УНИБИТ, гамбит, мамбит, или как се избира директор на Националната библиотека

Протест на библиотекари пред народната библиотека "Св. Св. Кирили и Методий" от декември 2015 г.

© Георги Кожухаров

Протест на библиотекари пред народната библиотека "Св. Св. Кирили и Методий" от декември 2015 г.Само подписът на министъра на културата Вежди Рашидов разделя единствената допусната до конкурса за директор на Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" Красимира Александрова от встъпването в длъжност. Тя бе избрана на 17 май, след като другите двама претенденти бяха дисквалифицирани и кандидатурите им не бяха разгледани от журито.


Председател на комисията за допускане на кандидатите до конкурса за избор на нов директор беше Венцислав Велев - преподавател в Университета по библиотекознание и информационни технологии (УНИБИТ) в катедрата "Културно-историческо наследство" и началник на отдел "Регионални дейности" към Министерство на културата. Спечелилата конкурса Красимира Александрова също е преподавател в УНИБИТ, в катедрата "Библиотечни науки".


Депутатът от управляващата партия ГЕРБ Методи Андреев зададе въпрос за конкурса до министър Вежди Рашидов на 15 април. Питането съдържаше призив към министъра да анулира конкурса. Депутатът нарича "крайно съмнителен факт" и "конфликт на интереси" това, че единствената допусната до конкурса и председателят на журито са колеги в УНИБИТ.
Министър Рашидов отговори на 13 май. За връзката на Красимира Александрова с УНИБИТ каза: "...дали ще е от ГамБИТ, МамБИТ, откъдето ще да е, поне да е от някакво библиотечно място, все пак да са прочели книги, да разбират как се работи с книги".


В отговора си Рашидов заяви също, че ще направи проверка и ще анулира конкурса, ако съществува съмнение в честността на провеждането му: "Едно исках обаче да Ви отговоря – аз ще проверя, защото вземам въпроса Ви на много сериозно... Ще проверя каква е ситуацията точно и ако има поне малко съмнение, гарантирам Ви от тази банка, ще анулирам този конкурс.", каза министърът.


Отпадналите кандидати


Недопуснатите до конкурса кандидати са Елисавета Мусакова и Владимир Атанасов.


Елисавета Мусакова е била ръководител на отдел "Ръкописи и старопечатни книги" към Националната библиотека в продължение на 15 г. Тя е доцент с научно-образователна степен "доктор" по "Феноменология на ръкописната книга" в катедра "Изкуствознание" в Национална художествена академия и член на редица международни организации на библиотекарите на ръкописни колекции.


Конкурсът за избор на нов директор е проведен по Закона за библиотеките от 2010 г. - времето на първото управление на ГЕРБ. Тогава министър на културата пак беше Вежди Рашидов. В закона е записано изискването директорът на Националната библиотека да е с висше образование степен "магистър" в професионалните области "Хуманитарни науки" или "Социални, стопански и правни науки". Според класификатора на областите на висше образование и професионалните направления от 2002 г. за хуманитарни области се смятат: филология; история и археология; философия; религия и теология.


Елисавета Мусакова не е допусната, тъй като според класификатора образователната й степен "Изкуствознание" не е класифицирана като хуманитарна наука, а в направление "Изкуства".


Красимира Александрова е била асистент в УНИБИТ, но е станала доцент на 10 февруари - дни преди конкурса, без да е била главен асистент. Това посочва Методи Андреев, като заявява, че според него "тя няма квалификацията, която има отстранената кандидатка."

За промяната на закона за библиотеките се обявява научният съвет на Народната библиотека в писмо до министър Рашидов на 25 февруари, подписано от д-р Елена Янакиева и д-р Цветолюб Нушев.


Янакиева работи в библиотеката над 10 години, а Цветолюб Нушев е главен архивист и ръководител на Българския исторически архив към библиотеката.


Пред "Дневник" Елена Янакиева обясни, че изискванията за образование в закона значително намаляват броя на потенциалните кандидати. Друга пречка е изискването директорът да бъде хабилитирано лице. Правото на Народната библиотека да открива академични длъжности е отнето в закона за развитие на академичния състав през 2010 г., според който това могат да правят само университетите.


За недопускането на Владимир Атанасов, бивш министър на образованието, министър Рашидов казва: "Например ще Ви кажа: има един бивш министър, който смятам, че е отговорен човек, безкрайно го ценя, няма да му споменавам името, който кандидатства в конкурса. Смятам, че той е много оправен и беше добър министър на просветата. За съжаление, правилникът така е създаден, че не може да отговори на онова, което е като задание."


Липсата на интерес


На Методи Андреев министър Рашидов обясни още, че няма никакъв личен интерес към библиотеката:


"Аз нямам нищо против. Единствено мога да отида да си взема книга да чета. Нямам намерение да работя в Библиотеката....Нямам никакви лични интереси."


В края на март Вежди Рашидов се срещна с директора на парижкия музей "Лувър" Жан-Люк Мартинез и предложи в "Лувъра" да бъде организирана изложба от отдела Ориенталски сбирки на централната библиотека. Изложба с архиви от същия отдел той предложи и на посланика на Кувейт в България Якуб ал Атиики на среща в началото на май.


Османският архив към Народната библиотека е третият по големина в света след тези в Египет и в Турция.

Коментари (59)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на gmbh
  gmbh
  Рейтинг: 3062 Неутрално

  Този, в средата на снимката, ми прилича на Гергов.

 2. 2 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  Как се избира чиновник на висока позиция в България - абе трЕбе а е наш човек, задължително. Истинските професионалисти ще вършат останалото.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 4. 4 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  Османският архив към Народната библиотека е третият по големина в света след тези в Египет и в Турция.
  ==============================
  Ето за това става дума!
  Шпионите от УниБИТ имат задача?
  "Случайно" същата задача са имали и съветските войски през 1944г. - да натоварят държавния архив на България на влакове за масква и повече да не го върнат.
  ...Има нещо много важно за тях в тези архиви, което ги боде като габърче на стол.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 6. 6 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 237 Любопитно

  Ми как се избира!?
  Избира се кандидатът, който има приятел пожарникар,член на ГЕРБ!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 7. 7 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  Мазните пръстчета на Митю Гестапото вече са навсякъде.

  CONTADOR GRATUITO!
 8. 8 Профил на Дъската ми хлопа
  Дъската ми хлопа
  Рейтинг: 277 Весело

  Едно обаче е сигурно: за когото и да се хванете, ще му намерите някой братовчед или съученик с министърско потекло в тази наша малка Батковина...

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 2451 Неутрално

  [quote#3:"oporna_to4ka"]Радан Кънев е най добрата кандидатура за директор[/quote]
  [quote#5:"oporna_to4ka"]Ами Смилов, ами Владимировна?[/quote]
  До коментар [#5] от "oporna_to4ka":

  [quote#6:"Краде ми се мили мой!"]Избира се кандидатът, който има приятел пожарникар,член на ГЕРБ![/quote]

  И от мен един въпрос: От коя партия са министър председателя и министъра на куРтурата?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 13. 13 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3316 Любопитно

  До коментар [#5] от "oporna_to4ka":

  Ти УБИТ-аците ли защитаваш?Видни ДС-ари и ДПС-ари

 14. 14 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#11] от "Чарли - ОСТАВКА бе, БАЦЕ!":

  Мин. на Кулрурата е мултак .Мултигруп е първообраза на УБИТ.

 15. 15 Профил на redsky
  redsky
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#1] от "gmbh":

  А не мен на Павел Чернев.

 16. 16 Профил на Люси
  Люси
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#3] от "oporna_to4ka":

  Както винаги-прав(ако не си седнал).Радан е достоен за всеки пост в тази държава.Поради една много проста причина-не се натиска.Това е безценно качество в Бг.Понеже е рядко.Можеше да стане министър,но не стана.Можеше да остане във властта и да стане любим пудел на ББ,но избяга.Можеше чрез Цв да стане лидер на РБ,защото не е по-глупав и по-малко речовит от Дани бой.Ако в България искаш да се издигнеш политически не трябва да си почтен,десен или умен.Просто трябва да се позиционираш добре,най-малко,с Цв.Цветанов.
  Но,виждаш ли,в България се срещат и друг вид хора.И тяхното време ще дойде.А за остроумни хора,като теб,винаги ще има поле на изява.Вероятно така си мислиш,но всъщност слабо ме интересува.

 17. 17 Профил на gmbh
  gmbh
  Рейтинг: 3062 Неутрално

  До коментар [#15] от "redsky":

  Намират се прилики между хората. Написах това и нищо повече. Явно някой се дразни.

 18. 18 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 892 Неутрално

  "...дали ще е от ГамБИТ, МамБИТ, откъдето ще да е, поне да е от някакво библиотечно място, все пак да са прочели книги, да разбират как се работи с книги".

  Ами направо да го бяхте написали в "заданието" - "Търсим да назначим за директор на Национална библиотека, някой прочел книга, от библиотечно място, познаващите наш човек са с предимство"

  Главния Мултак пак разпръсква гениални мисли.

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel. Има ли тролове под статията, има и политически келепир !
 19. 19 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 2451 Неутрално

  [quote#12:"oporna_to4ka"]Ще посъветвам Борисов да зареже поста [/quote]

  До коментар [#12] от "oporna_to4ka":

  Аз си мислех, че ти си семпъл герберски фен, а се оказа, че "караш влака на баце". Браво. Страхотно самочувствие. Да не си завършил/работил при митьо гестапото в унибит-а?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 20. 20 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3994 Неутрално

  Кой е чел "Винету" първа част значи е годен за тази работа!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 21. 21 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Министър Рашидов отговори на 13 май. За връзката на Красимира Александрова с УНИБИТ каза: "...дали ще е от ГамБИТ, МамБИТ, откъдето ще да е, поне да е от някакво библиотечно място, все пак да са прочели книги, да разбират как се работи с книги".
  --------------
  Доста показателно изказване за културата на културния министър. А това пък е показателно за чистоплътността и честността на мултака:

  "Нямам намерение да работя в Библиотеката....Нямам никакви лични интереси."

  В края на март Вежди Рашидов се срещна с директора на парижкия музей "Лувър" Жан-Люк Мартинез и предложи в "Лувъра" да бъде организирана изложба от отдела Ориенталски сбирки на централната библиотека. Изложба с архиви от същия отдел той предложи и на посланика на Кувейт в България Якуб ал Атиики на среща в началото на май."

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 22. 22 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1222 Весело

  До коментар [#3] от "oporna_to4ka":
  Ей, сън не ви лови това фуражките заради тоя Радан Кънев! С повод и без повод - все Кънев ви е пред очите, все Кънев си спрягате. Кошмар за цялата послушна милиционерска хунта от тунеядци на държавна хранилка!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 23. 23 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 466 Неутрално

  "все пак да са прочели книги, да разбират как се работи с книги" - е това е разбирането на българския министър на културата за работата на директора на националната библиотека, просто е потресаващо изказване

  много искрен е, защото това са и професионалните възможности на управляващите в подбора на нужните кадри

  наистина е страховито като за европейска страна в 21 век

 24. 24 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3316 Весело

  До коментар [#12] от "oporna_to4ka":

  Баце става.Чел ли си „453" по Фаренхайт“?

 25. 25 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1222 Весело

  До коментар [#24] от "hodounski":

  Ха-ха-ха, чел е шикалки. Това което е чел започва с
  "Устав является общепринятым и обязателен для исполнения всеми сотрудниками Милиции."

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 26. 26 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1443 Весело

  До коментар [#3] от "oporna_to4ka":

  "Точко" гербаджийска , един юрист- става, като Радан И ЗА ТАЗИ длъжност ...))..Прочети по- горе Закона ..
  Но цецо ВИФ-а или Боко - симеоновеца и ЗА ТОВА не стават , бе ...
  Не са квалифицирани с тези 'учебни" заведения - твоите ...
  Проблемът е , защо са в Народно събрание или Мин, съвет- след като и за шеф на Библиотека - не стават :))
  Или казваш , добре излъгаха към 900 000 граждани ???
  Ами и това е до време , милиционерска точко ..>

  BIG AL
 27. 27 Профил на lemonadejoe
  lemonadejoe
  Рейтинг: 246 Неутрално

  До коментар [#24] от "hodounski":

  " '453' по Фаренхайт"

  ++++++++++++++++++

 28. 28 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1443 Весело

  Но хората на ДС- мутантите , библиотекарите , руските агенти, за всичко ставали , а "точко " ???
  Затова се и влачим , с години , защото ТЕ -ставали за всичко !!??

  BIG AL
 29. 29 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 702 Неутрално

  Ибрикчията на Доан Стоян Денчев и Митко Гестапото - шефа на 6-то управление на ДС са двамата негодници, които са направили от Библиотекарския корупционна машина за производство на всевъзможни "анголски" професори! Години наред никой не си мърда и пръста срещу долната им далавера! Естествено, че ще продължават да бълват директори, министри, политическа измет, служеща на Раша и комунистите.

 30. 30 Профил на bgmnt
  bgmnt
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Директорът през последните 20 години окраде всичко що има в библиотеката и назначи навсякъде свои хора, повечето без нужната квалификация. Тази госпожа Мусакова и е от същото котило. Статията фактологически не е вярна, очевидно нищо не е проверено, защото дори длъжностите не отговарят на действителността. За османският архив пък изобщо да не говорим. Ръководител там е човек мънистовед, без минималния изискуем ценз по длъжностна характеристика. Отидете питайте служителите на библиотеката, разговаряйте с тях, снимайте хранилищата... За актуалното състояние същата г-жа Мусакова има огромна отговорност.

 31. 31 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3585 Неутрално

  До коментар [#12] от "oporna_to4ka":

  " Ще посоветовал Борисов да зареже поста Министър Председател и да поеме библиотеката . "


  Със същия успех можеш да посъветваш Велислава Дърева да се качи на професионалния ринг в мач срещу Кличко ! И Боко и Дърева прекрасно биха паснали на новото си място !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 32. 32 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1084 Весело

  До коментар [#3] от "oporna_to4ka":

  Аз мисля че Боко Т е най-добрата кандидатура
  Банкянеца не излиза от бибилотеката - начетен прочелле вагони с книги

 33. 33 Профил на ige_koyo
  ige_koyo
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#12] от "oporna_to4ka":

  Ще ми посъветваш оная работа ти!

 34. 34 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1323 Весело

  тоя път опорния се изказа много неподготвен...разбиха го,ама той си е мишле ,црика и бяга...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 35. 35 Профил на ige_koyo
  ige_koyo
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#16] от "hlw08485203":

  Много добре казано, с изключение на това, че наричаш този трол остроумен. ГЕРБераст и остроумен в едно изречение, е оксиморон. А особено пък този, дето под всяка статия само Радан му е в устата. Скоро ще трябва да сменя господарите, ама акъла няма как да си смени "опорната (кафява) точка".

 36. 37 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Библиотекарите

  Birds of a feather flock together.
 37. 38 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 874 Неутрално

  да, политическата тъпота няма да подмине и такива институции. защото е всезаразна. българинът си бере плодовете от политическите си избори на всички нива. и от липсата на такива избори също.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 38. 39 Профил на thramondana
  thramondana
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Председател на комисията за допускане на кандидатите до конкурса за избор на нов директор беше Венцислав Велев"
  Не друг, а ПЛАГИАТЪТ Венцислав Велев! http://www.kultura.bg/bg/article/view/22188

 39. 40 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 4433 Неутрално

  правят впечатление спонтанно протестиращите , със саморъчно направени (вероятно по време лепене на тапети ) лозунги

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 40. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 44 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 4015 Неутрално

  Щом е подновил мулташко-арогантния си стил, явно Рашидов е в добро здраве... защото, докато се лекуваше, обясняваше в интервюта как искал да работи в полза на хората и какви просмисляния на живота си е направил... но тези размисли не са били чак екзистенциални.
  За пореден път се уверявам също, че едва ли ще видим Методи Андреев сред депутатите на ГЕРБ в следващия парламент - позволява си да изказва свое мнение, различно от "правилното ".

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 44. 45 Профил на damage_case
  damage_case
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Този в средата да не е объркал протеста? По-намясто би изглеждал на някоя акция на пълначите на малотрайни колбаси.

 45. 46 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 409 Весело

  До коментар [#3] от "oporna_to4ka":

  Не си права Точке. На Боцко най му отива постът в библиотеката. Както каза Веждито, прочел е некоя и друга книжка (тематиката е без значение).

  chavo64
 46. 47 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 2040 Неутрално

  Браво на протестиращите! Наглостта на тази паплач от библиотекарския надминава допустимото. Все пак това е националната библиотека!

 47. 48 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#22] от "virtual brain":

  Ми щото мразят и в душиците си честни хора. Откритото и честно говорене ги докарва до ортикария.

  chavo64
 48. 49 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 589 Любопитно

  До коментар [#16] от "hlw08485203":
  "Радан е достоен за всеки пост в тази държава.Поради една много проста причина-не се натиска.Това е безценно качество в Бг.Понеже е рядко.Можеше да стане министър,но не стана.Можеше да остане във властта и да стане любим пудел на ББ,но избяга.Можеше чрез Цв да стане лидер на РБ,защото не е по-глупав и по-малко речовит от Дани бой.Ако в България искаш да се издигнеш политически не трябва да си почтен,десен или умен.Просто трябва да се позиционира..."

  Сериозно?!
  И вервате ли си?
  Най-малкото, щото Радан може да стане некакъв само ако го назначи някой.
  И може да се издигне политически само в сектата на умните, готините и красивите. Т. е., той вече е достигнал, че и задминал нивото си на компетентност. И в близко бъдеще няма как да премине 3-4% обществено доверие......

 49. 50 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9211 Неутрално

  Още когато обявиха конкурса и разбрах, че има кандидат от УНИБИТ, нямах никакво съмнение, че оттам ще е избрания директор.В този университет няма случайни хора. Там всички са от доносник нагоре.

 50. 51 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 982 Неутрално

  [quote#16:"hlw08485203"]защото не е по-глупав и по-малко речовит от Дани бой.[/quote]
  Тук, според мен, мнооого грешиш ... като ерудиция, интелект и класа, Вълчев е от най-добрите ... отделен въпрос е каква полза от това, и за кого ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 51. 52 Профил на hotentot
  hotentot
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#29] от "Nikolai Tsekov":

  Пардон. Анголският професор си е анголски и никога не е бил български. Това, което УНИБИТ постигна, е да го направи доктор на науките без нито една научна публикация. Ангола ряпа да яде!

 52. 53 Профил на postmodernity
  postmodernity
  Рейтинг: 466 Весело

  „Министър Рашидов отговори на 13 май. За връзката на Красимира Александрова с УНИБИТ каза: "...дали ще е от ГамБИТ, МамБИТ, откъдето ще да е, поне да е от някакво библиотечно място, все пак да са прочели книги, да разбират как се работи с книги".“
  А стига, бе!? Наистина ли е било подобно изказването?! Чичо Перо Комбайнеро от кръчмата в Мусачево прави сходни изказвания!
  Нееееееееееееее, „Дневник“, просто не мога да повярвам, че представител на културата ще се държи по начин, по който всеки човек от село на три ракии ще го направи.

  "Либерализъм - тази дума бих превел като стадно оскотяване..." Фридрих Ницше
 53. 54 Профил на postmodernity
  postmodernity
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#52] от "hotentot":


  [quote#52:"hotentot"]Това, което УНИБИТ постигна, е да го направи доктор на науките без нито една научна публикация. Ангола ряпа да яде! [/quote]

  Не е вярно! Бившият вече ИФИ на БАН могат мнооооооооооооооого повече. Физици, химици, математици, инженери и всякакви типове такива тъпотии „произведоха“ там, че останаха в аналите на вселенската глупост.

  "Либерализъм - тази дума бих превел като стадно оскотяване..." Фридрих Ницше
 54. 55 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 294 Неутрално

  я, комунетата и мултаците превземат нова институция...

  моля редакторите да не изтриват този ми коментар, защото отново призовавам към обесване на всички живи към днешна дата доносници на ДС, мултаците и мутрите в България.

  едно трябва да е ясно на всички нас. българските комунета и мултаци са организирана престъпност и терористична организация. и като такива, трябва да се отнасяме към тях като към терористи и углавни рецидивисти.

  и трябва да стоварим стоманен юмрук върху главите им с цялата строгост на закона. дори трябва да бъдем още по-строги. защото децата им няма да разберат, че е по-добре да си ходят в съветската родина, вместо да продължават да тероризират България.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 55. 56 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Противни типове !Да се задавят дано! Кога този, заспал, мой, любим и на сърце народ, ще се събуди от този безумен сън, за който определено няма вина и протягайки се, ще види ,че турското иго е балсам сравнение с руското робство в което живеем и умираме.

 56. 57 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  "Едно исках обаче да Ви отговоря – аз ще проверя, защото вземам въпроса Ви на много сериозно... Ще проверя каква е ситуацията точно и ако има поне малко съмнение, гарантирам Ви от тази банка, ще анулирам този конкурс.", каза министърът."

  Министърът , вместо да проверява , да отвори тълковен речник , да осмисли значението на понятието КОНКУРС та дано му светне , че състезание с един кон не е състезание. А конкурса е състезание , съревнование . Самото шикалкавене за някаква проверка , очевадно показва , че министъра се мъчи да прокара протеже . Или пък си няма хал хабер от българския език.

 57. 58 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3720 Неутрално

  МОЧА имени Лелина

  Окуражи кой. Другар другар окуражава. Приятел се така познава.

  "На Методи Андреев министър Рашидов обясни още, че няма никакъв личен интерес към библиотеката:

  "Аз нямам нищо против. Единствено мога да отида да си взема книга да чета."

 58. 59 Профил на tefal
  tefal
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#56] от "Maradona":

  Нищо, ще остане парламента с професия-депутат, работодателите, предлагащи достойно заплащане , администрация, предлагаща обществени поръчки и децата им, завърнали се от учене в чужбина за кратко, за да поемат министерските кресла.И разбира се -техните избиратели и данъко-неплатци- циганите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK