Общественият съвет на Фонда за лечение на деца одобри финансирането на 30 нови случая

Общественият съвет на Фонда за лечение на деца одобри финансирането на 30 нови случая

© Фонд за лечение на децаОбщественият съвет към Фонда за лечение на деца прие пълен график за заседанията си до края на годината, според който членовете му ще заседават най-малко два пъти месечно, съобщи пресцентърът на Министерството на здравеопазването. Графикът беше част от споровете между съвета и ведомството за това кой е виновен за забавянията на документите на чакащи за лечение деца и изобщо за проблемите в работата на фонда, които се задълбочиха след арестите на 20 април.


На заседанието си на 1 юни Общественият съвет одобри финансирането в България и в чужбина на общо 30 от 39 деца, включени в дневния ред. От одобрените деца 14 ще заминат на лечение в чужбина, а 16 ще се лекуват в България със средства от фонда. От останалите 9 - за 7 е поискано допълнително становище, а 2 случая са получили отказ.


Следващото заседание на Обществения съвет е насрочено за 17 юни.


Вчера представители на Обществения съвет, на граждански, пациентски и родителски организации протестираха срещу случващото се във Фонда от арестите насам и административния хаос, заради който малки пациенти със спешна нужда от лечение чакат финансиране от април насам.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK