Вътрешната комисия пусна закона за забрана на забулването (допълнение)

Красимир Каракачанов

© Анелия Николова

Красимир КаракачановПарламентарната комисия по вътрешен сигурност и обществен одобри с пълно единодушие - 12 гласа "за" и в отсъствието на депутатите на ДПС законопроекта за забрана за облекло, покриващо или скриващо лицето.


Законопроектът беше представен от съпредседателя на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов. Преди изказването на депутатите зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов представи становището на МВР, което бе в подкрепа на законопроекта във връзка с опазване на националната сигурност и обществения ред.


Ципов цитира член 37, ал. 2 от Конституцията, според който свободата на вероизповеданието не може да бъде насочена срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала или срещу правата и свободите на други граждани. В този смисъл основният закон допуска ограничаване на свободата на вероизповеданието на основания, предвидени в него, обясни зам.-министърът. При прилагане на законодателството трябва да се постигне баланс между свободата на вероизповеданието, което включва и носенето на определено облекло като част от религиозните ритуали и традиции от една страна и защитата на националната сигурност и опазването на обществения ред от друга.
В Закона за българските лични документи и Правилника за издаването им има въведени ограничения, които целят осигуряване на възможността за идентификация на хората, заяви още Ципов. Той представи и анализ за подобни закони във Франция, Белгия, Германия и Холандия. В първите две държави има регламентирана забрана за носене на облекло, прикриващо или скриващо лицето на обществени места. Такава ограничение има и в редица провинции в Германия, където е забранено носенето на такова облекло от учители или възпитатели на обществени места. През 2015 г. правителството на Холандия одобри законопроект, който забранява забулването на обществени места и предстои обсъждането му от парламента.


Преди Красимир Каракачанов да представи проекта (той закъсня за заседанието и пръв говори Ципов - бел.ред.), председателят на комисията Цветан Цветанов "му обясни ситуацията", докато сяда: "Становището на вътрешно министерство и становището, което идва от народните представители на министерство на правосъдието е положително. Просто бъдете максимално кратък", призова го Цветанов, за да "може действително да пристъпим към гласуване, защото няма коментари, които да се направят от колегите."


"Господин професор" или "господин министър", вместо "господин председател"


"Благодаря Ви, господин професор", започна Каракачанов и бързо се поправи с "господин председател" като се оправда за лапсуса с натоварения си ден и продължи с "но защо не", визирайки възможността един ден Цветанов да стане професор.


По думите на Каракачанов законопроектът е във връзка с опасна тенденция в българското общество, която се е наблюдавала приблизително от 10 години. Тя била свързана с опитите на някои ядра на радикален ислям, финансирани от външни фактори, да се разделя българското общество. Първата цел според него била разделяне на мюсюлманското общество на правоверни - които "ходят облечени с бурки, носят големите бради и т.н.", и неправоверни. Идеята на закона е да се улесни възможността на правораздавателните органи да преследват представителите на този вид радикален ислям.


"Това касае и сигурността, защото когато ти получаваш документи за самоличност, няма как да ги получиш с една дреха, която ти скрива лицето и ти се виждат само очите", отбеляза Каракачанов. Той обясни, че на обществени места и в обществени сгради не се знае "кой се движи под това облекло". В закона е направено изключение по отношение на карнавали, спортни мероприятия и за хора, които по медицински нужди си покриват лицето или традиционни обичаи като кукерските. Логично в изключенията се включват и мотористите, каза Каракачанов.


Той подчерта, че не откриват топлата вода, а обобщават европейския опит. По думите му 7 европейски страни имат подобно законодателство - основно практиката във Франция и в Белгия. "Достатъчно ли е господин министър", завърши той като се обърна към Цветанов с поредния лапсус.


"Аз само искам да добавя, че има страни като Германия, където има подобен подход", отвърна Цветанов.


"Ако има някакви коментари по темата", призова председателят членовете на комисията, макар в началото да заяви на Каракачанов "да пристъпим към гласуване, защото няма коментари, които да се направят от колегите".


Всеки, който скрива лицето си цялостно, го прави с някаква цел


Думата взе Димитър Делчев от Реформаторския блок, който заяви, че партията му ще подкрепи законопроекта по две причини. Премахването на облекла, прикриващи цялото или част от лицето било гаранция за обществения ред. "Гаранция за идентификация на лица, които под маската на покривалото биха могли да извършат всякакъв вид престъпления", каза той и добави, че въпросът не се насочва към определена религия.


"Всеки, който скрива лицето си цялостно, го прави с някаква цел", подчерта Делчев. Целта обикновено било да се нарушава обществения ред, което се виждало често и на футболни мероприятия, "когато хулигани скриват лицата си само и само, за да могат да чупят и да рушат". Втората причина, заради която Реформаторският блок ще подкрепи законопроекта е, че Европейският съюз бил така културно и ценностно изграден, че лицата на хората не се покривали с обредни маски, обясни Делчев.


След него Каракачанов добави само, че в проекта са предвидени санкции и за хората, които принуждават други да носят такова облекло. Информация има и по линия на МВР, и по-специални служби за случаи, при които или със заплащане, или с принуждаване такова облекло се налага на някои хора.


Без други изказвания и въпроси законопроектът бе приет на първо четене с пълно единодушие.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  А така.
  Ето защо ГЕРБ е пасувал в Пловдив.
  Вътрешна информация...
  Вче съм доволен.
  Браво!

 2. 2 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1995 Неутрално

  ДПС да не да са отишли да забулят.

 3. 3 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  #2
  Тия пак не са толкова смотани. Има някои и в морето влизат с такива бурко-грейки...

  Щот нали да не се вижда нещо си...
  Абе, кво да ти кажа - мъкаааа...

 4. 4 Профил на Rob Roy
  Rob Roy
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Бурките трябва да се забранят в цяла Европа... но това не трябва да е чак такъв въпрос.

 5. 5 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7583 Неутрално

  Много правилно и да не забравят да криминализират по НК лицата, които насила или срещу заплащане , заставят други лица да се забулват!

  karabastun1@abv.bg
 6. 6 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  Това със забулването, важи ли и за булки?

 7. 7 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  #6
  Търсите под вола теле, ама не е там...

 8. 8 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 753 Весело

  [quote#6:"yavooor"]Това със забулването, важи ли и за булки?[/quote]

  Важи за нинджи и луча либре борци. Ако спадате към някоя от двете категории, имате право да потърсите закрила от БХК.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 9. 9 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1485 Неутрално

  Опитите на разни боклуци, домъкнали се от СА, да забулят нашите жени, трябва да се прекъснат в зародиш. Никакви компромиси не трябва да има с националната сигурност, никакво шикалкавене. А каква е практиката в другите страни си е техен проблем. Виждала съм жени с бурки на плажа. Мъжът се е излегнал на шезлонг, облечен в бански костюм, а жените му (4-5- на брой) седят диван чапраз отстрани и чакат нареждания. Направо да ги ожалиш, но не ги жаля, защото именно те възпитават тези нагли и самодоволни същества от мъжки пол.

 10. 10 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  Крайно време беше. Няма смисъл да се правят забрани по градове. Тук нинджи не е имало, не трябва и да има. Който не му изнася...

  Panta rhei....
 11. 11 Профил на Никола Николов
  Никола Николов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Фашизмът пропълзява от убежището си и излиза на светло. Надявам се демокрацията да надделее в крайна сметка и такъв обиден за всички закон, да не бъде приет.
  Може би следващата стъпка на агента Каракачанов, съзнанието на когото е забулено в мрак още от преди 10-и ноември от водещия го офицер, ще е да предложи задължителен дрескод /например всички да са с рубашки/, а той обикновено върви и с вечерен час.

 12. 12 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  #11
  Ауууу, до фашизъм ли опряхме чак.
  А какво е фашизъм дали знаем?
  Или така като агент местан, да си го казваме по-честичко.
  Ми по тази логика утре нудистите ще искат да си ходят голи и по улиците, защото нали така трябвало, по-уютно щяло да им бъде.
  И ние нали от толерантност да се съгласим.
  Каза се вече, лицата трябва да са открити. Тук е светска държава и това важи за всички. Не искаме да ни бомбят като на други места.

 13. 13 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2419 Неутрално

  в Дубай като подухнеше ветрец ,под бурките се показваше червен или черен минижуп ,а арабката съответно проговаряше на рускии на червендалест шопар ,слизащ от ФЕРАРИ ,кво ще правят сега тези с бурките ,трябва направо с минижупа в тези ниски коли ,как ли ще слизат.........

 14. 14 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Левски е против!
  Глупостта ходи по хората! Идиоти!
  Покрай сухото гори и суровото!
  Левски иска да може да се крие, с маска, когато е необходимо.
  Затова да се препише швейцарския закон - носенето на бурки като религиозен символ е забранено, но носенето на маски е разрешено!
  Не може да се забранява всичко, което крие лицето. Левски, спецполицаите, анонимните, всички те имат нужда от анонимност!

 15. 15 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#12] от "theanalyser":

  Ами да, забравя се, че някои считат Левски за терорист.

 16. 16 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Малиии, фашизъм, Левски...
  Арабите, дето са измислителите на това женокриещо приспособление дали знаят какво значат тия думи...

 17. 17 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1190 Весело

  [quote#8:"majorman"]Важи за нинджи и луча либре борци. Ако спадате към някоя от двете категории, имате право да потърсите закрила от БХК.[/quote]

  Той пита защото е булка.

  РУСОФИЛЪТ Е СЪВРЕМЕННИЯТ АНАЛОГ НА ТУРКОФИЛА ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО.
 18. 18 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#16] от "theanalyser":

  Не са го измислили те. Аз имам маска за мотористи, която може да се ползва като карам мотор или ако се разправям с някой агресивен нарушител, а също имам и няколко други маски от магазин КуКу. И държа да мога да си ги нося, вкл. и на протести или във вражеска среда.

 19. 19 Профил на ixikot
  ixikot
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#11] от "nnikolov_bg":

  Ти що не тръгнеш с потури и антерия бе, традиционно българско облекло до 19 век. Или ти е гот да се мандахерцаш с европейски дрехи (както и много мюсюлмани), а жените да ги оставим в Средовековието. Може ли да има такова издевателство над мюсюлманските жени - всички облечени еднакво??? Ама и те са си виновни...

 20. 20 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  #18
  Моторът можеш да си го караш с маска, това няма общо.
  Колкото да маските за забавление, също не се цитират сега, но вервай че при първата бомба (да не дава Господ), ще бъдат забранени за 100 години...
  Иначе с маската и сега рискуваш да те спрат за документи и да не успееш да стигнеш навреме там, закъдето си тръгнал...

 21. 21 Профил на Никола Николов
  Никола Николов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Хора като Каракачанов, Симеонов и Сидеров искат да накарат всички да живеят по правилата на техния изкривен свят. Това разбира се няма как да стане. Те ща са доволни обаче, дори само от това да накарат, онези които се почувстват засегнати, да се бунтуват. По този начин в останалите ще насадят страх и така ще оправдаят съществуването си.

 22. 22 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 213 Неутрално

  България-Швейцария на Балканите!
  Да се готвят минаретата!

 23. 23 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  [quote#8:"majorman"]Важи за...[/quote]
  Ма много ги разбирате тези работи! пише забулване, а човек се забулва с було, не с бурка. Освен ако не идиот.

 24. 24 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#20] от "theanalyser":

  Важното е, че никой не се усеща как се налага големия план за поробване на човечеството, чрез изкуствено създаване на тероризма, или изкуствено създаване на масовото преселение, и наложеното членство в ЕС!:

  http://i.imgur.com/KLghmSC.jpg

  http://i.imgur.com/qm8EXK4.jpg

  http://i.imgur.com/Ypib2Fz.jpg

  http://i.imgur.com/nR0PM58.jpg

  http://i.imgur.com/HTbUdkN.jpg

  Който дава свобода за сигурност, накрая губи и двете!

 25. 25 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#22] от "rurade":

  В Швейцария маските са разрешени - това е разликата.

 26. 26 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#25] от "Anonymous":

  Добре,ама минаретата не са...

 27. 27 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#20] от "theanalyser":

  А документите са отделният въпрос. Фашизъм е да се иска да се носят документи за самоличност. Ако има толкова много престъпници по улиците, ами да вземат да ги хванат и да ги вкарат в затвора, и да престанат да тормозят нормалните хора. Това изискване се използва повече за събиране на глоби, репресия и тормоз, отколкото за ловене на престъпници!

 28. 28 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 693 Неутрално

  До коментар [#19] от "ixikot":

  [quote#19:"ixikot"]Може ли да има такова издевателство над мюсюлманските жени - всички облечени еднакво??? Ама и те са си виновни... [/quote]
  Виновни са я. Виждал съм забулени жени в арабски страни да ругаят и нападат такава, която не си е забрадила косата!
  А на летището в Доха даже снимах един арабин с чаршафа как върви отпред скръстил ръце, а зад него двете му забулени жени бутаха колички с куфари.

 29. 29 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#26] от "rurade":

  Ами ОК, аз съм за изселване на цялата сган вместо заради нея да тероризират нормалните хора.

 30. 30 Профил на ixikot
  ixikot
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#23] от "yavooor":

  Абе мозък, жена може да се забули и с воал, ама няма да се каже завоалване или забуркване! И пак ще повторя: Само хомосексуалисти и грозни жени могат да искат да се носят бурки! Разбираемо, нали?

 31. 31 Профил на ivan.panchev
  ivan.panchev
  Рейтинг: 213 Неутрално

  като са тръгнали - да забранят и тия чаршафите, дето като си ги сложат на главите мязат на буркан с домашно сладко.

 32. 32 Профил на due07477623
  due07477623
  Рейтинг: 414 Неутрално

  [quote#8:"majorman"]Важи за нинджи и луча либре борци. Ако спадате към някоя от двете категории, имате право да потърсите закрила от БХК.[/quote]

  Хахахахахахахахаха! Добре казано +++++++

 33. 33 Профил на ixikot
  ixikot
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Между другото, защо в Афганистан мъжете вървят на няколко метра след жените? По този начин се предпазват от настъпването на мини!!!

 34. 34 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 829 Весело

  Трябва този проблем веднъж за винаги да се реши, точно и акуратно!!! Сега му е времето!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 35. 35 Профил на due07477623
  due07477623
  Рейтинг: 414 Неутрално

  [quote#11:"nnikolov_bg"]Надявам се демокрацията да надделее в крайна сметка и такъв обиден за всички закон, да не бъде приет. [/quote]

  Аз пък ни най-малко не се чувствам обидена. Напротив - чувствам се спокойна че тези радикализираните с бурките от сега нататък ще могат да бъдат идентифицирани. Защото като ги видя в метрото се питам дали пък нямат някой експлозив скътан изпод чаршафа предназначен за нас "неправоверните"... Ти на заплатка в БХК ли си?

 36. 36 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 582 Неутрално

  А колко важни изменения чакат да бъдат разгледани....Директивата за ипотечния кредит трябваше да бъде имплементирана до 31.03., ще плащаме глоби ....

 37. 37 Профил на Иван-Петров
  Иван-Петров
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Никой не иска да забрани забулването нито булките, нито сватбите, нито електроженистите с маски, нито аквалангистите.

  Има опит да се попречи на една от най-ретроградните форми на исляма да маркира територии, в които властва шериата, в които жената е второ качество човек.

  Чудя се как някои хора, които искат да минат за либерали могат да защитават "правото" на жените да живеят по този начин: https://www.youtube.com/watch?v=yhjnAVnY5ns

 38. 38 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 582 Неутрално

  [quote#21:"nnikolov_bg"]Хора като Каракачанов, Симеонов и Сидеров искат да накарат всички да живеят по правилата на техния изкривен свят. Това разбира се няма как да стане. Те ща са доволни обаче, дори само от това да накарат, онези които се почувстват засегнати, да се бунтуват. По този начин в останалите ще насадят страх и така ще оправдаят съществуването си. [/quote]
  ++++++++++

  Ох, има и трезво анализиращи ситуацията, слава Богу ! Бях започнала да се отчайвам.

 39. 39 Профил на ixikot
  ixikot
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#38] от "newgenerations":

  Каракачанов, Симеонов и Сидеров не са истински националисти, те не разбират проблема. Истинският национализъм е просветеният националъм, т.е. нещата да се правят умно в контекста на съвременните условия. Иначе национализмът е нещо естествено, както човек би защитил семейството си, дома си, собствеността си.

 40. 40 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  [quote#30:"ixikot"] ...ама няма да се каже завоалване...[/quote]
  Разбира се, че няма да е завоалване. Ще е завоалиране, но това се учи в училище и няма откъде да го знаеш.

 41. 41 Профил на ixikot
  ixikot
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#40] от "yavooor":

  Браво, успешно завоалира претенцията си за ученост! Значи жените се завоалират, ха ха ха!

 42. 42 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1307 Любопитно

  [quote#6:"yavooor"]Това със забулването, важи ли и за булки?[/quote]

  Булка ли сте? Честито!

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 43. 43 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  [quote#28:"marker"]А на летището в Доха даже снимах един арабин с чаршафа как върви отпред скръстил ръце, а зад него двете му забулени жени бутаха колички с куфари. [/quote]

  Това са културни особености.
  Разгледай тази снимка - https://pbs.twimg.com/media/CigyasYXAAAk7Kd.jpg

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 44. 44 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#36] от "newgenerations":

  "Директива", "ипотечен", "имплементирана"... все сложни думи, които депутатите от ВМРО не разбират
  А сега им е паднало да определят дневния ред на държавата.
  Мъка, мъкаааа....

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 45. 45 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  Ето как се вижда света през бурка. Една испанска журналистка се е разходила с бурка из Мадрид и описва преживяването:
  https://www.youtube.com/watch?v=vSrRBq2bb2s

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 46. 46 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Въобще не е момента за това. Има много по сериозни въпроси за изчистване. Но всъщност това е и целта, да се насочи вниманието на обществото настрани от сериозните проблеми.

  chavo64
 47. 47 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7583 Неутрално

  До коментар [#46] от "chavo64":

  За съжаление не се сещам кои са по-сериозните проблеми в действителност - ипотечните, матурите или изборните игри ?

  karabastun1@abv.bg
 48. 48 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7583 Неутрално

  До коментар [#45] от "Умерена джихадистка с канибалски наклонности":

  Както и да го усукваме - съпротивата расте, а фашизмът чука на вратата.Виждаме тенденцията, а тя е следствие на прилагането на единствено разрешената либерална лъжедемокрация.Натам води политкоректното мрънкане за незаконните гета, неприлагането в достатъчен обем на законите спрямо циганската престъпност, премълчаването на паразитното съществуване на огромно мнозинство.Вероятно за да отбележат края на „Ромското включване“, започнало с гръмки програми и милиони на данъкоплатците, към 2015 г. ромите масово смениха християнството с мохамеданство, пуснаха знакови за Катар и Афганистан бради. Циганките срещу заплащане се забулиха в черно както е характерно за Саудитска арабия и Пакистан.

  Колкото бяха православни и протестанти, толкова са и мюсюлмани, важното е да не са като българите, да е на пук на европейското. Предизвикателното им поведение става все по-дразнещо за хората.

  karabastun1@abv.bg
 49. 49 Профил на ixikot
  ixikot
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Трябва да престане да се наричат българските националисти "расисти"! Да излязат от БХК и да кажат от коя раса са ромите! В противен случай те се превръщат в най-големите расисти, защото отписват ромите от индоевропейската раса.

 50. 50 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#47] от "karabastun":

  Не мога да ти помогна, май никой не може. Опитай с психоаналитик, има добри специалисти.

  chavo64
 51. 51 Профил на Ернесто
  Ернесто
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#14] от "Anonymous":
  За какво му е нужно на Левски да се маскира, да не би да са ченгета под прикритие, гуми ли режат или коли палят.

 52. 52 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 367 Неутрално

  АЙДЕ СЕГА ПРАВОВЕРНАТА лОРА фИЛЕВА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ МАЙКА СИ МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ В ИМЕТО НА ИСЛЯМСКАТА ЦЕННОСТ - НОСЕНЕТО НА НИКАБ ОТ КОЙТО СЕ ВИЖДАТ ЦЕЛИТЕ ОЧИ НА ЖЕНАТА. ЛОРА, ПРИВЕДИ СЕ В ШЕРИАТСКО-ДЕМОКРАТИЧНА НОСИЯ, ЗА ДА НИ УБЕДИШ, ЧЕ ТОВА Е НАЙ-ДОБРОТО ЗА БЛАГОТО НА НАРОДА ПО СВЕТА И У НАС.

 53. 53 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#51] от "Ернесто":

  Ами ти кажи - крил ли се е Левски или е ходил открито, та да го видят всички?

 54. 54 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#45] от "Умерена джихадистка с канибалски наклонности":

  https://youtu.be/1hzlmlPUdf8

  А ето как диваците евроислямисти режат носове и уши на момичета които не носят бурки и това ако не осъзнае родните ислямоекстремотолерасти нямам думи.

 55. 55 Профил на Ернесто
  Ернесто
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#53] от "Anonymous":

  Левски на мач е ходил с открито лице със семки в джоба и вогозела, на разузнаване в конака е ходил преоблечен като жена с бурка, сред хората е ходил с мустаци за да се маскира като Панаьот Хитов или с брада за да го вземат за Христо Ботев.
  Тогава не са биле измислени още футболните агитки защото е нямало БФС а ТФС.

 56. 56 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Ислямистите евродемократи се женят за деца. Всяка прилика с родната ромска реалност е случайна, по която също либерастите мълчат. Тя защитава значи правата на дечата ромчета, обект на сексуална робия останали без детство.
  https://youtu.be/fEm7Jk6anFA
  избори ще спечелите на куково лято евроисламести образи.

 57. 57 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#55] от "Ернесто":

  Аз твърдя, че днес е като турско, управление на мафията, пък вие му викайте ЕС. И трябва да има скрити опозиционери като Левски.

 58. 58 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#11] от "nnikolov_bg":

  не знам къде е фашизма, да защитавате бурките и робството на жените, да защитавате браковете с деца и целия тоя ислямистки морал и да викате че като има бурки е хубаво. Определено нещо ментета ли пиете, акъл ли не ползвате...

 59. 59 Профил на blueidiot
  blueidiot
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#25] от "Anonymous":

  то у швейцарско и всеки си държи картечницата у къщи, ама да видим колко ще изтраят нинджите! европейската демокрация е фалш

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 582 Гневно

  Не мога да разбера как мнението на интелигентен и безумно смел човек като Левски се намеси в дискусията. Прочете по-подробно за Левски, за идеята му за държавата, в която трябва да живеем и за отношението му към обикновеното турско население.

 62. 62 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#36] от "newgenerations":

  Директивите се приемат само ако са във вреда на масата хора. Ако са в полза на хората не се приемат и глобите си текат. Гарантирано от Банк-я.

 63. 63 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4238 Весело

  Сичко друго е цъфнало и вързало, само забулването да оправим че е изкл. важно за нац. сигурност!!!

  klimentm
 64. 64 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#8] от "majorman": ≪.... имате право да потърсите закрила от БХК.≫

  Глупости! От БХК сами ще го намерят и дори ще му платят, само и само да им разреши да защитят неотменимите му права!

 65. 65 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#53] от "Anonymous": ≪Ами ти кажи - крил ли се е Левски или е ходил открито, та да го видят всички?≫

  Искаш да кажеш, че Левски се е криел от турците, като винаги, когато е бил по улиците на някакво село или град, е носел бурка или си е слагал маска на лицето, за да не го познаят? До там ли ти стигат фантазията и акълът? Това едва ли ще ти е достатъчно да станеш световен шампион по глупави лафове.
  À à è ѝ ò „” –

 66. 66 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#65] от "glog":

  Явно и тогава времето е било такова, че да не може да се носи маска безобидно без да привлече повече внимание отколкото да скрие, но това не значи, че не се е крил и, че не би ползвал маска ако са били масово разпространени, както примерно се разпространиха маските на анонимните по протестите и др.

 67. 67 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#66] от "Anonymous": ≪Явно и тогава времето е било такова, че да не може да се носи маска безобидно без да привлече повече внимание отколкото да скрие, но това не значи, че не се е крил ....≫

  Така е. Във фактите ти си прав. Но не и в разсъжденията, чрез които ти стигаш до погрешни изводи.

  Първо, Левски не е терорист, футболен запалянко или нещо подобно. Той се бори за освобождението на България. Ако много ти се иска, той е нещо като Вашингтон, Франклин и другите борци за освобождаването на САЩ от Англия. Така че неговата намеса в дадения конкретен случай означава, че ти или нищо не разбираш, или се опитваш да правиш другите на говеда.

  Второ, колкото повече възможности съществуват за хората да запазват пълна анонимност на личността си на улицата, толкова по-трудно е на държавата да хване, идентифицира и накаже хората, които вършат престъпления на публични места. Следователно, в интерес на държавата и на обществото е подобни средства да бъдат забранени, когато те не са непременно необходими на тези, които ги носят, за да се увеличи ефективността на борбата с престапността.

  И не ми казвайте, че така го изисква религията. Защото през последните стотина години и да са носили някъде бурки, то е само в няколко държави, и то само част от жените. А модата им се появи сега, когато се появи ИДИЛ. В корана обаче те никъде не се налагат като нещо, което непременно трабва да се прави. Ако не вярваш, прочети корана.

 68. 68 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#67] от "glog":

  От гледна точка на турската държава Левски е бил терорист. Днешната държава не е много по-различна. Вече се чуха и официални изказвания в тази посока, че е бил терорист, искаха да го махат от учебниците и т.н. А ти ми казваш какво било добре за държавата. Коя държава? Чия е тя днес? Значи и ти си с фес, ако ще да е син с жълти звездички. Държавата ДНЕС Е МАФИЯ! Съответно това, което е добре за нея, не е добре за хората!

  Не съм казал, че искам бурките да не се забраняват. Казах, че искам маските да не се забраняват.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK