Кунева събира 12 хил. учители в "Арена Армеец" за час и половина разяснения по реформата

Мерките за сигурност в "Арена Армеец" ще са засилени.

© Анелия Николова

Мерките за сигурност в "Арена Армеец" ще са засилени.За час и половина разяснения по образователната реформа, която ще се прокарва с влизащия в сила от 1 август нов закон за предучилищното и училищното образование, днес просветното министерство ще събере 12 000 учители от цялата страна на събор в столичната зала "Арена Армеец". Събитието под наслов "Мисия учител" се организира от няколко седмици, а преподавателите ще пътуват сутринта, за да участват в него.


Предвижда се форумът да бъде открит в 11:00, след което да се чуят приветствия от официалните гости. За час и половина ще има изказвания и разяснения по образователната реформа, след което форумът ще бъде закрит. Очаква се на учителите да бъдат раздадени разяснителни материали за новия закон и стандартите, по които се прилага. Има мнения на преподаватели, че само ще се бие път, но няма да има време и възможност да се обсъдят реалните проблеми.


По сметки на образователното ведомство за събора ще бъдат платени под 100 000 лева. От БСП изчислиха, че разходите ще бъдат на 500 000 лева, като само разходите за залата и церемонията ще са за сметка на централизирания бюджет, а пътните и командировъчните - за сметка на училищата.
На събора се очаква просветният министър Меглена Кунева да обяви, че в центъра на образователната реформа е преподавателят. Според нея учителите трябва да бъдат насърчавани и затова е хубаво да има събори на две години.


Събитието ще бъде открито от президента Росен Плевнелиев, а приветствие ще направи и столичният кмет Йорданка Фандъкова. Ще бъде излъчено и видеопослание от еврокомисаря за образование, младеж, култура, спорт и многоезичие Тибор Наврачич. На форума са поканени предишни министри на образованието, премиерът Бойко Борисов, депутати и общественици.


Зам.-министър Диян Стаматов ще разясни основните акценти от новите държавни образователни стандарти, възможностите за квалификация на учителите, както и приоритетите на Оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж" в областта на средното образование.


Водещи на събитието се очаква да бъдат актьорите Мария Игнатова и Димитър Рачков. Преди откриването ще свирят гайдари, по време на събора - рок групата "Легендите", а при закриването му детски хор ще изпълни "Върви, народе възродени".

Ключови думи към статията:

Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2349 Неутрално

  Излишна помпозност. Реформата ще остане на хартия.

 2. 2 Профил на Кака Пена от голямото село
  Кака Пена от голямото село
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Да го беше направила на морето този форум.
  Да накара 12 000 учители да пътуват до София в тази жега! Освен това по морето квартирите вървят в момента по 10 лв/легло и учителите можеха да използват пътуването до форума да си починат няколко дни. Много от тях от години не са ходили на море. А точно сега е моментът за почивка на море. Водата и плажовете все още са чисти. Цените все още не са надути.

  Истинският софиянец се отличава с това, че си затиска киселото зеле в мазето с жълто паве.
 3. 3 Профил на bademko
  bademko
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Някой лев от това разточителство, ще се задели ли, за помощ на неграмотни деца и условия, за тяхното образоване?!

 4. 4 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 586 Гневно

  Шефовете на МОН са идиоти. Температурата ще достигне 40 градуса. Само заради това, че ще разкарват толкова народ в жегите, трябва да бъдат разкарани.

  No Pain No Gain
 5. 5 Профил на xzn48499610
  xzn48499610
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Събира ги да им се покаже като министър, да ги сплаши за КОЙ да гласуват и да снесе в ума им обещания за реки от приватизаторски мед и мляко, чакай това беше стара песен, реки от евроатлантически и глобален мед и мляко.

 6. 6 Профил на bilkata
  bilkata
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Моя приятелка е делегат - задължават ги служебно. Беше силно притеснена,че не им разрешавали да си носят шишета вода, а тя не може да си позволи да купува вода по 3 лв.от заведенията в залата. Посъветвах я да си носи вода и ако не я пуснат така, да протестира шумно, желателно пред акредитирани журналисти. Баси, и на най-строго охраняваните концерти не е така!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Power is like being a lady... if you have to tell people you are, you aren`t. M.Thatcher
 7. 7 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  грозна грандоманщина и пошъл популизъм

 8. 8 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 868 Весело

  Е, ако не друго, то поне разбрахме, че "хухавелнас" вече снима за "Дневник" с името Анелия Николова. Толкоз хубаво изкривен хоризонт рядко се вижда иначе. Или снимката намеква как тоз огромен кораб (Ареник) е тръгнал да потъва и ще завлече на дъното (под плочника) сичкото педагозин у нашенско? Арт, брат!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 9. 9 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1212 Любопитно

  Приветствия,музика.....за около час.
  В следващият половин час разяснения.
  Въпроси,обсъждане?

 10. 10 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  Предполагам формулата ще е "Пари нема, действай и не се офлянквай", и "Думам ти дъще, сещай се снахо!"
  Жалки грандомански прояви на публично властолюбие

 11. 11 Профил на gullwing
  gullwing
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Основното съдържание на "реформата" е подобряването на образованието. А основният проблем на нашето образование е че то не е образование, а възпитание. Възпитание на патриотари, готови за война. Оглупени и озлобени хора, които да вярват че от Витоша по-високо нема.
  Затова докато не се промени преподаваната история и литература, промяна към добро няма да има. А тази министърка акъла й е да въвежда задължителни народни танци ...

 12. 12 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2027 Весело

  политика на ниво чалга ,политици на ниво чалга звезди

 13. 13 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 928 Весело

  ......Събитието ще бъде открито от президента Росен Плевнелиев, а приветствие ще направи и столичният кмет Йорданка Фандъкова. Ще бъде излъчено и видеопослание от еврокомисаря за образование, младеж, култура, спорт и многоезичие Тибор Наврачич. На форума са поканени предишни министри на образованието, премиерът Бойко Борисов, депутати и общественици...........................
  ...........Водещи на събитието се очаква да бъдат актьорите Мария Игнатова и Димитър Рачков. Преди откриването ще свирят гайдари, по време на събора - рок групата "Легендите", а при закриването му детски хор ще изпълни "Върви, народе възродени". "

  И освен това в този 1 1/2 час зам.-министър Диян Стаматов ще разясни на 12000 учители основните акценти от новите държавни образователни стандарти, възможностите за квалификация на учителите, както и приоритетите на Оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж" в областта на средното образование.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 14. 14 Профил на еморето
  еморето
  Рейтинг: 466 Неутрално


  До номер 11
  Точно това пише в началото на раздадените брошури: " да възпита в родолюбие и патриотизъм".
  Поздрави от голямата седенка

 15. 15 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 747 Весело

  До коментар [#9] от "xmm":

  Дума да не става за въпроси и обсъждане, ще откарат до същата дата, ама другия месец.

 16. 16 Профил на Tademan
  Tademan
  Рейтинг: 887 Разстроено

  До коментар [#1] от "Читател - подкрепям budd.bg":
  И аз си помислих, защо за всяка промяна казват: "Реформа"?
  За политиците е важно, да въртят пари и да симулират дейност...
  Дано този път не съм прав!

 17. 17 Профил на antygon
  antygon
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Какво ще бъде това? Халтурка? Презентация на куневищон за президент? Учредяване структурите на ДБГ?
  Това е най-ненормалното нещо, което само болен от амбиция, жаден за внимание, самовлюбен, егоистичен кариерист би могъл да измисли.
  Стана ли ясно за всички рИформатори каква червена кукувица сте си прибрали като "дясна"?

 18. 18 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  До "Кака Пена от голямото село", коментар #2:
  Предложението Ви е съобразено с утвърдения и прилаган номенклатурен стил в държавната администрация. Семинари, симпозиуми и др. видове форуми да се организират в атрактивни туристически дестинации.
  Защо са необходими квартири? Защо е необходимо продължителността на самите мероприятия да е няколко дни? Дали всички подобни мероприятия са необходими и полезни? Особено по начина на провеждане.

 19. 19 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4069 Неутрално

  Тази е само по демонстрациите и пърфомансите!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 20. 20 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Прилича на ОФ среща с пропагандна цел. При такъв мащаб дискусия наистина ще е невъзможна. А е можело просто да направят срещи в големите областни центрове, вместо да карат учителите да губят почивен ден.

 21. 21 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4069 Неутрално

  До коментар [#6] от "bilkata":
  Глупости!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 22. 22 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 906 Неутрално

  От време на време и БСП казват по някоя истина. 12 хил делегати по 10 лв. дневни и по 30 лв. пътни, плюс парите за зала, водещи, озвучаване, НСО. Ще се изхарчат едни 600 хилки за реклама на Кукунева.
  А можеше да се реновират 500-600 класни стаи с тази сума. Ама те родителите за какво са?!? - ще събират пари.

 23. 23 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 4698 Неутрално

  На семинари се събират колеги, които работят в екип. 12000 учители накуп е излишна грандоманщина без никакъв ефект. Нямам спомен такова нещо да е правено където и да е. Може би в Русия или С. Корея.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 24. 24 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2637 Весело

  "Според нея учителите трябва да бъдат насърчавани и затова е хубаво да има събори на две години..." - по нЕкой и друг лев върху височките заплатки ще е по-добро, дори отлично насърчаване! Водещите МИ и ДР, "Легендите" и най-паче Химна ще вдъхновяват всички учители за по-качествено, по-скоростно, по-учено провеждане на реФОРМАТА, а и през август, като отпускарски месец в "белите" държави е важно да има и щастие за душата! Браво Меглена К, браво, ура и направо йес!

  Коментиране на анализираното, вече...
 25. 25 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1212 Весело

  До коментар [#15] от "Nelumbo":

  Еми то тези приветствия можеха да ги кажат по телевизията,да пуснат малко музика и така....
  Кафе,вода у дома,а разходите спестени.

 26. 26 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 1493 Весело

  До коментар [#8] от "moriarti":

  Очевидно е, че това е Ареникът на българското средно образование. На преден план се виждат някакви въжета, т.е. остава само да се появят аналозите на Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет, разперили ръце пред бездната и брулени от вятъра.

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 27. 27 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 747 Неутрално

  До коментар [#25] от "xmm":

  Е, друго си е пред теб да видиш мирно "развълнуваната" учителска маса, ама не на стачка

 28. 28 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  Това като комитетите на Апостола.Разяснява се на 12 хиляди,а те като апостоли ще разяснят на останалите 90 хиляди.

 29. 29 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2349 Неутрално

  До коментар [#6] от "bilkata":

  А, не е така. На концерта на Никос Вертис в четвъртък, 16-ти юни, не пускаха хора с шишета вода отвън. Но за сметка на това вътре се продаваше такава, на каква цена, не съм се интересувал. Явно е практика на тези, които държат лафките в залата - важното е плебсът да се дере.

 30. 30 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 970 Неутрално

  Основното е да се изринат от министерството всички стари баби, които са се стратифицирали на местата си от десетилетия насам, а мозъчното им развитие е застинало някъде към 1970-80 години.
  Което Пръмовица нито иска, нито може да направи.

 31. 31 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2349 Неутрално

  До коментар [#16] от "Tademan":

  Искат да се издигнат в очите на плебса и собствените си избиратели. Щото иначе са пълна, безпомощна, кръгла нула.

 32. 32 Профил на antygon
  antygon
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#28] от "chicago514":

  Кунева и Апостола!?!?!?!?
  Винаги съм имал усещането, че човешкото падение няма граници при подлизурстването за облаги, но съществуваше и надежда, че не съм прав. Службогонците обаче успяват да опровергаят и най-плахите надежди.

 33. 33 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 2049 Любопитно

  Приходите ли са паднали в Арена Мутреец та ще изцедят даскалите и бюджета ?

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 34. 34 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 757 Неутрално

  До коментар [#8] от "moriarti":

  Така е.
  Може би без да иска, фотографката подсказва истинската причина за това помпозно Мероприятие: Да се се изхарчат едни държавни пари за предизборна пропаганда и да се удари една финансова /стабилизираща/ инжекция на "Ареник" или по точно "ТИМаник".

  Без Бойкови подаяния, тази нефункционална и нескопосана сграда, ще мухляса преди да потъне...

 35. 35 Профил на rkirov
  rkirov
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Пълни глупост реформа , която се обяснява за час и половина.
  Очакваме по-голям хаос.
  Хвалим се , че не сме дали възможност на учениците да препишат , но не можем да се похвалим , че учителите ни учат децата на нещо- пълен смях (през сълзи за жалост)
  Нали оценката на ученика е и оценка за преподавателя все пак ?
  Но как да стане като за 3 учебни часа трябва да се предават 5 урока по математика без да се правят упражнения (примерно в 8 клас)

  Все по-хубаво става :)
 36. 36 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 1112 Любопитно

  Платено от бюджета предизборно събрание на герберската върхушка.
  А вафли с портрета Му ще има ли?

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 37. 37 Профил на xzn48499610
  xzn48499610
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#2:"Кака Пена от голямото село"]Да накара 12 000 учители да пътуват до София в тази жега![/quote]Така се прави кукунгрес.

 38. 38 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1676 Любопитно

  Трябва да се признае "висотата" на Борисов и Кунева.
  Такова чудовищно събиране на учители за начукване на канчето не са правили нито комунистът Сталин, нито националсоциалистът Хитлер, нито фашистчето Мусолини, нито дори Мао.
  Мисля дори в Северна корея не са правили такава умопомрачителна властова показност.
  Всичките изброени дори не им е дошло на ум да се изгаврят така.
  НО в Европейският Съюз това се прави от Борисов и Кунева!
  В Европейския Съюз!!!!
  По Европейска програма!
  С одобрителното съдействие на Европейската Комисия.
  В центъра щели да бъдат учителите.
  Да бе!
  В ЦЕНТЪРА СА БОРИСОВ и КУНЕВА.
  В центъра са ДИРЕКТОРИТЕ И ПАРИТЕ!
  Учителите са в другия център - НА МИШЕНАТА!
  !

 39. 39 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 586 Неутрално

  "На събора се очаква просветният министър Меглена Кунева да обяви, че в центъра на образователната реформа е преподавателят."

  ... като го унижат днес със "седенка" в зала "Арена Армеец".

  No Pain No Gain
 40. 40 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  Ако концерт-разясненията, с ненормалните приказките на вождовете е около 20 листа х0.05 ст. = 1 лв. х 12000 учители = 12000 лв.вместо почти 1 млн. за да могат Гербаджии да ги дадат по ТВ-то.

  Това е престъпно разхищение. ОСТАВКА И ЗАТВОР.

 41. 41 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1676 Весело

  До коментар [#40] от "Хи-хи":

  Абе какви разяснения очаквате. Лобисткият корупционен закон е СТОТИЦИ ЧЛЕНОВЕ. Към него има още десетки стандарти със стотици членове. Това са минимум ПЕТСТОТИН СТРАНИЦИ А4.
  Никой няма да ги печата.
  Ще им раздадат БРОШУРКИ с ПОСЛАНИЯ.
  Пропаганда.
  !

 42. 42 Профил на nvarvarin
  nvarvarin
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Двама учители си говорили:
  - Колега, ти ще ходиш ли на събора на учителите в „Арена Армеец"?
  - Да. А ти?
  - Аз няма да ходя, защото ще бъде същата заложническа драма като в изборната нощ.
  - Е, как така?
  - Казаха ми, че никой няма да си тръгва, докато не се преброят всички двойки на матурите!
  http://m.clubz.bg/FullArticleView/41071

 43. 43 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#6] от "bilkata":

  Господи каква крещяща политическа пошлост и издевателство над хората, които следва да създават бъдещето на тази държава!

 44. 44 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  И ще си отидат днес учителите ,
  чули чутовно умните слова на другарката Кунева
  и всичко ще им е вече ..ясно ..
  И ще има и възгласи:
  БеКаПе, БеКаПе...ураааааа.....
  И тезисите на др, кунева - ще им бъдат раздадени, безплатно ..и въженцата и те са безплатни ...)
  И да гласуват учителите за др. кунева или Боко - все едно ...)

  BIG AL
 45. 45 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Дуржко си е масовката и показните мероприятия имитиращи активност в стил късният Тато! Ама то от комунистическа кукувица, пребоядисала се на демократ - толкоз!

  ура и да живей!!!
 46. 46 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Пошло разхищение. Нагла пропаганда. Колко мнения ще се чуят за час и половина от 12000 души, при наличие на официална част? Кунева си прави реклама с бюджетни пари. Резултат за образованието на децата няма да има.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 47. 47 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 696 Весело

  кунева, кунева..................и маята за хляб е по-умна от тебе
  Бахти тъпото, алчно, крадливо свраче, отново си показа наглата дебилщина и тъпотия.

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 48. 48 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1229 Неутрално

  Чалга на ниво министър. Толкова си може.

 49. 49 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  Една реформа , ако трябва да бъде обяснявана на 10 хиляди или на 100 хиляди не е никаква реформа , а свободно партийно съчинение. Изобщо не може някой да кръсти всякакви глупости с помпозното име 'реформа' и да очаква ,че другите нормално мислещи просто ще я последват безкритично. Същото е и с здравната 'реформа' на друг един тип -Московеца........

  http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
 50. 50 Профил на ivanj
  ivanj
  Рейтинг: 466 Неутрално

  толкова ли закъса на боко тиквата залата ,че със заповед да накарат учителите да слушат на евро-куневицата глупостите за затваряне на училища.Не тормозете и учителите,ами да се преведат от бюджета пари за мутренската зала и толкоз.!

 51. 51 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 463 Неутрално

  До коментар 22. Прав си за сумата, макар че според мен ще надхвърли милион! Но и Пръмовица е права -- минеистерството ще даде не по-вече от 100 000 лева, останалите пари училищата... Е те ще са за сметка на учителите -- някои ще се облажат, други само ще плащат! А виж Пръмовица няма да плати нищо от джоба си! В нейния обаче нещо ще влезе!

 52. 52 Профил на Rosen Metodiev
  Rosen Metodiev
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Това не е събор . Това е сгледа. Овчари си търсят овце.

 53. 53 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  Ако единия само ще говори, а другите само ще слушат, няма ли масмедии и интернет за тая работа? Що тряя да разкарват хората, и то в Неделя?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 54. 54 Профил на Йоаникий
  Йоаникий
  Рейтинг: 898 Неутрално

  Събитие, доволно представително за върхушката доста жалко за участниците, които уж са бесни, ама отиват....
  Вчера зърнах разпределението на учителите по сектори. Беше писано с ръкописни букви с химикалка. Най-отпред, във "фен-зоната" съвсем умишлено бяха натикани Търговище, Смолян, Силистра и Разград. На Бургас, Варна, Пловдив и София бяха отредени най-далечните и високи места, защо ли?
  Дожаля ми за самия себе си, а и за всички нормални българи. За това, че още търпим куневици и хиляди още меринджеи с болшевишки произход, мислене и методи. Тези, които им ходят на мероприятията, че им и ръкопляскат, са си заслужили съдбата!

  Най-високите препятствия са тези, които сами си поставяме.
 55. 55 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Ей, туй герберастията е страшно заразна болест!
  Цецо събра 4000 гербера за 45 минути за да чуят 3 приветствия.
  Кунева събира служебно (няма не искам, няма недей) 12000 учители за час и половина, като половината от времето ще е в приветствия!
  И накрая - Върви народе възродени!
  Няма как да стане! Трябват възродители, а не малоумни плагиати!

 56. 56 Профил на ISTORIK
  ISTORIK
  Рейтинг: 1782 Неутрално

  На следващия "традиционен" учителски събор, ако е все още във властта, Кунева вероятно ще раздаде на всеки учител по една малка червена книжка със свои цитати. Да си я носят в джоба на ризата (до сърцето), също като книгата на "учителя" Мао Цзедун.

  Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
 57. 57 Профил на ISTORIK
  ISTORIK
  Рейтинг: 1782 Неутрално

  За да остане на власт, Кунева би се съгласила да бъде и главен мюфтия.

  Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK