Очаквано Георги Кадиев оглави партията си "Нормална държава"

Георги Кадиев оглави създадената от него партия

© Юлия Лазарова

Георги Кадиев оглави създадената от него партияНезависимият депутат и бивш член на БСП Георги Кадиев беше единодушно избран за лидер на новата партия "Нормална държава". Това стана по време на учредителното събрание на партията днес. Друг кандидат за председателския пост нямаше, предаде БТА.


Беше утвърден и устав на партията. Според документа "Нормална държава" е прогресивна, проевропейска политическа партия, която отстоява принципите на законност, свобода, справедливост, морал, екология и просперитет.


Преди гласуването в реч пред събралите се Кадиев набеляза партийните цели: борба с корупцията, по-добро здравеопазване и образование и справяне с демографската криза.
Друга цел на "Нормална държава" е премахване на олигархията и местната феодализация, каза Кадиев. Не е достатъчно ние да не сме корумпирани, трябва да направим всичко възможно да разобличим корупцията, посочи той.


"Нормална държава" ще е партията, която промотира предприемчивостта в България, заяви председателят й. Според него е добре да се облекчат данъчно хората до 30-годишна възраст, които създават собствени компании. Икономика, която се крепи единствено на услуги, не е икономика, каза Кадиев. "Нормална държава" ще бъде и патриотична партия, но не в смисъл - "дайте да набием циганите и да отнемем правата на малцинствата", а в смисъл - да се продължи родът. Според Кадиев с темпото, с което се разраства демографският проблем, след 30 години в България вероятно ще живеят други хора и ще се говори друг език. Не искам да бъда от поколението, което е казало край на България, посочи той.


Новата партия застъпва идеята за големи инвестиции в българите зад граница, защото те са част от нашия капитал, коментира още Кадиев. Според него трябва да има програма за подпомагане на българи в чужбина, които решат да преместят бизнеса си в България.


По отношение на външната политика той отбеляза, че България е малка страна и съдбата й е да е мост между големите държави, а не тяхно противостояние. Българската външна политика трябва да води до икономически резултати и културно взаимодействие.


Всички учредители на партията бяха с бели ленти на ръцете. Кадиев обясни, че това е символ на чистотата и мечтата да живеят в нормална държава. След избирането му за лидер той призова делегатите да не се страхуват и допусна,че ще има компромати срещу тях като обеща да ги защити.


За новия политически проект на Кадиев се заговори преди месеци, а през март той обяви и името му - "Нормална държава". Според Кадиев в България няма нито една завършена пълна реформа, затова "пътят е да се започне всичко отначало".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK