Къде е Пеевски?

Снимката е по последния ден, в който Пеевски се е появил в парламента. Това е денят, когато се разгледа първият вот на недоверие срещу кабинета на Бойко Борисов.

© Юлия Лазарова

Снимката е по последния ден, в който Пеевски се е появил в парламента. Това е денят, когато се разгледа първият вот на недоверие срещу кабинета на Бойко Борисов.Точно преди три години на 14 юни 2013 г. предишният парламент избра за председател на ДАНС депутатa от ДПС Делян Пеевски. Въпреки че след първоначалната бурна реакция Пеевски беше оттеглен, последваха масови и продължителни протести (над 400 дни) срещу "модела #Кой", получил името си от популярния въпрос "Кой предложи Пеевски". Всъщност и до днес този въпрос няма ясен отговор. Правителството на Орешарски, през което мина номинацията му, подаде оставка едва година и половина по-късно, когато започна и разпадът на част от модела, свързан с КТБ и фалита ѝ.


И въпреки че много връзки по линията политика-бизнес-медии-съдебна система бяха осветени, Пеевски явно се почувства още по-силен, за да излезе на светло само до преди няколко месеца, когато отново получи знак да се скрие и започна обратен процес по преструктуриране на бизнес интересите му.


Така три години по-късно актуалният въпрос е "Къде е Пеевски?" - като влияние, бизнес, политически връзки, модел. "Дневник" събра актуалната и публична информация във факти и цитати, за да отговори на този въпрос.
Месторабота: Народно събрание, депутат от ДПС, избран от Стара Загора. Член на комисията по икономическа политика и туризъм.


Не е ходил на работа от: 19 февруари 2016 г. Но има само едно неоправдано отсъствие - от заседанието на 2 март, което означава, че за всички е представял основателна причина пред председателя на парламента Цецка Цачева, за да му "извини" отсъствията. От комисия - има едно оправдано през март, четири неизвинени през април и едно през май.


Внесени законопроекти: Последният е от 19 февруари 2016 г. - промени в закона за банковата несъстоятелност, с които да се "осветли" докладът на "Аликс Партнърс" за КТБ.


Охрана: От Националната служба за охрана - от 22 февруари 2016 г. заради заплаха за убийство.


Забрана за пътуване: В Турция. Съобщенията за нея от турска страна и медии са от 11 февруари 2016 г.


От февруари насам Пеевски има само едно неоправдано отсъствие от парламента - от заседанието на 2 март. Това означава, че за всички заседания е представял основателна причина пред председателя на парламента Цецка Цачева, за да му "извини" отсъствията.

© Анелия Николова

От февруари насам Пеевски има само едно неоправдано отсъствие от парламента - от заседанието на 2 март. Това означава, че за всички заседания е представял основателна причина пред председателя на парламента Цецка Цачева, за да му "извини" отсъствията.


Какво притежава: Кратък отговор е невъзможен, защото явните му бизнес ходове и дялове в компании са малко. И след осветляването през миналата година последва процес на прикриване през тази.


През последните няколко месеца Пеевски обяви, че се оттегля от правенето на бизнес в България и се отказа от сделката за "Химко" (Враца), раздели се с дялове в "Булгартабак" (междувременно компанията спря износа си за Близкия изток, което се свързва с присъствието на нейни марки цигари на контрабандния пазар в Турция). Майка му му прехвърли нейни дялове от фирми, купи и сградата на Би Ти Ви.


В декларацията за конфликт на интереси от септември 2015 ръкописно Пеевски е декларирал притежание на 50% от акциите "Балканска медийна компания", 50% от "Био уотър", 50% от "Био уотър инвестмънт" и 90% от "НСН инвестмънт". Последната компания е едноличен собственик на "Табако инвестмънт" - собственик на 5% от "Булгартабак холдинг". В тези компании участие имаше и майка му Ирена Кръстева.


В средата на май тази година той придоби дяловете на Кръстева в четирите компании. Така той стана едноличен собственик на "Балканска медийна компания", "Био Уотър" и "Био Уотър Инвестмънт" и "НСН Инвестмънт".


"Балканска медийна компания" е собственик на редица имоти и издател на вестниците "Телеграф", "Монитор", "Политика", "Борба", "Меридиан Мач" чрез дружеството "Нова Българска Медийна Група Холдинг".


През "НСН Инвестмънт" Пеевски беше собственик в "Булгартабак холдинг", фабриката "Юрий Гагарин" (където продаде дяловете си на свързано с него дружество), контролен дял в "Техномаркет" (вчера стана известно, че Пеевски е придобил пълен контрол над веригата ), както и сградата на Би Ти Ви в "Манастирски ливади". В началото на юни обаче Пеевски продаде "НСН инвестмент" за неизвестна сума на дубайската офшорка Intrust Limited, която също е собственост на Пеевски.


За дейността на другите две компании, които депутатът от ДПС вече притежава напълно - "Био Уотър" и "Био Уотър Инвестмънт", няма публична информация.


Също в началото на юни 2016г. фирмата "А. Е. Бест съксес сървисис България" ЕООД, собственост на едноименна кипърска офшорка и според "Капитал" свързана с Делян Пеевски, придоби от Венелина Гочева и печатница "София".


Снимката е от 26 март от Велинград, където досегашният областен председател на ДПС в Пазарджик Юмер Хаза бе преизбран. На събитието присъства депутатът Делян Пеевски, което беше първата му публична изява, след 19 февруари.

© Пресцентър на ДПС

Снимката е от 26 март от Велинград, където досегашният областен председател на ДПС в Пазарджик Юмер Хаза бе преизбран. На събитието присъства депутатът Делян Пеевски, което беше първата му публична изява, след 19 февруари.


Къде е: Официална информация няма.


През април премиерът Бойко Борисов каза: "Пеевски си отиде, Пеевски напуска страната и много скоро вече няма да е дъвка".


След като от 19 февруари Пеевски не се е появявал публично, се знае, че за кратко е бил на рождения ден на почетния председател на ДПС Ахмед Доган на 29 март, но не присъства на Деветата национална конференция на ДПС на 23 април. Колегите му от ДПС в парламента най-често отговарят "тук е" или "не знам" на въпроса "Къде е Пеевски". Според най-разпространената неофициална информация той се мести към Дубай, където изнасял и част от бизнеса си.


Разследвания: Срещу Пеевски досега не е имало нито едно разследване. Или поне не е известно.


По време на "развода му" с Цветан Василев двамата си общуваха през прокуратурата и сигнали, които всеки изпращаше срещу другия. Тогава той беше викан няколко пъти в Столичното следствие. Шанс Пеевски да бъде проверен имаше със сигнала на "Протестна мрежа" от февруари 2015 година. Той беше срещу мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев, Пеевски, издателя Ирена Кръстева и лидера на "България без цензура" Николай Бареков. Още в първите месеци се видя, че държавното обвинение работи само по частта от сигнала, която засяга Цветан Василев, а това съвпадна с разрива в отношенията му с Делян Пеевски, довел до фалита на КТБ. 10 месеца след подаването му прокуратурата отказа да образува досъдебно производство. Втора съдебна инстанция потвърди отказа да се провери имуществото и други факти, изнесени в сигнала.


На 12 февруари тази година от НАП обявиха, че проверяват прозхода на средствата на Делян Пеевски. Повод бяха последните му придобивки - сградата на Би Ти Ви. От агенцията уточниха, че ще проверят юридическите лица, в които Пеевски е собственик. Те не си поставиха срок, в който проверката да бъде приключена.


Дължими данъци: Не е ясно.


В сигнала на "Протестна мрежа" имаше данни за укриване на данъци, но прокуратурата прие, че за да е налице това престъпление "е необходимо деецът да не плати свой данък в големи размери", но "такива обстоятелства в коментираните по-горе случаи не са установени, дори напротив, поради което и не може да се направи извод за престъпления против финансовата и данъчната система" (извадката е от постановлението за прекратяване на работата по сигнала написано от прокуор Боряна Бецова).


За последните няколко месеца, Пеевски обяви, че се отказва от правенето на бизнес в България, отказа се от сделките за "Химко" и "Враца", купи сграда на Би Ти Ви, раздели се с дялове в "Булгартабак", майка му му прехвърли нейни дялове и други на пръв поглед действия без особена връзка.

© Велко Ангелов, Капитал

За последните няколко месеца, Пеевски обяви, че се отказва от правенето на бизнес в България, отказа се от сделките за "Химко" и "Враца", купи сграда на Би Ти Ви, раздели се с дялове в "Булгартабак", майка му му прехвърли нейни дялове и други на пръв поглед действия без особена връзка.


Какви са отношенията на Пеевски със:


Бойко Борисов: През февруари един въпрос ядоса силно Борисов - "Виждате ли Пеевски в огледалото", зададен му на среща с българи в Лондон. По това време бяха спирени обществени поръчки - държавни и общински, на фирми, свързвани с Пеевски. По-късно Борисов, който винаги е бил много внимателен да коментира Пеевски и ролята му и е избягвал темата, обяви, че решението да спре поръчките го е взел преди Лондон, но въпросът там го е жегнал. Премиерът посочи, че депутатът от ДПС е най-удобната дъвка и се зачуди с кого ще се занимават медиите след оттеглянето му. След това Борисов отново отбягва темата за Пеевски.


В друго изказване Борисов беше заявил, че докато Делян Пеевски е в ДПС, няма как ДПС и ГЕРБ да бъдат заедно на власт.


Ахмед Доган: Това е най-голямата загадка в "модела Кой".


"На Доган му замръзна усмивката, като му показах списъка с бизнес начинанията на Пеевски", твърди Цветан Василев в интервю за отношенията между двамата. Почетният лидер на ДПС обаче не прави изявления пред медиите от години и никога не е коментирал публично Пеевски.


Бившият вече лидер на ДПС Лютви Местан покрай изгонването си от партията даде да се разбере, че Пеевски изпълнява поръчките на Доган и намекна, че Пеевски е бил в основата на свалянето на охраната му, заради което той, почувствал се застрашен, потърсил помощ в турското посолство. Депутати от ДПС също потвърдиха тогава изключително близките отношения между Доган и Пеевски. Информацията от Турция беше за забрана за влизане на Пеевски и Доган.


Тази забраната и решението на Борисов да спре обществени поръчки на фирми, свързвани с Пеевски, сякаш промени и отношенията в ДПС. Пеевски се появил за кратко на рождения ден на Доган на 29 март, а блестеше с отсъствието си на висшия партиен форум месец по-късно. Макар и не член на ДПС Пеевски досега винаги заемаше първия ред по партийни сбирки. Последната му публична партийна изява е на събрание във Велинград.


Сотир Цацаров: Ако съдим по това как прокуратурата действа по сигналите подавани от Пеевски срещу Василев и от "Протестна мрежа" срещу Пеевски - по-скоро добри. Попитан директно дали са свързани, главният прокурор отговаря уклончиво.


"Името на Делян Пеевски никога не е потъвало, то винаги е на повърхността. Винаги стремежът е той да бъде ръка за ръка с премиера, с мен. Всеки от нас да бъде пришит към него. Да се каже – тук са добрите, там са лошите – тези с Пеевски", е отговорът на Цацаров пред Би Ти Ви от април миналата година на въпроса дали е свързан с депутата от ДПС.


Къде е Пеевски?

© Дневник


Цветан Василев: Раздор между бизнес партньори.


Мажоритарният собственик на КТБ е в Сърбия от 2014 година, като срещу него тече разследване за длъжностно присвояване. След фалита на банката, Пеевски и Василев си общуваха през прокуратурата и подаваха един срещу друг много сигнали. През юни 2014 година Пеевски призова през сайта ПИК Василев "да не се крие като мишка" и да се върне в България. В няколко свои последващи тв интервюта, Василев говори за Пеевски. Пред "Просто Диков" преди време той заяви иронично: "Дето се казва, не ме и познава Делян Пеевски. Абсолютно! Само че при затварянето на банката сигурно имаше кредити за около 150 милиона лева. Случайно е работил с банката, случайно неговите хора, които нямат нищо общо, разбира се, с него са открили сметки, случайно са взели по 150 милиона лева при затварянето, защото преди това рефинансираха и "Булгартабак", рефинансираха и "Табак трейдинг", след затварянето рефинансираха и редица други..."


Василев дори твърди, че най-голямата му грешка е, че е допуснал депутата толкова близо.


Цветан Цветанов: След яростните сблъсъци между двамата в парламента през 2013 г. сега шефът на парламентарната група на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов избягва да говори за Делян Пеевски и мълчи по въпроса.


Преди година по повод думите на Бойко Борисов, че ДПС "ще стане приемливо за разговори, когато се отърве от Делян Пеевски", а дотогава само "добър ден", Цветанов се разграничи от лидера си за ролята на Делян Пеевски. "Всяка партия излъчва своите кандидати за депутати, с какво може ГЕРБ да въздейства на избирателите, за да отстранят този депутат?... Целта ни е да провеждаме реални политики и да разширяваме търсенето на подкрепа за следващите избори, а не конфронтацията или насочването към един човек, който да атакуваш персонално", заяви той.


Ирена Кръстева: Двамата са бизнес партньори.


Къде са замесените в избора на Пеевски:


Сергей Станишев: Бившият вече лидер на БСП, който единствен защити номинацията на Пеевски за шеф на ДАНС, от парламентарната трибуна, вече е евродепутат, продължава да е президент на Партията на европейските социалисти.


В интервю по повод 50-годишнината си Станишев заяви: Аз съм сигурен, че много хора искрено излязоха да протестират през лятото на 2013 г., защото се почувстваха предадени. Към тези хора изпитвам уважение и на тях дължа извинение. Най-голямата ми политическа грешка бе, че тогава, през 2013 г., допуснах по този начин да провокираме хората, че не успях да убедя политическия ни партньор ДПС, който искаше да има позиция в сферата на сигурността след два атентата срещу политическия им лидер Ахмед Доган, да преосмисли исканията си и че подобно решение - избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, ще взриви обществените нагласи, кабинета и всичко, за което сме се борили."


Пламен Орешарски: Премиерът, предложил официално Пеевски за шеф на ДАНС, в момента се занимава основно с преподавателска дейност. След разрив в отношенията си със Сергей Станишев отказа да влезе в листите на ДПС за парламентарния вот през 2014 г. В тв интервю наскоро Орешарски отново коментира, че това е отчетено като грешка, но е било политическо решение и за него трябвало да се питат председателите на БСП и ДПС. На въпроса дали той не е оспорил решението за назначаването на Пеевски, Орешарски отговори с въпрос: "Това ли е най-интересното от днешния ден? Пеевски кога придоби медийната си мощ при мен или по време на първия мандат на Борисов. Питайте го него", настоя Орешарски.


Лютви Местан: Бившият вече лидер на ДПС основа своя партия ДОСТ, след изгонването му в края на 2015 г. Той определи като значително влиянието на Делян Пеевски в ДПС и в държавното управление, без да го назовава директно. Впоследствие се появиха слухове, че Пеевски напуска ДПС и затопля отношенията си с Местан, които бяха отхвърлени от депутатите от ДОСТ.


Местан заяви, че е бил първият политик, който е казал, че решението за назначаване на Делян Пеевски за шеф на ДАНС е неприемливо за българското общество. Попитан дали ще се извини, той заяви, че "извинението предполага съзнание ако не за вина, то за отчетлива, едностранна политическа отговорност". "Що се отнася до отговорността, тя ако е на Местан, аз поднасям много искрено извинение. Но питам г-н Станишев има ли доблестта да се появи в това студио и да каже: Отговорността за назначаването на Пеевски е на г-н Местан", заяви той.


Депутатите от БСП, които не участваха в гласуването по избора на Пеевски:


Георги Кадиев: Вече лидер на партия "Нормална държава" и изгонен от БСП независим депутат.
Янаки Стоилов: Зам.-председател на Народното събрание и бивш зам.-председател на БСП.
Младен Червеняков: Посланик в Черна гора.


Какво следва: Въпрос с много неизвестни.


И след връщането на власт на ГЕРБ и твърденията лично от премиера, че Пеевски напуска страната, видимо е, че влиянието му през последните години не е намаляло и дори сега Пеевски да бъде прикрит, "моделът Пеевски" остава и работи.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (88)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2195 Весело

  Къде е Пеевски?Въпреки,че Бойко го праща по света,той си е базиран у нас.

 2. 2 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Може да го е приютила д-р Емилова, време му беше

 3. 3 Профил на dma12587967
  dma12587967
  Рейтинг: 1036 Неутрално
 4. 4 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Имаше едно доста интересно изказване от главния лаборант по адрес на Пеевски. Защо Дневник случайно го пропускат?

 5. 5 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7912 Неутрално

  Всичко, описано по-горе ,Пеевски ли е или сенките зад гърба му.

 6. 6 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 701 Неутрално

  А защо не си спомним отново тази дата,когато изборът на Пеевски взриви цяла България и породи протестите,докато неговите благодетели най-сетне подадоха оставка!
  И пак да попитаме ДОКОГА ще ни правите балами,докога ще харчите нашите пари,докога ще имитирате реформи?

  Tony
 7. 7 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 381 Неутрално

  КОЙ моделира новия Пеевски. Текущото корпулентно туловище няма значение. Може би моделират и новия спасител, щото настоящата Бащица се изтърка вече.

 8. 8 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 880 Весело

  в огледалото на борисов

 9. 9 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4428 Любопитно

  "Премиерът, предложил официално Пеевски за шеф на ДАНС, в момента се занимава основно с преподавателска дейност."

  Интересно би ми било някой студент да разкаже за лекция на Олигархски в УНСС! Не го ли спукват от подигравки студентите? През задните входове на залите ли се изнизва по навик?

 10. 10 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 489 Любопитно

  До коментар [#4] от "niakoi_si":

  И то е?

  Sic transit..
 11. 11 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Любопитно

  Само две неща не стават ясни от тази "статия"

  Как все още работи модела Пеевски и какви са конкретните доказателства за това?
  Кой е написал тази статия? Защото вече стана традиция да не се публикуват имената на автори.
  Което е лееекинко встрани от правдивата и почтена журналистика
  Да не би пък да е нарочно?!?

 12. 12 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  Пеевски беше един от ковчежниците на бащите на прехода, като Кюлев и Илия Павлов навремето. Разликата е, че Пеевски успя да се спазари за живота си, преди да напусне сцената. Сега друг ще го смени и толкоз. Впрочем, говори се, че заместникът му на този пост е 75-годишен ветеран. Господарите на прехода очевидно са разочаровани от младото поколение, което говори за криза в средите им и е лъч светлина за изтерзаната ни родина и за оскотялото от изстъпленията им общество.

 13. 13 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 861 Неутрално

  По-важният въпрос е до кога ще чоплите ?!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 14. 14 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4875 Неутрално

  До коментар [#11] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Я ти си дай името и ЕГН-то!

  Gunter glieben glauchen globen
 15. 15 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  Как, къде е ???
  Боко каза, че е заминал :) И на НЕГО ли не вервате !!!??
  Заминал е , човека..
  Да не би да искате да говори ??

  Ами, само Цецо, над 40 ПЪТИ се е срещал с него - като министър на вътр. работи :)
  Ами , ако проговори ???
  Боко каза - замина и толкова ..
  Тишина по въпроса ..
  И цацата само пърди и си трае ,
  и Боко се прави на ампе
  и Доган си има нов дворец на морето и ..така ...
  Аааа и НАП не са чували името пеевски :)
  Така е в "бокова" България :)
  Той е борец срещу МАФИЯТА , бе !! И на него ли не вервате !!??
  Хахахахааа.а......

  BIG AL
 16. 16 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#12:"volarok"]Впрочем, говори се, че заместникът му на този пост е 75-годишен ветеран.[/quote]

  Като казваш А, кажи и Б! Кой е тоз?

 17. 17 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#10] от "antropos":

  Гугъл + Пеевски + Костов + демонизиран

 18. 18 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ПМ, ай се прим на гламави - КоЙ, кОй, Кой скри Пеевски??? КоЙ кОй КоЙ вижда в огледалото Борисов??? С кфтия, тъънко да се внушава:" ГЕРБ и ДПС са комбина" за да може гражданите на републиката да забравят за безобразията на БСПДПС и който там крадец минал 4 те процента!!!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 19. 19 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  Просто се е снишил. А к'во казва сем. тикви нема значение - те не са спрели да лъжат...

 20. 20 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  Охрана: От Националната служба за охрана - от 22 февруари 2016 г. - гарантирано от ГЕРБ!!!!
  ---------

  "И след връщането на власт на ГЕРБ и твърденията лично от премиера, че Пеевски напуска страната, видимо е, че влиянието му през последните години не е намаляло и дори сега Пеевски да бъде прикрит, "моделът Пеевски" остава и работи."

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 21. 21 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#6] от "Free person":

  Защото пропускате ОЧЕВАДНИЯ факт, че тия които скочиха срещу Пеевски не са същите които сега очаквате да скочат срещу правителството. Само една много малка част от хората се препокрива, малко сте. Натрупайте критична маса, преди да имате претенции да сваляте правителства

 22. 22 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  "Ирена Кръстева: Двамата са бизнес партньори."
  Ха сега де.
  Това не е ли майка му? Или поне жената, от която бащата на Пеевски има дете?

  Доброто е заразно
 23. 23 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Поздравления за статията! Много професионален анализ.
  За пеевски предполагам, че доган го е пенсионирал като му е оставил бая придобивки. цацаров го пази по нареждане на сараите.

 24. 24 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Весело

  До коментар [#14] от "Blood Red Skies":

  И защо така Ви се прииска? Демократично и морално.....

 25. 25 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Не ми става ясно,нас ли ни питат тез велики журналисти от Дневник?Супер-старът Пети Владимирофф и тя ли не знае?Хаха.

 26. 26 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#22] от "dogwoman":

  Тя е майка на Пеевски,разведена е с бащата на Пеевски - един доблестен човек на име Славчо Пеевски,който се отказа публично от сина си преди много години.

  Tony
 27. 27 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#21] от "niakoi_si":

  Това не е вярно - пак сме същите,които протестирахме и то безплатно,но статуквото де факто не се промени!

  Tony
 28. 28 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 689 Неутрално

  "Правителството на Орешарски, през което мина номинацията му..."

  А кой, по-точно, подписа закона за ДАНС, проправил пътя на #Койчо?

  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 29. 29 Профил на Васил Богданов
  Васил Богданов
  Рейтинг: 842 Весело

  В Дубай не е ли много горещо за такова корпулентно тяло?

  Васил Богданов
 30. 30 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#27] от "Free person":

  Ако сте същите, свалете правителството де? Ама странно що се събирате по 100 човека накръст.

  Което иде да покаже, че сте "част от", "но не сте същите". Анти Орешарски настроенията бяха 10 тина пъти по масови от анти ГЕРБ настроенията. Поради тази причина ГЕРБ кара втори мандат. Харесва ли ви или не - не сте представителна извадка за народа. Народа е прост и грозен, вие сте умни и красиви... ама сте малко.

 31. 31 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 669 Весело

  [quote#30:"niakoi_si"]Народа е прост и грозен, вие сте умни и красиви... ама сте малко. [/quote]

  точно така!
  малко сме!
  не сме далавераджии, хитреци, наглеци.
  бачкаме, плащаме данъци, създаваме продукти.
  децата ни са отличници. живеем нелошо.
  можем да заминем, където ни скимне!

  ти, мнозинство, какво ще правиш без нас?

 32. 32 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3570 Неутрално

  Не ми липсва. Ако ми трябваше, нямаше да го търся в новините.
  А, и този не очаквам да го вида на плажа в Несебър.

  Еретик
 33. 33 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#30] от "niakoi_si":

  Просто в момента няма алтернатива!

  Tony
 34. 34 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 541 Неутрално

  "Абе, къде е батко?"

  Някъде на сянка, да си запази достолепния вид.

  Отврат.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на sanlivko
  sanlivko
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Забравихте историята с 10 и изчезналите тефтерчета.

  Би било интересно да се направи списък на всички далавери и нарушения на законите, които това лице има, или с които е свързано. Като се започне от ползването на активи на тотото, мине се през назначението му за зам. министър, декларациите му за конфликт на интереси, проверката му за благонадеждност, ... Ако по юридически причини или липса на доказателства, някъде не може да се каже, че е виновен, да се посочи, че следва да се провери, например за времето, когато отговаряше за държавния резерв.

  Може ли да се намерят доказателства за укриване на данъци - все пак подава декларация за доходи, имоти и кредити? За активите и услугите, които ползва (например охрана, хотел Берлин, ...) не дължи ли данъци? Поне в нормалните страни, това е така.

 37. 37 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#2:"j.h.jazz"]Може да го е приютила д-р Емилова[/quote]
  Там трябва да е връзката му с Цацаров...

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 38. 38 Профил на bretschneider
  bretschneider
  Рейтинг: 945 Неутрално

  Въпросът "Къде е Пеевски?" в този си смисъл не е релевантен на политическите реалности, по-редно е да зададем въпросът "КОЙ ще го смени"?

 39. 39 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 1909 Неутрално

  Как къде е,в Техномаркет!А някой се пошегува , че ни напускал...

  SHADOWS of SOFIA
 40. 40 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 634 Неутрално

  Къде е Пеевски?

  Яде, пие и сере, в останалото време си брои парите!

 41. 41 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Кой Пеевски? Паравана или схемаджията? Цачева трябва да знае къде е депутата Пеевски щом му извинява отсъствията.
  Защо никой не пита, как живеят хората, чийто бизнес се оказа апетитна хапка за "Пеевски"? Защо се мълчи за потърпевшите? Погледнато отстрани, не е ли смешно един депутат, чрез някакви измислени схеми и фирми да придобива сам за себе си каквото си поиска, а цялата Държава да му съдейства?

 42. 42 Профил на The Island
  The Island
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Доган го каза преди време - "ДПС е вирус", а вирусите мутират. Извод - Пеевски е мутирал в друг вид вирус.

 43. 43 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#33] от "Free person":

  Е самия факт, че го признавате липсата на по-добра алтернатива показва добра еволюция в мисленето. Сега остава да узреете за идеята, че докато не се появи реална алтернатива, е по-добре да не клатите лодката. Защото алтернатива има, вервай ми. Ако има хора винаги готови за избори в БГ, това са Пеевски и Доган.

 44. 44 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Надявам се в свински г@зз или
  На м@йка си в Гъ[email protected]

 45. 45 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#31] от "zidane":

  Същото като вас. Но не се пъча с това, че съм умен и красив защото знам колко жалко изглежда да описваш нормалния си живот като някакъв небивал успех и да имаш претенции, че си нещо повече от средния БГ избирател. Не си. Част от масата си. Така работи демокрацията. Царя на селото си обикновен селянин

 46. 46 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1463 Разстроено

  Аз престанах да си купувам консерви. Страхувам се, че като отворя една, отвътре ще се появи Пеевски и ще ми изпее - и тази фирма е моя...

 47. 47 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Къде е Пеевски?
  В главите на повечето у нас има по един малък Пеевски.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 48. 48 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 944 Неутрално

  Как къде, в кочината !!!

 49. 49 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 985 Весело

  Пеевски е духът на демокрацията и корпоративната либерастия, която върлува безнаказана у нас!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 50. 50 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Къде е пеювски? Измъкна се като п......я из г...з. А къде са много други знайни и незнайни герои, строители на дереджето на съвременна България? В мълчанието на прокуратура, съд, парламент и правителства.

 51. 51 Профил на nspassov2007
  nspassov2007
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Пеевски е в сектор А на Герена, а в събота, заедно с Румен Пашата и Котарака Сталийски, ще води гей парада.

 52. 52 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#43] от "niakoi_si":

  Ако това е алтернатива - мерси!

  Tony
 53. 53 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Някога от вътрешната страна на порталите на военните поделения пишеше - "Помни 9 юни, пази 9 септември". Какво ще запишат в съзнанието си за датата 14 юни хората, които все още обичат България?

 54. 54 Профил на berry_yabalki
  berry_yabalki
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Шиши! Къде си, Шиши?! Уи мис ю соу мач!

 55. 55 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  [quote#49:"Крадолюб ДемоКРАДов"]Пеевски е духът на демокрацията и корпоративната либерастия, която върлува безнаказана у нас![/quote]Дело на бивша номенклатура и ченгета, досущ като в Матушката ви. България просто е по-умален модел на ставащото там.

 56. 56 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Последният слух, който чух е, че е в Сърбия, което е малко странно, предвид същото, временно местожителство на Василев.

  generator
 57. 57 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 669 Весело

  До коментар [#45] от "niakoi_si":

  присъединен!

 58. 58 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#4] от "niakoi_si":

  в коя медия мога да прочета този коментар?

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 59. 59 Профил на samurai11
  samurai11
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Може да е в Барвиха...по стъпките на Гоче тарабата....

 60. 60 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  "Месторабота: Народно събрание, депутат от ДПС, избран от Стара Загора. Член на комисията по икономическа политика и туризъм.
  Не е ходил на работа от: 19 февруари 2016 г."

  Къде е не знам. Знае се къде не е - на местоработата си в Народното събрание.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 61. 61 Профил на uhh26375027
  uhh26375027
  Рейтинг: 219 Неутрално

  Собственик на офшорката Дигерасо лимитед,която държи около 40% от тимчето Леевски...забравихте ли това,а Дневник?

 62. 62 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 754 Весело

  До коментар [#30] от "niakoi_si":
  Мдаа, сигурно си и вярваш,че герберите бяхте протестиращите срещу Пеевски и Орешарски?
  Я сега отново - кой предложи любимото ви слънце за генерал, на кой са думите "Доган е Реал Мадрид в политиката", защо Цачева "извинява" отсъствията на Пеевски, защо Цацаров не позволява Пеевски или майка му да бъдат разследвани за нищо,кой предложи Цацаров за главен прокурор......

 63. 63 Профил на Злото ченге
  Злото ченге
  Рейтинг: 267 Весело

  Еее, вие пък сега! Ами, не може повече човечето! Дошъл е момента на прегарянето. Все пак не може цял живот да бъде на 33, пък било то и „успял млад мъж“! Идва време да слезе от сцената... И да отстъпи мястото на другиго, може би същият като него, а може би по-заслужил!? Дали на 33? Може би!
  Продължението следва...!

  The war has begun! - www.fightcybercrime.net [Код: „Схемите не са това което са!“]
 64. 64 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#60] от "Lady Zeppelin":

  А уволнен ли е? Или затова става депутат - да не го лови закон.

 65. 65 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5583 Неутрално

  Твърде повърхностен и не аналитичен материал. Не са ясни и целите на статията. Не се говори за това, че г-н пеевски навлиза чрез корупционни методи (с примери) както в бизнеси, така заема позиции и в административни и партийни структури. Не се говори и за целите му, за учителите му, за връзките с НДСВ хора, които са в бизнеса и т.н.
  Иначе ОК.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 66. 66 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1805 Неутрално

  Отговора на заглавието е прост в свинарника,подготвят го за Коледа...

 67. 67 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1805 Неутрално

  До#15big al. Не разбрах какво е казала Тиквата,замина или си замина.

 68. 68 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#64] от "waterfall":
  "Или затова става депутат - да не го лови закон."
  Самият факт, че Пеевски е депутат, бивш следовател без нито едно дело, назначен шеф на ДАНС, показва абсурдността на системата.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 69. 69 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1857 Неутрално

  [quote#68:"Lady Zeppelin"]Самият факт, че Пеевски е депутат, бивш следовател без нито едно дело, назначен шеф на ДАНС, показва абсурдността на системата. [/quote]

  Която ни осигурява "стабилност и сигурност"!

 70. 70 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Някой има ли линк към видеото, част от което е първата снимка-в парламента. Там Пеевски прави едни страхотни муцунки! Развеселява ме много, когато ми стане тъжно!

 71. 71 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2664 Весело

  [quote#15:"BIG AL"]Как, къде е ???
  Боко каза, че е заминал И на НЕГО ли не вервате !!!??
  Заминал е , човека..
  Да не би да искате да говори ??

  Като чета ДСБ-арите, виждам как в огледалото винаги им са привиждат Боко и Цецо

  Ами, само Цецо, над 40 ПЪТИ се е срещал с него - като министър на вътр. работи [/quote]

 72. 72 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  "което означава, че за всички е представял основателна причина пред председателя на парламента Цецка Цачева, за да му "извини" отсъствията"

  Е, интересно каква е тази причина или и това е тайна от национална важност.
  Управлението на ГЕРБ въобще не намали влиянието на Пеевски и на модела "КОЙ"

 73. 73 Профил на nqkoga_nqkude
  nqkoga_nqkude
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Ако Пеевски не беше от ДПС, нямаше да има значение бизнес далаверите му за Бойко Борисов, но нали не е от ГЕРБл

  "Силата е във вътрешният мир, не в гнева."
 74. 74 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 808 Неутрално

  пеевски е там, че, както се викат на село, "и срещу него да тичаме, не може да го настигнем". и по-добре де.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#31] от "zidane":
  Не се напъвай, да не направиш белята на гащите.
  Всичко, което си изредил го правя и аз, приятелите ми, роднините ми, познатите ми... Подкрепям ГЕРБ. Очевидно много повече подрепят ГЕРБ, за сега. Вие имахте шанса да се покажете и да заемете своето място. Да се развивате и да събирате подкрепа. ГЕРБ и лично този, когото наричате Боко Тиквата, ви даде непропорционално голямо участие в изпълнителната власт.
  Хайде сега си направи равносметка, какво направихте с нея? За какво я използвахте? Според мен и голяма част от избирателите ви, показахте че сте най-много красиви. Със сигурност не и умни.
  Показахте, че в най-голяма степен ползвате дадената ви, а не спечелена на избори власт, за да свалите ГЕРБ, да дискредитирате Борисов, да реанимирате полумъртвата БСП. Списъкът е дълъг, но все е в тази посока.
  Затова реакциите и коментарите ви не ни достигат, а само ни карат да ви се присмиваме.
  КОИ сте вие всъщност? Едва ли виждате ясен образ в огледалото...

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 77. 77 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#58] от "полувишис":

  Дневник.

 78. 78 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#62] от "thepirineagle":

  Не ми се обяснявай като ученичка. Отговори на простия въпрос - защо не можете да съберете 100 човека протестиращи към днешна дата? Отговора е елементарен - просто защото сте 100 човека.

 79. 79 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 697 Весело

  Къде е? Ми, в сърцата и банковите сметки на гореизброените. Но, основно в тайните списъци на КГБ, като основен техен перач по територията на ''Заддунайски Булгаристан''!

 80. 80 Профил на Емил 47
  Емил 47
  Рейтинг: 240 Неутрално

  До коментар [#30] от "niakoi_si":

  Хенрик Ибсен-„Обществен враг“ - МНОЗИНСТВОТО .За кой ли път го казвам

  emil_47
 81. 81 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#80] от "Емил 47":

  Ами така работи съвременната демокрация - диктатура на мнозинството. Ако не ви устройва има и други режими, там умните и красивите управляват. Или поне самопровъзгласилите се за такива

 82. 82 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Как къде? В кочината, разбира се....

 83. 83 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 765 Неутрално

  "Ти пък защо го биеш? На теб нищо лошо не ти е направил"- питат индианеца в знамения филм "Кет Балу". - " Според петата поправка в конституцията на САЩ и аз имам право на своето пет минутно забавление"- отговаря индианецът. Та и с Пеевски така стоят нещата. Пред очите ни е едно дебело зле изглеждащо (болнаво може би) момче, а защо предизвиква такова озлобление, когато се появи, не е ясно. Не се знае кога, къде и как е станало възможно да има такова влияние върху политиката и финансите на България, да е постоянно в светлината на прожекторите. Възможността в "тази", нашата държава това да се случи ни прави бесни. Къде бяхме и къде сме ние?

 84. 84 Профил на georgi_ww
  georgi_ww
  Рейтинг: 597 Неутрално

  Къде е Той??
  Търси си жена! Сами разбирате, че с такава физика няма химия, въпреки парите...

 85. 85 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 861 Неутрално

  [quote#0:"статията"]И след връщането на власт на ГЕРБ и твърденията лично от премиера, че Пеевски напуска страната, видимо е, че влиянието му през последните години не е намаляло и дори сега Пеевски да бъде прикрит, "моделът Пеевски" остава и работи.[/quote]
  Точно така! И Доган продължава да дърпа конците. Сега просто ще има някакво ново лице, бушон, който да изгори, когато се наложи.
  А Пеевски ще си движи империята у нас от Дубай, с напътствията на Сокола например....

 86. 86 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  "Не е ходил на работа от: 19 февруари 2016 г. Но има само едно неоправдано отсъствие - от заседанието на 2 март, което означава, че за всички е представял основателна причина пред председателя на парламента Цецка Цачева, за да му "извини" отсъствията."
  Цецке, кажи си, хората ще те разберат...

 87. 87 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 532 Весело

  - Къде е Пеевски?!
  - На всякъде където има помия - там е!

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 88. 88 Профил на sirsven
  sirsven
  Рейтинг: 221 Неутрално

  "Ами така работи съвременната демокрация - диктатура на мнозинството"
  цитат от niakoi_si

  Откъде я взе тази мисъл, бре, тъпунгер?! От Ленин ли?! Я вземи да прочетеш малко книжки, и тогава се изказвай! И не бъркай диктатурата на простаците, /с които се разбираш/ с демокрация!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK