Президентски пасианси

Президентски пасианси

© ФБ, Фейсбук профил на Цветан ЦветановЖорж Ганчев и Кольо Парамов са единствената кандидат-президентска двойка ясна досега. Това не е шега. По-малко от пет месеца преди президентските избори само те са обявила намерението си да участват в тях.


Управляващата партия ГЕРБ заяви, че има кандидат - "добре стоящ и силно разпознаваем", поради което ще го обяви в навечерието на предизборната кампания. Вляво и вдясно тепърва започват разговори за това как ще участват.


По всичко личи, че имената на основните претенденти за стола на Росен Плевнелиев на "Дондуков" 2 ще са известни след ваканционния сезон през септември.
За сравнение на предишните президентски избори през 2011 г. лидерът на "Атака" Волен Сидеров и Павел Шопов обявиха най-рано кандидатурите си - на 12 февруари. На 6 юни Меглена Кунева обяви кандидатурата си като независима, на 12 юни традиционната десница издигна Румен Христов и Емануил Йорданов. Месец по-късно – на 16 юли БСП обяви своя кандидат Ивайло Калфин и дълго време му търси вицепрезидента Стефан Данаилов. Пак в средата на юли ВМРО съобщи, че лидерът на организацията Красимир Каракачанов се впуска в президентската надпревара. ГЕРБ обяви официално последна кандидатите си Росен Плевнелиев и Маргарита Попова - едва на 4 септември, дни преди да изтече срокът за регистрацията им в Централната избирателна комисия.


Известните и неизвестните в ГЕРБ


След като в началото на 2016 г. държавният глава Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов обявиха, че ще говорят на тема президентски избори след юни, неочакваната "номинация" на Плевнелиев от лидера на ДСБ Радан Кънев го принуди да обяви публично в края на май, че няма да се пробва за нов мандат сега по лични причини.


Отказът на президента засили обществения интерес кой тогава ще е претендтът на ГЕРБ. На 3 юни зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви пред БНТ, че "ГЕРБ има кандидат за президент, но е некоректно да го обявяваме в студиото. Нищо не налага да кажем името му сега. Не изключвам вероятността това да се случи през септември. Никоя друга партия не е обявила своя кандидат, а ние нямаме претенции да сме първи."


Ден по-късно го обяви като "добре стоящ и силно разпознаваем" и затова обмисляли да го обявят в навечерието на предизборната кампания. Председателят на парламента Цецка Цачева и "тежката артилерия на ГЕРБ" (по Бойко Борисов) Десислава Атанасова също се включиха в общия хор, че кандидатите са разпознаваеми и не се нуждаят от кампания, за да бъдат съобщавани рано, но отказаха да посочат пола на претендентите.


Премиерът Бойко Борисов пък отклони въпроса за номинацията на ГЕРБ с "дай следващия". А в кулоарите на парламента неговото име все още е актуално за евентуален кандидат за държавен глава, макар той да отрече в края на май: "Ако аз съм бил за кариера, съм можел да стана преди много години. Но това не ме е влечало, нито считам, че там мога да бъда полезен така, както в момента." Борисов "изхвърли" от кандидатите на ГЕРБ заместника си Цветан Цветанов и кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.


Сложното положение на Реформаторите


Заявката на Цветанов обаче поставя, меко казано, в неудобно положение партньорите им от Реформаторския блок (РБ), които изявиха желание за общ кандидат на управляващото мнозинство. Но избран чрез преговори, а не наложен от най-голямата партия. Вариантите за Реформаторите - "Движение България на гражданите" (ДБГ), ДСБ, СДС, Народна партия "Свобода и достойнство", БЗНС, Българска нова демокрация (БНД) и Гражданския съвет, са три - самостоятелно участие като РБ, общо участие с ГЕРБ или общо участие на мнозинството с ГЕРБ и Патриотичния фронт.


Според зам.-председателя на ДБГ Димитър Делчев посланията на Борисов и Цветанов се бият, като до този момент няма сигнал от ГЕРБ кой ще е техният кандидат и дали искат общ кандидат на десницата. Затова той е оптимист, че може да се стигне до разговори. Ако цялото управляващо мнозинство иска да застане зад единна кандидатура, всички трябва да се съберат, да сложат картите си на масата и да решат заедно. ГЕРБ не са единен монолитен субект, и при тях има различни мнения, но за разлика от РБ те не са толкова прозрачни, допълни Делчев.


И другият зам.-председател на ДБГ Найден Зеленогорски смята, че има шанс ГЕРБ, Реформаторите и Патриотичният фронт да излязат с обща кандидатура. Според него това ще потвърди управляващото мнозинство и би гарантирало, че след президентските избори този път ще продължи. Но от друга страна бившият министър Даниел Вълчев, също от ДБГ, се обявява против обща кандидатура на Реформаторския блок и ГЕРБ. Логиката му е, че "това би навредило тежко на блока". Според Вълчев, ако такова е решението на останалите партии от Реформаторския блок, ДБГ няма да го блокира, но няма да участва в преговорите.


Според депутата от РБ и лидер на БНД Борислав Великов програмата минимум е кандидат, който печели бронзов медал - трето място, а на втори тур ние подкрепа за претендента на ГЕРБ, но на втори тур.


След отказа на Плевнелиев да се кандидатира за нов мандат лидерът на ДСБ Радан Кънев обвърза президентските избори с бъдещето на Блока, който всъщност по споразумението се изчерпва с вота наесен.


Преди изборите ние трябва да изпълним обещанието си към своите избиратели Блокът да стане единен политически субект, смята Кънев. Според него съюзният конгрес трябва да реши въпроса за позиционирането на Блока към властта, да реши въпроса за лидерството и за механизма на вземане на решения, както и да се произнесе за кандидата за президент.


Националистите - има ли връщане към миналото


Преди дни лидерът на "Атака" Волен Сидеров изненадващо сложи картите на масата и протегна ръка на Патриотичния фронт за общо участие в президентския вот и не само. "Целим се по-далеч, в следващите парламентарни избори", бе откровен той. Гледам по-стратегически какво ще стане с патриотичния вот на парламентарните избори, посочи той.


Единственият отговор на съпредседателите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов до момента е, че са готови на разговори с всички партии освен с ДПС и ДОСТ. Симеонов изглежда готов да седне на масата на преговорите със Сидеров, но само ако има други и признава, че Каракачанов е водещият в затоплянето на отношенията.


Дали разговорите ще имат успех, зависи от имената на кандидатите. Симеонов сякаш не желае да се кандидатира, а Сидеров предложи лидерите да отстъпят от вождисткото, да направят стъпка назад и да привлекат за кандидат-президент човек с обществен авторитет. Във ВМРО обаче продължават да настояват за номинацията на несменяемия им председател Каракачанов.


Идеята на Сидеров е, че обединени "Атака" и Фронтът могат да вкарат около 50 депутати в следващия парламент и да изместят "вечния" балансьор ДПС. "Не може да се живее в неприязън, омраза, некомуникиране със сродна по виждане патритична партия. Избирателите на ПФ до голяма степен са избиратели на "Атака". Това, което се е откъснало да се събере", обясни целта си Сидеров.


Шансовете на левицата


Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че търсят социален президент, патриот. На първо място обаче ще пита партията за участието на президентските избори - в коалиция с други партии и организации; самостоятелно като партия; като подкрепи кандидат на друга партия или организация; като подкрепи независим кандидат, издигнат от инициативен комитет; и с кои партии е допустимо БСП да преговаря за издигането на общ кандидат - партии от Коалиция "БСП лява България", АБВ, "Атака", ВМРО, "Д 21", ДПС, НФСБ, други партии и организации.


Вътрешното допитване трябва да приключи до 3 юли и едва след това да започне разговорът в левицата за евентуални съюзи и кандидати. Депутатът и член на партийното ръководство на БСП Кирил Добрев се обяви за широка лявоцентристка коалиция за вота, в която лидерското място да е на БСП. По този въпрос трудно може да се постигне консенсус с АБВ и Георги Първанов


Затова и Първанов си води паралелни разговори с "Гергьовден", "Народен съюз", Обединен блок на труда, левите земеделци на Спас Панчев, социалдемократи. А вече обяви и парламентарен и политически съюз с тях. В подобен формат Първанов има ресурс да наложи своя кандидат. Не е ясно как обаче биха се позиционирали от Патриотичния фронт и най-вече ВМРО.


БСП и АБВ гледат още на президентските избори като на възможност да поставят начало на нов политически етап (при победа). Успехът на опозицията на вота за държавен глава би бил трамплин за предсрочни парламентарни избори. Но преди това БСП и АБВ трябва да решат отношенията помежду си, което изглежда сложно на този етап.


Балансьорът ДПС няма да дава непоискана подкрепа


ДПС, с чиято (не)подкрепа са избирани досегашните президенти на страната, този път обяви, че ще даде подкрепа, но само ако им я поискат. Обикновено се разчита на подкрепата, но това да не се афишира. "Няма такъв момент. ДПС е качествена, нормална, системна, изключително отговорна българска партия, доказали сме го с всичките си действия през годините. Ще държим на това", коментира зам.-председателят на ДПС Янко Янков.


Движението иска да види какви кандидатури ще бъдат издигнати и тогава ще мисли за подкрепа. Изискванията им са това да бъде демократ, да бъде носител на обединяващия патриотизъм и подкрепата да бъде поискана официално и публично.


Все още не е известно дали ДПС ще издигне самостоятелна кандидатура, както през 2001 г. Ренета Инджова, когато на втори тур застана зад Георги Първанов. Това ще зависи и от действията на отцепниците около Лютви Местан в ДОСТ.


Ако ние издигнем Ахмед Доган за президент, има огромни шансове той да бъде избран, смята Янко Янков, защото "изключително много качествени хора, етнически българи, с позиции в обществото" са му казвали, че ако Ахмед Доган се кандидатира, ще гласуват за него.


А като че ли ДОСТ по-скоро няма да участва самостоятелно в президентските избори, освен това все още чака регистрация от съда. Ние няма да подкрепим кандидат на проруските евразийски сили в българската политика, заяви в неделя в Благоевград Местан. Според думите му ДОСТ ще даде рамо на онзи кандидат за президент, който е истински евроатлантик, истински натовец и европеец.


Очертаните сложни междупартийни отношения и пренаредената политическа карта превръщат президентските избори в още по-сложно предизвикателство пред управляващи и опозиция, защото резултатът от тях ще очертае по-нататъшните политически съюзи и възможността за предсрочни парламентарни избори. Затова и основните играчи бавят топката в търсене на най-печелившите ходове.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (147)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  "ДПС, с чиято подкрепа са избирани досегашните президенти на страната"

  Това не е вярно. На последните избори ДПС застана зад Калфин.

 2. 2 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Партиите ще предложат поредния миш маш на драгия избирател.

 3. 3 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 936 Неутрално

  Пасиансите няма какво да ги мислим!
  След като г-н Плевнелиев се отказа от втори мандат аз само на Радан вярвам! Той е истински демократ, реформатор, гражданин за европейско развитие и достоен обединител на нацията! Особено последното го е доказал! Имаме ли друг политик, питам аз, който хем да е управляващ, хем да е опозиция? Такъв президент ни трябва! Още повече е евроатлантически настроен и е за енергийна независимост чрез добив на шистов газ! ;)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 4. 4 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1115 Неутрално

  За кого играе Радан, след като дори в Дневник смятат, че:

  "След като в началото на 2016 г. държавният глава Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов обявиха, че ще говорят на тема президентски избори след юни, неочакваната "номинация" на Плевнелиев от лидера на ДСБ Радан Кънев го принуди да обяви публично в края на май, че няма да се пробва за нов мандат сега по лични причини."

  Няма шики-мики.
 5. 5 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1651 Неутрално

  Кое е ще е следващото магаре

 6. 6 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 972 Весело

  Всички деца знаят, че г-н Радан Кънев е най-умен и най-красив, нищо, че е плешив! При това умее да говори ясно и никога не си променя принципното мнение!
  Да не говорим, че притежава легендарен талант да обединява нацията!
  Чакам вече с много голямо нетърпение да се кандидатира, че да гласувам с поне три бюлетини за него!

  Знанието е сила, информацията - власт
 7. 7 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Предлагам Б.Б. за Президент,Г-н Плевнелиев за Премиер!

 8. 8 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#1:"galapagas"]Това не е вярно. На последните избори ДПС застана зад Калфин.[/quote]

  За целите на анти-ГЕРБ реториката е вярно. Важното е да се плюе. Плевнелиев вече не е актуален и защо да не го наплюем, нали

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 9. 9 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#3] от "Разпознаваем КандидатПрезидент (реформатор)":

  Не си прав. На нас ни трябва истински боец, реформатор. Такъв, на който му е мило за държавата. Най-подходящ би бил Борисов или Цветанов. Силно разпознаваеми и двамата!

 10. 10 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Странно разминаване наблюдавам в текста с действителността от последните дни. Първо на първо САМО Радан Кънев пледираше за обща кандидатура с уж вражеската ГЕРБ. От РБ само казаха, че ще водят разговори в тази насока, но не са правили твърди изявления или сълзливи молби, както Радан Кънев. Второ на второ, РБ уж беше приключен проект, уж Радан Кънев създаваше нов най-автентично десен и баш опозиционен проект, а сега изведнъж отново търси да се сгуши при "мафията" СДС и ДБГ. Явно социологията безмилостно показва реалността - 1-2% подкрепа за баш автентичния ветропоказател

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 11. 11 Профил на Юмжагийн 7-балов
  Юмжагийн 7-балов
  Рейтинг: 352 Весело

  Цецо много би се радвал да гепи партията, и тайничко припява "2-2-16-16". 16 значи президент.

 12. 12 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3333 Весело

  Най смелият патриот - Жоржи,чака страхливите момченца.

 13. 13 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Браво на ГЕРБ!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 14. 14 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#6] от "pag":

  Най-умен и красив е г-н Борисов. Освен това държи на думата си и не сменя позицията си всеки ден. Доказал е вече, че е обединител, а пък ако реши да покани Доган за вицепрезидент, съвсем ще сплоти нацията.

 15. 15 Профил на Valeria
  Valeria
  Рейтинг: 860 Весело

  Аааа, безценна снимка! Би била перфектна, ако венчето беше на главата на Боко, а Цвеклото с набодени по гърдите банкноти като ромска булка. Може да се уреди!
  Изобщо, атмосферата напомня за старозагорския пазар за девойки. Предизборната и тя.

  https://goo.gl/8NG90J
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#16] от "Petak":

  Според мен играе за Борисов. Само така ше блесне интелекта му. Заобикаляш се с дебили и простаци, и така самият ти изглеждаш на много високо ниво.

 18. 18 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#15:"Valeria"] Би била перфектна, ако венчето беше на главата на Боко, а Цвеклото с набодени по гърдите банкноти като ромска булка. Може да се уреди![/quote]
  Велева, знаем че си падаш по Доганя....не се прави. Кадъните купуват ли ги да те питам като си вътрешна?

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 19. 19 Профил на Petak
  Petak
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#17:"gogo2011"]Заобикаляш се с дебили и простаци, и така самият ти изглеждаш на много високо ниво.[/quote]
  Самият Борисов го няма този проблем - той се мисли за много умен, артистичен и красив, така че няма нужда целенасочено да се заобикаля с дебили - просто му се получава от само себе си.

 20. 20 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 901 Неутрално

  [quote#15:"Valeria"]
  Аааа, безценна снимка! [/quote]

  Тези кратуни управляват България. Вече 2 мандата. С неоценимата подкрепа на най-умните и интелигентните.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 21. 21 Профил на Прокопи педераст
  Прокопи педераст
  Рейтинг: 409 Весело

  ГЕРБ - бат Бойко
  ДГБ - Коньовица + Зеленгорски
  ДСБ - Радан
  БСП - Георги

 22. 22 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 696 Гневно

  "...Ако ние издигнем Ахмед Доган за президент, има огромни шансове той да бъде избран, смята Янко Янков, защото "изключително много качествени хора, етнически българи, с позиции в обществото" са му казвали, че ако Ахмед Доган се кандидатира, ще гласуват за него...."
  Под качествени хора ако разбира бандити, крадци, убийци, измамници/ то всъщност такива има предвид/ поименно можем да ги изброим.
  янков, то че националистите ни са смешни полукретени-да, ала такива като теб трябва на сметището в Суходол да ровят за къшей хляб, гнидо долна!

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 23. 23 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Всичката тази патардия е за нещо изначално сбъркано ! Ние чакаме партиите да предлагат кандидати за президент . Та точно партиец ли трябва да е кандидата за президент ? И това ли е най-правилно отгоре да чакаме в последния момент да ни спуснат някоя партийна калинка която ние "трябва" да узаконим в президентското кресло. Не е ли по-правилно народа(суверена) да предлага кой да го представлява и да бъде главнокомандващ на армията доколкото имаме такава ? Народът да предлага хора и то надпартийни , хора от академичните среди, с подходящо образование- икономическо, юридическо, филоложко , достоен, честен, ерудиран, демократ.
  А ние какво - чакаме Бойко да каже ? Че той ли знае кое е най-добре? Колко пъти се дъни с предложенията си - Румяна Желева, Росен Плевнелиев, Ирина Бокова, Мая Манолова, Иван Искров и подуправителите на БНБ, Искра Фидосова, министрите на здравеопазването в Борисов-1 и т.н. Трябват ни достойни личности а не партийни мушмороци и послушковци ! Затова и конституцията е за смяна !

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 972 Весело

  [quote#14:"gogo2011"]Най-умен и красив е г-н Борисов. [/quote]

  Хех, чакайте малко, нали Боко беше "прост", "мутра", "чалгар" и пр., а покрай него и всички ние, неблагородните, тъпи, оскотели и най-вече (о, ужасТ!!!) неаФтентично десни 98,3% от населението?

  Един е Костов и Радан Кънев е Неговият Пророк, а като такъв, няма как да не е Най-Умен и Най-Красив, и всичко Най-Най-Най!
  Как може да отричате това? Анатема!!!

  Знанието е сила, информацията - власт
 26. 26 Профил на jappy68
  jappy68
  Рейтинг: 304 Неутрално

  Павлова или Бъчварова с Томислав Дончев.

 27. 27 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 466 Весело

  [quote#14:"gogo2011"]Освен това държи на думата си и не сменя позицията си всеки ден[/quote]

  Прочети ми подписа

  Karla , Майти Готическа Принцеса!
 28. 28 Профил на l1
  l1
  Рейтинг: 581 Неутрално

  тия двамата от снимката...как само му отива розовото...

 29. 29 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2065 Любопитно

  [quote#25:"pag"]а покрай него и всички ние, неблагородните, тъпи, оскотели и най-вече (о, ужасТ!!!) неаФтентично десни 98,3% от населението? [/quote]

  За "народонаселението" на Банкянския развъдник ли приказваш?!
  Прав си, ама чак толкова "самокритичност"...

 30. 30 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 972 Весело

  [quote#17:"gogo2011"]Според мен играе за Борисов. Само така ше блесне интелекта му. [/quote]

  Какво?!? "Интелект" у дребната сива политическа гугутка Радан, с големи усилия дресирана да си отваря устата когато говори лаборанта?
  Какъв "мощен интелект" у пелтечещото треторазрядно бракоразводно адвокатче?
  Майтапите се, очевидно........

  Знанието е сила, информацията - власт
 31. 31 Профил на l1
  l1
  Рейтинг: 581 Неутрално

  гласувам за бате жорж поне е пич а не пичка...

 32. 32 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 466 Весело

  [quote#23:"mils5656"]хора от академичните среди, с подходящо образование- икономическо, юридическо, филоложко , достоен, честен, ерудиран, демократ. [/quote]

  Karla , Майти Готическа Принцеса!
 33. 33 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2065 Разстроено

  [quote#26:"jappy68"]Павлова или Бъчварова с Томислав Дончев. [/quote]

  Ааа, искаш да ,обезкръвиш, правителството и да дестабилизираш сигурността?!

 34. 34 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Кой ще бъде номиниран? Това ли е най-важно? Със сигурност, не. Важно е абсолютното пренебрежение, което демонстрира така наречения елит към простосмъртните избиратели. Последните чакат да им бъде съобщено, кой ще бъде най-достоен за поста на държавен глава. Чакат да им бъде съобщено от ... най-недостойните!
  Все ми се струва, че някой ще се върне в играта на бял кон. Последната дума няма да е на персоните, които превърнаха НС в свинарник. И господарите се отвращават от подлогите си.

 35. 35 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3240 Неутрално

  Започна голямото надлъгване.

 36. 36 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 972 Весело

  [quote#29:"batzdravo"]За "народонаселението" на Банкянския развъдник ли приказваш?![/quote]

  Мне, приказвам за народонаселението извън драгалеФския развъдник за лилЯви мастии с червени задници.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 37. 37 Профил на l1
  l1
  Рейтинг: 581 Неутрално

  защо ли ни е президент да закрият щата ...председателя на народното събрание ще изпълнява тая длъжност...и без това в бг те назначават за едно изпълняваш още 4-5длъжности за 600лв заплата на месец през който си финансирал работодателя си , а работодателя на другия месец се чуди дали да ти даде парите...нека и политиците работят ползуроду...

 38. 38 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 490 Любопитно

  Тая снимка ми напомня на един филм с Джим Кери - От глупав по-глупав!

 39. 39 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 744 Неутрално

  [quote#4:"Олд Шетърхенд"]

  За кого играе Радан, след като дори в Дневник смятат, че:[/quote]

  Забавно е да се дефинира едно недоразумение като "играч".
  Той се "натанцува" и успешно вдигна рейтинга на ГЕРБ. Та, ако е бил изобщо играч някакъв, е от онези дето умеят само автоголове да реализират за отбора си.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 40. 40 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Вече се знае със сигурност ,че следващият президент на България ще бъде дребна душица,мижитурка,безхарактерна еуглена и безмозъчна марионетка.Щом е съгласен още да се крие в храстите тарикатски и да чака своите манипулатури да го измъкнат за ушите и да го размахат пред публиката ,значи няма да бъде смел,открит, откровен и достоен за уважение човек, а поредното тъпо ченгеджийско изчадие..."Стабилността" ще бъде удържана за сметка на авторитета на президентската институция.

 41. 41 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#30] от "pag":

  Нали това казвам - Борисов се обгражда с прости люде за да блесне. И Радан, като един виден треторазряден юрист, му прави услуга.

 42. 42 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 744 Неутрално

  [quote#26:"jappy68"]

  Павлова или Бъчварова с Томислав Дончев[/quote]
  Павлова е още млада за подобен пост. На мен тандемът Бъчварова-Дончев ми допада.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 43. 43 Профил на redsky
  redsky
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Е то е ясно, Сталинка ще е кандидатът на ГЕРБ.

 44. 44 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 466 Любопитно

  [quote#40:"aramissss"]Вече се знае със сигурност ,че следващият президент на България ще бъде[/quote]

  Значи ти приемаш още ПРЕДИ номинацията , че следващият президент ще е от ГЕРБ. Без да има номинации от нито една партия. Защото не само ГЕРБ не е обявил номинация , никой не е обявил.

  п.п. Алоооу , десебарки , кого сте номинирали вие?

  Karla , Майти Готическа Принцеса!
 45. 45 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#25] от "pag":

  Стига с тоз Радан, бре! Нали ти казвам, че г-н Борисов е човекът. Защо недоволстваш сега? Искам и аз да се пришия в тези 98.3% от населението дето го уважават.

 46. 46 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3036 Неутрално

  [quote#:"статията"]Заявката на Цветанов обаче поставя, меко казано, в неудобно положение партньорите им от Реформаторския блок (РБ), които изявиха желание за общ кандидат на управляващото мнозинство. [/quote]Това не е вярноДСБ просто искаше да извлече максимални дивиденти от конфронтацията си с ГЕРБ.Едва ли има наивник,който да е смятал,че ДСБ ще има общ кандидат с ГЕРБ.Пък за подливането на вода на Плевнелиев да не говорим!

 47. 47 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3036 Неутрално

  До коментар [#4] от "Олд Шетърхенд":


  [quote#4:"Олд Шетърхенд"]За кого играе Радан, след като дори в Дневник смятат, че:

  "След като в началото на 2016 г. държавният глава Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов обявиха, че ще говорят на тема президентски избори след юни, неочакваната "номинация" на Плевнелиев от лидера на ДСБ Радан Кънев го принуди да обяви публично в края на май, че няма да се пробва за нов мандат сега по лични причини." [/quote]ДСБ винаги ще играе за противниковия на ГЕРБ кандидат.Винаги така са правили и очевадно сега го правят пак.

 48. 48 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#44] от "Karla Hanneman":

  Четох, четох - не откривам в коментара твърдение, че ще е от герб. Явно твърди, че ще е някоя пионка. Но може да е всеки един от необявените кандидати.

 49. 49 Профил на gosho3
  gosho3
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Аз пък се басирам с всеки че двубоят ще бъде между две двойки.
  Вдясно Бойко Ноев - Валери Рачев.
  Вляво Мерджанов-ген. Колев. Много хора подценяват Мерджанов и грешат. Умен и сдържан. Юрист. Ген. Колев е малко проблем защото е на възраст, но вицето няма някаква особена функция така че ще им свърши работа, още повече като носи лампази.
  Дори ДПС да подкрепи лявата двойка - нямат шанс. Никакъв.
  Дясната двойка ще ги размаже. Ноев и Рачев са в активна възраст на по 60-тина години. И двамата не "пронатовци" и "европейци" ами тотални. Ноев - два пъти министър на отбраната, абсолютен експерт дето ни вкара в НАТО. Валери - офицер, работил в щаба на южното крило на НАТО в Неапол, във Външно министерство, сега депутат от ГЕРБ - много умерен.
  На България и трябват хора с компетентност в сигурността. А не сульо-пульо, културни дейци, академици,"честни", нечестни и не знам още какви измислици.
  Просто времената са трудни за Родината и нямаме право да си играем на разни игрички.

 50. 50 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#47] от "yanne":

  За щастие са твърде малко, нямаме притеснения. Предлагам да се фокусираме върху другите играчи - там може да има по-сериозна съпротива. Макар че не виждам кой ще извадят насреща - Кристалина е вече в правилния отбор.

 51. 51 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3036 Неутрално

  До коментар [#39] от "достатъчно":


  [quote#39:"достатъчно"]За кого играе Радан, след като дори в Дневник смятат, че:- цитат на коментар #4 от “Олд Шетърхенд”


  Забавно е да се дефинира едно недоразумение като "играч".
  Той се "натанцува" и успешно вдигна рейтинга на ГЕРБ. Та, ако е бил изобщо играч някакъв, е от онези дето умеят само автоголове да реализират за отбора си. [/quote]
  Кънев е нелеп и невзрачен политик,готов на всичко,за да се издигне,в същото време никога да не излиза от сянката на създателя си-Костов.Затова и Костов го назначи за шеф на ДСБ.Хората,които имаха някакъв потенциал за развитие в ДСБ един по един си заминаха.Като почнем от Даниел Митов и стигнем до Москов.май само един Малинов от оставащите става за нещо.Не знам как е издържал-може би защото е евродепутат и не се замесва с вътрешните интриги тук.

 52. 52 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3036 Неутрално

  До коментар [#44] от "Karla Hanneman":


  [quote#44:"Karla Hanneman"]п.п. Алоооу , десебарки , кого сте номинирали вие? [/quote]
  преди два дена Тончо чистосърдечно си призна,че ДСБ изобщо не е задължително и да издигат кандидат.Така,че ще си насочат усилията към саботиране на кандидата на ГЕРБ.Но,като не знаят кой ще е и стрелят напосоки..

 53. 53 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  [quote#1:"galapagas"]Това не е вярно. На последните избори ДПС застана зад Калфин. [/quote]

  И това не е вярно.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 54. 54 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7998 Неутрално

  Тука нищо не е , както изглежда.

 55. 55 Профил на gosho3
  gosho3
  Рейтинг: 466 Неутрално

  В допълнение, ако гербаджиите отидат на такъв избор за дясната двойка ще "избият рибата".
  Ноев не е в никакви партии, Рачев им е депутат ама не се е занимавал с някакви активни партийни неща - той е там и се е ангажирал с проблемите на сигурността.
  Тъй че това е двойката "трепач" за дясното пространство.

 56. 56 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#49] от "gosho3":

  Объркал си се. Ноев и Рачев не ги познават на село. Не ги дават по телевизията. Мерджанов също е познат предимно в София. Поне да беше участвал в "Биг брадър".

 57. 57 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3036 Неутрално

  До коментар [#50] от "gogo2011":


  [quote#50:"gogo2011"]За щастие са твърде малко, нямаме притеснения.[/quote]
  ДСБ са малко,но са добре финансирани и организирани заедно с всякакви НПО-та.То май самото ДСБ стана едно НПО,като се замисля.

 58. 58 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Надежда Неински ще е канидата.Това ми казват звездите и един гербер.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 59. 59 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#42] от "достатъчно":

  Ми те имат един специалицт и остава да го направят президент.Имам в предвид Дончев.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 60. 60 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 839 Неутрално

  Преди всяко цирково представление ,клоуните излизат пред входа на шапето за да "зарибят" гражданите, та да посетят цирка и да изгледат представлението до край. Так започва и Президентската кампания в БГ-тото с клоуните Жорж Ганчев и Кольо Парамов. А по време на представлението , в промеждутъка между еквилибристиката на артистите и номерата със слоновете ,нали знаете че клоуните разсейват публиката с хумор и смешни еквилибристики. Тази кампания ще е най-големият цирк от началото на така нареченият -Преход към демокрация.А билетчето за вход , колко ще им струва на гражданите , никой не казва. В Софето то е вече 1.60 лв. между две спирки. Вервайте ми.

 61. 61 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#57] от "yanne":

  Остави ги. Няма как да са добре организирани с такива псевдо-вождове, треторазрядни юристи и некадърници. Цецо е създал стройна организация, държи електирата изкъсо и ги насочва в правилната посока.

 62. 62 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#1] от "galapagas":

  Официално.... ДА. Реално НЕ.

  ДПС не е нужно да подкрепя открито определен кандидат. Достатъчно е да "не мотивира" електората си да гласува, което накланя ведна везните. Точно това направиха с Плевнелиев.

 63. 63 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 972 Весело

  [quote#45:"gogo2011"]Стига с тоз Радан, бре![/quote]
  Няма "стига"! как тъй - "стига"?
  Имаме един-единствен аФтентично дясно най-умен и най-красив и да не го накандидатираме???
  Бива ли да пилеем така безотговорно националното богатство Радан?
  Не, неееее, само г-н Радан Кънев ще ни оправи, защото и т.н., вие си знаете.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 64. 64 Профил на gosho3
  gosho3
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#52] от "yanne":

  Ама тия са една шепа хора бе ! Те я вдигнат 150 000 гласа, я не.
  В момента Краси Каракачанов и Валери Симеонов вдигат 2 пъти повече гласове от тях. Ако им "залепиш" и перхидроления ебач Сидеров и стават 3 пъти повече.
  Били "умни и красиви". Ние, нормалните хора да не сме "грозни и тъпи" ?

 65. 65 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3036 Неутрално

  До коментар [#58] от "д-р Петроff":


  [quote#58:"д-р Петроff"]Надежда Неински ще е канидата.Това ми казват звездите и един гербер. [/quote]
  Фродо Кънев и Самознай Караджов казаха,че ще е Бокова-нещо си се объркАл...

 66. 66 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 972 Весело

  [quote#54:"Роси"]Тука нищо не е , както изглежда.[/quote]

  Така е в чудния свят на десебарките - нищо не се оказва такова, каквото им е изглеждало.
  За което, разбира се, е виновен светът - не отговаря на високите им изисквания.

  Знанието е сила, информацията - власт
 67. 67 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3036 Неутрално

  До коментар [#63] от "pag":


  [quote#63:"pag"]Имаме един-единствен аФтентично дясно най-умен и най-красив и да не го накандидатираме???
  Бива ли да пилеем така безотговорно националното богатство Радан? [/quote]Аз им казвам на костовистите от 2 седмици вече-да издигат Кънев.Без да го питат!Както той постъпи с Плевнелиев.Нали уж било хубаво.

 68. 68 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2065 Разстроено

  [quote#36:"pag"]извън драгалеФския развъдник за лилЯви мастии с червени задници....... [/quote]

  Браво! Каруцарски или докерски(хамалски) наследник?!
  То, за туй и "президентските ви пасианси" са като сътворени в правешкото каре за белот.

 69. 69 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#65] от "yanne":

  Костомола умора нема!😇

  Сто пъти им казаха, че кандидатът е партиен член на ГЕРБ! 😂

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 70. 70 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 972 Любопитно

  [quote#64:"gosho3"]Ние, нормалните хора да не сме "грозни и тъпи" ?[/quote]

  Ма вие чак сега ли разбирате ТЕ за какви смятат всички извън файтона?

  Знанието е сила, информацията - власт
 71. 71 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Който и да е, само не от ГЕРБ. Никога повече няма да гласувам за тая празнодумска шайка.

 72. 72 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  [quote#57:"yanne"]ДСБ са малко,но са добре финансирани [/quote]
  ХАХАХАХАХАХАХА
  [quote#67:"yanne"]!Както той постъпи с Плевнелиев[/quote]
  Пак не си внимавал в районното..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 73. 73 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#63] от "pag":

  Да го кандидатират тогава! Ама ние другите 98,3% от населението не му се връзваме. Ние знаем, че той гледа да ни съсипе рахата и вече сме решили коя бюлетина ще пуснем. Даже име не ни трябва - щом е посочен от когото трябва, значи ще е правилния човек. Пък ако може и ЮЗУ да е завършил...

 74. 74 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3036 Неутрално

  До коментар [#69] от "mr. wonderworld.":


  [quote#69:"mr. wonderworld."]Сто пъти им казаха, че кандидатът е партиен член на ГЕРБ![/quote]
  Да,ама като не го знаят кой е не могат да го плюят.Затова си хвърлят помия напосоки,пък където падне.Обикновено пада по тях,но те са свикнали.

 75. 75 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 972 Весело

  [quote#68:"batzdravo"]Браво! Каруцарски или докерски(хамалски) наследник?![/quote]

  Не, семиотичен полиглот, който умее да се изразява на разбираем за вас език.
  Повторете 20 пъти "аз съм най-умен и най-красив" пред иконката на Костов и ще ви олекне......

  Знанието е сила, информацията - власт
 76. 76 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#74] от "yanne":

  Важното е да е от герб, пък те нека плюят. Няколко костовета няма да ни бутнат. Яд ги е, че ние правим реформите, а те се пишат реформаторчета.

 77. 77 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#75] от "pag":

  Ха така, каза му го. Трябва да знае, че ние 98,3% от населението няма да търпим надути костовета. И ако се наложи ще слезем на ниското им интелектуално ниво за да им го обясним.

 78. 78 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  След неособено разгласените резултати от изследвнията на Мира Радева мниго неща се промениха! Бойко разбра, че прецедентът се ползва с доверие от 7% и недоверие 60% и го посъветва да се порови за някоя домашна причина. Радан разбра, че ще спечели сам 2% и вече не иска да си играе сам.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 79. 79 Профил на toni95
  toni95
  Рейтинг: Неутрално

  Повече от очевидно е, че новият президент ще е Корнелия Нинова.

 80. 80 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3036 Весело

  До коментар [#72] от "Darth Plagueis":


  [quote#72:"Darth Plagueis"]Пак не си внимавал в районното.. [/quote]
  Най-редовно не внимавам там...

 81. 81 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 466 Весело

  [quote#74:"yanne"]Да,ама като не го знаят кой е не могат да го плюят.Затова си хвърлят помия напосоки,пък където падне.Обикновено пада по тях,но те са свикнали[/quote]

  Помията за тях е манна небесна , тор , върху която растат НАЙ-умните и афтентичнодесни , завършилите!
  Афтеничнодясното без тор не може. Питай Торчо , ако не вярваш.

  Karla , Майти Готическа Принцеса!
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 83. 83 Профил на gosho3
  gosho3
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#41] от "gogo2011":

  Не съм много съгласен.

  Не е точно така. Бойко Борисов, каквото и да се говори за него, че бил "пожарникар" , че бил "СИК-аджия" , че щипал ушите на Тато и не знам още какво - лека, полека израства. И доста израстна. Това, че има често метафоричен и образен език е нещо лично. Че има лично присъствие (това е психологическа категория) - факт. Не трябва да бъдат подценявани хората.
  Ако сте чели стенограмите от съвещанията на МС внимателно, които се публикуват (освен от закритите) ще видите, че неговия мисловен процес е много функционален.
  Освен това, ако сте наблюдавали Бойко Борисов внимателно, ама много внимателно ще видите промяната в изразните му средства.
  На времето доц. Паспаланов (психология в СУ и Бог да го прости) обясняваше, че след 40-45 год. човек трудно може да промени психостереотипа си - световен опит. А Бойко Борисов го прави и е факт.

 84. 84 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3948 Весело

  Я па че предложим Ахмед Доган за президент, Каракачанов - вицепрезидент!

 85. 85 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2065 Любопитно

  [quote#75:"pag"]Не, семиотичен полиглот, който умее да се изразява на разбираем за вас език.
  Повторете 20 пъти "аз съм най-умен и най-красив" пред иконката на Костов и ще ви олекне......[/quote]

  Нещо умно можеш ли да кажеш по темата, баджанак?!
  Или водещия офицер не разрешава друга поза освен ничком пред Вожда и Шамана?
  Свободния свят е по-голям и цветен, а на всичко отгоре и мислещ, от природно ограниченото Ви, далтонистко каракачанско виждане за държавност и управление. За което имате съболезнованията ми.
  Изборът на Президент на Републка България, не се "затваря", само и единствено в "президентския пасианс" на Вожда и Шамана ви. Разбра ли "семиотичен полиглоте", или пак трябва да ти повтарям, като на възпитаник на Банкянското помощно училище?! Кажи ако не си разбрал, аз доброволно ще ти обясня и търпеливо ще ти повтарям, докато вденеш!

 86. 86 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 972 Весело

  [quote#82:"toni95"]А и ролята и в международното положение отдавна е надхвърлило това на Америка.[/quote]

  Май бъркате международното положение с мокрите си фантазии......

  Знанието е сила, информацията - власт
 87. 87 Профил на marij57
  marij57
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Не мисля, че Плевнелиев е за изключване. Толкова бързо ли забравихте как той се гънеше, мяукаше и отричаше че ще е кандидата на ГЕРБ? и после щрап - наложено му партийно поръчение - да се кандидатира. А чакат до последно, за да не може да се разкрият истинските образи на кандидатите. Видяхме я Попов, уж м-р на правосъдието, а колко пари за лична облага изгелги с вицепрезидентсктата си позиция и как децата й изведнъж станаха богаташи.

 88. 88 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2918 Неутрално

  До коментар [#14] от "gogo2011":

  Леко сте объркали... Доган за президент, Бойко за вице! Това е желязната комбинация! Няма да има, по-силно разпознаваема и обединяваща кандидат-президентска двойка! Така, всички ще са доволни!

  Бивш tww09306483.
 89. 89 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  На кой му пука кого ще издигнат от ГЕРБ? Който и да издигнат, няма да бъде избран.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 90. 90 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 972 Весело

  До коментар [#85] от "batzdravo":

  Тц, тц, тц, явно 20-те молитви пред иконката на Костов не са помогнали, самочувствието ви на най-умен и най-красив все още е покътнато.
  Препоръчвам ви по-силно средство, което десебарки в моменти на ремисия са ми споделяли, че много им помагало: сядате на твърд стол пред масата, слагате снимка на Костов и я съзерцавате с нямо обожание докато еманациите на демократичния аФтентично десен Свети Дух пронижат цялото ви същество.
  Ако междувременно ви изтръпне задника, ще траете - демокрацията иска жертви!

  Знанието е сила, информацията - власт
 91. 91 Профил на gosho3
  gosho3
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#82] от "toni95":

  Ква Русия бе пич ?
  Я я погледни.
  Това само крайни глупаци могат да правят това. Да владееш огромни територии, с огромни природни ресурси, да струпаш държавата само в европейската част. Другото да го заебеш?
  Преди век и половина когато Александър ІІ праща казаците да отвоюват Сибир от китайците (хунтаите) - го е направил - щото е бил умен. И тогава през тези години правят т.нар. "ТрансСиб" - ж.п. линията, която ги свързва с Тихоокеанското крайбрежие. След това идва революционното откритие "Байкало-амурската магистрала". Само дето не се случи. Щото др. Брежнев нямаше пари.
  Пълен идиотизъм.
  "Батюшка" Сталин тъп недоучен и злобен човек (грузинец)- прави лагери и погубва милиони невинни хора там. Идва поредния идиот, на чието име имаше и град в България ((Мичурин) , тоя тъпанар откопава стотици хиляди плодни дръвчета от южните райони да ги сади в Сибир и ги кара с влакови композиции там. И забранява генетиката, щото била "империалистическа наука". Е, много ми е интересно къде е руската генетика в момента. Нейде около гроба на Мичурин.
  След това идиотските идеи да обръщат сибирските реки, и то - нямаш думи ! Добре, че нямаха пари да направят и този идиотизъм.
  Па те обърнаха 2 реки и от едно прекрасно място - Каспийско море (затворено езеро) му е***ха майката.
  Вижте какво, генетичният материал е друг. Това е истината. Писал съм го 10-20 пъти тук.

 92. 92 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  Между другото снимката е култова. Ако я бях видял преди формирането на НДСВ 2.0, щях да си помисля че е от двора в Карлуково

  Обичам да грухтя и плюскам.
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  За ГЕРБ е ясно, ще го обявят в края на лятото. Дайте да видим реформаторите, ще участват ли, няма ли да участват, кога ще издигат и кои ще са. Никой не ги пита, не питат комунистите, не питат друтипратии, само преживят кандидата на герб

 95. 95 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2343 Весело

  ДПС се държи горе долу като Путин-знаят, че след отцепването на Местан вече не могат да влияят на събитията, но блъфират, за да повишат политическата си цена.
  Р.Кънев насади РБ на пачи яйца и те сега нямат полезен ход, за да изглеждат що-годе независими на президентските избори. Още повече, че дори ако ръководството на РБ откаже да подкрепи кандидата на ГЕРБ, то най-малко избирателите на СДС, а и много от тези на ДСБ ще гласуват за него.
  Наляво Гоце е замислил ход, подобен на този при изборите през 2001 г. Но сега сме 2016, няма начин Костов да му даде рамо, като разцепи най-голямата партия,както тогава и хората не пренасят негативизма си към тази партия върху избрания от редиците й президент.
  Та като съберем електоратът на ГЕРБ с този от СДС, ДСБ (нормално мислещите) , ДОСТ и пропорционале брой колебаещи се,получаваме нещо като избори в един тур.
  Ха сега, минусирайте ме, както ми се полага! Дано ви олекне!

 96. 96 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2065 Весело

  [quote#90:"pag"]явно 20-те молитви пред иконката на Костов не са помогнали, самочувствието ви на най-умен и най-красив все още е покътнато. [/quote]

  Тази мантра вече я прочетох в няколко варианта. Кажи нещо по темата, за Пасианса. Кой ще е следващия "достоен богоизбран", принесен в жертва на олтаря на ОПГ-ГЕРБ от Шамана!
  Ама що ли се залъгвам, че ще можеш наистина да кажеш нещо, извън мантрите наизустени, както хунвейбин, от цитатника на Мао.

 97. 97 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3036 Любопитно

  До коментар [#89] от "Свинчуга":


  [quote#89:"Свинчуга"]На кой му пука кого ще издигнат от ГЕРБ? Който и да издигнат, няма да бъде избран. [/quote]
  Ами,ако издигнат Раданчо?!Без да го питат,разбира се?!

 98. 98 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Без ясна кандидатура от Герб другите партии нямат стратегия. Герб ще обявят своята кандидатура на 15 септември примерно.Другите партии какво правят . Нямат въобще идея какво да правят, кого да плюят и какви коалици да правят , щото нямат сили поотделно. БСП например щяла да пита с кого да се коалира. Ма то първо се пита дали тези , които ще изберат за коалиция дали са съгласни... Другата цаца не е интересна. С една дума простотия...
  Много силен ход на Герб....

 99. 99 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3874 Весело

  До коментар [#49] от "gosho3":

  Вляво ме§тата ми е за двойка Страхил и Таско...

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 100. 100 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3036 Неутрално

  До коментар [#90] от "pag":


  [quote#90:"pag"]Препоръчвам ви по-силно средство, което десебарки в моменти на ремисия са ми споделяли, че много им помагало: сядате на твърд стол пред масата, слагате снимка на Костов и я съзерцавате с нямо обожание докато еманациите на демократичния аФтентично десен Свети Дух пронижат цялото ви същество. [/quote]
  Ти се шегуваш,но си спомням първите плакати на ДСБ-как Йосиф Сърчаджиев гледа Костов с обожания изотдолу.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK