Борисов: Не мога да разбера каква е тази омраза и желание да ни спрат еврофондовете

газова конференциа хотел Маринела Бойко Борисов

© Анелия Николова

газова конференциа хотел Маринела Бойко БорисовНе мога да разбера тая омраза, която те кара да градиш политика на базата на лъжата и да я тиражираш всеки ден", коментира по време на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов. Той и министрите проведоха дискусия по спекулациите, свързани със сертифицирането на средства по Програмата за развитие на селските райони (2007 - 2013), съобщи правителствената пресслужба.


Във вторник БСП обяви, че има опасност от държавния бюджет да бъдат възстановени 1.1 млрд. лв. по Програмата за развитие на селските райони, като се позова на писмо от Европейската комисия за доклада на сертифициращия орган - Държавен фонд "Земеделие", за миналата година. От ГЕРБ обявиха, че това е лъжа, а днес министърът на земеделието Десислава Танева дори показа в парламента платежни от тази сутрин за възстановени над 100 млн. лв.


"Аз никога не съм пожелавал на когото и да било да се спират фондове, защото това са пари за хората, за държавата, за България. Това е просто безотговорно. Сигурно, ако на тях им дадат право в Брюксел, първи те ще спрат фондовете за България, само да е зле кабинетът в момента, без да мислят, че това удря държавата", допълни министър-председателят.
Той посочи, че за съжаление всички коментари се чуват и в Европа. "Хората не могат да ни разберат – искаме да ни спрат фондовете ли, искаме да ни спрат програмите ли, какво искаме, това ли ни е желанието? А всъщност тези пари не отиват нито в ГЕРБ, нито в БСП, нито в която и да е партия – те отиват в бизнеса, в общините, отиват при хората реално", заяви Борисов.


Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев отбеляза, че програмата е приключила в края на 2015 г. "Как могат да ни я спрат, като тя свърши? Най-любопитното е как могат да не ни възстановят пари, които вече са платени – да почнем оттам. Иначе кореспонденция с Европейската комисия има всякаква и да прави истерия някой на база едно писмо от комисията означава, че изобщо не е в течение какво съдържа кореспонденцията с комисията", коментира Дончев.


Ето и пълния текст на разговора между премиера и министрите:


БОЙКО БОРИСОВ: Владислав Горанов.


ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ: Взимам повод да помоля господин Дончев да продължи с разясненията, свързани с поредната спекулация от страна на така наречената опозиция, свързана със сертифицирането на средства по Програмата за развитие на селските райони, тъй като аз ги отчетох вече като приход по бюджета. Не знам защо колегите от опозицията смятат, че тези суми не са възстановени. Понеже предната или по-предната седмица си говорихме за темата с ОЛАФ и видяхме вчера от ОЛАФ какви данни излязоха, всъщност мисля, че и тук е редно, господин Дончев, да коментираме.


ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ: По принцип е много трудно човек да живее в когнитивен дисонанс, тоест да има в главата си мисли, които взаимно се изключват.


Преди да влезем в детайла, ако изобщо е необходимо да влезем в детайла – аз не мога да разбера как могат да ни спрат нещо, което приключи в края на миналата година. Старата Програма за развитие на селските райони приключи в края на 2015 година. Как могат да ни я спрат, като тя свърши? Най-любопитното е как могат да не ни възстановят пари, които вече са платени – да почнем оттам. Иначе кореспонденция с Европейската комисия има всякаква и да прави истерия някой на база едно писмо от комисията означава, че изобщо не е в течение какво съдържа кореспонденцията с комисията.


ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ: Получавали са писма от комисията.


ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ: Получавали са, но с малко по-друго съдържание. Всеки, който има ангажименти към управляващ орган, знае, че кореспонденцията с комисията е със същата стилистика. Много рядко се получава писмо от комисията, което да съдържа само репликата "Много сте хубави, чудесно се справяте". Това обикновено се случва изключително рядко.


Това й е работата на комисията, тя има контролни функции, свързани с управлението на парите. Винаги има съображения – дали по някоя приоритетна ос, дали по отношение на това как функционира контролната система – винаги има въпроси. Въпрос на съответния управляващ орган или контролно звено е да предоставя информация, разяснения, допълнителни документи, когато това е необходимо. И се прави. И е част от процеса.


По-големият проблем е друг – че подобни синтетични сензации имат отношение към цялата система. Хайде, политиците, да кажем, всички сме малко по-корави, свикнали сме да работим в такъв режим. Само че не съм убеден, че това се отразява благотворно на въпросните експерти, които работят в системата. После, да си дадем сметка какво отражение има по отношение на всички бенефициенти, кандидати и т.н., когато непрекъснато им говориш нещо, което не е истина, и мотивацията им, отношението им към програмата се променя. Да не коментирам какъв е ефектът навън!


Хубаво беше маркиран докладът на ОЛАФ, защото това си беше също една опорна точка. Първо бяхме най-корумпираната държава, после се оказа, че не е баш така, накрая се оказа, че е точно обратното. Имам предвид изслушването на господин Кеслер в Европейския парламент. Там се оказа не само че не сме най-корумпираните, а че регистрираните нередности в България са нищожен процент от разполагаемия бюджет. България стои повече от добре в сравнителен план, както съм твърдял от самото начало. Сега това е нова опорна точка. Лошото е, че когато човек вземе да разсъждава само на ниво опорни точки, в един момента мозъкът му се превръща в една малка точка. Това е големият проблем с мисленето – само в режим на опорни точки.


БОЙКО БОРИСОВ: Няколко пъти ви казвам да не хабите нерви, защото тези хора не са управлявали такива фондове, винаги са им били спирани, не ги разбират тези работи. В същото време пък, ако не им се обърне внимание, понеже те много методично, ползвайки теорията на Гьобелс, че една лъжа, повторена сто пъти, става истина, обикалят студията, така че трябва и да им се отговаря.


Но дори и това не е най-важното.


Аз не мога да разбера какво е това желание, омраза – да ни се спрат фондовете. Аз никога не съм пожелавал на когото и да било да се спират фондове, защото това са пари за хората, за държавата, за България. Това е просто безотговорно. Сигурно, ако на тях им дадат право в Брюксел, първи те ще спрат фондовете за България, само да е зле кабинетът в момента, без да мислят, че това удря държавата. Ето това не мога да го разбера!


И се връщам на казана в ада, където само на българския няма охрана – сами се теглим надолу. Защото, за съжаление, всичките тези приказки се чуват в Европа и хората не могат да ни разберат – искаме да ни спрат фондовете ли, искаме да ни спрат програмите ли, какво искаме, това ли ни е желанието? А всъщност тези пари не отиват нито в ГЕРБ, нито в БСП, нито в която и да е партия – те отиват в бизнеса, в общините, отиват при хората реално.


Това не мога да разбера – това желание. Не мога да разбера тая омраза, която те кара да градиш политика на базата на лъжата и омразата и да я тиражираш всеки ден


ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ: Само ако мога да допълня. Може да има всякакви интерпретации. Министър Танева в момента е в парламента и аз й казах, освен да коментира и да даде ясно тая информация, най-лесното и просто, което може да направи, е да покаже платежните нареждания.

Коментари (158)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 989 Неутрално

  Ех, милият Боце... Не може да разбере защо не са му по личната сметка преведени еврофондовете... Е, може ли такова нещо?!?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 2. 2 Профил на g1barko
  g1barko
  Рейтинг: 616 Весело

  Дааа,не е като ГЕРБаджииската омраза по времето на Орешарски.

 3. 3 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 923 Весело

  Браво на Бате Борисов! Личи си, че е истински демократ, реформатор и гражданин за европейско развитие!
  Комунистите сигурно се пукат от яд като четат това!

 4. 4 Профил на sorosoidnapravda
  sorosoidnapravda
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Добре те помниме, как коагто не бяхте на васт се търкаляхте всички тикви до Брюксел да молите да спрят парите на България. А сега когато говорителката на ЕК за земеделието Даниел Росарио каза, че има спрени пари какво ще правите? Още лъжене? Вие друго не знаете.

 5. 5 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 948 Неутрално

  "Не мога да разбера тая омраза, която те кара да градиш политика на базата на лъжата и да я тиражираш всеки ден"
  -----------------
  Е какво има толкова за неразбиране бе?
  Като са яли бой 11 пъти подред (и комундета и драгалевските костомолци) и не му се вижда края, какво друго очакваш?

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 6. 6 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5441 Неутрално

  Омразата на всички опозиционни партий към управляващите винаги е една и съща. В България няма толерантност/с изключение донякъде в първите 100 дни/

 7. 7 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 948 Неутрално

  ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ: По принцип е много трудно човек да живее в когнитивен дисонанс, тоест да има в главата си мисли, които взаимно се изключват.
  --------------------------------
  Хахахахахахахахахахахахахахах

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 8. 8 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 908 Любопитно

  "господин Дончев да продължи с разясненията, свързани с поредната спекулация от страна на така наречената опозиция"

  така наречената опозиция ,така наречената демокрация ,така наречената държава

 9. 9 Профил на Котаракът в чизми
  Котаракът в чизми
  Рейтинг: 40 Любопитно

  министърът на земеделието Десислава Танева дори показа в парламента платежни от тази сутрин за възстановени над 100 млн. лв.
  ===========================
  Е да де. Ама къде са другите 1000 милиона?


  Законите са като наденичките. По-добре да не виждаш как се правят. /Ото фон Бисмарк/
 10. 10 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#9] от "Котаракът в чизми":

  Ама къде са другите 1000 милиона?
  ------------------------------------
  Силно се надявам да се бъзикаш.
  Но на надежди не се осланям много...

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 11. 11 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Това е характерно за крадците Бойко - те ни мразят и единственото им желание е да ни окрадат.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 12. 12 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Ама, моля ви господа, БСП това могат, това правят! Да лъжат! А, и да крадат! Идеите им са нива булгарплод, ткзс, кооп и алтай! Не е за вярване, че са ни управлявали толкова ретроградни и прости селтаци!

 13. 13 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#1:"Antonio Candreva"]Ех, милият Боце... Не може да разбере защо не са му по личната сметка преведени еврофондовете.[/quote]
  Отдела, аз пък не разбрах защо решихте да извадите този профил? През Стенли-то или Стиви-то трябваше да напишете това!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 14. 14 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#11] от "oporna_to4ka":
  Всъщност лошо няма.
  Кака Корнелия с кашите , които забърква, достойно ще завърши започнатото от Станишката и Мишето.....
  Нямаше как да направи по-добра услуга на ГЕРБ..

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 15. 15 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1036 Весело

  [quote#0:"Боко"]Борисов: Не мога да разбера каква е тази омраза и желание да ни спрат еврофондовете [/quote]

  Що му спирате на СИКаджията еврофондовете?
  Че той човека за тези еврофондове живее и се напъва - как се става милиардер?

 16. 16 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  До коментар [#13] от "oporna_to4ka":

  Този е по-грамотният...

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 17. 17 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1899 Неутрално

  "По принцип е много трудно човек да живее в когнитивен дисонанс, тоест да има в главата си мисли, които взаимно се изключват"

  Факт. Например да си член на БСП и да се водиш за десен.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 18. 18 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1452 Весело

  До коментар [#13] от "oporna_to4ka":

  [quote#13:"oporna_to4ka"] През Стенли-то или Стиви-то трябваше да напишете това![/quote]

  [quote#15:"stenli1"]Що му спирате на СИКаджията еврофондовете? [/quote]

  Речено - сторено

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 19. 19 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1508 Весело

  и аз не го разбирам тва нещо... негостоприемен народ значи бе, да ги заболят всичките зъби дано, и в горната и в долната част на ченето

 20. 20 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 959 Весело

  Аааа, Бочко, ревахте всички от твоята партия по времето на Съсела и Олигарски и сеехте прогнози за спиране на еврофондове непрекъснато! Дали е било основателно е друг въпрос, ама не се правете на две и половина сега, ами не злоупотребявайте с евросредства и ги използвайте по предназначение.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 21. 21 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 443 Весело

  Не мога да разбера каква е тази омраза и желание да ни спрат еврофондовете
  ---
  Не бе, не искаме това. Искам и аз да имам една "къща за гости". Имам терен. Та от мен терена - от Европа парите.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 22. 22 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 959 Весело

  До коментар [#11] от "oporna_to4ka":

  "Това е характерно за крадците Бойко - те ни мразят и единственото им желание е да ни окрадат."
  😂😂😂😂
  Милият! Няма да се плашиш, Бъчварова ще ти назначи личин ескорт, да те пази от лошите крадци.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 23. 23 Профил на babameca
  babameca
  Рейтинг: 450 Любопитно


  Ами ако ви ги спрат, може накрая да се сетите да правите истинска дясна, про-бизнес политика.

  Не само да чакате да цоцате европари...

 24. 24 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#17] от "Darth Plagueis":

  Абе странно що, БСП все атакува Баце и ГЕРБ, що все тъй по свойте бие.... Пък не закача Рапан Къневата свита.

  Има две обяснения за втория факт - имате пакт за ненападение с БСП или сте толкова незначителни, че даже полумъртвата БСП не намира смисъл да се занимава с вас.

 25. 25 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2994 Неутрално

  "... ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ: По принцип е много трудно човек да живее в когнитивен дисонанс, тоест да има в главата си мисли, които взаимно се изключват. ..."!

  Тъй де...! Автентично дясна партия, с най-десния от всички десни лидери, ни говори с жар и плам за Тодор Живков и ни обяснява, как щял да възстанови паметника на Бузлуджа! Не е лесно!
  По отношение на парите от ЕС... Няма да е лошо да се направи една справка или сравнение, каква част от парите отива в едни и същи фирми и как се разпределя по региони! Вярно е, че парите са за хората, само дето са, за едни точно определени хора и простосмъртен не може да припари до европейско финансиране...!

  Бивш tww09306483.
 26. 26 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3045 Неутрално

  "Аз никога не съм пожелавал на когото и да било да се спират фондове, защото това са пари за хората, за държавата, за България. Това е просто безотговорно. "
  и да не го оставяме в неведение ..
  " Когато ГЕРБ дойде на власт, бяха спрени всички фондове на Европейския съюз. Когато ГЕРБ управляваше, нямаше нито едно спряно евро. Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му - абсолютно логично е сега да ги спрат отново, защото те - управляващите - нищо не са научили, а точно обратното.

  "Всякакви опити да лъжат и да мажат, и да се опитват да се прикриват зад ГЕРБ - няма да им мине номерът", каза Борисов."
  2013 ги спряха за извършени нарушения за периода 2010 - 2012 ..

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 27. 27 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1884 Неутрално

  Каквото и да си приказват в МС, от ЕК пишат: "ако не бъдат открити нередности, отложените суми ще бъдат изплатени на по-късен етап". Значи все пак някакви "отложени" плащания има. А може и Дончев като казва те са платени, да е, че са платени от бюджета, но все ощеда не са покрити от Брюксел.
  И сега най-важното, нарушения има, и Брюксел едва ли след проверките ще плати за:
  https://bivol.bg/dfz-vip-lyubovishte.html
  - къщите за тъщи,
  - къщи зъболекарски кабинети,
  - къщи барове,
  - къщи автомивки
  - къщи VIP-любовище
  А за колко общо пари ще са ... санкции/корекции/спиране ще видим!!!!

 28. 28 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1884 Неутрално

  Яне Янев пак изгря, "според мълвата", а той нали е съветник по какви въпроси беше на Премиера??!!

  Биволъ: И ВИП Любовище
  "Проектът, който е вдъхновил най-много пикантни слухове сред чиновниците в ДФЗ се казва „ВИП Любовище“. Става дума за къщи за гости с басейни в село Любовище, близо до Мелник. За собственика се носи мълвата, че е бил шофьор на главния борец с корупцията в страната, бившият депутат Яне Янев. „ВИП Любовището“ функционира като къща за гости и едноименната фирма-собственик осигурява двама души – вероятно собственика и съпругата му. Финансовите дела обаче не вървят на добре, ..."

 29. 29 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  Борисов: "... омраза, която те кара да градиш политика на базата на лъжата и да я тиражираш всеки ден..."

  Прав е, не е хубаво да се спират евро фондове - ако няма евро пезета, няма да има 30% (минимум) за мезета. А инак, в цитата направо е описал програмата на бандата си и собственото си поведение.

 30. 30 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7708 Неутрално

  Дончев почна много сложно да се изразява, като Лютфи Местан.Когнитивен дисонанс,синтетични сензации , Борисов дали го разбира.

 31. 31 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2407 Любопитно

  Има омраза, защото няма по нещо в паничката на всеки, а всичко на "нашите хора". За това.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 32. 32 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1036 Весело

  ...много методично, ползвайки теорията на Гьобелс, че една лъжа, повторена сто пъти, става истина, обикалят студията, така че трябва и да им се отговаря."

  Цитат от "Експертът"

 33. 33 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#4] от "sorosoidnapravda":
  Поне се научи да пишеш на български, въпреки, че мислиш на руски!

 34. 34 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#20] от "virtual brain":
  Ами те ги спряха (еврофондовете), затова червените изпуснаха властта! Б.Б. има една положителна страна - знае, че пътят на България е ЕС, а не Русия. Може да е какъвто го плюете, но за пръв път от 25 г. е на верен път!

 35. 35 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1036 Весело

  До коментар [#16] от "nv":

  С Опорната сте перфектен тандем - на едно ниво

 36. 36 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Я да си спомним за една Калинка, дето и образование нямаше, но пишеше доклади!
  Някои фермери дори фалираха заради фалшивите и' доноси.

  Тогава за Баце всичко бе в реда на нещата. По приятелски даже бе сключена сделка с прокуратурата!
  Сега му казват, че има нарушения в обществените поръчки, а той - "Ето днес получих пари!"
  Чудно ми е - Кого вижда сега в огледалото? Сигурно Нинова!

  Ако след няколко месеца се окаже, че трябва да се възстановяват пари на ЕК, то тогава ще се оправдава - "Ето, заради Нинова стана така!"
  Баце никога не греши!

  pastor
 37. 37 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  До коментар [#35] от "stenli1":

  Не си спомням да съм ти писал.

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 38. 38 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4759 Неутрално

  До коментар [#12] от "ralita68":

  ами сега нали те управляват СЪЩИТЕ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 39. 39 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  До коментар [#37] от "nv":

  2 пъти коментирал и цитирал

 40. 40 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4759 Весело

  До коментар [#36] от "pastor":

  Истината ТОЙ обича !
  Само в джоба му
  Да НЕ наднича !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 41. 41 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  До коментар [#39] от "stenli1":

  Да съм се обръщал към тебе?

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 42. 42 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4759 Неутрално

  До коментар [#34] от "emilm13":

  Затова ли прати днес Десито в Москва за ТАЙНИ договорки !!!
  ХА ХАХ АХ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 43. 43 Профил на tefal
  tefal
  Рейтинг: 229 Неутрално

  "....А всъщност тези пари не отиват нито в ГЕРБ, нито в БСП, нито в която и да е партия – те отиват в бизнеса, в общините, отиват при хората реално....".
  Бойко по директно не може да го каже. Парите си отиват в правилните фирми, кметове и правилните хора.

 44. 44 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4759 Весело

  До коментар [#30] от "Роси":

  Когато е в небрано лозе го усуква по килифарски !!! Така изпъква над нивото на винету и се репрезентира като потенциален фигурант за държавен глава.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 45. 45 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1021 Весело

  Управляващият в премиерската република добре знае какво ще се случи! И ПРЕДВАРИТЕЛНО обвинява ДРУГ!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 46. 46 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4759 Весело

  До коментар [#45] от "Крадолюб ДемоКРАДов":

  на калпав тигър оФцата му пречи ! (индийска мъдрост)
  (за ГЕРБ - да не се бърка с индианска мъдрост)

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 47. 47 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 908 Весело

  До коментар [#39] от "stenli1":

  от милиционерски трол толкова

 48. 48 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1899 Неутрално

  До коментар [#24] от "niakoi_si":

  Изобщо не е странно. Просто имитират разногласие, че да изглеждат като опозиция. Щото по друго няма какво да ги различиш.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 49. 49 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 672 Неутрално

  От всичките тези дрънканици и от едната, и от другата страна, станаха ясни само три неща.

  Първо, че Радан пред Корнелия ни пет пари не струва.

  Второ, че почти всички партии в държавата, чийто членове не могат да се поберат на един файтон, са против ББ и ГЕРБ и ако могат, в капка вода ще ги удавят.

  Трето, народът, който след 2005 не е вече политически аутсайдер, кой знае защо, но упорито си гласува за ББ и за ГЕРБ.

  А както казва поговорката, ГЛАС НАРОДЕН -- ГЛАС БОЖИЙ!

 50. 50 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4759 Неутрално

  До коментар [#48] от "Darth Plagueis":

  +++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 51. 51 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Проблема не е в това дали ЕС дава или не, дали в НС се карат или не. Проблема е в това, че много се краде в България.
  Бананова република, където политиците забогатяват и най-добре платена е държавната работа.

 52. 52 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  СПРЕНИ СА ПАРИТЕ ПО ДВЕ МЕРКИ.
  Герберюгите ги хванаха в лъжа и се разквичаха.Т.нар.медии пригласят на Буда в закопаването на България и не смеят да го захапят,само го венцеславят и се правят на ударени за двете мерки.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 53. 53 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 871 Неутрално

  Това е просто имитация на противоборство между ГЕРБ и БСП-то, искат да кажат БСП-то е опозицията на днешните управляващи от ГЕРБ. Би било вярно ако ГЕРБ не бяха избрали Мая Манолова за омбудсман, ако не бяха отстранили Бакалов от разузнаването, ако червеният Петър Кънев не печаташе винетните стикери и други пособни "благинки" за червените осигурени от депутатите на ГЕРБ.

 54. 54 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  До коментар [#17] от "Darth Plagueis":
  Нещо като да си управляващ и да си опозиция едновременно

 55. 55 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1899 Неутрално

  До коментар [#54] от "shileto":

  Кой тва? Баце, дето бил против, ама парламентарната група на Герб била гласувала друго?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 56. 56 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Между другото,когато Баце беше опозиция ходеше чак до Брюксел с Цвък да лъготи,хвърля кал и маже в ущърб на България,само и само да докопа пак властта.Така,че Курнелия го удря с неговите камъни/номера по неговата глава.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 57. 57 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Весело

  ГЕРБ загубиха подкрепата от другите партии в НС. Но никой не повдига въпрос за вот на доверие, за да се опита да ги свали от власт.
  Защото никой не иска да си слага таралеж в гащите, като управлява. Всеки е доволен от заплата и привилегии.
  Тази разправия е само за галерията. Да се радва народа, че тези "работят".

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  До коментар [#55] от "Darth Plagueis":
  Не се прави на застрелян, той си е управляващ, ама кой е управляващ опозиционер, пък и мераклия за президент

 60. 60 Профил на Hafen der Wahrheit
  Hafen der Wahrheit
  Рейтинг: 340 Весело

  До коментар [#34] от "emilm13":

  Химерна е възможността, въпросните реформатори, да са някакъв значим фактор в управлението на България (вече), а още по- нищожен е вариантът за усвояването на ЕФ от тях. Те за това вият като, умиращи от глад вълци.

  Да направиш добро е толкова лесно- просто се усмихни!
 61. 61 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4759 Любопитно

  До коментар [#59] от "shileto":

  не си ли забелязал, че двамцата я играят тази пиеска от няколко годинки ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 62. 62 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Весело

  Не им излиза сметката, защото крадат повече отколкото е възможно. Затова вдигнаха цената на транспорта и винетките.
  Бойко си продължава с приказките с махленски оттенък, но все пак е малко по-различен от първият мандат. Старае се повече.
  Успя да повиши външният дълг с нови 10% от БВП, но въпреки, че доста е окрадено, все пак остава малко и за беден Хасан. И това не е лошо. С нови милиарди дълг ще покриват малка част от нуждите на народа.
  А след това? Е, който живее здравословно и дълго, той да му мисли.

 63. 63 Профил на ivanof
  *****
  Весело

  Лелеее, какво се случва в главата на човек, ходещ често на съвещания в Брюксел. "Новоезик" по Оруел. Вижте само:

  "ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ: По принцип е много трудно човек да живее в когнитивен дисонанс, тоест да има в главата си мисли, които взаимно се изключват.
  ...
  Преди да влезем в детайла, ако изобщо е необходимо да влезем в детайла –
  ...
  Всеки, който има ангажименти към управляващ орган, знае, че кореспонденцията с комисията е със същата стилистика.
  ...
  По-големият проблем е друг – че подобни синтетични сензации имат отношение към цялата система.
  ...
  После, да си дадем сметка какво отражение има по отношение на всички бенефициенти, кандидати и т.н.,
  ...
  Първо бяхме най-корумпираната държава, после се оказа, че не е баш така, накрая се оказа, че е точно обратното."

  Сега като излезем от детайла (ако избщо сме влизали), излиза че сме точно обратното на най-корумпираната държава, тоест, НАЙ-НЕКОРУМПИРАНАТА ДЪРЖАВА!!!

  Урааа, да живее Бойко, да живее Томислав, да живее ГЕРБ!!! 64. 64 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 839 Неутрално

  С или без еврофондовете картинката у нас е трагична. Управляват ни безумни мошеници, с акъл на врабчета. Само разбиртат от селски измами и се занимават с фалшифициране на документи да окраждат каквото могат. Иначе който има малко акъл е емигрирал или емигрира. Тук остават пенсионери, цигани и некадърници. Тук таме някой нормален като бяла лястовица, ама са изчезващ вид.

 65. 65 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 340 Неутрално

  "Европейските средства" са пари, взети от бедните в богата държава, и дадени на богатите в бедна държава.". ЕС храни мафията.

  Хората не искат да са богати, а да са по-богати от другите. Затова тези средства само им вредят, защото ги правят още по-слаби спрямо имащите!

  http://i.imgur.com/sko79nT.jpg

 66. 66 Профил на sorosoidnapravda
  sorosoidnapravda
  Рейтинг: 229 Неутрално

  [quote#0:"ББ"]Борисов: Не мога да разбера каква е тази омраза и желание да ни спрат еврофондовете[/quote]За тая работа се иска в главата да имаш друго освен тивкени семки и да можеш да се погледнеш в огледалото. Сякаш по времето на Орешарски не повтаряше всеки ден "ще ИМ спрат еврофондовете", а накрая като ИМ ги спряха се оказа, че е заради грешки по герберско време.

 67. 67 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#48] от "Darth Plagueis":

  Аааа ясно. Бях сигурен, че ще намериш отговор. Надявам се ти е ясно, че същия изглежда смислен само в очите на много умни и много красиви хора, демек 2-та процента електорат на вашата партия. Всички други го намираме за смешен и глупав.

 68. 68 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2994 Неутрално

  До коментар [#59] от "shileto":

  За..., Цветанов става въпрос, нали...?

  Бивш tww09306483.
 69. 69 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3119 Весело

  [quote#17:"Darth Plagueis"]Факт. Например да си член на БСП и да се водиш за десен. [/quote]

  Ми кат ва чита сите форумци дет лаете по ГЕРБ лаете в унисон с БСП, а са пишете десни.
  Нещо ваз май ва чука шизото

 70. 70 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#64] от "sqrt":

  Мда тамън се чудех, дали си пенсионер, циганин или некадърник и се оказа, че си оставил вратичка за вас умните и красиви - бели лястовици...

  Кат не ви допада народа - сменяйте го и толкова. Вземете и Рапан Кънев с вас, вярвам, че друг народ би го оценил по достойнство - ще го направи минимум президент, а не като тука да служи за изтривалка.

 71. 71 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1707 Любопитно

  "БСП обяви, че има опасност от държавния бюджет да бъдат възстановени 1.1 млрд. лв."

  Когато има вероятност малка сума по ПРСР да бъде възстановена от бюджета, БСП лепи етикет "опасност".
  Когато БСП ще строи държавни заводи с държавните пари, събрани от дребния данъкоплатец, които после ще преразпредели като скрап на ръководството - Дъбов, Свинаров, Гущеров, Банев, Кой и др. това не е катастрофа, а "социална политика".

 72. 72 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Весело

  За какви пари става дума?
  По някаква причина, последните данни на ЕС са за 2014г. Според тях баланса на България е 1824 милиона евро. Т.е. България е на плюс за 2014г с 1.8 милиарда евро и тези пари ГЕРБ и другите партии трябва да си разделят. Но когато ги делят по братски, се стига до разправии.

 73. 73 Профил на robotrop
  robotrop
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Не мрънкай! Ще разбереш много скоро!

 74. 74 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3119 Весело

  [quote#66:"sorosoidnapravda"] като ИМ ги спряха се оказа, че е заради грешки по герберско време. [/quote]

  Хи хи, ми по време на тройната ви коалиция с минфин оришарски га ги спряха пак Боко беши виноват нъл тъй

 75. 75 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Същият този цървул, борец срещу комунизма, дето сега реве като вдовица, през 2007 и 2008 г. обикаляше евроканцелариите с Калина Илиева и Р. Желева и изливаше кофи с л@йна срещу България, за да спрат парите от еврофондовете.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 76. 76 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3466 Неутрално

  Новото лице на Партията е Корнелия.Вечния скандал.

 77. 77 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Бойчо, комунетата искат да ти спрат еврофондовете, защото само те са обект на подигравки и присмех, че имаха мажоритарно участие в 2 правителства и при двете им спряха еврофондовете

  аз пък искам да ни спрат еврофондовете, защото половината пари от там се наливат в строеж на бутафорна България. другата половина директно влиза в джобовете на мутрите и комунетата.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 78. 78 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 859 Весело

  [quote#37:"nv"]Не си спомням да съм ти писал.[/quote]
  Амиии...Проблемът си е САМО твой,драги

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#35] от "stenli1":

  С Опорната сте перфектен тандем - на едно ниво
  -------------------------
  То пък голямото постижение да си на по-добро ниво от теб.......

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 81. 81 Профил на gosho3
  gosho3
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#76] от "chicago514":

  Ама тя не е Корнелия , а Курнелия. С 50-те гласа, които и даде мазния свинар Гергов (не мога да го гледам) стана председател на тази партия. И понеже очевидно е по-тъпа и безотговорна дори от Мишо Миков (да си вдига чашката) сега ще ги загроби скоропостижно.
  Тази тъпанарка се прави на Жана Дарк и постоянно размахва някакви хартийки по телевизиите, които след това се оказват кьорфишек. Да си бяха взели Р. Овч. за началник щяха да са по-добре. Ама не, та не. Тия от БСП-то тотално са се разкапали. Тая "хубавица" месец след конгреса и не може да си структурира централното партийно ръководство, което се прави нормално са седмица. А това е силно йерархична партия.
  Благодарим ви свинарю Гергов, че пращате БСП на бунището на историята. Ама след Кричим на измисления "цар" който държавата си взе, ще дойдат и Рилските му имоти, а след това и Пловдивския панаир и ще си ходите да си гледате прасета, докато не дойдат кредиторите. А те ще дойдат.....

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 395 Неутрално

  След като окраде селската програма, Борисов се чуди що ще му спрат фондовете. Пълен некадърник.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 85. 85 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Нали уж големи приятели с Юнкер! И Юнкер знае къв тотален неграмотник "управлява" страната.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 86. 86 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Директно биват трансфериранти в Киро Гелата и после ние плащаме винетки и прочие. При Борисов Корупцията достигна невиждани висоти!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88 Профил на huh
  huh
  Рейтинг: 450 Неутрално

  ако тия пари отиваха наистина у хората, може би нямаше да се толкова зле, все още и още повече.

 89. 89 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 395 Неутрално

  август 2009-февруари 2013 година и след октомври 2014 година страната се "управлява" от тотални некадърници и неграмотници. Доказателството е горният публикуван "резговор".

  Добрата новина е, че отново ще бъдат изритани и па няма да изкарат Мандата до край.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 508 Весело

  Ако някой е на кантар дали да подкрепя ГЕРБ, след като прочете това което са написали противниците му, няма да се колебае.
  Като види какви са доводите на опонентите, и прецени умствения багаж дето имат... всеки да си отговори.

 92. 92 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 613 Неутрално

  По това се познават истинските "патриоти" от БСП! Когато е за еврофондовете за България тичат да настояват за тяхното спиране. Когато е за санкциите за Русия, точат кървави сълзи и вият като наемни опевачки по гробищата да се отменят! НЕмат равни. Атака са скромни подражатели...

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 93. 93 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 576 Разстроено

  До коментар [#17] от "Darth Plagueis":

  Не, не - БКП! Което си е още по ретроградно!

  Sic transit..
 94. 94 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1899 Неутрално

  До коментар [#59] от "shileto":

  Не знам кой. Само за Баце се сещам, дето е опозиция на собствената си парламентарна група.

  До коментар [#79] от "5bl1np":
  Шиле, да не забравиш да превключваш профилите, че ше стане издънка...

  [quote#69:"сидер"]Ми кат ва чита сите форумци дет лаете по ГЕРБ лаете в унисон с БСП, а са пишете десни. [/quote]
  Не виждам нищо по-логично от това да лаеш по Герб, чийто лидер е член на БСП и да си десен. Двете са допълващи се.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 95. 95 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  27 годишната корупционна драма на БЕЗПЪТИЦАТА бавно прерастваше във фарс. А сега-в агония! Нагноява като цирей, които бавно и полека се пълни, и ще дойде време да се спука! Такова мазаво ще стане тогава! Това време наближава!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 96. 96 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  До коментар [#83] от "5bl1np":

  Май тепърва ще изскачат бая подробности

 97. 97 Профил на Прокопи педераст
  Прокопи педераст
  Рейтинг: 395 Любопитно

  Спрете ги, защото развръщавате ЦЕЛИЯ БИЗНЕС!
  Това не е бизнес, това са цигани на социални помощи от публични фондове.
  А като въпросните се мислят за бизнесмени, а мутра разпределя порциите нещата отиват към фашизъм!

  По-добре без еврофондове, от колкото с еврофондове при неработеща съдебна система!!

 98. 98 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Плащания към България по две от мерките по Програмата за развитие на селските райони в момента са прекъснати поради съмнения относно тяхното приложение. Това потвърди говорителят на комисаря по земеделието Даниел Росарио.

  Той уточни, че прекъсванията и отлаганията на плащания са временни мерки от превантивен характер, и ако не бъдат открити нередности, отложените суми ще бъдат изплатени на по-късен етап.

  "Сумите, за които става въпрос са много малка част от 2.3 млрд. евро, които България ще получи за развитие на селските райони в настоящия финансов период", посочи говорителят и допълни, че плащанията по тази програма в България продължават както са планирани.

  Двете мерки от Програмата за селските райони, по които има временно спрени плащания, се отнасят до проектите за изграждане на възобновяеми енергийни източници и до парите за биологично производство, съобщиха от Министерството на земеделието.

 99. 99 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4759 Весело

  До коментар [#92] от "пустиняк":

  затова бойко прати деси на килимчето в москва.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK