Водолази откриха тялото на едно от изчезналите в Янтра момчета

Водолази откриха тялото на едно от изчезналите в Янтра момчета

© ДневникОткрито е тялото на едно от двете момчета, които изчезнаха в събота в Янтра във Велико Търново, съобщиха пред "Нова тв" от спасителния екип. Десет водолази бяха мобилизирани да търсят младежите във водите на реката.


Тялото е намерено на 30 метра от мястото, където двамата са влезли да се къпят.


"Районът, който обхождаме, е изключително сложен и труден, защото реката е много бърза на места. Водолазите обхождат и претърсват водата метър по метър. Водата е много мътна и кална и обектите стават неразпознаваеми", каза Красимир Кръстев, директор на областната противопожарна служба.


Момчетата са на 14 години и са от Дома за деца, лишени от родителски грижи, "Пеньо и Мария Велкови" в старата столица. Те са изчезнали около 14 часа, докато се къпали в реката.
От дома обясниха пред камерата, че момчетата са се подписали в книгата на излизане и са казали, че отиват да се поразходят. За къпане в реката не е ставало дума.


Според разказа на третото момче, което по-късно подало сигнала за изчезването, решили да се разхладят в Янтра. Спуснали се по стръмния скат край паметника на Асеневци и нагазили в 2-метров вир.


Приятелят на изчезналите ученици обаче решил да излезе на брега. Още щом изплувал, забелязал как другите две момчета изчезват в дълбините. След минути, като видяло, че приятелите му не се показват от водата и от тях няма и следа, се притеснило и се обадило на тел. 112.

Незабавно били вдигнати по тревога екипи на полицията и пожарната. На място пристигнали петима огнеборци, множество полицаи и трима водолази.


В момента водолазите продължават да обхождат с лодка участък от километър и половина между импровизирания плаж под паметника "Конниците", където на дълбочина 3 м бе открито първото момче, и бента на реката под Хуманитарната гимназия.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK