Димитър Главчев видя сериозни недостатъци във въпросите за референдума на "Шоуто на Слави"

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (77)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2616 Любопитно

  "тези партии, които подкрепят намаляването на субсидията на 1 лев означава, че разчитат на друг начин за финансиране" - вярно, а какво работят наистина партийните функционери?!? Работата на ползу роду трябва да е между другото, за да оставя трайни следи, за да е пример, за да се запомня, а наш`те безброй партийни другари не само са като лични печалбари, но и не щат да пусна кокала по никакъв начин.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 2. 2 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Мдаа...а не е ли задкулисие да се приемат въпросите, а после да се говори че са противоконституционни господин Главчев? Ане е ли задкулисие да се приеме антиконституционното задължително гласуване докато си говорите, че то ще падне в съда? А не е ли задкулисие приемането на изборният закон за секциите и извръщане на другият ден?? За какво ви отглеждаме с нашите пари за субсидии и нашите пари за заплати от бюджета? За да ни правите на идиоти ли?

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 3. 3 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Нормално е да не харесва въпросите. Защото утре може да не е там!

  Аз пък ги харесвам и смятам, че не дУпетатите трябва да определят, КОЙ ще кара влака, а ИЗБИРАТЕЛИТЕ!

 4. 4 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 521 Гневно

  Още една бетона комунистическа глава.Вместо Главчев по -му подхождала фамилията Главинчев.Народа е казал :"каквото името и фамилията ,такъв е и човека."С една дума комунистически наследник и престъпник ,съгласно приетия от тези тиквеници ЗАКОН за обявяване на комунистическия режим за престъпен и античовешки д.в.37 от 6 май 2000 г.Според Евростат такива комунистически престъпници в България са на брой около един и полвина милиона ,а сумата на заграбеното народно богатство от тях е повече от 100 милиарда долара .И всичките са свързани с ДС.Те са депутати,банкери ,министри, икономисти -най-знаещи и можещи ,такива са всички известни ,но фалшиви прависти и какви ли не още комунистически многознайници.Въобще т.н.лъжлив и некадърен елит на комунистическа България .Всички до един се пръкнали от БКП и ДС.

 5. 5 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Според мен по-добрата идея беше въпросите да бъдат такива каквито са и да се види каква е нагласата на хората. Оттам насетне е лесно да се определят кои са противоконституционни и парламента няма да се съобрази с тях.

 6. 6 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2443 Весело

  На Главчев му е голяма главата , сиреч "умна" ...

 7. 7 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1614 Неутрално

  "Въпросът за намаляването на партийната субсидия на 1 лев според него е абсурден, защото никъде в Европа няма такава субсидия, макар че можело да се мисли за намаляването й като цяло."

  Прав както винаги!
  Никъде в Европа на изплащат субсидии в левове....
  Виж в богата Германия плащат в евро, по 0.5 евро...

 8. 8 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "Ако питате за личното ми мнение, аз смятам, че е добре да бъде намален броят", каза Главчев, като уточни, че не казва, че депутатите трябва да бъдат точно 120"

  През 2006 г., когато беше на власт "Тройната ламя": НДСВ,БСП и ДПС, исках намаляване на депутатите от тогава 240 на 120 и смяна на избирателната система с два гласа: един за партията, другият за конкретен кандидат, може да е от друга партия. Понеже остана без отзвук след публикуване на много мнения, си замълчавах.
  Бях измислих много добра многопартийна избирателна система, но всичко съм забравил и е публикувана в архивите от 2007-2008 г. на в. "Дневник". За да имаме точно 120 депутати, повече не е нужно при 7,3 млн. население.

  Es muß Geld fließen!
 9. 9 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 822 Неутрално

  а някоя дума за партизанщината и хилядите политически назначения на роднини и прочие...????ама 'златна' журналистика имаме...прекрасни въпроси...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 10. 10 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 864 Разстроено

  А недостатъците в момента - ВИЖДА ЛИ ГИ ?
  На народа му дреме дали нормално или велико народно събрание ще приема желанията МУ !
  Митко, не взимай функциите на чугунените ...

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 11. 11 Профил на kokoto2
  kokoto2
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#5] от "neznaiko.bg":

  Дори да са противоконституционни щом суверена иска ще се свика велико народно събрание и ще се промени конституцията.

  Какво биха казали ако пусна референдум за монархия и събера подписите. Това е противоконституционно на 100%, защото в конституцията е записано РЕПУБЛИКА България. Това значи ли, че по никакъв повод не можем да сменим модела на управление?

  Пишете грамотно на кирилица! Shift + ь = ѝ
 12. 12 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 750 Неутрално

  При производство на закони,които трябва да се променят на другия ден или още вечерта,не е ли по-добре всяко Народно събрание да е Велико,с по 400 депутата,които да могат бързо да променят Конституцията,когато не отговаря на времето и очакванията.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 13. 13 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1851 Неутрално

  [quote#5:"neznaiko.bg"]Оттам насетне е лесно да се определят кои са противоконституционни и парламента няма да се съобрази с тях.[/quote]

  Измежду точно тези въпроси няма противоконституционни. Има разлика между противоконституционни и такива, за чието решаване (при положителен отговор) се изисква промяна на конституцията. В самата конституция са предвидени начините за нейната промяна. Друга тема е дали това ли са важните въпроси. Оценката тук е субективна. Според мен в тези въпроси има популизъм. Пример е бройят на народните представители. Това е несъществен въпрос спрямо качеството на функционирането на народното събрание. Преминаването към мажоритарна форма на избор също не води до нищо сама по себе си, докато не се въведе възможност за отзоваване на представителите от избирателите аи, в случай, когато тези избиратели преценят, че техният представител не отразява техните интереси. Без такава възможност ще се възпроизведе същата картина на зависимости като днешната, ако не и по-лоша. Според мен във въпросите трябва да има заложена реална възможност за промяна, а не само отражение на отрицателното отношение на обществото към дадена институция.

 14. 14 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Като не са читави въпросите,поне ще стане ясна политическата култура на мат'ряла. Предлагам гласуване с + на въпроси №№4,5.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 15. 15 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1347 Весело

  "...тези партии, които подкрепят намаляването на субсидията на 1 лев означава, че разчитат на друг начин за финансиране. "Единственият начин за прозрачно финансиране е субсидията, останалото... пак стигаме до т.нар. Задкулисие"..."

  добре бе, нормално ли е да се дрънкат подобни глупости, ако че се казва Главинчев

 16. 16 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 552 Весело

  До коментар [#11] от "kokoto2":

  Суверенът може и да иска, но ако въпросите са извън компетенцията на обикновено НС, то никъде не е записано, че някой е длъжен да свиква ВНС. Е ще е неудобно да се обяснява на материала защо не се зачита волята му, но политическата класа се е измъквала и в по-сложни ситуации.

 17. 17 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Като има прозрачно финансиране,да не сте се отказали от непрозрачното?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4210 Неутрално

  Счетоводителят Главчев се прави на юрист- трагедия !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 865 Неутрално

  Интересно как в другата сходна тема партийните пудели възхвалиха сезирането на КС от президента. Тук нещо мненията са обратни. Не гледам и не харесвам Слави и чалга модела, налаган от него. Но харесвам въпросите. С изключение на милиционерските.

 20. 20 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 552 Неутрално

  До коментар [#13] от "zg":

  Дали са противоконституционни - има различни мнения. В крайна сметка и решението на КС очаквам да е по-скоро политическо, имайки предвид хората вътре.
  Ясно е обаче, че някои от въпросите са поставени умишлено популистки. Те трябваше да бъдат тези които да привлекат хората към референдума и да го направят успешен.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 22. 22 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1540 Неутрално

  Не харесвам нито Сл. Трифонов, нито въпросите му и няма да участвам в референдума.Каквото му е предаването, такива са и въпросите му. Чалга.

 23. 23 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#21] от "bohr":

  и какво ще мъти..ако го изхвърлят едва ли няма да иде в друга телевизия...а че популярноста му постоянно пада е друга тема...на мен лично ми се струва че играе за някой ,не за себе си...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 24. 24 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1851 Неутрално

  [quote#20:"neznaiko.bg"]Ясно е обаче, че някои от въпросите са поставени умишлено популистки. Те трябваше да бъдат тези които да привлекат хората към референдума и да го направят успешен.[/quote]

  Може и така да е. Не споря. Написал съм обаче какви са ми съмненията относно това, дали ще има реална промяна, дори при успешен референдум. Колкото до решението на КС - не мога да гадая. Много фактори са. Да, има и политически зависимости. Все пак, решението може и да е положително. Не за друго, а защото тези въпроси, поне според мен, няма да променят реалното функциониране на системата с всичките отвратителни зависимости. Като "допълнителен бонус" ще демотивира допълнително още хора, убеждайвайки ги, че нищо не могат да променят. Това е бедата на зле зададените въпроси.

 25. 25 Профил на tikwuniiii
  tikwuniiii
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#4] от "adenauer":

  точно описание на комунист, сега "честен частник"

 26. 26 Профил на uporit
  uporit
  Рейтинг: 535 Неутрално

  [quote#21:"bohr"]единствено като натиск за преподписване на договора си с БТВ за още 3 години , а именно 15 млн. Лева.[/quote]
  Дългият носи на бТВ в пъти повече пари от реклами. Да не са луди да колят кокошката, която снася златни яйца?
  В този смисъл никакъв натиск не е нужен. Това са нормални търговски взаимоотношения. Славчо произвежда продукт, който се търси.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 28. 28 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4210 Неутрално

  До коментар [#27] от "bohr":

  опорка на гробарите

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 30. 30 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#5] от "neznaiko.bg":

  Не може защото според конституцията тези въпроси конкретно са от компетенцията на ВНС,и не могат да бъдат задавани в референдум!Пък и е свързано с пари!Представете си,че се задават само противоконституционни въпроси!Провежда се референдума който ще глътне 50 млн.лева!
  И след провеждането на референдума се сезира конституционния съд,и той отхвърли референдума!Ще се изхарчат пари за този дето клати дърветата!
  За това е по добре,че преди референдума се пита КС!

 31. 31 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 699 Любопитно

  Главчев, а ти как гласува когато НС трябваше да реши дали да допусне реферндума в този му вид?

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 32. 32 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#27] от "bohr":

  Едно е обаче да си шоумен с висок рейтинг,друго е ангажиран в политиката с висок рейтинг.Слави и неговите сценаристи са се взели много на сериозно,но нямат опит и капацитет в политиката!Сега се видя ясно,че не познават законите в страната,и най-вече конституцията.За това референдумът им ще бъде орязан след като КС отхвърли тези три въпроса!

 33. 33 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#31] от "majorman":

  Главчев е депутат и не може да отхвърля въпроси от референдум.Още повече,че той е съгласен по принцип с въпросите!

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 35. 35 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#19] от "Lazarus":

  Нито един въпрос от референдума на Слави Трифонов няма да промени статуквото,и това е най важното!Както и да бъдат зададени тези въпроси не могат да променят политическото статукво,защото това не са съществените въпроси!

 36. 36 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Аз съм против Трифонов - да си врещи чалгата, да пере пари на когото го финансира и да си ходи на майка си в ... къщата в учиндолско!

  4itatel
 37. 37 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#34] от "bohr":

  Не е вярно,че Бойко Борисов,Корнелия Нинова,Красимир Каракачанов са се допитали до КС.Поне до момента не са го направили.Но едно е НС да промени изборния кодекс,друго е допитване с референдум!Слави Трифонов и неговите сценаристи са явно,че не са се допитали до добри юристи в конституционното право!А щом правиш референдум си длъжен да намериш добри и честни юристи!

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 39. 39 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3194 Неутрално

  До коментар [#18] от "КМЕТ В СЯНКА":

  "Счетоводителят Главчев се прави на юрист- трагедия !!!"
  Това си помислих и аз, изчитайки статията. За да бъдем коректни, ще спомена, че Главчев е дипломиран експерт-счетоводител, който факт по никакъв начин не скрива празната банка-кадри на ГЕРБ.
  Във филма "Опасен чар" се изричат куп "бисери"... сещам се за "На нас гении не ни трябват." Все едно е казано от някой от лидерите на ГЕРБ.

  "Слабите хора отмъщават. Силните хора прощават. Интелигентните хора игнорират." Алберт Айнщайн
 40. 40 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4210 Неутрално

  До коментар [#39] от "Bramasole":
  по - счетоводител но и по - подсъдим потенциално.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 41. 41 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 831 Неутрално

  [quote#17:"Майндърбайндър"]Като има прозрачно финансиране,да не сте се отказали от непрозрачното?[/quote]Ама ако се отмени прозрачното финансиране остава само непрозрачното. Нали знаеш кои партии ще спечелят от това? Жокер - няма да е РБ или някоя от "нормалните" партии.

 42. 42 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 750 Неутрално

  [quote#41:"Николай Николов"]остава само непрозрачното[/quote]
  Да.И това увеличава вероятността да бъдат заловени с ръка в гърнето.Защото трудно ще оправдаят разходи без приходи.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 43. 43 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Изобщо не ме интересува слави, че е чалгар или че иска да изнуди бТВ да подпишат договор. Аз ще гласувам на референдума и при всяка възможност която имам да ми се чуе гласа като гражданин на България. Не позволявайте на разни тролове да изместят фокуса от референдума към личността на този събрал подписите.

 44. 44 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#28] от "КМЕТ В СЯНКА":

  доста интелигентни хора не го гледат славчо,и толкова съм далече от боце и сие че представа си нямаш..а че славчо играе за някой съм на 100% убеден...за кой ще покаже времето...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 45. 45 Профил на donyon
  donyon
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Слави Трифонов може да е всякакъв,но е събрал над 500 000 подписа.Това за вас,г-н Главчев нещо "незначително" ли е?Какво им отговаряте на тия хора?Ами Слави е задал въпроси,които искат промяна на Конституцията,ама трябва Велико НС...
  Вие сте пратени в Парламента да изразявате волята на НАРОДА.Когато има конфликт между Конституцията и народа,се сменя основният закон,не хората.
  Само в България и Монголия има Велико НС...Какво ще кажете по въпроса?

 46. 46 Профил на 101procentanesbb
  101procentanesbb
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Главчо да се маха с неговите опорни точки. Вкарали са го в парламента защото е зубър и може да ги рецитира, видяхме преди няколко години когато герберските опорни точки изтекоха вечерта и на следващия ден ги повтарше мотамо. Всичките му опорни точки са изсмукани от мазните корумпирани пръсти, само и само народа да не може да си каже волята. Такива безлични радиоточки като него нямат никакъв шанс, затова му треперят гащите.

 47. 47 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 264 Неутрално

  кефят ме аргументите на Гъзчев. аргументи на бакалин и портиер.
  понеже 120 депутати щели да се контролират по-лесно, или местен феодал щял да си избира полицейските началници, няма да променяме нищо... няма значение, че настоящата работа на държавната администрация е катастрофална.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 48. 48 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2993 Неутрално

  "Попитан за един от въпросите за референдума – за намаляване на депутатите на 120, той каза, че "по него може да се произнесе само Велико Народно събрание"

  Те БСП и ДПС все това говореха когато Плевнелиев предложи референдум и накрая вие им помогнахте да го провалят. Треперят ви мартинките май. Половинцата от вас ще трябва да се захванат с някаква по-полезна работа.

  Вбесявам се от наглостта в разсъжденията им. Според Главчев ако в Конституцията пишеше например че всяко първо дете отива войник за 30 години нямаше никога дори и да се произнесем по този въпрос. Ще викате ВНС ако народът ви каже бе Главчев!!!! Ако трябва и нова конституция ще пишете!!!

  120 депутати
  50% от тях мажоритарни в два тура
  2 лева субсидия на глас

  Все хубави неща!

  ПРОКЛЕТА ДА Е РУСИЯ!
 49. 49 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7414 Неутрално

  Кога ги видя, преди или след като ги приеха.

 50. 50 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#48] от "emil ВСИЧКИ НА РЕФЕРЕНДУМА! НЕКА ИМ БРЪКНЕМ!":

  Говориш глупости!Когато въпросите са противоконституционни трябва да отпаднат.А за да отпаднат въпросите трябва да се произнесе КС!За това президентът го сезира!Трябва да се спазват законите и конституцията на България !
  Шоуто на Слави сгафиха,и ще си понесат последствията!А те са,че КС ще отхвърли трите въпроса,и референдума ще бъде орязан !

 51. 51 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#45] от "donyon":

  Доста грешно мислите.Първо Слави е събрал подписи достатъчни за провеждането на референдум,но той не се е провел,и не е все още легитимен!Според повечето юристи три въпроса от този референдум не трябва да бъдат задавани защото са противоконституционни.Разбира се това ще каже КС,и за това президента го сезира.Законите и конституцията трябва да се познават!Ако не се харесват законите и конституцията се прави консултация с партиите за да има консенсус за смяна на конституцията.Ако те не искат,създава се нов политически проект който да спечели достатъчно гласове за мнозинство за промяна на конституцията и свикване на ВНС!Иначе всичко друго е празни приказки!
  Слави Трифонов и неговия екип са незрели политически,и имат много да учат!

 52. 52 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#47] от "полувишис":


  До коментар [#38] от "bohr":

  И след като се е консултирал с юристи по конституционно право сега ще отпаднат тези три въпроса!
  Доста слаби конституционалисти трябва да са били!

 53. 53 Профил на kokoto2
  kokoto2
  Рейтинг: 462 Неутрално

  [quote#50:"protivbspdpsatak"]Когато въпросите са противоконституционни трябва да отпаднат.[/quote]

  По горе го написах ще го напиша пак: Ако 1 милион души искат цар и се подпишат за монархия трябва ли да има референдум имайки в предвид, че монархията е противоконституционна

  Пишете грамотно на кирилица! Shift + ь = ѝ
 54. 54 Профил на donyon
  donyon
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#51] от "protivbspdpsatak":

  Аз нямам претенции,че разбирам.Затова не съм в Парламента.Ама народните избраници,на които им плащаме куп екстри, гласуват и приемат закони,за които отлично знаят,че нарушават основния закон.Опитите за погазване на Конституцията са заплаха за националната сигурност.Е,не мога да мълча.Тоя референдум няма да е последният,след като България е окупирала всички последни места в Европа.

 55. 55 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2317 Неутрално

  Бре тоз Главчев имал орлово око бе! Как можа от толкоз високо да види тез дребни подробности?

  Judjuk
 56. 56 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#53] от "kokoto2":

  И да се подпишат 10 милиона,щом като в конституцията пише,че сме парламентарна република,този въпрос не трябва да бъде включван във въпрос за референдум!Добре,че президентът сезира КС за да бъде ясно кои въпроси са противоконституционни и не трябва да влизат в референдума!

 57. 57 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#11] от "kokoto2":

  Явно,че нямате понятие от конституционно право!Щом като един въпрос е противоконституционен ,и е от компетенцията на ВНС не трябва да бъде допускан на референдум!Ако обаче никой не сезира КС,и той все пак мине като въпрос,и получи достатъчна подкрепа,той може да бъде атакуван пред КС!
  Ако обаче никой не сезира КС,този съд може да се самосезира,и ще отпадне!Надявам се да ви е станало ясно,защото от писаното от вас си личи,че нямате никакво понятие от конституционно право!

 58. 58 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2993 Неутрално

  До коментар [#50] от "protivbspdpsatak":

  [quote#50:"protivbspdpsatak"]Говориш глупости!Когато въпросите са противоконституционни трябва да отпаднат.[/quote]

  И ти не говориш много умни работи. Когато решенията от референдумите изискват конституционни промени се правят конституционни промени. Когато те изискват ВНС се свиква ново ВНС. Според твоите разсъждения никога вече не би трябвало да имаме нова конституция защото решението за това ще е противоконституционно. Направо ме разсмиваш.

  Да действително в конституцията е казано по какви въпроси не може да се свиква референдум. Например да се свиква референдум по бюджетни въпроси. Никъде обаче не е казано че не могат да се свикват референдуми по устройството на държавата, а тези въпроси са точно такива.

  ПРОКЛЕТА ДА Е РУСИЯ!
 59. 59 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#45:"donyon"]Ами Слави е задал въпроси,които искат промяна на Конституцията,ама трябва Велико НС... [/quote]
  Слави, Бареков, Сидеров, Баце, Татяна....., аман от хора, говорещи "мъдро", и ръсещи небивалици!
  1. Референдум се прави с 1 въпрос, а не 5 или 6!
  2. За конституционни промени съм, но не приети с гласовете на 1 млн неграмотни! Сигурен съм, че поне 1/3 от имащите право на глас са неграмотни, и гласуват с кебапчета.

 60. 60 Профил на kokoto2
  kokoto2
  Рейтинг: 462 Любопитно

  До коментар [#57] от "protivbspdpsatak":

  Да, не съм юрист, но мога да чета!

  След като вие знаете, кажете какви са стъпките за да превърнем хипотетично републиката в монархия по мирен начин (без преврати, военни хунти, гражданска война и други подобни).

  Пишете грамотно на кирилица! Shift + ь = ѝ
 61. 61 Профил на donyon
  donyon
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#59] от "historama":

  Съгласен съм с написаното от вас,но поведението на народните избраници не ми харесва.Те трябва да усещат настроенията на хората на фона на демографската криза,беднотията и безработицата.А че Референдумът трябва да съдържа само 1 въпрос-напълно съм съгласен.Но защо приеха и гласуваха "за " въпросите на Трифонов,а после заобясняваха,че 3 от тях нарушавали основния закон?
  Защо просто не му казаха просто-Славчо,Референдум се прави с един въпрос,това твойто е викторина?

 62. 62 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#58] от "emil ВСИЧКИ НА РЕФЕРЕНДУМА! НЕКА ИМ БРЪКНЕМ!":

  Поредният който се изказва неподготвен,защото няма никакви познания в конституционното право!Цялостна смяна на конституцията не става с референдум,а с политически консенсус на партиите,и свикване на ВНС!Отделни точки и параграфи и алинеи може, стига това да не противоречи на конституцията!В конкретния случай трите въпроса които президента даде за тълкуване от КС са противоконституционни и трябва да отпаднат като въпроси зададени в референдума на Слави Трифонов!Така,че не могат да се задават въпроси от компетенцията на ВНС,защото противоречат на конституцията!
  Другите три въпроса които не са дадени на КС остават,и хората могат да гласуват за тях!

 63. 63 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#60] от "kokoto2":

  Гласувате за партия която иска промяна на конституцията ,и за свикване на ВНС!Това е демократичния начин!Ако няма партии искащи промяна на конституцията,чрез граждански протест могат да бъдат принудени да свикат ВНС,за промяна на конституцията!А не както направиха от шоуто на Слави,да задават противоконституционни въпроси,и по точно три от шесте въпроса които президента даде на КС!

 64. 64 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#59] от "historama":

  Не е вярно,че само един въпрос трябва да се задава!Конституцията не ограничава до един въпрос провеждането на референдум!Не познавате конституцията! Прочетете в добре,или намерете добър юрист да ви я разясни ! Иначе става празно говорене!

 65. 65 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#58] от "emil ВСИЧКИ НА РЕФЕРЕНДУМА! НЕКА ИМ БРЪКНЕМ!":

  Абсолютно непознаване на конституцията и говорене на глупости и общи приказки!!!!!!!Когато въпросите са от компетенция на ВНС те не могат да бъдат задавани в референдум.Тези три въпроса са от компетенцията които президентът даде на КС са от компетенцията на ВНС,и трябва да отпаднат.Но дори да не беше сезиран предварително КС,след провеждането на референдума президента,НС или омбудсмана ще сезират КС, и тези три въпроса ще бъдат отхвърлени от КС!Аможе и самият КС да се самосезира,и в крайна сметка противоконституционните въпроси да отпаднат.Никъде в конституцията не пише,че въпроси които са от компетенцията на ВНС трябва да са задължителни,и да се свика ВНС!Това е абсурд!Цялостна смяна на конституцията може да стане когато има политически и обществен консенсус за свикване на ВНС и промяна на конституцията!

 66. 66 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 521 Гневно

  До коментар [#65] от "protivbspdpsatak":

  Съвсем точно и правилно.Референдума е най-висша форма за вземане на регионални и национални проблеми.ВНС беше с болшевишки състав и всичките бяха агенти и доносници на ДС,каквито впрочем са всички от сегашното НС ,26 год.откомунистическия преврат.Но нищо не се е променило -президент комуняга и агент на ДС,мин.пред.Буда най-младия член на БКП и агент на ДС.,пред.на НС комуняга и неразкрит все още от Комисията по досиетата ,където всичките са от БКП и ДС,барабар с неговия председател-Костадинов.И така повече от един миллиона и полвина червени комунистически бандита са яхнали цялата ни държава ,повече от 25 год.До сега всички управленци не направиха нищо ,за да заличат от власта и парите тези човешки комунистически изроди ,въпреки ,че има приет ЗАКОН от НС за обяваване на комунистическия режим за престъпен и античовешки д.в.37 от 6 май 2000 год.И по тези причини България стои твърдо на последните места по всичко.

 67. 67 Профил на kokoto2
  kokoto2
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#63] от "protivbspdpsatak":

  Значи според вас 100 000 души се съберат да протестират на площада могат да поискат свикване на ВНС, а над 50% от избирателите в държавата, гласували с ДА на референдум не могат да поискат свикване на ВНС.

  Пишете грамотно на кирилица! Shift + ь = ѝ
 68. 68 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#67] от "kokoto2":

  Разбира се,че е така защото законите и конституцията не допускат въпроси от компетентността на ВНС!Трябва политическа воля,а ако няма такава чрез граждански или политически протест може да се принудят политиците да свикат ВНС за промяна на конституцията!

 69. 69 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2993 Неутрално

  До коментар [#65] от "protivbspdpsatak":


  [quote#65:"protivbspdpsatak"]Цялостна смяна на конституцията може да стане когато има политически и обществен консенсус за свикване на ВНС и промяна на конституцията! [/quote]

  Значи когато има "политически и обществен консенсус", т.е. шу-шу му-шу тогава могат да се правят промени в конституцията и дори да бъде смененена изцяло, а ако няколко милиона поискат на референдум нещо което да изисква промени в конституцията, тогава не може защото референдумът ще е противоконституционен.

  Ти драги си един празнословец.

  ПРОКЛЕТА ДА Е РУСИЯ!
 70. 70 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#69] от "emil ВСИЧКИ НА РЕФЕРЕНДУМА! НЕКА ИМ БРЪКНЕМ!":

  Не познаваш законите,и за това пишеш бисери.Законите трябва да се изпълняват независимо дали ни харесва или не!В конституцията е записано,че въпроси от компетенцията на ВНС не могат да бъдат задавани в референдум.И на мен не ми харесва това,но законите се изпълняват!Не ми харесва,че вдигат тока,водата,данъците и т.н но ги плащаме нали?????Ти плащаш ли си водата,тока,данъците?????Може и да не ти харесва,но си ги плащаш!Само политическа воля или национален протест може да промени конституцията,и това е най правилното!А не като групата незнайковци от "Шоуто на Слави" да задават противоконстируциони въпроси!Сега стана ли ти ясно или пак да ти го напиша,белким го разбереш един път за винаги!

 71. 71 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#69] от "emil ВСИЧКИ НА РЕФЕРЕНДУМА! НЕКА ИМ БРЪКНЕМ!":

  И да допълня само референдумът не се е състоял още!Това,че са събрани 700 хил гласа за провеждането му не означава,че този референдум ще мине.Референдум ще има,но без противоконституционните въпроси!Резултатът за легитимност е неясен!Каквото каже народа!

 72. 72 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2993 Неутрално

  До коментар [#70] от "protivbspdpsatak":

  [quote#70:"protivbspdpsatak"]Не познаваш законите,и за това пишеш бисери.....В конституцията е записано,че въпроси от компетенцията на ВНС не могат да бъдат задавани в референдум.[/quote]

  Виж какво уважаеми, откъде го помпаш това самочувствие? Тая държава не е прокопсала защото е пълна с многознайковци, които предубедени в собствената си правота не зачитат чуждото мнение. На всичкото отгоре се отнасят с неуважение към хората с мнение различно от тяхното. Затова е и оня виц за това че трима японеца важат повече от трима българи. Затова и в чужбина всички народности подпомагат сънародниците си, а българите си правят номера един на друг и се самоизяждат.

  Поне да беше погледнал конституцията преди да пишеш толкова убедено. Хайде като си казал А кажи и Б. Кой точно член на конституцията определя че с референдум не могат да се вземат решения от компетенцията на ВНС? Кажи ми и ще ти се извиня за упоритостта си.

  Ако все пак си се объркал със закона за пряко участие на гражданите в държавната власт, да там има един член 2 който определя по начина по който ти казваш, но това не е конституция, а закон. Той може да бъде сменен и от това народно събрание ако е чак такъв проблем. Това обаче не е въпрос за конституционния съд.

  Единственото тънко място е чл. 158 от конституцията където е казано че ВНС решава въпросите за промени във формата на държавно устройство и на държавно управление. Ако намаляването на депутатите от 240 на 120 е такава промяна (тук вече трябва КС да каже), тогава да, ще се наложи да се свика ВНС. Таман е време да приемаме нова конституция, която да одобрим с референдум защото сега съществуващата не сме я одобрявали с референдум. Хързулнаха ни я в суматохата.

  ПРОКЛЕТА ДА Е РУСИЯ!
 73. 73 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#72] от "emil ВСИЧКИ НА РЕФЕРЕНДУМА! НЕКА ИМ БРЪКНЕМ!":

  За пореден път показваш,че изобщо не си в час, и не си прочел конституцията!Мога да се хвана на бас,че трите точки ще бъдат премахнати от КС,защото противоречи на конституцията!Ето какво казва бившият конституционен съдия Георги Марков-той е много добър юрист и конституционалист,и трябва да попиваме от това което казва:http://www.blitz.bg/news/article/412705 - Като стана дума за референдуми, знаете, че парламента взе решение да се проведе референдум по въпросите, които изготви екипа на Слави Трифонов. Какво е Вашето мнение?
  - По закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление няма проблем да има референдум за мажоритарни избори. Има проблем обаче за това да се намали броя на депутатите, тъй като в самия закон пише, че въпроси от компетентност на Великото народно събрание не може да се поставят на референдум. Дали това е правилно или не е друга тема. Но е факт, че такава забрана има, следователно този въпрос трябва да бъде изваден от референдума. По въпроса за задължителното гласуване няма проблем да има референдум, но от сега трябва да се знае, че ако българите кажат „да” трябва да има промяна в Конституцията, защото по нашата Конституция това е субективно право, а не задължение. Трябва да бъде въведено от обикновено народно събрание на три четения. По темата за електронното гласуване вече имаше референдум. Той не беше събрал необходимия кворум, за да бъде валиден, но 20 % от българите гласуваха „за”, парламентът взе решение и считам, че и този въпрос трябва да бъде изключен от референдума.-----Надявам се вече ти е станало ясно и друг път да не спориш за неща които не са ти ясни!

 74. 74 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#72] от "emil ВСИЧКИ НА РЕФЕРЕНДУМА! НЕКА ИМ БРЪКНЕМ!":

  Ето още малко разяснителен материал,и дано попиеш ,и друг път да не пишеш неподготвенhttp://defactolegal.bg/2016/05/17/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D1%83%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD/!

 75. 75 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2993 Неутрално

  До коментар [#73] от "protivbspdpsatak":

  Извърташ се. Уж аз не съм чел конституцията, а ти тоя дето писа че "В конституцията е записано,че въпроси от компетенцията на ВНС не могат да бъдат задавани в референдум". Сега се сети че всъщност става дума за закона и то защото аз ти го казах.

  Марков сега е на копаня при ГЕРБ и ще каже каквото им трябва. Естествено че ще им пази броя на депутатите особено когато всички партии са заинтересовани от това. Бас държа че ако премахнат някой от въпросите ще има ексцесии.

  ПРОКЛЕТА ДА Е РУСИЯ!
 76. 76 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#75] от "emil ВСИЧКИ НА РЕФЕРЕНДУМА! НЕКА ИМ БРЪКНЕМ!":

  А бе човек ти наистина си объркан,и не познаваш конституцията!Въпроси които са от компетенцията на ВНС,не могат да бъдат задавани в референдум.Въпросът с намаляване броя на депутатите може само ВНС да промени,а не референдум!Георги Марков е професионалист независимо,че в момента е свързан с ГЕРБ!Той също е за намаляване на депутатите,но това може да го промени ВНС!А и други конституционалисти са на същото мнение като на
  Георги Марков,а не са свързани и с никоя партия!Така,че Славчо Трифонов и всезнайковците около него ще получат добър урок!За съжаление много хора им се хванаха на въдицата заради този неспокосан референдум !

 77. 77 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2993 Неутрално

  До коментар [#76] от "protivbspdpsatak":

  Хората са ти отговорили вместо мен.

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/06/01/2770178_advokati_za_pravata_na_choveka_ne_podceniavaite/?p=0#addcomment

  ПРОКЛЕТА ДА Е РУСИЯ!
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK