В Бургас на всеки 100 жители се падат по две престъпления

В Бургас на всеки 100 жители се падат по две престъпления

© Анелия НиколоваВ обявения на два пъти за най-добър град за живеене - Бургас - на всеки 100 жители се падат по две извършени престъпления, повече отколкото в София, където съотношението на престъпленията към броя на жителите е 1.8 на 100. Това показва статистика на МВР за миналата година.


За миналата година в морския град са регистрирани над 8 хиляди престъпления, т.е. около 2 хиляди престъпни деяния се падат на 100 хиляди души население. Сравнено с регистрираните престъпления, съотнесени към броя на населението в София, Бургас се очертава градът с най - много престъпления на глава от населението. В столицата за 2015 г. са регистрирани 24 490 деяния, т.е. по 1800 на 100 хиляди души население.


Другите областни градове с най-много престъпления са Плевен, Кюстендил и Варна. Пловдив и Русе, които от 2015 г. са в петицата на градовете с най-голямо население са по-надолу в полицейската статистика на извършени престъпления на 100 хиляди души. Най-долу в класацията са Кърджали, Смолян, Търговище, Разград и Шумен.
По данни, изготвени от Института за пазарна икономика делът на разкритите престъпления варира значително между различните области. През 2015 г. делът на разкритите престъпления от регистрираните през годината във Варна и столицата е едва 30%, докато в Разград, Силистра и Търговище - над 60%. В икономически по-развитите области регистрираните престъпления са повече, а делът на разкритите – по-малко. Търговище, Разград и Силистра пък са сред областите с едновременно най-нисък брой на регистрираните престъпления (спрямо населението) и най-висока степен на разкриване.


В сравнение с 2000 г. разкриваемостта на престъпленията намалява в 20 от областите, като най-големите намаления са в Габрово, Бургас и Монтана. В останалите осем области има увеличаване на дела на разкритите престъпления – Благоевград, Велико Търново, Враца, Пазарджик, Силистра, Търговище, Хасково и Ямбол.


Над 70 хиляди престъпления са с неизвестен извършител


От статистиката на вътрешното министерство се разбира още, че извършителите на над 75 хил. престъпления остават неизвестни от общо малко над 100 хиляди регистрирани. Данните в изготвения от МВР документ показват, че през 2015 г. са регистрирани най-малко престъпления от 2003 г. насам. На този фон полицията отчита ръст в разкриваемостта на престъпления, но само в сравнение с 2014г.


Въпреки намалението на броя на регистрираните престъпления, разкриваемостта им през годините намалява по-бързо, информира Институтът за пазарна икономика. Общият брой на регистрираните престъпления намалява с 28% през 2015 г спрямо 2000 г., а разкритите престъпления от регистрираните през годината – с 37%.


Така през 2015 г. се разкриват 39,2% от регистрираните през годината престъпления, а през 2000 г. са се разкривали 45,4% от регистрираните престъпления. Обяснения за значителното намаляване на разкриваемостта на престъпленията могат да се търсят в липсата на реформи в МВР, огромния бюджет, който обаче отива само за заплати и издръжка (крайно недостатъчна), но не и за капиталови разходи, тромавостта и процедурната ограниченост на системата, съмненията за корупция и клиентелизъм в полицията и съдебната власт, пише в изследването си институтът.

Според данните на МВР лидер в извършените престъпления и за миналата година остава кражбата,


като най-често обект на посегателство са били магазините. Въпреки високия общ ръст на разкрити престъпления през 2015г. нивото на кражбите остава малко над 28 %, т.е. по-малко от 1/3 от кражбите се разкриват. По-висок е процента на разкриваемост при грабежите, които представляват кражби, извършени чрез принуда. Той достига до малко над 37 %.


Според вида на кражбите водач са взломните, т.е. извършена чрез разрушаване, повреждане или подкопаване на прегради, здраво направени за защита на лица или имот - над 12 хиляди. На второ място са домовите - над 10 хиляди.


Според данните на МВР неграмотните хора най-често извършват престъпления. Най-рядко закона нарушават хората с полувисше, следвани от висшистите. Граничните полицаи често разкриват престъпления - близо 90 % от незаконните преминавания на границата и трафика на мигранти.

Ключови думи към статията:

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  В първия абзац не става дума за 1,8 престъпници на 100 000 души в София, а на 100. И отделно от това, десетки и стотици хиляди престъпления не биват докладвани, защото хората нямат доверие в съд и полиция, и съответно картината е още по-драматична.

 2. 2 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Това, че "2 хиляди престъпни деяния се падат на 100 хиляди души население" не означава, че "двама от всеки 100 жители извършва престъпление", защото един и същ човек би могъл да извърши повече от едно престъпление...

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 3. 3 Профил на Стеф
  Стеф
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Това, че на 100,000 души има 2,000 престъпления, по никакъв начин не означава, че 2 от всеки 100 души извършват престъпление.

 4. 4 Профил на Tademan
  Tademan
  Рейтинг: 852 Неутрално

  2 на 100 и 1,8 на 100 означава, че на толкова хора се падат толкова престъпления, а колко са извършителите може да се каже приблизително при поне 95% разкриваемост, което е невъзможно. Ако полицаите се научат да събират правилно доказателства с поне 20% и съдената система заработи с поне 20% по-добре, то общият брой на престъпленията ще спадне с поне 50% !

 5. 5 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  Морския Перник. Нищо учудващо ,в се пак това е един от най-пропадналите градове на България

  15.02.1989 - 07.02.2018
 6. 6 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  Морският*

  15.02.1989 - 07.02.2018
 7. 7 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  В градовете с компактно ромско население като Търговище примерно или Шумен циганската престъпност не се регистрира въобще! И за това криминалната картина изглежда по този начин.

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. "Русия е наш враг и окупатор. Управляваната от нея пета колона вероятно днес може да бъде по-опасна и от открита агресия." Саломе Зурабишвили, президент на Грузия
 8. 8 Профил на okok
  okok
  Рейтинг: 213 Любопитно

  Може би в Бургас ги регистрират, а в София не?

 9. 9 Профил на vrangel
  vrangel
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#7:"пустиняк"]В градовете с компактно ромско население...[/quote]
  А в градовете на България с компактно руско население?

 10. 10 Профил на dimov_a
  dimov_a
  Рейтинг: 264 Неутрално

  А бе Митьооо, Митьооо.... Виж сега заради теб Бургас се превърна в Син Сити. А бургазлии престънпици. Двама на всеки сто....тц, тц, тц. Нищо, че лятотото курортите събират цялата "гжмел" на България. Не казвам, че в Бургас е "цветя и рози", но така изведено заглавието ми напомня вица за статистиката, киселото зеле и свинското.

 11. 11 Профил на dimov_a
  dimov_a
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#5] от "Бедният вилончелист":

  Или трябва да сте по запалянковски предубеден или много отдавна не сте стъпвали в Бургас.

 12. 12 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 474 Любопитно

  Интересно е колко от престъпленията в Бургас се извършват по време на туристическият сезон и дали престъпленията в Слънчев бряг ги водят в статистиката на град Бургас.

 13. 13 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4825 Неутрално

  До коментар [#12] от "lout66":

  Точно там е проблемът. Лятото се изсипва от цялата страна престъпна сган в градове и курорти на морето.

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Noise, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 14. 14 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Съни-то се е превърнал в "Содом и Гомор" - Син Сити в буквалния смисъл. Всякакви долни страсти се отприщват и бушуват у хората там... алкохол, дроги, кифтета кибапчета вино да са лей..едно друго - кинти кинти, тинтири-минтири, а са бият и а са борат...планетата на мамуните е Слънчев Бряг.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 15. 15 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2535 Весело

  По двама главанаци на 100 души.

 16. 16 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Няма значение каква е МВР стъкмистиката , важна е реалността! А тя е, че няма никакъв респект на престъпниците от МВР, полицията, съдебната власт ! Престъпниците винаги са с една крачка напред , и дори и да ги хванат те никога не си получават заслуженото и адекватно на извършените престъпления наказание и я ги осъдят, я не защото много трудно доказват и едно престъпления, а те обикновено са извършили много повече ! Така, че няма ли респект , а респекта аз го разбирам като един як бой в мазето на следствието и дори няма смисъл да ги съдят, няма ли респект тези престъпници няма да се променят . При следващо провинение - двойна доза , и ако пак не им е достатъчно след това дозата се вдига драстично ! Ето това е справедливо наказание за по-дребните престъпления , без убийства, изнасилвания, ръководене на престъпна група .

 17. 17 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#15:"chicago514"]По двама главанаци на 100 души.[/quote]
  Аз пък мога да ти кажа една статистика че на 100 коментара в Дневник 2 са на човеци - 98 са срещу заплащане.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 18. 18 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3413 Неутрално

  [quote#9:"vrangel"] в градовете на България с компактно руско население?[/quote]

  Няма компактно руско население. Руснак няма как да работи в България. Ако остане тук за постоянно, ще умре от глад.

 19. 19 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#18:"Judjuk"]Ако остане тук за постоянно, ще умре от глад.[/quote]
  Викаш - свикнали са руснаците на охолен живот и България не им задоволява претенциите?

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 20. 20 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3413 Неутрално

  Ми няма как в Бургас престъпността да не е най-голяма. През лятото софийските престъпници идват тук да правят далавери и да крадат. Проститутките им и те пристигат. Това обаче касае курортните зони. В самия град е тихо и спокойно. Честно.

 21. 21 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4825 Неутрално

  До коментар [#17] от "oporna_to4ka":

  Браво, попадение. Но, чак толкова? По скоро 50 на 50.

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Noise, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 22. 22 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Брех тези бургазлии, търпандии станали!

 23. 23 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 316 Весело

  До коментар [#20] от "Judjuk": От статията се подразбира да сме странели от бургазджии бургунджии.

 24. 24 Профил на dgd
  dgd
  Рейтинг: 2010 Весело

  [quote#6:"Бедният вилончелист"]Морският[/quote]

  Двойкаджия или обикновен идиот?

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 25. 25 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#8] от "eXceLLen7":

  а може би във всеки град, чийто кмет и милиция са обсебени от комунетата и мутрите, животът е катастрофален.

  мутри и комунета са това, което кара хората да търсят живот и препитание в Западна Европа, или Северна Америка.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 26. 26 Профил на dma12587967
  dma12587967
  Рейтинг: 1468 Весело

  Значи на 50 жители - 1 престъпление

 27. 27 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1167 Весело

  Инфото може да се направи и позитивно.Например: В Бургас,98% от населението не е ставало обект на престъпление.

  ЛУСТРАЦИЯ НА ШАЙКАТА
 28. 28 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#25] от "полувишис":
  [quote#25:"полувишис"]мутри и комунета[/quote]

  Че то има ли разлика. Комунистите са първите мутри. Идват и ти вземат собствеността с бой.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 29. 29 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  Достатъчно е да видиш недоразумението, което се води заместник министър и, което в момента по БТВ маже и ръси глупости за да ти стане ясно, защо МВР не работи. За тази стъкмистика няма смисъл дори да си губим времето. При положение, че в област Бургас се намират най- големите български курорти, нормално е областната дирекция да отчита и огромен брой престъпления. Да се твърди, че тези престъпления са дело само на бургазлии е малоумие достойно за служител на МВР.

 30. 30 Профил на optimu_s
  optimu_s
  Рейтинг: 470 Неутрално

  В Бургас всички знаят защо организираната престъпност е на висота. Там полицията регистрира, знае кой е извършителя, получава си парите от престъпника и прикрива. Това до най-високо ниво. Там законите са други. Чрез взаимни споразумения с подземния свят полицията смята, че е на ясно и контролира престъпността. Но всъщност нея я контролират! Там никой не смее да се опълчи. Кмета си затваря очите и той се опитва да договаря. Всичко е изтъкано от "аверчета".

 31. 31 Профил на toyaga
  toyaga
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#27:"Майндърбайндър"]Инфото може да се направи и позитивно.Например: В Бургас,98% от населението не е ставало обект на престъпление. [/quote]
  Или:
  В Бургас хората имат най-голямо доверие в полицията-докладват повече престъпления.

  Как може да разберете, че службите слухтят за вас? Изведнъж спират да ви блокират и да ви трият постовете! :D
 32. 32 Профил на vrangel
  vrangel
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#18] от "Judjuk":

  Това на базата на какъв опит го твърдите. А всичката червеноемиграция и всичките руски булки как ли се изхранват тук. А от това, че напоследък масово се изнасят за постоянно руснаците включително и в България трябва също да се абстрахираме в името на евразийската шаечна правда сигурни.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на hqx04506254
  hqx04506254
  Рейтинг: 249 Неутрално
 35. 35 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 264 Весело

  До коментар [#28] от "stupid_american":

  голяма разлика няма. мутрите винаги нападат по-слабите и беззащитните, а комунетата в допълнение са прочели и някой пасквил на Сталин, Ленин и Гочето Димитров.

  но и двете сбирщини са най-голяма гнус и сган на земята

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 36. 36 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 706 Неутрално

  [quote#28:"stupid_american"]Че то има ли разлика. Комунистите са първите мутри. Идват и ти вземат собствеността с бой.[/quote]

  До кога ще се оправдавате с "комунетата"?

  Демокрацията позволява на мутрите да са над закона.

  Демокрацията позволи престъпни банди да върлуват из селата и да малтретират, обират и убиват възрастни, живеещи там.

  Демокрацията позволява на наркобарони необезпокоявани от никого да продават отровата даже на деца.

 37. 37 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 818 Неутрално

  До ФАРАОНА:
  Не "демокрацията",а "ДСкрацията".В БГ демокрацията не можа да дойде,заради ченгетата.Но вече се задава..Вече е ясно кой кой е.Кръгли маси-ментета нема да има.

 38. 38 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3377 Неутрално

  До коментар [#36] от "faraon":

  Бъркате демокрация, с посткомунизъм...!

  Бивш tww09306483.
 39. 39 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 706 Неутрално

  До коментар [#37] от "aramissss":

  Бла-бла, повечето от мафиотчетата са 20-25-30 годишни, те даже не са живяли по времето на комунизма, а за ДС са разбрали от сайтовете.

  Толкова години държавата не успя да се пребори с контрабандата, наркотрафика, битовата престъпност. Явно е, че условията в България предполагат разрастването на всякакъв вид престъпност.

 40. 40 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3377 Неутрално

  До коментар [#30] от "optimu_s":

  Абсолютно...! Публична тайна е, че почти всички по известни мутряги и по-едри местни бандюги, се водят сътрудници на полицията...! Уж информирали и давали сведения, докато в същото време става въпрос точно, за мафиотизиран тип престъпност! Тоест, срастване на държавата в лицето на полицията с престъпността...!
  Вследствие, като се почне от министър-председателя и се стигне до началника на РПУ-то, всички дрънкат глупости за битов инцидент и паркомясто и..., даже си вярват!

  Бивш tww09306483.
 41. 41 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10865 Неутрално

  Статистиката показва следните зависимости:
  - доколко сенчестите икономически субекти се борят за пазар
  - доколко местните правораздавателни органи са "пробити"
  - доколко местната администрацията е корумпирана
  - доколко международните конкуренти могат да работят свободно
  - доколко централната власт не поставя чадър на тези по-горе
  И като цяло доколко държавата е състоятелна в политиките си
  Ами по тази логика е нормално в града с най-успешния кмет на ГЕРБ, с руски анклав, при невъзможност да се отличи полицай от престъпник, основна точка за наркоразпространение, неявни и нечисти икономически интереси, внасяща голям % в държавния бюджет да е "първенец"

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 42. 42 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 535 Неутрално

  пълно е с престъпна руска номенклатура и ни мразят и са опасни , защото са слабо развити крадци и не работят , робите не ги пускат и в българия

  BG e мини империя на злото.
 43. 43 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3413 Неутрално

  [quote#32:"vrangel"]А всичката червеноемиграция и всичките руски булки как ли се изхранват тук. А от това, че напоследък масово се изнасят.... [/quote]
  Сам ли се побърка или те зомбираха? Що за глупости пишеш? Булките са си булки навсякъде, но руски булки се броят на пръсти. А такова животно "червеноемигрант" не съм срещал и не съм виждал. Като си я знаеш нашата България помисли си само. Къде и какво би могъл да работи тук един руснак? Изключвам само висшата администрация на Лукойл.

 44. 44 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Статистиката на вътрешното министерство - показва броя на престъпленията, умножен по коефициента на нежелание на полицията те да бъдат регистрирани и коефициента на недоверие на поданиците към полицията.
  След като се обадиш два-три пъти за престъпление, и видиш посещение на чиновническа група за извършване на оглед, след това се оправяш сам. СОТове, самострелни оръжия и други изобретения. Българският народ има вековна традиция да се оправя сам. Парадоксът тук е, че ако един полицейски началник започне да си гледа работата, и хората му повярват, ще започнат да се обръщат към полицията много повече. И статистиката ще отчете бум на престъпленията. Защото се вярва на заблудата, наречена регистрирани престъпления. Не се търси сериозен критерий за нивото на престъпността. А ако някой случайно го намери, бива заврян в миша дупка и обявен за Враг На Народа и неговия Вожд. Не казвам непременно че това е изобретение на Текущия Вожд. Тук е намесена интелигентността на публиката и нейната чувствителност към демагогията.

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 45. 45 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3413 Неутрално

  [quote#23:"Nazlim S"]От статията се подразбира да сме странели от бургазджии бургунджии.[/quote]

  Лъжат бе! Всички пакости тук се вършат от софийски апаши. Местните хора са културни, интелигентни и много възпитани.

 46. 46 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3413 Неутрално

  [quote#28:"stupid_american"]Комунистите са първите мутри.[/quote]


  Бе ти знайш ли че си прав?

 47. 47 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3413 Неутрално

  [quote#19:"oporna_to4ka"]Викаш - свикнали са руснаците на охолен живот и България не им задоволява претенциите?[/quote]

  На каквото и да са стигнали, тук няма какво да правят. Познавам хотелиери, които престоява по 2-3 месеца. И си заминават. Какво правят там, не знам и не ме интересува. Но постоянно живеещи тук няма. Освен някои пенсионери.

 48. 48 Профил на vrangel
  vrangel
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#43] от "Judjuk":

  Защо ли така пък аз съм наел за постоянно хич да не е трима пренесли се тук заедно със семействата си включително и родителите руснаци - двама в София и един във Варна. Не за друго, ами са прилични хора и си знаят мястото.

 49. 49 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4059 Любопитно

  До коментар [#2] от "Станислав":

  +++++++++++++++++++++++
  Остава обаче въпросът какво прави "родната полиция",която уж ни пази...............?!По всичко личи,че в големите градове ченгетата си вършат "през пръсти работата"!

 50. 50 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2052 Неутрално

  До коментар [#16] от "mils5656", [#15]
  [quote#16:"mils5656"]няма никакъв респект на престъпниците от МВР, полицията, съдебната власт ![/quote]

  Е как да има, респект от себе си ли ???!!!
  "Полицаи в Слънчев бряг хванати като дилъри на Митьо Очите"
  https://bivol.bg/ochite-chadur.html
  "Преписката се укрива от прокуратурата. Охранителна и криминална полиция действат като рекетьорска група в курорта."

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3413 Неутрално

  [quote#48:"vrangel"]аз съм наел за постоянно хич да не е трима пренесли се тук заедно със семействата си включително и родителите руснаци[/quote]
  Хора има всякакви и навсякъде. Спекулацията е, че имало огромен брой постоянно живеещи руснаци и 300 хил. руски жилища. Страшна руска инвазия и натото трябвало да помага. Ако имате достоверни данни за брой живеещи руснаци и апартаменти, дайте ги. Приемам ги каквито са, не съм враг на статистиката.

 53. 53 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  До коментар [#49] от "bat_plamen":

  По мое скромно мнение, родната полиция си е все още милиция, пази спокойствието на бандитите и е на хранилка при тях. Може и да има изключения, но общата картинка е такава. Като се случи някой "битов инцидент", се вдига шум, изкарват показно спецчастите, демонстрират се мускули за респект и после пак същото. Ти да си чувал за нормален данъкоплатец, пострадал от грабеж, кражба или насилие, кохто да е получил ефективна помощ от МВР? Или да смяташ, че нито един милиционер не е забелязал как 30 маймунека отиват в заведенеито на друг маймунек?! Пародия на държава, това е, след като Главният секретар на МВР обяснява, че Държавата (!!!) е подкрепила действията срещу кмета на Галиче и че престрелка с 40 участници, завършила с един убит и 3-ма ранени, всъщност е битов инцидент...

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 54. 54 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4059 Любопитно

  До коментар [#53] от "Станислав":

  +++++++++++++++++++
  Напълно съм съгласен с вашето мнение.Редовите полицаи у нас са простоватички хора и често се държат като ,че ли са нещо повече от редови граждани.Слава Богу не живея в България и съм доволен,че не им гледам "тъпия сурат" по улиците-

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK