Фондация "Америка за България" дава 2.6 млн. лева за иновативни проекти на 23 училища

През последните 6 години чрез конкурса "Училища на бъдещето" Фондация "Америка за България" е подкрепила 45 училища от цялата страна с повече от 3,5 милиона долара.

© Красимир Юскеселиев

През последните 6 години чрез конкурса "Училища на бъдещето" Фондация "Америка за България" е подкрепила 45 училища от цялата страна с повече от 3,5 милиона долара.Фондация "Америка за България" ще даде 2,6 млн. лв. за финансиране на проекти на 23 училища. Средства ще получат финалистите в конкурса "Училища на бъдещето", който е за модернизация на учебната среда и използване на съвременни образователни методи и технологии в учебния процес. Те ще бъдат официално наградени днес.


"Поради изключително високото качество на проектните идеи екипът на фондацията увеличи средствата в конкурса от първоначалните 2 млн. лв. на 2,6 млн. лв. Така вместо планираните 15 училища, финансиране ще получат 23", обясниха от фондацията.


В двете категории на конкурса - до 50 000 лв. и от 50 000 до 200 000 лв., са постъпили 270 проекта от 133 различни населени места. До финал са допуснати 45, които бяха посетени на място от журито на конкурса и защитиха идеята си с екипна презентация в София. Финалисти са 23 училища.


Финалисти в категория за финансиране до 50 000 лв.:
Берковица - Първо основно училище "Никола Йонков Вапцаров" - 49 990 лв., Експериментален център по природни науки


Ветрен - ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - 40 000 лв., Център по природни науки


Плевен - ОУ "Д-р Петър Берон - 50 000 лв., Център по природни науки и математика


Рани лист - ОУ "Н. Й. Вапцаров" - 7 500 лв., Образователен център по природни науки и математика


Сейдол - OУ "Виделина" - 50 000 лв., Природонаучен център


Тетевен - Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване "Сава Младенов" - 44 900 лв., Център по екология


Тополица - ОУ "Светлина" - 50 000 лв., Дигитална зона със сектори по природни науки, родно и чуждоезиково обучение, география и история и творческа работилница за учители


Трявна - СОУ "Петко Рачев Славейков" - 30 000 лв., Многофункционален център за комуникация и творчество


Търън - ОУ "Стою Шишков" - 48 750 лв., Център за проектно-базирано обучение.


Финалисти в категория за финансиране от 50 000 до 200 000 лв.:


Варна - ОУ "Петко Рачев Славейков" - 150 000 лв., Мултифункционален център за преподаване в начален етап на образование - "Училище за мечтатели"


Варна – Първа езикова гимназия - 195 000 лв., Центърът по езиково обучение


Гоце Делчев - Природо-математическа гимназия "Яне Сандански" - 90 000 лв., Мултифункционален център по природни науки и математика


Добрич - Средно общообразователно училище "Св. Климент Охридски" - 150 000, Образователен център по природни науки и математика


Карнобат - СОУ "Христо Ботев" - 200 000 лв., Център "ТИИМ – Технологии, Интерактивност, Информатика, Математика"


Кюстендил - Природо-математическа гимназия "Проф. Емануил Иванов" - 200 000 лв., Център за високи постижения на ученици в областта на природните науки и екологията


Панагюрище - СОУ "Нешо Бончев" - 150 000 лв., Центърът по природни науки "Спирала на живота"


Перник - Природо-математическа гимназия "Христо Смирненски" - 150 000 лв., Център по природни науки


Пловдив - Средно общообразователно училище "Свети Патриарх Евтимий" - 150 000 лв., Център по природни науки "От атома до Космоса"


Разград - ОУ "Васил Левски" - 200 000 лв., Мултифункционален център "Време за приключения"


Русе – Математическа гимназия "Баба Тонка" - 60 000 лв., Биохимичен лабораторен център


Русе - Средно общообразователно училище за европейски езици "Свети Константин-Кирил Философ" (СОУЕЕ) - 150 000 лв., Чуждоезиков център


София - 18 СОУ "Уилям Гладстон"- 200 000 лв., Център по природо-математически науки


София - 51 СОУ "Елисавета Багряна" - 200 000 лв., Център по природни науки


Подкрепените проекти ще насърчават използването на съвременни образователни методи и технологии, които ще поощряват практическата и екипната работа в училище, ще повишат интерактивността на учебния процес и ще въвлекат учениците в изследователска дейност за заобикалящия ги свят, обясниха от Фондация "Америка за България". Финансирането е безвъзмездно, а срокът на изпълнение на проектите е до септември 2017 г.


"Благодарим на всички училищни екипи, които положиха усилие да разработят и защитят проектните си идеи за своето училище на бъдещето! Гордеем се, че в България има толкова много училища с мечти и визия за осъществяването им! Заедно ще работим за повишаване на качеството на българското образование", заяви Наталия Митева, която е програмен директор "Образование и библиотеки" на Фондация "Америка за България".


През последните 6 години чрез конкурса "Училища на бъдещето" фондацията е подкрепила 45 училища от цялата страна с повече от 3,5 милиона долара. Над 30 000 български ученици вече имат достъп до нови лаборатории по химия, физика и биология, развиват предприемаческите си умения и използват най-модерни технологии в кабинетите по информатика и езиково обучение.


Конкурсът "Училища на бъдещето" е само една от инициативите, с които "Америка за България" стимулира интереса на българските деца към природо-математическите науки и изучаването на английски език, припомниха от фондацията. Всяка година се организират обучения и обмяна на опит в САЩ за 30 талантливи и амбициозни български учители и училищни директори. Фондацията подкрепя и програмата "Космически предизвикателства", в рамките на която български младежи участват в лекции, дискусии и практически сесии, водени от експерти от НАСА и Европейската космическа агенция.

Ключови думи към статията:

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  "Над 30 000 български ученици вече имат достъп до нови лаборатории по химия, физика и биология, развиват предприемаческите си умения и използват най-модерни технологии в кабинетите по информатика и езиково обучение..."

  Хаха, де ги мурзилките да коментират?

  Долу ръцете от невинните български дечица, агресори!!

  А какво е дала Русия за България - нищо, но от сърце?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3584 Неутрално

  [quote#1:"Norman Granz"]А какво е дала Русия за България - нищо, но от сърце? [/quote]
  Русия не дава, но взема - ОТ СЪРЦЕ! При това действа мащабно.

 3. 3 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2112 Неутрално
 4. 4 Профил на cognitive
  cognitive
  Рейтинг: 213 Неутрално

  И Росиа дава, но за подкупи на стари ДС ченгета, които й прокарват икономическите интереси в България. Защото без подкупи са абсолютно неконкурентноспособни!

 5. 5 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  Америка инвестира в човешки ресурси. Повечето от тия деца ще се реализират в американската икономика, ще плащат данъци там и след 2 поколения ще забравят и род и родина. Тъжно, но това е действителността.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 6. 6 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  До коментар [#5] от "Darcas":

  Така е, САЩ - основен враг на панагюрищката селищна система! Както и на карнобатската и останалите споменати в статията.

  No Pain No Gain
 7. 7 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 757 Весело

  само 2.6 млн за образование?

  та те само за пропаганда и ПР дават десетки пъти повече!

  Евроатлантида
 8. 8 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 438 Неутрално

  Похвално начинание - и не само това, има един куп други проекти, финансирани от тях. Дано не спират, имаме нужда от подобно развитие в образованието.

 9. 9 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  Как стават тези работи, нали за всичко са виновни САЩ - няма начин да няма някаква измама - сигурно искат в тези училища да се вее тяхното знаме и часовете да започват с техния химн.
  А Волен спи.. и не взема мерки.

 10. 10 Профил на platenputinist
  platenputinist
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Ами държавата я докараха до там, че да зависи от чужди организации дори в сферата на образованието. Пълна липса на суверенитет на всички нива.
  Нещо като 16-та република на Тодор Правешки, но необявена като щат.

  Dear readers! You did not forget to read the weekly anti-Russian article? We took care of it!
 11. 11 Профил на sorosoidnapravda
  sorosoidnapravda
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#1:"Norman Granz"]А какво е дала Русия за България - нищо,[/quote]Пък аз мислех, че на Русия и е забранено да ни дава, щото пещерните антикомунисти го смятат за хибридна война.
  И каква е тази радост, че чужда държавна фондация дава пари на родни училища? Не осъзнавате ли, че е защото парите отиват при Боковата свита дето краде от магистралите?

 12. 12 Профил на birnic
  birnic
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#7:"sa6"]само 2.6 млн за образование? [/quote]

  Точно така. Я да видим колко дава фондацията за правилна пропаганда. От сайта на "Америка за България":

  "Дигиталните технологии в подкрепа на качествената журналистика
  Икономедия АД
  Година - 2014
  Област на проекта - Гражданско общество и демократични институции
  Период на проекта - декември 2014 – декември 2017
  Сума - 3,000,000 лв.

  Грантът подкрепя capital.bg и dnevnik.bg, водещите издания на „Икономедиа“, най-големият издател на бизнес медии в България. „Капитал“ и „Дневник“ са качествени и влиятелни издания, които следват високи професионални и етични стандарти и са сред примерите за независима журналистика и свобода на словото. Грантът ще разшири онлайн присъствието на „Капитал“ и „Дневник“ и ще укрепи водещите им позиции в обективно отразяване на обществения живот, както и в разработване на задълбочени журналистически разследвания."
  -----------------------
  На 20 + училища 2,6 млн. лв, а на една правилна медия - 3 млн.
  Нека оди бос ! - викаха в един виц

 13. 13 Профил на radetzky
  radetzky
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Не ви щем парите. Янки гоу хом!

  Завършил с пълно отличие специалната супер-свръх секретна школа по тролене към КГБ, черен пояс 19и дан по ММА специалност супер-ре-контра-квази-дез-информация
 14. 14 Профил на Юмжагийн 7-балов
  Юмжагийн 7-балов
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#12] от "birnic":

  Няма лошо, като изключим някои дребни прегрешения на Икономедиа, това е едно добро място за читателя, споделям общия дух на редакционната политика.
  Добре е да не пренавиват пружината по някои теми, защото резултатът е обратен за мислещите хора.

 15. 15 Профил на radetzky
  radetzky
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Над 16 милиона деца в САЩ живеят в крайна бедност. Вместо да се погрижи за тях, Вашингтон пръска пари в чужбина, за да задоволи имперското си его.

  Завършил с пълно отличие специалната супер-свръх секретна школа по тролене към КГБ, черен пояс 19и дан по ММА специалност супер-ре-контра-квази-дез-информация
 16. 16 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#5] от "Darcas":

  и България може да предложи качествено образУвание, но не се прави. Всичко е застинало в 80-те май...

  www.soundcloud.com/x2805
 17. 17 Профил на Moxito
  Moxito
  Рейтинг: 418 Неутрално

  http://www.americaforbulgaria.org/grants/view/qidQ8Gpo

  Така, срещу 130 000 лв, Ники Младенов, който не беше ли от твърд комунистически род, ще учи децата в училище, колко лоши са руснаците и комунизма. Нещо като Илиян Василев, бивш ДС кадър, който не знайно къде се покри напоследък. Чудя се само защо след толкова години на стипендии, образованието ни копае все по-надолу и по-надолу и расте огромната пропаст между няколко елитни гимназии, които експортират мозъци за САЩ и Западна Европа и стандартните училища, където има 30% двойки на матурите. Евала им за стипендиите, само че, колко от тях ще отиват за учене и колко за правилна идеологическа обработка и колко за крадене, това едва ли някой ще каже. Чудно ми е само, как въпреки гадните тоалетни, гадните столове, физзарядките, ние получихме нормално и високо образование, а днес образователната ни система, четвърт век след прехода е в пълен колапс.

 18. 18 Профил на Moxito
  Moxito
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#12] от "birnic":

  Бих ти сложил 10 плюса, ама имам нормална работа, а не съм трол със сто акаунта.

 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  [quote#12:"birnic"]Грантът подкрепя capital.bg и dnevnik.bg, водещите издания на „Икономедиа“, най-големият издател на бизнес медии в България. [/quote]

  Ами чудесно! Аз редовно чета изданията на Икономедия и съм благодарен на Америка за България за тази щедрост.

  Ти от какво си недоволен?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Пък фондация Кремъл дава пари само на Сайдера да заразява народа с дяволски вирус (:

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 21. 21 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  [quote#17:"Moxito"]... няколко елитни гимназии, които експортират мозъци за САЩ и Западна Европа ... [/quote]

  ... и люлинските фитнеси, произвеждащи масовки за митингите на Атака...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 22. 22 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3024 Неутрално

  Задунайските тролове и на доброто отвръщат със злоба и черна неблагодарност. Все повече загубват човешки образ.

  Gunter glieben glauchen globen
 23. 23 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Фондацията дава около 1% годишно от свръхпечалбите от над 300 мил.лв. на двете американски централи в Марица-Изток, които те реализират, продавайки скъп ток на доставчика, оттам и на потребителя. Така, че тези дарения ги приемам за лицемерна индулгенция.

 24. 24 Профил на Moxito
  Moxito
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#21] от "Norman Granz":

  Не го премай лично, баба/леля Хилъри ако я изберат, още ще ви налива да громите злото кремълско джудже, повелителят на нощта, тъмна и пълна с ужаси, похитителят на девици, пиещия кръв, немрящият, .......с две думи ще има работа, само да не стане някоя революция в Русия, че ще се окажете със свръхщат))

 25. 25 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  [quote#22:"Blood Red Skies"]Задунайските тролове и на доброто отвръщат със злоба и черна неблагодарност. Все повече загубват човешки образ.[/quote]

  Представям си ПУТИН ако беше отпуснал МИЛИОНИ ДОЛАРИ за български училища - сигурно Пророк Илия лично щеше да закове портрета му в човешки ръст на всеки училищен коридор...

  Америка за България са налели досега САМО в съдебната система над 55 МИЛИОНА ДОЛАРА - за модернизация на съдебни сгради, зали, IT оборудване...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 26. 26 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  [quote#24:"Moxito"]Не го премай лично...[/quote]

  Аз теб не мога да те приема лично дори да ми паднеш на главата от някой балкон...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 27. 27 Профил на lionguard
  lionguard
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Зарибяване...

  stupid_american:черен гей травестит хермафродит съм, който мрази майка си.
 28. 28 Профил на lionguard
  lionguard
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#23] от "glaxo":

  Яко!
  +++++

  stupid_american:черен гей травестит хермафродит съм, който мрази майка си.
 29. 29 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 990 Неутрално

  Това е добра инвестиция в бъдещия човешки капитал на американската икономика!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 30. 30 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 3092 Неутрално

  До коментар [#23] от "glaxo":

  Не че имам мерак да им ставам адвокат, но американското на тези две централи е май само оперативното управление. Истинските собственици прозират нерде зад офшорките, през които се превъртя собствеността, докато станат "американски" и имат много повече общо с ДС и КГБ, отколкото с Уол Стрийт.

  Местни избори 27.10.2019. Коалиция "Гешев е радост" (ГЕРБ, ДПС, БСП, ВМРО, Атака)
 31. 31 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Амееерика, фък, йеее

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 32. 32 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3024 Неутрално

  До коментар [#31] от "forum_terrorist":
  Фък ю туу, йеее!

  Gunter glieben glauchen globen
 33. 33 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3024 Неутрално

  [quote#10:"platenputinist"]Пълна липса на суверенитет на всички нива.
  Нещо като 16-та република на Тодор Правешки, но необявена като щат[/quote]
  Това си заслужава да го запазя и да го цитирам! Да изкараш безвъзмездната помощ за дечицата ни "липса на суверенитет" е върховно постижение на контрамисълта и злобата! Каква ли черна душа се крие зад тези думи!

  Gunter glieben glauchen globen
 34. 34 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3024 Неутрално

  [quote#13:"radetzky"]Не ви щем парите[/quote]
  Те не са за вас. Те са за българските деца.

  Gunter glieben glauchen globen
 35. 35 Профил на platenputinist
  platenputinist
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#33:"Blood Red Skies"]Каква ли черна душа се крие зад тези думи![/quote]

  Много черна, направо не можеш да си представиш колко. Причернява ми на душата от подлоги както проруски така и про...няма да казвам какви. Но тук на този форум се разправям само с едните, на друг се разправям с проруските кухи лейки.

  А гледам, че Дневник под статията за атентат в Израел са премахнали възможността за коментари. После да не се чудят, когато има антисемитски изказвания и конспиративни теории за евреите. Ето такива простотии ги предизвикват.

  Dear readers! You did not forget to read the weekly anti-Russian article? We took care of it!
 36. 36 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3024 Неутрално

  [quote#29:"Крадолюб ДемоКРАДов"]Това е добра инвестиция в бъдещия човешки капитал на американската икономика! [/quote]
  Така е. Видно от списъка на бенефициентите, американската икономика разчита изключително много на випускниците на основното училище в с.Рани лист.

  Gunter glieben glauchen globen
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3024 Любопитно

  До коментар [#37] от "forum_terrorist":
  Винаги съм те смятал за недооценен гений, но ти даже надхвърляш очакванията ми. Значи, парите според теб се раздават на калпак между даскалите? И който раздава "хилЕдарки" не се интересува какво става с тях и не упражнява контрол? Това, че ти крадеш, автоматично означава, че и другите крадат, или как?

  Gunter glieben glauchen globen
 39. 39 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  До коментар [#38] от "Blood Red Skies":

  Колега, никакъв смисъл няма да спориш с хейтъри, които под статия за американската благотворителност пишат Фък ю, Америка.

  Разбира се, че тези хора имат сериозни проблеми, но ние няма да им ги решим и няма никакъв смисъл да ги поемаме върху себе си.

  За патологични отклонения си има специализирана помощ.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 40. 40 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3024 Неутрално

  До коментар [#39] от "Norman Granz":

  Прав си.

  Gunter glieben glauchen globen
 41. 41 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#38] от "Blood Red Skies":

  Аз съм израстнал в България и съм се сблъсквал многократно с действителността тук. Така си правя изводите. Не крада, колкото и да си разочарован, а работя по 8 часа на ден. За теб, обаче имам съмнение, че си някой пъпчив тийн, който разпуска в Дневник м/у мисиите на Стар Крафт

  Доста наивно е да си мислиш, че проследяват до стотинка раздадените пари, но лицемерието е водещо качество при дрогарите и не те обвинявам. Да, ще има някаква отчетност - примерно, 50 нови компютъра, купени от фимата на баджанака, където всъщност рециклират стари такива, но на хартия са нови, респективно два или повече пъти по-евтини. Също така, няма нужда да натъртваш на хиледарка. Знам, каква е логиката - щом вярваш сляпо на всичко, идещо от Америка, значи си много умно копеле

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 42. 42 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3970 Любопитно

  До коментар [#13] от "radetzky":
  Абе ние и руските натрапници не щем ама е на тука сте!!!Руските НПО та само за гешефти мислите и за зелени човечета в отпуска!Нали?

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 43. 43 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 778 Весело

  [quote#7:"sa6"]само 2.6 млн за образование? [/quote]
  А руснаците кви оръжия даваха само ...

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 44. 44 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 778 Весело

  [quote#13:"radetzky"]Не ви щем парите. Янки гоу хом! [/quote]
  Гроздето е кисело ... Ако ги дадат на теб, тутакси ще пропишеш друго. Смешници.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 45. 45 Профил на radetzky
  radetzky
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#42] от "messera":

  Кои сте това вие?

  Завършил с пълно отличие специалната супер-свръх секретна школа по тролене към КГБ, черен пояс 19и дан по ММА специалност супер-ре-контра-квази-дез-информация
 46. 46 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#39] от "Norman Granz":

  Къде написах, Фък ю, Америка? Никъде. Цитирах притева на парчето от Тийм Америка. Филмчето е американско, бтв ! И коч, никъде дрогарите тук не спорите по между си, а само ловите виртуални партизани и разказвате за многото пари, дето изкарвате, понеже така е честно Нормално е, човек, ако си има собствен живот да не кисне денонощно в Дневник - помисли над това!

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 47. 47 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 778 Весело

  [quote#35:"platenputinist"]Но тук на този форум се разправям само с едните, на друг се разправям с проруските кухи лейки. [/quote]
  Още един Пророк на Истината с мисия ... Пророк Илия, Рурадето и Платения путинист - Светата троица, ха-ха-хааа ...

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 48. 48 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3970 Весело

  До коментар [#47] от "captainFill":
  И симеончо и Радецки!!!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 49. 49 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8121 Неутрално

  Тя и Русия дава, за... хибридни войни.

 50. 50 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  А защо нашата крадлива държавна администрация не ги дава тези пари? Да не би да ги нямаме? Имаме предостатъчно, просто много се краде. Само в градския транспорт в София една спирка струва 30 000 лв, а на производител цената е 3700

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 51. 51 Профил на santiliano
  santiliano
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ще дават и милиарди ще дават ако са нужни, за да ни заличат като нация! А глупаците ще вземат и ще изпълняват нарежданията, който им се дават Така че, всичко е ясно, само дето виждам, че някви лумпени се хващат за МУРЗИЛКИ и всякви други глупости, без да осъзнават проблема, а после ревът, че Ботев го няма в учебниците, Вазов го махнали и т.н. ....... сигурно, МУРЗИЛКИТЕ са им виновни, а не собствената им глупост!?!?

 52. 52 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 3003 Неутрално

  До коментар [#7] от "sa6":Парите са за конкретен проект. Участието на ученици в международни олимпиади също се финансира и от "Америка за България".

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK