СЕМ: Връщането на Лили Маринкова в БНР е извън правомощията ни

Част от инициативния комитет в подкрепа на Лили Маринкова пред СЕМ - Михаил Иванов, Иван Кулеков, Юлиана Методиева /от ляво на дясно/

© Анелия Николова

Част от инициативния комитет в подкрепа на Лили Маринкова пред СЕМ - Михаил Иванов, Иван Кулеков, Юлиана Методиева /от ляво на дясно/Уволнението и възстановяването на Лили Маринкова в БНР е извън правомощията на СЕМ, но съветът ще съдейства на инициативния комитет за среща с генералния директор на БНР.


Този е - най-кратко - резултатът от срещата ни със СЕМ.


Съветът за електронни медии (СЕМ) откликна на молбата за среща на инициативен комитет от журналисти и общественици, който миналата седмица излезе с декларация и събра подписка за възстановяване на журналистката Лили Маринкова в ефира на БНР. Маринкова бе уволнена на 6 юни от новия генерален директор на БНР Александър Велев веднага след встъпването му в длъжност и в двете й качества - като директор на програма "Хоризонт" и като журналист-водещ на предаването "Неделя 150".
В отговор на молбата днес СЕМ в пълен състав, ръководен от председателя на съвета Мария Стоянова, ни прие - петима представители на инициативния комитет: Юлиана Методиева - главен редактор на сайта "Маргиналия", Михаил Иванов - правозащитник, Иван Кулеков - журналист и преподавател в Нов български университет, Емил Коен - член на УС на сдружение "Маргиналия", и аз, като журналист от "Дневник".


Разговорът премина оживено, но с внимателно изслушване, и - обобщен - отбеляза три акцента:


- Изразено разбиране от наша страна, че СЕМ наистина няма компетенции по закон да се намеси за възстановяване на Маринкова, тъй като това е в правомощията на генералния директор;


- СЕМ се ангажира - по тази причина, да съдейства за среща на инициативния комитет с генералния директор на БНР;


- Настояване от наша страна СЕМ да изрази поне позиция като морален акт, тъй като уволнението на емблематичен журналист без заявени мотиви буди според нас съмнения за изпълняване на поръчка и руши доверието в журналистиката изобщо, която и без това страда от ред пороци.


По третия акцент председателят на СЕМ Мария Стоянова отбеляза, че СЕМ за съжаление не е морален регулатор и добави: "Оставете това на нашата съвест".


Разговорът започна с експозе на Юлиана Методиева, която представи същността на декларацията за незабавно възстановяване на Лили Маринкова като водещ на "Неделя 150".

Михаил Иванов: Уволнението на Лили Маринкова е събитие, което не може да бъде отминато


Михаил Иванов определи Лили Маринкова като "силен глас" в радиожурналистиката, който знае да задава въпроси, и докато журналистиката ни не се намира в добро състояние - зависимости, корупция, слаб професионализъм, толкова повече би трябвало най-добрите доказали се журналисти да се ценят и пазят". Поради това той смята уволнението за "важно събитие в нашия обществен и политически живот, което не може да бъде отминато без внимание". Още повече - добави Иванов, че уволнението придобива политическо измерение, тъй като се случва в навечерието на президентските избори. Той уточни, че говори за Маринкова не като директор на програма, а като водещ на предаване.


Иван Кулеков: Може ли да чуем мнението на СЕМ за уволнението?


Това поиска Иван Кулеков с кратък въпрос. Той цитира през телефона си от сайта на СЕМ, че съветът се ръководи в своята дейност от интересите на обществото. И попита как уволнението на Лили Маринкова съответства на интереса на обществото.


Емил Коен: Това уволнение е пробен камък за моралния интегритет на СЕМ


Да, СЕМ няма правомощия да отменя решения на генерален директор, но СЕМ не е само админстративен регулаторен орган , законодателят е вложил - по думите на Коен - по-висок, морален смисъл. Преди всичко СЕМ е "стожер на свободното слово, гарант за пълноценната информация". Затова - добави той - случаят с уволнението на Лили Маринкова е пробен камък за моралния интегритет на СЕМ и съветът трябва публично да изрази мнението си "по това брутално, без всякаква конкретика уволнение". Той описа Лили Маринкова като безпристрастен политически журналист, в подкрепа цитира Веселина Седларска, която написа, че и до днес не знае какви са идеологическите пристрастия на Лили Маринкова. Коен определи уволнението като "политическо" и призова СЕМ "да изрази тревога от този акт".


Петя Владимирова: Уволнението на Маринкова е изпълнение на поръчка


Аз разграничих уволнението на Маринкова като директор на "Хоризонт" от битността й на водещ предаване, но все пак се спрях като слушател накратко на състоянието на "Хоризонт" и възразих на коментара на генералния директор по Дарик радио, че "Хоризонт" не стои добре. Дадох конкретен пример - нито една от трите национални телевизии не съобщи новината от Европейския съд за правата на човека в Страсбург от миналата седмица, че България е осъдена за пореден път заради изявления на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, за разлика от Хоризонт. Ако Хоризонт, ръководен довчера от Маринкова, не стои добре, или е "съсипан", както се е изразил генералният директор пред Маринкова, то този съществен детайл - как медиите отразяват информационния поток, не подкрепя мнението на Велев за състоянието на програма "Хоризонт", напротив.

Що се отнася до Маринкова като журналист, заявих, че тя е от онези уволнявани в различно време при различна по цвят власт, което е ставало пред очите ми, която не направи биография от уволненията, а показа журналистическа безкомпромисност към естаблишмънта без оглед на неговия цвят, пълна неподвластност на конюнктурата и стана емблема на професионализъм и безпристрастност. И при тези неоспорени от никого констатации за нейния професионализъм - да бъде уволнена веднага с встъпването в длъжност на новия директор без мотиви ... това ме кара да смятам, че уволнението й е изпълнение на поръчка.


Мария Стоянова репликира, че обвинението ми е много сериозно, че то рефлектира и върху СЕМ, а не посочвам доказателства. Обясних че не визирам СЕМ и не поднасям доказателства, а черпя аргументи за мнението си от непрозрачното управление на всички сфери на държавата. Посочих, че не е задължително каналите за поръчките и неявните интереси да тръгват или да минават през регулатора и дадох примери с другите независими регулаторни институции - КЗК, КФН, БНБ, които привидно са си на местата, но не можаха да посочат нито кой приватизира Булгартабак и после го ликвидира, нито как стана така, че докато награждаваха КТБ, банката фалира пред очите им...


Мария Стоянова, председател на СЕМ, изслуша с внимание всички мнения

© Анелия Николова

Мария Стоянова, председател на СЕМ, изслуша с внимание всички мнения


Мария Стоянова: "Има и друго обществено мнение, звънят ми журналисти от БНР"


В отговор на различните изложения Мария Стоянова няколко пъти акцентира, че СЕМ няма правомощия - генералният директор е този, който назначава и уволнява. "Прочетете чл.32,т.1 от Закона за радио и телевизия – СЕМ осъществява надзор на медийния доставчик. И вижте чл.38, т.5 – назначенията в БНР се осъществяват от УС на БНР." (Впрочем не се разбра на срещата дали УС е подписал уволнението на Маринкова като директор на "Хоризонт").


А що се отнася до искането на Кулеков съветът просто да изрази мнението си за уволнението, председателят на СЕМ обясни, че няма взето решение, тоест не може да бъде изразено мнение, което не е обсъдено и прието по надлежния ред: "Ние сме колегиален орган, решенията ни се взимат на заседания, а такова още не е проведено", подчерта тя. Дори не били единни в СЕМ дали да бъде проведена срещата с нас. Защото - "трябва да кажа - продължи Стоянова - че освен изразеното във вашата декларация, има и друго обществено мнение, то също публикува своите декларации, журналисти от БНР ми звънят по телефона и те също ни питат - как защитавате нашите интереси..."


Иво Атанасов, член на СЕМ: "Притеснен съм"


Само Иво Ананасов изрази мнение - лично - въпреки липсата на решение на СЕМ. Предавам го по памет:


"За избора на генерален директор трябваше всеки от нас първо да посочи по трима от кандидатите. Бях се спрял на Петър Пунчев, заради концепцията му, но когато той заяви в отговор на въпроса ми какво ще прави със старото ръководство – "ще бъдат уволнени", каза категорично - аз се отказах от подкрепата си. Александър Велев каза "не, няма да ги махам, първо ще обсъдим", затова и гласувах за него. Той дойде и подписа Възлагателен договор, че ще предприеме срещи с екипите, за да направи промените, които смята за нужни. А след това уволни Лили Маринкова! Аз съм много притеснен – Велев настоява, че съгласно чл.62, т.15 от ЗРТ той може да отстранява от ефир радиожурналисти - това изобщо не мога да го приема! Огорчен съм, че така започна работата – с едно решение, което разделя обществото, колегиалното, слушателското! Съгласен съм с Мария, СЕМ няма правомощия, но заявявам, че не съм удовлетворен от действията му."


Реплики от дискусията, според фрагментарните ни записки и по памет


По-надолу предавам само реплики от дискусията, тъй като само фрагментарно някои от нас си водиха записки или ги запомнихме.

Михаил Иванов: ... Но СЕМ, освен съдържанието, регламентира отношенията между директор и журналисти! Щом говорите за наличието на алтернативно мнение, изслушайте ги, след което си изработете становище – не по правния аспект на уволнението , а по същината – защо бе уволнена Лили Маринкова. Ние очакваме да чуем това ваше становище.


София Владимирова, член на СЕМ: Ние не сме ви повикали, вие пожелахте да се срещнете с нас. Нашата работа е действително да пазим обществените интереси – интересите на колегията, интересите на слушателите... По време на изслушванията на кандидатите за генерален директор бяха представени социологически данни за слушаемостта на "Хоризонт" – има спад на слушаемостта. Да, вие искате СЕМ да излезе с морална позиция, която да е отвъд споровете вътре в БНР. Ще се опитаме...


Иван Кулеков: Вашата работа е да защитавате плурализма и обществените интереси – направете го!


Мария Стоянова: СЕМ регулира съдържанието...


Иван Кулеков: ... тогава махнете от сайта това " в обществен интерес"!


Мария Стоянова: ... не разполагаме с институционална възможност, нямаме правомощия. /.../ Защо не предприехте среща с Александър Велев?


Михаил Иванов: От Дарик научихме,че той не желае да говори по казуса Лили Маринкова. Вие, като обществен орган, бихте могли да съдействате за такава среща!


Мария Стоянова: Ще осъществим тази медиация! А решението на СЕМ по този казус оставете на нашата съвест!


Емил Коен: Иво Ататанасов каза, че решението на Велев за уволнението на Маринкова е неудовлетворително и притеснително – синхронизирайте се!


Иван Кулеков: Уволнението на Лили Маринкова е морален казус, той стои над всички "технически", юридически и прочие съображения...


Междувременно от "Репортери без граници" са подкрепили декларацията в подкрепа на Лили Маринкова


и ще излязат с комюнике, съобщи Юлиана Методиева пред СЕМ.


Европейската асоциация на журналистите - България (EAJ) също излезе с декларация


на сайта на организацията, в която казват:

"Поради създаденото напрежение и обществен интерес към случая с прекратяването на трудовите отношения на директора на програма "Хоризонт", Лили Маринкова, Асоциацията на европейските журналисти – България призовава новото ръководство на Българското национално радио (БНР) да обяви публично причините за това решение."


И още: "Без ясно оповестяване на причините /.../ подобно действие отваря път на всякакви спекулации, които едва ли ще са от полза на професионалната среда в БНР, както и на новото ръководство. Надяваме се БНР да се противопостави на практиките на предишното ръководство, което вкара общественото радио в трайна криза. И новият екип ръководители, именно с прозрачност и публично оповестяване на решенията си, да не допусне и сянка на съмнение в началото на мандата си."


Декларацията за подкрепа и и възстановяване на Лили Маринкова в БНР заедно с подписката е публикувана на сайтовете Marginalia.bg и Bivol.bg


"Дневник" ще следи развитието на конфликта.

Коментари (33)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2947 Неутрално

  Горкичките! Слабушки паресьоз!

 2. 2 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2015 Любопитно

  А Волгин кога?

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 3. 3 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3187 Неутрално

  Лили Маринкова е пенсионер!!!Моралният казус е само в главите на послушковците!А и Слави ТрифонOFF я покани вече на работа!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 4. 4 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 701 Неутрално
 5. 5 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1718 Любопитно

  В БНР нямат ли юристи?
  Александър Велев да и предложи да се върне в радиото и след време да я пенсионира едномесечно предизвестие.

 6. 6 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 553 Неутрално

  СЕМ се опитва да си измие ръцете

 7. 7 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2216 Любопитно

  Та не разбрах, щом СЕМкаджиите избират Генералния директор на БНТ, как така нямат правна възможност, да питат поне, защо не изпълнява обещанията от "концепцията" изложена пред СЕМ?

 8. 8 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#3:"messera"]Лили Маринкова е пенсионер!!![/quote]
  Е, и?
  Маринкова е знакова фигура в Бг журналистика, и освен това, великолепен журналист. С какво им пречи? с нищо.
  Да започваш мандат с уволнения- Бг ориенталщина.

 9. 9 Профил на lutece
  lutece
  Рейтинг: 221 Неутрално

  СЕМ не могат да защитят обществения интерес.

 10. 10 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Петя Владимирова доносник на ДС-факт достатъчен/ поне за мен / да се усъмня в този вопъл към въпросната "видна журналистка" с амортизирания си и алкохолен вид.И както е казал Де Гол-гробището е пълно с незаменими хора!

 11. 11 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 534 Неутрално

  сега, теменужените партийци ще последват ли партийната повеля да защитават славния партиен секретар и верен техен боен другар другарката Маринкова?

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 12. 12 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 534 Неутрално

  [quote#8:"panzerino"]Е, и?
  Маринкова е знакова фигура в Бг журналистика[/quote]
  да - със своята просмукана от червена жлъч бездарност

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 13. 13 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7272 Неутрално

  Малко ли кадърни журналисти уволниха, не помня някой да е писал подобни декларации.

 14. 14 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1595 Неутрално

  До коментар [#10] от "matera":Петя Владимирова е щатна журналистка на Дневник !
  Нещо се изсилваш ...

 15. 15 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  Тия глупаци какво търсят в СЕМ?! СЕМ няма нищо общо с назначенията и уволненията в медиите!!!
  И е крайно време, оня пробит ляв цървул, Вольгин, също да го изхвърлят от БНР! Отвратителна твар!

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 16. 16 Профил на graham
  graham
  Рейтинг: 541 Неутрално

  не знам кой ще има търпение да го изчете цялото това нещо.
  а по темата - то на сем нищо не му е работа, ако не му е наредено.

 17. 17 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Лили Маринкова не бе ли просто пенсионирана?

 18. 18 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1617 Весело

  Предизвестено, въпреки напъните на активистите (Боже! Как е представен Кулеков само!?) Маринкова остава извън чадъра на обществената медия. Като гледам представителната извадка на т.нар. инициативен комитет загрижеността им за свободата на словото е изключително фалшива, доколкото НИТО ЕДИН от тях не споделя различни гледни точки освен собствените си обсесии. В този смисъл акцията на протестиращите прилича на защитна реакция, индулгенция за тях самите, които също като Маринкова въртят само една плоча, опротивяла на всички.

 19. 19 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Пък аз вчера видях в "Грозда" Ренета Инджова да си гука сладко сладко с хибридното пиротехническо попче Дионисий.И така се разкри,че всъщност дамата има рускочервено упе.Камък ми падна от сърцето.Чудех се що за риба е тая всъщност.И тя се оказа хибридна риба...Това за тия,които хранеха некакви илюзии за нея...

 20. 20 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  Помня Лили Маринкова от времето , когато още бях в основно училище.

  Може да е остатък от времето на комунизма, но по онова време си беше много добра.

  Само Божана Димитрова беше по-добра от нея.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 21. 21 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  До коментар [#10] от "matera":

  Извинявайте, не знаех, че Петя Владимирова е доносник на ДС.

  Бихте ли дали някакви доказателства?

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 22. 22 Профил на shule
  shule
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#3] от "messera":

  Ами да. Тя е навършила пенсионна възраст. Какъв точно е проблемът?! Всеки месец сигурно от БНР се пенсионират хора, не по-лоши специалисти в областите, които работят, включително и журналисти, репортери, редактори и т.н. Маринкова има изградено име в професията. Има достатъчно частни медии, където тя може да продължи да работи, ако желае, разбира се. ВУЗ-ве където може да преподава. А като не им харесва на някои новите директори да идват с екипите си, да променят там закона, правилата и т.н. (което би било абсурд) да нямат право да го правят.

 23. 23 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Подобен вид уволнения са поръчкови, ясно е като бял ден. Добре дошли в страната, в която мафията си има държава!
  А СЕМ е просто една мишка.

 24. 24 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 888 Неутрално

  [quote#22:"shule"]Ами да. Тя е навършила пенсионна възраст. Какъв точно е проблемът?! [/quote]
  Уволняват я, не я пенсионират. Има голяма разлика.

 25. 25 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#21] от "Боби Колев":Списъкът на комисията по досиетата на ДС,там беше обявена заедно с другата "супер" журналистка Божана Димитрова,шествала в радиото десетиетия като незаменима.

 26. 26 Профил на petiav
  petiav
  Рейтинг: 1341 Неутрално


  До 21 Боби Колев

  Една само причина ме подтикна да вляза: От Боби Колев съм чела интересни разумни мнения, та затова му казвам: никога не съм била доносник или каквото и да било друго свързано с ДС, и никога никаква комисия в никакъв списък не е изнасяла името ми.

 27. 27 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  До коментар [#25] от "matera":

  Може би линк като

  http://desebg.com/2011-01-06-11-37-49/2355-2015-06-30-07-51-48

  или

  http://www.comdos.bg/%D0%94%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8_%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4_%D0%9D%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE_%D1%81%D1%8A%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5

  да дадете?

  Иначе просто правите голословни обвинения, а това, освен подло е също и ужасно глупаво.

  Аз лично намирам второто за по-лошо.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 28. 28 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2512 Весело

  [quote#22:"shule"]Ами да. Тя е навършила пенсионна възраст.[/quote]
  Ами не. Навършила е 63 г., но бат ти Бойко от две години вдига възрастта за пениониране с по четири месеца годишно. Сиреч, към 27 януари 2017 г. г-жа Маринкова ще е изпълнила герберското изискване за възраст, но изискването за трудов стаж, 40 години, може да не е изпълнено и пенсионирането би било невъзможно.
  Освен това, при навършване на пенсионна възраст, действието се нарича "пенсиониране", а не "уволнение". В единия случай се изплаща "възнаграждение" (шест брутни заплати в случая на БНР), а в другия случай се изплаща "обезщетение" (една заплата при прекратяване на тр. договор без предизвестие). В случая на дисциплинарно уволнение (грубо нарушение на трудовите/служебните правила), не се плаща нищо (дори може работодателят да търси компенсация) и се заличават две години трудов стаж.
  Ама като ви чета простиите, особенно на онзи хуун с бездарната си злъч, не се изненадвам защо болшивизмът е хванал здрави корени у нас като мафиотски октопод.

 29. 29 Профил на gilermos
  gilermos
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#25] от "matera":

  Дайте линк към списъка или поднесете извинения!

 30. 30 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  До коментар [#26] от "petiav":

  Благодаря.

  Искам да кажа на Вас, пък и на другите, че вероятно има достатъчно хора, които си дават сметка, че дори евентуалното присъствие на дадено име в някакъв си списък в България не е никаква гаранция.

  Нагледали сме се на достатъчно постановки и съм абсолютно убеден, че ако определени хора решат да изкарат мен или Вас агент на ДС най-вероятно ще ни изкарат. С доказателства ако трябва.

  Поне за широката маса.

  Чета статиите Ви защото са последователни, логични, информативни и дори образователни. И ми се струва, че в тях виждам желание (което споделям) хората да се научат да различават и отхвърлят фалша с който биват заливани.

  И полека, не с революция, а с еволюция в мисленето и поведението, да изблъска престъпниците - не "комунистите", не "ДСБ-арите", не "ДПС-арите", а просто всички онези, които изкривяват и прегазват законите за лично облагодетелстване - там където им е мястото.

  Трудно и дълго ще е, но няма как иначе.

  Успех!

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 31. 31 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  До коментар [#18] от "Lemmy":

  "...доколкото НИТО ЕДИН от тях не споделя различни гледни точки освен собствените си обсесии."

  Много ми е интересно как точно смятате да защитите това твърдение.

  Защото тяхното твърдение е много добре защитено - Лили Маринкова е свалена не просто като шеф, но и като водещ на предаване - светкавично, без обяснения и дори без паралелни съкращения.

  Ако утре Ви уволнят от работа не намирате ли за уместно поне да знаете защо?

  Ако сте толкова над тези неща, както всъщност звучи от постинга Ви, не мисля, че има нужда от отговор.

  Със сигурност не от такъв, който прави основно голи твърдения като цитираното, сякаш истиността им е очевидна за всички достатъчно умни.

  Нямам за цел да си меря интелекта с Вас.

  Искам само да аргументирате твърденията си.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 32. 32 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1617 Неутрално

  До коментар [#31] от "Боби Колев":

  Когато чуеш от Бравопетя поне една неутрална дума за прокуратурата, тогава ще говорим за различните гледни точки. Да не виждаш друго лошо освен Цацаров в цялата съдебна система не може да бъде наречено по друг начин освен обсесия. Това е само един пример, а такива безброй - валидни за всеки един от участниците в седянката.

  ПП. BTW "тяхно твърдение" няма. Има тяхна молба СЕМ да изразял "морална позиция", което би било явна намеса в работата на обществената медия и следоавтелно незаконен акт.

 33. 33 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  До коментар [#32] от "Lemmy":

  А, значи първо беше "НИТО ЕДИН", а сега вече си само на "Бравопетя".

  Второ Цацаров не е част от съдебната система. Той е част от прокуратурата и то най-важната й част, така, както всеки най-високопоставен във всяка една йерархия е най-важен за нея.

  Трето тази тъкмо статия е чудесен пример (един от многото) за това как може да се види нещо гнило в системата без то да е директно свързано с Цацаров. Всъщност Вие сте първият, който замеси името му тук.

  Четвърто, "тяхното твърдение" отново е в статията, която, струва ми се, хич не сте и прочели:

  "...уволнението на емблематичен журналист без заявени мотиви буди според нас съмнения за изпълняване на поръчка и руши доверието в журналистиката изобщо, която и без това страда от ред пороци."

  Колкото до това дали има обсесия по Цацаров...може и да има.

  Смея да твърдя, че ТРЯБВА да има.

  Защото в прокуратурата на България понастоящем царува едрата организирана престъпност.

  За доказателство не е необходимо да търсите по-далече от най-големия финансов обир в страната, за който виновни не се търсят. Нито в КФН, нито в БНБ, всяко от които е ЗАДЪЛЖЕНО да контролира риска от именно такова събитие.

  Съжалявам, но за разлика от аргументите на Петя, които са логични и проследими, Вашите са необосновани в основната си част и като така губя интерес да ги следя.

  Успех Ви желая с каквото се захванете...ще имате нужда.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK