Държавата отпуска още 213 хил. лв. за стипендии на даровити деца

Държавата отпуска още 213 хил. лв. за стипендии на даровити деца

© Анелия НиколоваМинистерският съвет одобри отпускането на допълнителни 213 570 лв. за изплащане на стипендии за деца с изявени дарби. Средствата са допълнителни разходи и трансфери по бюджетите на просветното министерство и на общините, за стипендии по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища.


За 2016 година по програмата са определени средства в общ размер на 893 750 лв., посочва правителствената информационна служба.


През тази година е предвидено децата с изявени дарби да получават еднократна стипендия от 195 лв. или месечни стипендии по 135 лева.


Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища цели да бъдат насърчавани творческите, научните и спортните заложби и потребности на деца, класирани на първо, второ и трето място на конкурс, олимпиада или състезание на национални и международно равнище.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK