Държавата е разработила план със 113 мерки за противодействие на битовата престъпност

Държавата е разработила план със 113 мерки за противодействие на битовата престъпност

© Надежда Чипева, КапиталПравителството е разработило план с над 113 мерки, предоставени от всяко министерство и институция, които имат за цел да помогнат за справяне с битовата престъпност, съобщи днес в Ямбол министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Там се проведе първата от поредицата работни срещи, организирани в рамките на кампанията "Заедно в превенцията с престъпността".


Инициатива е съвместна на МВР и Националното сдружение на общините. "Искаме на място да анализираме ситуацията с битовата престъпност, да вникнем в особеностите и най-важното – да успеем да ангажираме институциите и властите на местно ниво да предприемат мерки за ограничаване на проявите на битова престъпност", обобщи министър Румяна Бъчварова, цитирана от пресцентъра на МВР.


Според нея проблемът не може да бъде решен единствено от МВР, тъй като в него има дълбоки и исторически насложени социални, образователни, демографски и други фактори. Затова решението било работа в синхрон с местните власти и с държавните институции.


Бъчварова се обяви и са смяна в подхода, като акцентът е върху превенцията. Започваме активна работа крачка по крачка навсякъде", каза министърът.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK