурките, нека да приемем и наказанията на жените- убийство с камъни, за поглед на друг мъж, затвор за жената за ровене в телефона на мъжа и др.

 27. 27 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 1536 Неутрално

  В статията се казва, че нямало нито една жена, която да ходи с бурка в България. Това дали е вярно?!
  Второ, защо на хората в Столипиново им пречи тази забрана, щом като (поне повечето от тях) никога не са носили бурки, че даже и не ги виждат по улиците?

 28. 28 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Трябва да се прави разлика между традиционно, униформено,модерно и религиозно облекло. Религиозното облекло се носи само от свещено служителите! Не бива да се заблуждаваме, че носенето на бурките не е платено от външни враждебни към нас сили, с цел създаване на база на екстремистите у нас. В интерес на ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО това да не се случи.

 29. 29 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 930 Неутрално

  До коментар [#27] от "kazushi":

  На хората в Столипиново първо не им пречи забраната и второ - малцина са чували за нея, защото изобщо не ги вълнува.

  Доброто е заразно
 30. 30 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#11] от "Yadada":

  Най-добре да ходиш гола, за да ти се вижда цялата грозотия скрита от шала и шапката!

 31. 31 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  До коментар [#6] от "pag":


  [quote#6:"pag"]Прекалявате с политкорекностите, "Дневник". [/quote]
  Не е до това-"грантаджийство" се вика.

 32. 32 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1825 Весело

  До коментар [#17] от "dogwoman":


  [quote#17:"dogwoman"]Ама Лора Филева със сигурност не е попаднала на нея. [/quote]
  Не е чистила и нейния вход-затова...

 33. 33 Профил на pupil24
  pupil24
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Лорче, колко още статии ще напишеш за тия бурки? Очаквам при следващата статия на снимката да си забулена - след цялата тая любов към бурките!

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#27] от "kazushi":"...В статията се казва, че нямало нито една жена, която да ходи с бурка в България. Това дали е вярно?!.."
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/05/16/2760865_v_pazardjik_e_sustaven_purviiat_akt_za_hodene_sus/
  В Пазарджик е съставен първият акт за ходене със закрито лице 17:50 на 16 май 2016

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1266 Любопитно

  [quote#14:"хм"]от дебат за идеите, мечтите, моралът и възпитанието, ще остане на дневен ред дебатът за облеклото. [/quote]

  Дебатът си е дебат, никой не ви ограничава да дебатирате каквото ви е интересно, при нас има демокрация, не шариат.
  Може да се дебатират и правата на ЛГБТ, и правата на педофилите, миналия месец някакви искаха да си пушат марихуаната най-демонстративно, други - всички да станат тревопасни ("вегани", пхе....), но това не означава автоматично да си затворим очите и да оставим всички да си правят каквото им говорят гласовете в главите.

  Знанието е сила, информацията - власт
 38. 38 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#6:"pag"]Прекалявате с политкорекностите, "Дневник".[/quote]

  Напоследък забелязвам, че гербаджийските каскети се строяват и по тази ос - омраза към политкоректността.

  Малко по малко си идват там, дето им е мястото - в хора на цар Путя Кремълски.

  Иначе, за забраните на бурки, които ги няма, какво да кажем - чист популизъм. Разбира се, хора, клъвнали на въдицата на най-големият популист в България - вождът Винету - няма как да имат интелектуалните механизми да разпознаят популизма.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 39. 39 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1725 Неутрално

  Явно е, че има директива от върхушката на Герб, до всички местни бокозомбита, според която насажданата междуетническа и религиозна омраза от ксенофобите, трябва да бъде подкрепена от Герб! Иначе, как да си обясним това масово умопомрачение... Ако герберите си мислят, че ксенофобията ще им донесе по-голяма подкрепа, имат много здраве от арменския поп...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 40. 40 Профил на Никола Николов
  Никола Николов
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#11] от "Yadada":

  Въпросът Ви е много резонен. Аз също се питам, какво ще правят скиорите и мотористите. Най ми е жал за дечицата, които в студените зимни дни родителите им са ги помъкнали опаковани като космонафти. Сега се сещам, че и космонафтите ще трябва да внимават.

 41. 41 Профил на ludiakolio
  ludiakolio
  Рейтинг: 433 Неутрално


  Малко инфо от "цивилизования"сват за справка на Лорчето и съпоставка - http://life.dir.bg/news.php?id=22647153

 42. 42 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3385 Весело

  [quote#29:"dogwoman"]На хората в Столипиново първо не им пречи забраната и второ - малцина са чували за нея, защото изобщо не ги вълнува.[/quote]
  и трето (най важно) единици са които могат да прочетат решението на ОС

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 43. 43 Профил на Yadada
  Yadada
  Рейтинг: 669 Весело

  До коментар [#40] от "nnikolov_bg":

  Може би тези, които се забулват просто трябва да почнат да ходят с каски

  БКП = БСП = СДС = ДПС = НДСВ = ГЕРБ = Мафия! The Revolution Will Not Be Televised
 44. 44 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3043 Неутрално

  ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА

  ами да... Не на демонстративното задкулисие!

  "Пловдив - европейската столица, която иска да забрани забулването"

 45. 45 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1266 Весело

  [quote#38:"stupid_american"]Напоследък забелязвам, че гербаджийските каскети[/quote]

  Хехе, а горното политкоректно ли е? Или за вас правилата не важат, вие сте много специални.......

  Хубаво, тогава ще се обръщам към вас с "десебарски бомбенца", примерно, а към "лидерите" ви - "плешивия аватар" и "дребния гном".

  Страхотна интелектуална дискусия ще се заформи, специално като за най-умни и най-красиви.....

  Знанието е сила, информацията - власт
 46. 46 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 997 Неутрално

  Лорче, не ти ли писна...

  Няма шики-мики.
 47. 47 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1266 Любопитно

  [quote#39:"Rim"]Ако герберите си мислят, че ксенофобията ще им донесе по-голяма подкрепа, имат много здраве от арменския поп...[/quote]

  Ако десебарките си мислят, че ислямофилията ще им донесе по-голяма подкрепа, имат много здраве точно от арменския поп.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 48. 48 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3043 Любопитно

  МОЧА имени Лелина

  Какво казва по темата пробационната пп Атака
  в поредица от TV сказки за що е цивилизация?

  "Пловдив - европейската столица, която иска да забрани забулването"

 49. 49 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1266 Весело

  [quote#40:"nnikolov_bg"]като космонафти[/quote]

  [quote#40:"nnikolov_bg"]че и космонафтите ще трябва[/quote]

  Хем остроумен, хем грамотен. Бравос.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 50. 50 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Дневник, отново отправям към вас апел вместо всеки ден да ни занимавате с въпроса за забрана на бурките, да започнете всеки ден да пишете по нещо за проектираното трансатлантическо споразумение. Това е нещо, което би имало далеч по-голямо отражение върху живота ни от забраната за носене на бурки, нямащи нищо общо с културата на мюсюлманите в България.

 51. 51 Профил на Никола Николов
  Никола Николов
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#49] от "pag":

  Приемам забележката.

 52. 52 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8104 Неутрално

  Защо и във Франция бурките са забранени.

 53. 53 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 1075 Гневно

  лоро,защо се бъркаш и говориш от името на пловдивчани?!?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK