Съдебна поръчка от чужбина бави процеса срещу Брендо за пране на пари

Евелин Банев - Брендо

© Анелия Николова

Евелин Банев - БрендоПроцесът срещу Евелин Банев–Брендо, по който той е подсъдим за пране на пари заедно с още трима души, се отложи за пореден път. Следващото заседание по делото ще бъде в края на септември.


Самият Брендо днес присъства на заседанието на Софийския апелативен съд, както го задължава законът. Нямаше процесуални пречки за даването на ход на делото, но нямаше и какво да прави съдът в това заседание, тъй като не бе осигурено присъствието на определените за разпит свидетели. В залата днес се разбра, че не е изпълнена съдебна поръчка от Испания. От властите на Иберийския полуостров е поискана информация за адресите на осъдени там български граждани, които са допуснати като свидетели по делото за пране на пари в София. Испанските власти не са изпълнили поръчката, но също така не са я отказали и затова ще бъде направена нова съдебна поръчка през Министерството на правосъдието.


Очаква се на следващото заседание да бъде разпитан Георги Караманлиев – близък до Брендо, в чиито дом в Швейцария при претърсвания през 2008 г. тамошната полиция намира документ за притежавана от него офшорна компания. В същата компания участие има и Евелин Банев.


Освен това, чрез Министерството на правосъдието съдът ще поиска информация от властите в Италия за висящия процес в Милано, където Брендо е подсъдим за наркотрафик. На следващото заседание прокуратурата следва да осигури присъствието на защитен свидетел, който също да бъде разпитан.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK