Москов обяви заплатата си, за да защити служител във ведомството

Москов обяви заплатата си, за да защити служител във ведомството

© Анелия НиколоваМинистърът на здравеопзавнето Петър Москов се застъпи за шефа на инспектората към ведомството Пенка Белева, след като вчера в. "Труд" публикува копие на фиш за заплата, за което се твърди, че е нейно и автентично. То показва над 100 часа извънреден труд и близо 10 хиляди лева заплата за Белева за месец март.


Днес пред журналисти, здравният министър обясни, че не е наясно дали определени служители на здравното министерство взимат 3000 лв. или 4000 лв. месечно и по какви причини. Той коментира, че като цяло няма представа от възнагражденията на служителите си и единствената заплата, която знае, е неговата собствена - 4100 лева месечно.


Москов, цитиран от "Дарик" заяви, че не е съгласен да се хвърлят непроверени обвинения върху неговите служители, тъй като в последните година и половина ги е "убил от бачкане". Обеща обаче, че след като има съмнение за конкретен човек, ще изиска необходимата информация и ако се установи, че има законово нарушение - ще бъдат наложени санкции.


Москов обяви заплатата си, за да защити служител във ведомството

© Министерство на здравеопазването


Петър Москов беше домакин на среща на здравните министри от Централна и Източна Европа по темата за лекарствената политика и пазари. Той и представителите на Хърватска, Естония, Унгария, Латвия, Македония, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения подписаха декларация, в която като отговорници по здравните политики обещават да "се улесни възприемането на лекарствените продукти, като един от основните стълбове на здравеопазването, а не просто като обекти на търговията" и да търсят заедно решения на проблеми като недостига на основни лекарства и високите цени на иновативните лекарства.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK