Забраната за забулване ще се отнася и за хулиганите, престъпниците и протестиращите (допълнена)

Забраната за забулване ще се отнася и за хулиганите, престъпниците и протестиращите (допълнена)

© Анелия НиколоваЗаконопроектът за носене на облекло, скриващо изцяло или отчасти лицето, всъщност не цели да засегне религиозни права или ДПС, или мюсюлманите. Той всъщност е един "навременен закон", който ще помогне в много насоки - особено при проявите по време на футболни мачове, протести или други прояви.


Това е посланието, което беше излъчено от дебата в правната комисия в парламента по законопроекта за носене на облекло, скриващо лицето изцяло или отчасти, внесен от Патриотичния фронт.


Притеснението на депутатите беше само да не би с текстовете да се засегнат културни или забавни мероприятия. С уточнението, че е на шега, председателят на комисията Данаил Кирилов, заяви, че текстовете трябва да са написани така, че да не се засегнат детските мероприятия.
Текстовете бяха приети с 12 гласа "за", без нито един против. Въздържали се бяха депутатите от ДПС. Това е третата комисия, която гласува проекта. По същото време той мина на първо четене и в комисията по вероизповеданията.


На заседанието стана известно, че текстовете се подкрепят от МВР, Министерството на правосъдието и ДАНС. Според представителя на ДАНС, който е от отдела за борба с тероризма, времето за подобен законопроект е назряло, а моментът е подходящ. От агенцията имат технически бележки, като например да се изброи детайлно кои точни части на лицето ще засегне подобна забрана.


Четин Казак от ДПС заяви, че това е извънредно законодателство, но не е сигурен доколко ситуацията е извънредна. "Не знам доколко е назрял моментът, заради 20 - 30 жени в една ромска махала, които доскоро са изповядвали друга религия и не са били така облечени, да се приема изцяло национално законодателство, е пресилено.


В България няма такъв проблем.


Българската версия на мюсюлманската религия не предвижда подобен род облекло, дори не се допуска и се гледа лошо. Традиционният ислям в България гледа лошо на привнесените отвън стереотипи на обличане'", заяви Казак. По думите му в България няма проблем с бурки, какъвто може и да има в някои европейски държави, възприели подобна забрана. Той изрази надежда, че текстовете ще бъдат приведени във вид, в който да се избегне възможността "за неправомерни репресии върху лица, които изповядват която и да е религия и които се обличат спрямо каноните на тази религия".


Именно Казак беше първият, който открехна темата за футболните хулигани, като заяви, че се надява текстовете да работят в борбата с лица, които хулиганстват - ултраси, които използват този метод и прикриват лицата си.

Свилен Иванов от ГЕРБ се съгласи, че проблем са и хората, които извършват престъпления с качулки, и обяви, че държавата е тероризирана от тях.


Димитър Делчев от Реформаторския блок заяви, че те не приемат, че този закон е насочен срещу определена религия. "Хората, които прикриват лицето или самоличността, правят това, за да извършат престъпно деяние", заяви Делчев, като по думите му трябва да се внимава да не се нарушат развлекателните прояви. "По-важна е втората цел, а именно превантивният ефект. Не би бил излишен такъв закон, след като виждаме и западния опит", завърши Делчев.


Междувременно водещата комисия - по вероизповеданията и правата на човека, също одобри законопроекта с 11 гласа "за" и трима "въздържал се". Депутатите от ДПС не го подкрепиха, тъй като имало много пропуски, свързани с дефинициите на "лице", "глава" и "частичното им покриване". Освен това приемането на закона можело да отприщи тенденция за дискриминация на религиозна основа и да провокира радикални ислямисти.


Председателят на комисията Красимир Велчев (ГЕРБ) заяви, че ще подкрепи проекта. Подчерта, че това е обсъждането му на първо четене и въпросът е за философията му. "Кое е лице, глава и шия ще се дебатира при второ четене", отбеляза Велчев и допълни, че е против хората да ходят маскирани и да не се знае какво носят под това облекло - "може да е бомба", подчерта той.
По думите му не става въпрос за 30-40 човека, законът ще включва покриването на лицето и по време на спортните мероприятия, както и при протестите. Според него всеки, който изразява позиция трябва да го прави с открито лице.


"Не мога да си представя защо някой ще се въздържи или няма да подкрепи закон, който е за запазване сигурността на гражданите",


подчерта Велчев и обясни, че не може да се разчита само на камерите за запазване на сигурността и обществения ред. Освен това как хората от сигурността ще разпознаят на камерите хора с бурки, попита той.


Заместник главният мюфтия Бирали Бирали определи закона като много сериозен, тъй като касае сигурността на всички. Според него няма човек, който да не е съгласен със закон за сигурността на нацията и обществото. Той обаче отбеляза, че трябва да се обърне внимание на "частничното покриване на главата". Мюсюлманската общност е много притеснена, че идва време, в което ще се свалят забрадки - не става въпрос за бурки, а за забрадки, поясни Бирали. Изрази и опасение, че с приемане на закона за сигурността на страната може да се предизвика друг проблем. "Обръщам се към всички за разум", завърши зам.-главният мюфтия.


Манол Генов (БСП) призова към преценка на дългосрочния ефект от примането на такива мерки. По думите му много лесно се слага знака: облекло-радикален ислям-терористи. Призова членовете на комисията и вносителите на проекта да прочетат колко жени са осъщестивили атентати в света. Отправи и въпрос към ДАНС за това колко в броя на хората, които носят бурки в България. Допълни и, че те не се купуват от кварталния магазин, а някой им ги продава или дава или плаща да ги носят. Даде за пример и Франция, където имало жени немюсюлманки, които ходели с облекло покриващо лицето им по улиците само, защото това е забранено.


Радикализацията не е при тези хора, които носят подобен вид облекла, подчерта Генов.


И предупреди, че могат да се създадат "жестоки разделителни линии" в обществото с тези забрани. Обясни, че не е против забраната, но тя трябва да бъде с мярка. Според него не е необходим отделен закон, а предложенията могат да се добавят в закона за вероизповеданията.


Тунчер Кържалиев (ДПС) обясни, че някои мотиви не му давали възможност да възрази остро срещу проекта. Подчерта и, че това може да е изненада за някои хора като поясни, че го казва, заради "ценностната пропаст", която дели партията му с тази на вносителите от Патриотичния фронт.


По думите му най-важният и проблемен въпрос е този с дефиницията за "частично закриване на лицето" и за това какво е глава, лице и части от лицето. По думите му в текста не става ясно какво точно се има предвид под частично забулване на лицето.


Проблемът с дефинициите бе първата причина, поради която той гласува с "въздържал се". Другата бе, че приемането на закона може да "отприщи тенденция за дискриминация на религиозна основа".


Третата причина бе, че в комуникационния свят, където общуването е без значение на границите "този закон може да се приеме като провокация към ортодоксалния ислям от страна на интерпретатори с девиантно мислене, от страна на ислямисти фундаменталисти с психо-патологично мислене". Има опасност това да "отприщи и реваншизъм", сподели Кържалиев.


По думите му реална нужда и пряка потребност от закона няма. И попита дали той ще реши някои от истинските екзистенциални проблеми. Отбеляза, че с него се лекува следствието, а не причините, които са резултат от необразоваността, която води до склонност към манипулиране на хората.


Росен Петров (Български демократичен център) обяви, че ще подкрепи проектозакона, но заяви, че между двете му четения трябва да се направят определени поправки. По думите му определението на главното мюфтийство за "лице" е много точно. Петров изрази надежда дебатите да не се превърнат в религиозно противопоставяне.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (67)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2419 Неутрално

  верно бе ,що не криминализират поставянето на маски пред лицето и на суершъти с гугли ,особено на обществени места и особено в топло време и лятото ,да видим престъпниците с какво ще се забулват тогава

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Иван-Петров
  Иван-Петров
  Рейтинг: 213 Неутрално

  "Забраната на забулването..."

  Не, никой не е забранил забулването нито булките, нито сватбите. И подобна демагогска терминология не може да прикрие факта, че една от най-ретроградните форми на исляма се опитва да маркира територии, в които властва шериата, в които жената е второ качество човек.

  Това са забранили и в Сливен и в Стара Загора и в Пазарджик и на много други места в цивилизована Европа и трябва да бъде забранено в цяла България.

  Чудя се как някои хора, които искат да минат за либерали могат да защитават дискриминацията на жените, "правото" им да бъдат унизявани и да живеят по този начин: https://www.youtube.com/watch?v=yhjnAVnY5ns

 4. 4 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Правилно. Нека да го изпипат добре относно кукерите, детски маски, карнавални шествия и т.н.
  А на г-н Казак ще кажа само, че по-добре да го направим сега, когато тези, които носят бурки са по-малко.
  Станат ли повече, ще е на практика невъзможно без сила.
  И ще гракнат отвсякъде за правата и свободата.
  А ако някой си мисли, че не е била идеята да се увеличат буркопоклонниците, ще му кажа само - защо си мислите, че Саудитска Арабия дава толкова пари, за да учи бедни деца и сираци на собствена територия и за своя сметка.
  Ей така за едното нищо ли...

 5. 5 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 988 Гневно

  Има си нещо, което се нарича БУРКА! Опоменете го ТОЧНО в закона. Закриване на лицето с шал при студено време е нещо съвсем различно!
  Забранете изрично закриване на лицето по РЕЛИГИОНЗНИ причини! А не по здравословни напр.

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 6. 6 Профил на Bedtime for Democracy
  Bedtime for Democracy
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  а скиорите ще ни глобявате ли ? Щото аз само носа си показвам

  Pure Chewing Satisfaction
 7. 7 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4356 Весело

  Забраната за забулването ще се отнася и за хулиганите, престъпниците и протестиращите

  И да се разберем,дами и господа,
  Който от вас реши да върши престъпление
  или просто да си похулиганства,
  първо трябва да си свали бурката.
  Щото иначе попада под ударите на закона

 8. 8 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1925 Весело

  [quote#1:"edin drug"]да видим престъпниците с какво ще се забулват тогава [/quote]
  нека им, да ги напукат от глоби!

 9. 9 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Премного внимание се отдели на тази тема.
  Не е чак толкова важна.
  "Хулигани" по дефиниция няма. Има хулигански подбуди, поведение и прояви.

 10. 10 Профил на vloti
  vloti
  Рейтинг: 620 Неутрално

  И скиорите могат да попаднат извън закона. Може да е минус 16 градуса и да духа... само с открити лица.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 11. 11 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 697 Любопитно

  Полицаите ще имат ли право да носят маски и да не носят номера?

 12. 12 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3425 Неутрално

  Престъпниците със сигурност няма да престанат да се маскират,те затова са престъпници,защото нарушават законите.Ако полицията залови маскирани убийци или грабители,носенето на маска ще им е най малкия проблем на престъпниците.

 13. 13 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1892 Неутрално

  Всички рокери без предпазни шлемове.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 14. 14 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  Естествено и правилно. Ще се намерят, а и вече са се намерили хора, които се подиграват с това. Но мотоциклетистът, не е задължително да е рокер, задължително трябва да си свали шлема, ако влезе в магазин да си купи шпек.
  Без маски трябва да са протестиращите за благото на народа. Обикновено точно тези с маските провокират золумите.
  И не ми разправяйте трогателните истории за шала на детенцето през зимата, че ще се разплача. За 90-сантиметров хулиган или терорист още не сме чували.

  Еретик
 15. 15 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1912 Неутрално

  ДПС се въздържа от гласуване.Следователно самите депутати от ДПС съзнават,че бурките не са традиционно облекло за българските мюсюлмани,а насаждано от обучавани в Саудитска Арабия религиозни дейци,които сега финансирани от чужди държави проповядват у нас доста радикален ислям.Трябва да се прецизира и законът за вероизповеданията и ислямистите да бъдат изгонени от страната.

 16. 16 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 999 Любопитно

  До коментар [#2] от "forum_terrorist":

  И къде да ги карат ? Директно към Белене ?

 17. 17 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  А за полицаи на протести без идентификация дали няма да важи?

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 18. 18 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 778 Неутрално

  "Законопроектът за носене на облекло, скриващо изцяло или отчасти лицето, всъщност не цели да засегне религиозни права или ДПС, или мюсюлманите."

  това е пълна глупост, не се излагайте. нали тоя закон стана популярен точно като "забрана на "бурките".

  בני אתה אני היום ילדתיך
 19. 19 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  Но Димитър Делчев определено успява да блести с посредственост...

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 20. 20 Профил на НА ОРЪЖИЕ, БРАТЯ!!!
  НА ОРЪЖИЕ, БРАТЯ!!!
  Рейтинг: 213 Гневно

  Пълна простотия, дай заради забулените шалвари да забраним всичко..... забулените са на моята територия, аз ще си ходя както си искам!!!

  Настане вечер – месец изгрее, звезди обсипят сводът небесен; гора зашуми, вятър повее, – Балканът пее хайдушка песен!
 21. 21 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  поредното съмнително отнемане на права, от лица с недостатъчен морал.

  то под носа на данс, бнб, мс, кфн, парламент цяло ктб изнесоха, рийш ли маскираните мюсюлманки са проблем номер едно.

 22. 22 Профил на Прокопи педераст
  Прокопи педераст
  Рейтинг: 367 Разстроено

  Майната им. САЩската милиционерска държавност се бори с зъби и нокти.
  Много добре знаят, че това правителство си отива и се готвят за битка, защото губят влияние.

 23. 23 Профил на Прокопи педераст
  Прокопи педераст
  Рейтинг: 367 Любопитно

  Налагат милиционерска държавност "да пази реформите", поднесени любезно от същите текущи КОЙ-мафиот-и. Поднесени от тях, защото няма други. Няма друг който да говори езика на мръсните пари тук, с който да са другарчета. Затуй - Бойко и тигровата му банда е последният им шанс.

  Настава време разделно..милиционерската държава се бетонира зад временно легитимната власт.

 24. 24 Профил на Nihil Kaos
  Nihil Kaos
  Рейтинг: 213 Весело

  Едва ли някой е очаквал от български параламент, доминиран от мутри е една мозъчна клетка, неонацисти, приватизатори и агенти на ДС да НЕ ограничи правото на хората да гласуват или да се обличат както искат.
  Хубавото в тая расистка кочина е едно - демографската статистика. В нея е справедливостта

  Умерена джихадистка: "Eврейските унтери са си позволили да се отнасят непочтително срещу висши бели европейци - ей-това не мога да го преглътна"
 25. 25 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#21] от "хм":
  Щом КТБ е проблем,дай да не се решава нито един друг въпрос.Бурката не е само облекло.Тя е символ на радикален ислям,при който жената е третирана като вещ и не й е позволено да си показва лицето.

 26. 26 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Да ги забраняват бе... Аман от скрити зад чаршави ..

 27. 27 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Трябва да бъде ясно, че забраната на подобни гнусотии - скиване на лицата и ръцете на красиви жение, е абсолютно законосъобразна, и най-вече ЦИВИЛИЗАЦИОННО съобразна..

  Целта на арабите и мангизлийте от Близкия Изток е да бъде наложен друг антикултурен модел, да бъде докаран пшерията и техните античовешки правила в Европа.. Стъпка по стъпка това се прокрадва и ако не бъде спряно навреме, след 15 години - всички ще бъдат задължение да ходят така.

 28. 28 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#3:"Иван-Петров"]Чудя се как някои хора, които искат да минат за либерали могат да защитават дискриминацията на жените, "правото" им да бъдат унизявани и да живеят по този начин: [/quote]
  Е, как - много просто..
  ПАРИИИ!!! ПАРИИИИ !!!

 29. 29 Профил на Прокопи педераст
  Прокопи педераст
  Рейтинг: 367 Любопитно

  До коментар [#24] от "Nihil Kaos":

  [quote#24:"Nihil Kaos"]Едва ли някой е очаквал от български параламент[/quote]

  Това няма НИЩО общо с български парламент.
  Това са искания, текстове спуснати директно за приема AS-IS от един полицай дето си опикава територията - САЩ.

  Ако в България има съпротива за приемането на подобни силни рестриктивни и антидемократични закони, то нуждата от тях ще бъде показана нагледно чрез ИДИЛ - организация създадена от ЦРУ с цел провеждането на пилицейски и антидемократични закони в държави, в които трябва да се завземе (ако е чужда) или затвъдри (ако е вече инсталирана) националната легитимна власт.

 30. 30 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 930 Неутрално

  Не виждам нищо лошо в това.

  Доброто е заразно
 31. 31 Профил на Nihil Kaos
  Nihil Kaos
  Рейтинг: 213 Любопитно

  "Хората, които прикриват лицето или самоличността, правят това, за да извършат престъпно деяние"

  Наистина ли? Колко "престъпни деяния" са извършени от хора с бурки? Колко атентати са извършени от хора с бурки? Нито един...
  От друга страна колко скинари са задържани и глобени щото се крият зад маски? Нито един. Значи не е въпроса в криенето. Въпроса е именно в това да се тормозят хората от определена религия. Затова и всички наричат закона "срещу бурките".

  Умерена джихадистка: "Eврейските унтери са си позволили да се отнасят непочтително срещу висши бели европейци - ей-това не мога да го преглътна"
 32. 32 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#24] от "Nihil Kaos":

  Мунчо, без бурки и фереджета поне в Бг!
  Бъктък, бе...После виждаш какво става...

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 33. 33 Профил на Nihil Kaos
  Nihil Kaos
  Рейтинг: 213 Любопитно

  "Велчев и допълни, че е против хората да ходят маскирани и да не се знае какво носят под това облекло - "може да е бомба""

  Бомбата на лицето ли си я слагат хората бе, тъпанар?
  Дай направо да ходят голи хората, та да не би някой да крие бомба. Това гербавите са наистина невероятно ТЪПИ и ПРОСТИ същества!

  Умерена джихадистка: "Eврейските унтери са си позволили да се отнасят непочтително срещу висши бели европейци - ей-това не мога да го преглътна"
 34. 34 Профил на Прокопи педераст
  Прокопи педераст
  Рейтинг: 367 Гневно

  До коментар [#31] от "Nihil Kaos":

  [quote#31:"Nihil Kaos"]Колко "престъпни деяния" са извършени от хора с бурки?[/quote]

  Ако този въпрос се зададе в публичния ефир, ще започната терористичните атентати в БГ, защото службите немогат да го оставят без отговор, а САЩ не може да си позволи да не вкара милиционерските закони. Затова най-лесно ще е да гръмнат някой пингвин, за да докажат на обществото, че трябва да се приеме закона.

  САЩ бетонират властта на ББ в България. И жокер - тя няма да е демократична. По-скоро тип Ердоган, докато държи положението... после - кучета го яли... него ... и народа му.

 35. 35 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Явно е, че от Септичния фронт искат да забранят Левски, който се е крил, и маската му е единствения начин да мине отнякъде без да бъде разпознат. Затова днес всички са от една партия. Затова днес всички медии са цензурирани. Затова няма алтернативни партии със значение! Докато не се промени системата със защита на личните данни, няма и да има промяна!

 36. 36 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Има и определен тип лица които особено зад очила са трудно отличими едни от други и при разстояние от 10-12 метра

  и повече изглеждат еднакви и трудно запомнящи се както една бурка с друга бурка. Те също могат да използват външността си

  за престъпни деяния със същия успех както тези които напълно покриват лицата си.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 37. 37 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Ако Сидеров беше с маска, нямаше сега да е на пробация, а Низамов - в ареста без да е нарушил закона - и двамата по политически причини!

 38. 38 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Казак от ДПС, не разбра ли, че не става въпрос за закон против мюсулманите, а за закон срещу потенциални терористи?

 39. 39 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1467 Неутрално

  Разтревожени били, да не им снемат забрадките... Айде стига цигански номера, никой не споменава по какъвто и да било повод забрадките им, превъзнасят се, за да изглежда уж много ужасно законът.

 40. 40 Профил на cai
  cai
  Рейтинг: 239 Неутрално

  До коментар [#18] от "abdelhaqq": "това е пълна глупост, не се излагайте. нали тоя закон стана популярен точно като "забрана на "бурките".

  така беше до вчера, сега вече и известен като закон за борбата с престъпността

 41. 41 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#40] от "cai":

  Мафията отстранява конкурентната "престъпност" - хора като Сидеров, Низамов и др. още непоявили се като мен.

 42. 42 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3401 Любопитно

  А ще важи ли и за полицаите които бият протестиращи?
  А тези полицаи ще носят ли своите опознавателни значки?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 43. 43 Профил на Sp.Ace
  Sp.Ace
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Никой няма да следи за спазването на този закон. Защото ако полицаи се опитат да доближат тия забулените булки, последните ще почнат да се тръшкат и да правят панаири, както циганките по телевизията. И тогава ще се включат едни евроатлантически, либерални, проевропейски, промюсюлмански организации, "нефинансирани" от чужди правителства, и ще станат едни проблеми...

 44. 44 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#5:"Граждани за Европейско либерално беззаконие"]Забранете изрично закриване на лицето по РЕЛИГИОНЗНИ причини! А не по здравословни напр.[/quote]
  Точно това трябва да съществува в законопроекта. В една люта зима децата трябва да бъдат предпазвани от студа с шалове. Обичайно се получава едно омотаване в шалове, което обаче е ефективна мярка срещу простуда. В София преди 8-9 години имаше зимни дни с температура -22 градуса по Целзий и предвид факта, че България е разположена в умерено континенталния климат, е съвсем резонно да се направи уточнение в законопроекта.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 45. 45 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 367 Неутрално

  И брадите на повече от 2-3 дни да забранят. Също мустаците, слънчевите очила, шапки, белези, вдигнати яки, ушанки и т.н..

 46. 46 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#42:"Храбър"]А тези полицаи ще носят ли своите опознавателни значки?[/quote]

  Обозначителните символи щели да бъдат по грайфера на кубинките. Така лесно на лицето или тялото на протестиращите примерно ще бъде отбелязан служителя на реда, извършил "геройството".

 47. 47 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#38:"ck"] а за закон срещу потенциални терористи? [/quote]

  Кога последно терорист с бурка си виждал? Точно обратното се обличат по принцип. И най-често като полицаи или други служители.

 48. 48 Профил на cai
  cai
  Рейтинг: 239 Неутрално

  До коментар [#42] от "Храбър": "А ще важи ли и за полицаите които бият протестиращи?"

  не бъди нагъл, говориш за България.

 49. 49 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 367 Неутрално

  А най-смешното и жалкото е, че цялата тази умираща държава цели месеци се занимава с 5 циганки с бурки. СМЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯТАЙ как ще борят истинските терористи ....

 50. 50 Профил на К.Константинов
  К.Константинов
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Дефиниция за "лице", поиска ДПС.
  Дефиниция за лице ще дадат програмистите. Те най-добре знаят каква част от главата е необходимо да бъде видима за да могат видеокамерите и програмите за лицево разпознаване да си свършат работата. Тук въпросът е технически и е част от борбата срещу престъпноста.

 51. 51 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Специалните части да са с маски , но
  задължително с ясни обозначения на
  съответното звено и индивидуален номер
  на всеки боец .

 52. 52 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  Хич не е зле да се намери цяр срещу ултрасите. Просто се самозабравят! За да не се наложи да ги маркират принудително.

 53. 53 Профил на rossen4i4o
  rossen4i4o
  Рейтинг: 271 Весело

  а кога ще излезе закон срещу престъпниците с бели якички ? и как ще бъде формулиран ? носиш риза с бяла яка и веднага проверка на документите , в районното и снемане на отпечатъци , проверка на доходите и сметките , и за всеки случей АКТ за 200/ 300 лв. за превенция , нали борят престъпността, а

 54. 54 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар, Аллах Акбар .........

  Марс е изконна Американска територия!
 55. 55 Профил на 101procentanesbb
  101procentanesbb
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Ама чакайте ся, това значи, че и Заю Тицин и той ако излезе пак да изнесе пърформанс властта ще го стъпче под ботуша си сякаш е хлебарка под чехъла на Пеефски. Е шо тогава ручахме жабетата?

 56. 56 Профил на enterfornone
  enterfornone
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Ма разбира се. Протестирането, ако обичате, само след представяне на лична карта и след предварително записване. Полицай без опознавателни знаци, ще проверява на входа на протеста...

 57. 57 Профил на tvi63
  tvi63
  Рейтинг: 213 Весело

  До коментар [#45] от "Дундурук":

  В тоя ред дългите коси, късите поли и да правят хайки за безработни по витошка!

 58. 58 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2901 Неутрално

  Така трябва.....да важи за всички които си крият лицето !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 59. 59 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Означава ли това,че полицаите няма да носят противогази и каски?

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 60. 60 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  От ПатрЕотичния фронт освен простотии друго не можеш да очакваш. Ако някой отиде в студено или дъждовно време на митинг с гугла или с шал, може да го арестуват заради това, че си е закрил лицето. Още малко ще ни задължат да ходим и гологлави по всяко време, защото можем да сме потенциални терористи.

 61. 61 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Господииии, какви ТЪПИ депутати имаме! Остава да решат въпроса по колко дявола могат да станат на върха на иглата и на територията на България да намалят поне на половина гравитацията!

 62. 62 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Проблемът тепърва ще става по-заплетен. Парите от СА са мощен фактор за циганската изобретателност на"ори, мели, яж!" Не само глоби, но и полагане на неплатен тежък ръчен труд-залесяване, копане на канали за уличната ВиК, полагане на улична настилка, трошене на камък и.................по дневна норма до изплащане на глобата!

 63. 63 Профил на cai
  cai
  Рейтинг: 239 Весело

  До коментар [#51] от "magnas": "Специалните части да са с маски , но задължително с ясни обозначения на
  съответното звено и индивидуален номер
  на всеки боец."

  А имената да са им изписани на гърба не искаш ли

 64. 64 Профил на т
  т
  Рейтинг: 470 Неутрално

  А маска за лице по време на грипна епидемия? Шал през устата и носа през зимата? Хелоуин? Глупава ми се струва тази забрана и смърди яко на расизъм.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 65. 65 Профил на Desolater
  Desolater
  Рейтинг: 470 Неутрално
 66. 66 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1772 Неутрално

  "Законопроектът за носене на облекло, скриващо изцяло или отчасти лицето, всъщност не цели да засегне религиозни права или ДПС, или мюсюлманите. Той всъщност е един "навременен закон", който ще помогне в много насоки - особено при проявите по време на футболни мачове, протести или други прояви."

  Тъп законопроект , който със сигурност ще стане тъп закон. Естествено , гласуван и приет от тъпи , с извинение , " народни"
  представители. Който ме връща с спомените от далечните 1947- 8ма година , когато беше забранено да се провеждат кукерските чествания на Нова година в родния ми град. Която забрана доведе до остри сблъсъци между гражданство и милиция в празничния ден. И която забрана устиска само три- четири години и премина м другата крайност - усилена агитация и финансова подкрепа от кметството за масовизиране на вековната традиция. та чак до сега . И вовеки веков ,бих добавил. Но явно днешните законотворци се родеят с аспиринчетата от Байер 1 за да сътворят настоящата глупотевина. Но нейсе , не им е нито за първи , нито ще е за последен път. Стана си традиция . Като всеки един маскарад.

 67. 67 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#16] от "Индиана":

  И какво лошо би имало да ги карат към Беляне?! Това не музиканти или писатели, които да говорят с/у властта. Това са уроди, които саботират и издевателстват над гражданите, организирании от властта. Не в Беляне, ами в Рила да строят теснолинейка трябва!!!

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK