За преодоляното вето и отнетия шанс на разума

Доц. Кристиан Таков

© Надежда Чипева, Капитал

Доц. Кристиан ТаковСъс 135 гласа "за", 27 "против" и 3 "въздържал се" депутатите приеха отново оспорените от президента Росен Плевнелиев текстове от Изборния кодекс за гласуването в чужбина и така ветото му беше преодоляно. Половин час по-късно преподавателят по право в Софийския университет "Св. Климент Охридски" доц. Кристиан Таков, който е и член на Правния съвет към държавния глава, реагира остро в профила си във "Фейсбук". "Дневник" публикува мнението на Таков с негово съгласие.


Президетското вето даде шанс на разума. Разумът обаче го няма и шансът увисна.


Съжалявам да се повторя, но продължава да е вярно - глупостта властва, истерията сочи пътя.
В случая голямата отговорност се носи от големия. В парламентарната група на ГЕРБ демонстрираха ниво на мислене като на дребен мошеник. Дребността им иде от това, че нямат идеали, а принцип за тях е непозната дума.


Мисленето на тези хора в парламента е като на човек с тежки ментални увреждания. Сведено е до елементарни биологични нужди. Усвояване и отделяне.


А ако се самооблъщават, че играят покер с дявола, да им припомня - сделка с дявола се сключва само ако лукавият ще е прецакан. В случая прецакана са България, разумът и приличието.


Не можем забрани никому да е тъп. Но можем да презирам низостта на мотивите му.


Грехът ви ще е вечен. А в много по-обозримо бъдеще - треперете от изборите.


Anathema estote.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK