Учителският събор: признание, надъхване и много проблеми за бъдещето

Меглена Кунева и Росен Плевнелиев откриват събора

© Цветелина Белутова, Капитал

Меглена Кунева и Росен Плевнелиев откриват събора"От автомагистрала "Тракия" шофирайте по бул. "Цариградско шосе". На кръговото (на кръстовището с бул. "Асен Йорданов") завийте на дясно - ще видите зала "Арена Армеец" от лявата си страна".


Това обяснение, което образователното министерство бе качило на специално създадения подсайт, тази сутрин помагаше на хилядите преподаватели, които дойдоха от Южна България на учителския събор в София, за да чуят за час и половина основни разяснения по образователната реформа.


Същите "обяснителки" имаше и за влизащите от другите входове на столицата училищни автобуси, които бяха тръгнали призори от всички краища на страната, за да докарат преподаватели от съответните региони до столичната зала "Арена Ареец".


Площадът през залата беше изпълнен с хора доста преди началото на събора

© Цветелина Белутова, Капитал

Площадът през залата беше изпълнен с хора доста преди началото на събора
Обявената цел на събора, на който присъстваха 12 хил. учители, бе да се разясни образователната реформа, която ще се прокарва с влизащия в сила от 1 август нов закон за предучилищното и училищното образование. Амбицията на просветния министър Меглена Кунева пък - да се възстанови традицията на учителските събори у нас. За целта беше наета най-голямата зала в България, а властта беше ангажирана с участие на най-високо ниво - откриване от президента, приветствие от премиера, поздравления от столичния кмет и ресорния еврокомисар.


За блясък бяха добавени харесваните телевизионни водещи Мария Игнатова и Димитър Рачков, както и изпълненията на рок-групата "Легендите", изпълняваща популярни хитове от близкото минало. Мотото на събирането беше "Мисия учител" - в унисон с тезата на министъра, че учителите трябва да бъдат насърчавани в работата си.


За възраждането на традицията ръководеното от Меглена Кунева ведомство плати около 100 хил. лв, но разходите за пътни и командировъчни са за сметка на училищата и тепърва ще се пресмятат. Според опозицията от БСП събитието, което социалистите нарекоха "пи ар на новия пагубен образователен закон", ще струва общо около 500 хил. лева. В неделя сутрин Съветът по образование и наука на социалистите разкритикува Кунева за формата на събора и я призова да даде думата на учителите, вместо да запълни цялото време със своето представяне. Докато в сградата учителите заемаха местата си, отвън течеше флашмоб на Националната мрежа на родителите против събора.


Флашмобът срещу събора

© Цветелина Белутова, Капитал

Флашмобът срещу събора


Много път за някои разяснения


Ентусиазмът на пристигащите учители обаче не изглеждаше на нивото на подготовка на събора. "Цяла сутрин пътуване, час и половина влизане в залата, за да седим два часа вътре и да чуем най-вероятно, че ще увеличат учителските заплати. Каква полза?", обсъждаха две учителки, пушейки на балкона на "Арена Армеец" преди началото.


Автобусите бяха пристигнали доста по-рано от обявения час на събора - 11 ч., тъй като в залата трябваше да влязат около 12 хил. преподаватели при строг пропускателен режим. В крайна сметка се оказа, че само част от пристигналите минаваха проверка - въпрос на късмет дали на входа има скенер или не.


На входа участниците задължително получаваха плик с книжка и листа за писане, минерална вода и сандвич. Книжката съдържа основни обяснения за образователните стандарти, чрез които ще се прокарва влизащият в сила от 1 август нов закон за предучилищното и училищното образование, макар че не всички още са разписани.


Зала "Арена Армеец" съра 12 хил. учители

© Цветелина Белутова, Капитал

Зала "Арена Армеец" съра 12 хил. учители

"Има толкова много неясноти около новия закон. Дано дадат разяснения", надяваше се учителка, докато с колегиите й заемаха места в залата. Преди събора в ресорното ведомство вече бяха пристигнали повече от 2000 въпроса по образователната реформа.


Обещай ми по-високи заплати


Малко преди 11 ч. "Рипни Калинке да тропниме" в изпълнение на живо от гайдари даде начало на събора, а след това образователният министър покани президента Росен Плевнелиев да открие събитието. В кратко емоционално слово държавният глава призова образователната реформа да бъде поставена в центъра на общественото внимание и припомни, че тя е стратегически приоритет за държавата. А накрая се обърна към присъстващите: "Учителите сте хората, които в най-голяма степен определяте бъдещето на България. Благословени сте с професията си. Поклон пред вашата мисия за просветена, образована и модерна България". Словото му беше посрещнато с аплодисменти.


И Плевнелиев, и Кунева, която взе думата след него, лансираха идеята за по-високи учителски заплати, а министърът дори обеща усилия, за да се случи увеличението - с 10 % от следващата календарна година. И си постави по-висока цел - средната заплата в сектора да е по-висока от средната за страната, която в момента е 812 лв. Иначе стана ясно, че от 15 септември за водене на "час за класния" ще се плаща по 30 лв.


Кунева приема аплодисментите

© Цветелина Белутова, Капитал

Кунева приема аплодисментите


Сред основните проблеми пред образователната система Кунева открои демографската криза, водеща до закриване на цели училища; ранното отпадане от училище; големия брой деца, чийто майчин език не е българският; отсъствието на много родители от процеса на порастване на децата им и разтварящата се разлика между профилираните гимназии в големите градове и други гимназии.


Столичният кмет Йорданка Фандъкова, която преди преподаваше и бе образователен министър, призова за по-голямо признание за работата на учителите. "Държите в ръцете си бъдещето на България", беше основното послание от писменото обръщение на премиера Бойко Борисов, което Кунева изчете от сцената. Последва видеоприветствие от еврокомисаря за образование, младеж, култура, спорт и многоезичие Тибор Наврачич. Вчера послание към учителите по повод събора изпрати и патриарх Неофит.


Водещите се шегуват с публиката, която им отвръщаше с аплодисменти и смях

© Цветелина Белутова, Капитал

Водещите се шегуват с публиката, която им отвръщаше с аплодисменти и смях


Неформалната нотка, която разчупваше тържествените речи, бяха закачките на водещите Мария Игнатова и Димитър Рачков, които реагираха шеговито на сведението, че първият учителски събор е започнал в Стара Загора през декември 1868 г. и с прекъсвания продължил до януари същата година. "Добре, че този съборът не е 20 дни. Иначе нямаше да го водим", зарадваха се двамата и бяха посрещнати със смях от трибуните. Рачков пък благодари на съдбата, че отдавна не е ученик, защото при мерките за сигурност на матурите тази година било сигурно, че Меглена Кунева нямало да му позволи да препише.


Шегите на водещите предизвикваха видимо повече ентусиазъм и реакция у присъстващите, които ги аплодираха бурно. Учителите приеха с чувство за хумор изпълнението на песента "Богаство" от "Легендите", популярна с рефрена "За мен отдавна хората говорят, че вечно съм без пукната пара".


Фотогалерия: Хиляди учители на събор в София >


А проблемите остават


По-трудната задача на събора - да разясни реформата, получи зам.-министърът на образованието Диян Стаматов, който доскоро бе директор на столичното 119 СОУ "Акад. Михаил Арнаудов". Той обясни новостите в образованието след 1 август - всеки клас да избира сам учебен план; всеки учител да избира от куп нови учебници без да има притеснения, че ще го обвинят в лобизъм за определено издателство; по-голямата автономия на училищата; както и възможността за иновативните училища, чрез която учителите ще могат да променят до 30 % от учебните програми.


Стаматов постави акцент върху новата оперативна програма "Образование и наука за интелигентен растеж", от която за обучения и квалификация на общо 19 хил. учители ще бъдат дадени над 25 млн. лв по различни програми. От думите му стана ясно, че за да се осъществи промяната, са нужни усилия от всички страни, включително от журналистите.


По сценарий накрая думата взеха няколко учители, които говориха за проблемите в тяхната работа. Иванка Иванова от Симитли за първи път от началото на събитието спомена изпитите за национално външно оценяване - резултатите на този по математика тази година са рекордно лоши, като почти всеки трети седмокласник има двойка. Тя обаче не акцентира върху оценките, а върху начина и датите на провеждане.


След нея думата взе Владислав Тодоров от Враца, който заяви, че в професионалното образование има редица проблеми, които трябва да бъдат решавани в спешен порядък.


Зала Арена Армеец, Национален учителски събор

© Цветелина Белутова, Капитал

Зала Арена Армеец, Национален учителски събор


Разходка за надъхване


Изказванията се редуваха с песни на "Легендите". Музикантите поздравиха учителите по музика, а Рачков се пошегува, че мисли да се откаже от актьорство и да стане учител по физическо възпитание. На трибуната продължаваха да излизат преподаватели, които искаха да разкажат за трудностите си, но част от колегите им започнаха да излизат - на повечето им предстоеше пътуване до градовете, в които живеят и преподават.


След края на официалната част организаторите оставиха гостите да се порадват на музиката и да се забавляват в неформална атмосфера. Някои от присъстващите се отпуснаха дори да потанцуват между редовете на залата.


В 14.30 ч. съборът завърши с "Върви, народе възродени!" в изпълнение на детския хор към Националното музикално училище "Любомир Пипков". "Не беше лошо, но по-скоро разходка за надъхване. Големите проблеми тепърва ще трябва да се решават", обобщиха учителки, докато лампите светваха и присъстващите се насочваха на групички към автобусите, които да ги откарат до дома.

Коментари (148)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lutece
  lutece
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Предизборен цирк. 10% увеличение на заплатите означава 50 лв.
  Това ли е реформата на Кунева?

 2. 2 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5483 Неутрално

  "Учителският събор: признание, надъхване и много проблеми за бъдещето"
  Най големия проблем е неадекватния министър на образованието - другарката Кунева, направила събора по комунистически.

 3. 3 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  До коментар [#2] от "pet_fire":

  ++++++++++++++++++++++++++
  Старите муцуни продължават да са по върховете на властта!

 4. 4 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4220 Любопитно

  С интерес бих прочел няколко коментара на учители ,които са присъствали на този т.н. събор!

 5. 5 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1728 Неутрално

  Цел на мероприятието - кукувицата да се изпъчи пред подчинените си. А ние плащаме.
  Полза от мероприятието - кукувицата е с погъделичкано самочувствие, т.е. никаква полза.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 6. 6 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 666 Неутрално

  И какъв точно е бил смисълът от тоя събор не става ясно, а то вероятно е нямало и смисъл... Май наистина си говорим за пи ар акцийка.

 7. 7 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Темата образование е много лъзгава и позволява да се разрази мощна кампания със всевъзможни внушения така че отдела да не се бави а да нахлуе във форума . Само да припомня тролчета имената господньие Сержиньо, Доган, Пеевски, Сидеров, Гоце, Бареков... да не се споменават!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 8. 8 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Тежка простотия.

  Толкова може Кривата.

 9. 9 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  Блазе на учителите, дошли от Малко Търново и Силистра!
  От далеко, но пък от сърце!
  На гол тумбак - сребърен пиар.

 10. 10 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2811 Весело

  Дневник,как може да слагате такава снимка,на която Плевнелиев е стиснал ръката на Кунева?!!Много костовисти ще получат аневризма от нея!Щото повярвашха на внушенията,че Плевнелиев бил човек на ДСБ и лично на Кънев,който даже не го е питал,преди да го кандидатира за президент.Покажете една обща снимка на Плевнелиев с Кънев,де.Ама те и не се срещат даже...

 11. 11 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  с такива карикатури като тези на снимката - образованието окончателно отива в миналото. Идват килийните училища.

 12. 12 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3094 Любопитно

  "Ентусиазмът на пристигащите учители обаче не изглеждаше на нивото на подготовка на събора" - добре де, насила ли са ги накарали да бъдат, по задължение някакво или по инерция от соц конгресите? Това, че толкова народ се изсипва заради нещо като нищо, показва, че още нито гражданско общество има, нито от просветните дейци би могло да се пръкне такова. А, ТЕ възпитават бъдещите граждани на България...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 13. 13 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2634 Неутрално

  До коментар [#6] от "blaf":

  Смисълът на този "учителски" събор е да бъде посочена на учителите партийната линия,която да следват и,че ако се отклоняват от нея,ще има наказани. Тоталитарните режими,както и всякакъв вид диктатури,винаги са ползвали училището за терор над хората.

 14. 14 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1008 Весело

  О, Роската и той там! Предизборна спявка? Агитация за този, който "няма" да се кандидатира? Че и бонус от 10% на заплатите!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 15. 15 Профил на drinchev
  drinchev
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Каква е тази излагация.

  Президентът, Рачков, Кунева и 12 хиляди работещи бедни.

  Кунева, Вие акъл имате ли? Вместо да пратите една тъпа листовка с новата реформа на всички училища и раздадете хонорара на Рачков и наема за залата като учителски бонуси, се гаврите с хората.

  Ако аз бях учител ... СТАЧКА!

  Ivan Drinchev
 16. 16 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3316 Весело

  и комсомолски плам . модерен , европейски разбира се .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 17. 17 Профил на bodensee
  bodensee
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Изключително важна и благородна професия. Трябва да бъде на едно ниво по заплащане с тази на лекарите. Но дотогава е хубаво гилдията да наблегне най–вече на педагогичния аспект. Само един добър педагог може да накара ученика да обикне даден предмет. Успее ли, значи си е свършил работата перфектно. Учебните планове така или иначе ще бъдат спускани отгоре, както навсякъде по света. Това събиране в зала Армеец е не само пиарска акция, но и възможност учителската гилдия да се почуства като единна общност. Успех!

 18. 18 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1529 Любопитно

  Това ми мяза на Ценко Чоков и Масларова как водят на море бабите които после трябва да гласуват за тях и веднага се чудя дали Кунева ще е общ кандидат Президент на ГЕРБ - ПФ - РБ ! ! !

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 19. 19 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 758 Неутрално

  Подигравка с учителите, които по всяка вероятност го осъзнават. Еквивалент на зрелища без хляб. А имаше едно КТБ....

 20. 20 Профил на Starkad
  Starkad
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Трогателно мероприятие!
  Доволен съм,4е и Президентът е там!
  Така той покзва близостта си до проблемите на образованието в Република България и съпри4астността си към проблемите на у4ителското съсловие!
  Само със задружните усилия на народ и Ръководители,
  може да о4акваме резулати,които наистина да ни превърнат в образована Нация !
  Да се преборим с опада4ните явления!
  Моите поздравления!
  като 4алгата и кифлите
  се изискват задружните усилия на нашите ръководители,семейството и у4ителите!
  Така сплотени,
  ще постигнем набелязаната цел-Европейските ценности!
  Чака ни труден път,но славен!

  Oh,wonder!!! How many goodly creatures are there here!!!
 21. 21 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 758 Неутрално

  До коментар [#10] от "yanne":

  Да. Президентът няма как да не си дава сметка, че е употребяван за ПР. Защо е там въобще? На моменти не съм сигурен какво точно да мисля за него. Казва правилните неща, но всичко си остава без съществен антисистемен ефект.

 22. 22 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5489 Неутрално

  До коментар [#17] от "bodensee":
  Напълно съм съгласен. Важно е обаче и ръководството да бъде на ниво, и да се следва обща стратегия (т.е правила, които не се сменят всяка година)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 23. 23 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  нещо като модерен ОФ конгрес,и винаги щЕ ТЕПЪРВА,ПРЕДСТОИ..всички знаем че нищо не предстои..стари госпожици нов бардак ..невъзможно

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 24. 24 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2811 Любопитно

  До коментар [#21] от "vesselin5":


  [quote#21:"vesselin5"]Да. Президентът няма как да не си дава сметка, че е употребяван за ПР[/quote]
  Аха?!А по-добре ли беше когато ДСБ и лично Кънев го употребиха и му забиха нож в гърба,без изобщо да го питат и да имат контакти с него?!

 25. 25 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2634 Неутрално

  До коментар [#17] от "bodensee":

  Лъжеш! Учителските планове и учебници на Запад се пишат от учителите и с участието на родителските съвети. А у нас – каквото каже Партията...

 26. 26 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#2] от "pet_fire":

  гледам снимки и все едно превъртам старите ленти.

  сценично оформление от средата на 80-те, непорочната куневица с крива усмивка, и за капак - Миодраг Иванов и русата му женичка развличат с евтини шегички ситно накдърените лелки, така, де, учителки.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 27. 27 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1014 Весело

  "Ентусиазмът на пристигащите учители обаче не изглеждаше на нивото на подготовка на събора."😭
  ++++++
  С много напъни др . Пръмова успя да роди тази масовка с много противен дъх на зрял соц.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 28. 28 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7613 Неутрално

  Толкова изхарчени пари за едно "надъхване" и да си покаже Кунева новата рокля.

 29. 29 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  Каква е идеята там да са Рачков и жена му?!? В смисъл, за какво са, освен да си получат хонорара, който не е тайна, е от най високите в България.

  Знам, че е лице на още една министерска кампания, но еко. Как това помага на учителите?!

  И за къв чеп трябваше да се изсипят 12 хил учители от цялата страна, като можеше за час и половина Мегленка да се пусне по интернет с видеовръзка от кабинета си... а бе, тия пари ги харчите като пясък бе!

 30. 30 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  До коментар [#10] от "yanne":

  Предлагам да отидеш на лекар спешно. Плевнелиев и Кунева са от едно котило, не ми ги пришивай на мен.  До коментар [#7] от "oporna_to4ka":

  Като ти гледам правописа, мислиш ли, че темата образование е нещо, което ти е по силите?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 31. 31 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1059 Любопитно

  "... хилядите преподаватели, които дойдоха от Южна България..."
  Меглена на регионален принцип ли ше "надъхва" учителите, да не кажа, даскалите...че ми е ей до тука, дошло от пропадняци, не знаещи за кво взимат заплати...най-вече, министри...!!!

  Форумът е в будна кома...
 32. 32 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  Както и във всеки един друг сектор - управленската клика е тотално неадекватна и некадърна.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 33. 33 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  Мисля, че тая снимка дава прекрасна оценка за събитието, за реформата в образованието и за гербавото недомислие като цяло.

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10209715954357067&set=a.1468444072537.63791.1276620770&type=3&theater

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 34. 34 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1059 Любопитно

  До коментар [#33] от "Darth Plagueis":

  Жал ми е за нацията,разчитаща на подобни учители...!!!

  Форумът е в будна кома...
 35. 35 Профил на loy30529393
  loy30529393
  Рейтинг: 340 Весело

  До коментар [#20] от "Starkad":

  Ти сериозно ли?!

 36. 36 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Пошлост, целяща вдигане на имиджа на Курева и осигуряване на електорат. Никакви обсъждания и идеи. Съборът трябва да е общност на учители без участие на властта и управляващите.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на uhh26375027
  uhh26375027
  Рейтинг: 229 Весело

  Преподавател съм по немски в елитно училище.Преподавал съм и в университет.Това си е чиста пиар акция.На учителите,които са отишли им е забранено от директорите да говорят за истинските проблеми...И няма как да се привлекат млади кадърни учители със заплата 300 лв по-малка от заплатата на един прост полицай...Затова и много от учениците ми мечтаят да станат полицаи...само че и за там трябват дебели връзки...

 39. 39 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 923 Весело
 40. 40 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  До коментар [#34] от "Ghost":

  Не са виновни учителите. Това е като да обвиняваш лекарите, шофьорите, адвокатите или която и да е друга прослойка, за тоталния срив в държавата. Рибата се вмирисва от към главата.
  Комунистическата шайка, окопала се във властта системно изолира кадърни, почтени, можещи хора и води от години безпощадна политика на геноцид срещу собственото си население.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 41. 41 Профил на meduza
  meduza
  Рейтинг: 8 Гневно

  На събор като на събор- с гайди,шутовщини,песни и закачки! А и по един сандвич на входа с минерална водица-пиха колегите по една студена вода,потанцуваха някои,срещнаха се власт и учители,но не се видяха.Добре , че я нямаше Росито Кирилова с " Учителко,целувам ти ръка",та да бъде пълна сълзливата идилия.Срамно и гневно ми е ,че хиляди учители се оставиха да ги унизят чрез тази бутафория,а огромните проблеми в образованието ще продължат да растат в геометрична прогресия.

 42. 42 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Проблема не е липса на надъхване и признание, проблема е липса на компетентност и стимул за подобряване.

 43. 43 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1059 Любопитно

  [quote#40:"virtual brain"]Не са виновни учителите. [/quote]

  Не съм казала, че учителите са виновни, а че ми е жал за нацията, разчитаща на тези учители...!!!

  По тази причина и не очаквам дълго време да пребъде, на фона на скоротечните събития, случващи се по света...

  Форумът е в будна кома...
 44. 44 Профил на Starkad
  Starkad
  Рейтинг: 340 Любопитно

  До коментар [#35] от "ell_paco":

  По-сериозно от това не мога!
  Защо ви е развеселил моят коментар?

  И не разбирам, защо са ми сложили толкова минуси?
  Нима не е прекрасно един държавен ръководител да се слее с народните маси на техния професионален събор?
  Да разменят конструктивни мнения?
  Мисля ,4е даже трябват пове4е такива общественно-полити4ески мероприятия!
  Връзката между ръководството и обикновенните трудови хора не трябва да се къса!
  Този събор трябва да се последва от подобени!
  На лекарите
  На полицаите
  На служителите в градският транспорт
  На тези от озеленяването.....

  Подобни контакти(събори) създават празни4ност,усещане за близост с избраните от нас, наши ръководители!
  Пока4ват доверието!
  Стимулират твор4еските пориви!

  Oh,wonder!!! How many goodly creatures are there here!!!
 45. 45 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3212 Весело
 46. 46 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  Герберастията беше силно възторжена от това мероприятие в предишната статия кипеше ентусиазъм, и нещо поутихна. Като по команда. Май схванаха миличките грандиозния провал, сега следва замитане под масата и игнориране на темата. За милион и кусур - толкова.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 47. 47 Профил на you_think_so
  you_think_so
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#20] от "Starkad": +++++

 48. 48 Профил на antygon
  antygon
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Сбор за задоволяване нарцисизма на една психично обременена от ламтеж за власт личност. Искам да разбера от учителите примерно от Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Търговище, колко време са пътували за да бъдат фон на изкривената муцуна на миситърКАТА си? Приемат ли това отношение? Колко лични пари са похарчили за предизвиканата от егоцентризма на Кунева "екскурзия" до София? Удовлетворява ли ги заклинанието "обещавам да ви дам допълнително пари, ама друг път"?

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на thespiritswithin
  thespiritswithin
  Рейтинг: 215 Неутрално
 51. 51 Профил на thespiritswithin
  thespiritswithin
  Рейтинг: 215 Неутрално

  До коментар [#46] от "Darth Plagueis":

  Гербаристията има доста мероприятия. Кое от кое по-гнусно!

 52. 52 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1279 Весело


  "Цяла сутрин пътуване, час и половина влизане в залата, за да седим два часа вътре и да чуем най-вероятно, че ще увеличат учителските заплати. Каква полза?"

 53. 53 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1279 Весело


  До коментар [#7] от "oporna_to4ka":
  До къде ви докараха - да защитавате Кукувицата!? На маймуни ви направиха вас герберските селкорове....

 54. 54 Профил на thespiritswithin
  thespiritswithin
  Рейтинг: 215 Неутрално

  До коментар [#40] от "virtual brain":

  Според зависи как погледнеш на човешката природа ще си харесаш различен виновник.
  Аз лично от много отдавна съм приел, че повечето хора не могат да мислят, показвам го непрекъснато и напълно естествено същите тези примати ме мразят и в червата си. Страхът им също се подразбира.

 55. 55 Профил на thespiritswithin
  thespiritswithin
  Рейтинг: 215 Неутрално

  До коментар [#43] от "Ghost":

  Откакто сме приели християнството все готини неща стават.
  Та, що да не пребъдем. Е, може още малко да ни поизколят, ама кво от тва.

 56. 56 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3336 Неутрално

  До коментар [#4] от "bat_plamen"
  Мога да ти осигуря само един.
  Събитието беше на нивото на соца, само Парцалев бе заменен от по-млад наследник.
  Идеята беше не просто надъхване, но и даване на легитимност на новия закон.
  Прикачени бяха малко по-модерни думи като предизвикателство, вдъхновение, вълнуващо, иновативно и креативно.
  Пак бяхме призовани да сме възрожденци - докато хората правят пари, ние да се раздаваме.
  Министър Кунева каза, че ще се работи за увеличение на заплатите. Журналистите написаха: "Ще има увеличение на заплатите". Интервюирани бяха делегати, които изглеждаха по-ентусиазирани.
  Бившият министър Вълчев се мотаеше там и незнайно защо възрастни фенки му се радваха.
  Когато си тръгнаха ВИП-четата, охраната изчезна. Можеше да вкараш динамитов шпек.
  Утре сме на работа. Още не е ясно как ще бъдем компенсирани за изгубената неделя.

  Еретик
 57. 57 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Кунева е абсолютно неподходяща да оглавява Министерството на образованието и науката. Но нейният стремеж към властови позиции граничи с патология. Няма значение какво е министерството, което й предлагат - тя ще заеме министърския пост без всякакво колебание.
  Предполагам, че всред учителското съсловие има достатъчен брой квалифицирани , както по образование, така и по опит учители, които би трябвало да заемат по право това место.
  Жалко.

  The best way out is always through Robert Frost
 58. 58 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Типично соц-мероприятие. ... но, за оправдание, тогава поне нямаше интернет и социални мрежи.
  ... А тия двамцата от първата снимка никога няма да надскочат своя късно-живковски манталитет.

 59. 59 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1279 Гневно

  "Сред основните проблеми пред образователната система Кунева открои демографската криза, водеща до закриване на цели училища; ранното отпадане от училище; големия брой деца, чийто майчин език не е българският; отсъствието на много родители от процеса на порастване на децата им и разтварящата се разлика между профилираните гимназии в големите градове и други гимназии"....МОН и Кунева дори проблемите на образованието не могат да степенуват!? Най големия проблем са милионите отсъствия на учениците, след това идват лошата дисциплина и всичко останало. Логично е - за да получат добро образование, учениците ПЪРВО трябва да ходят редовно на училище, ВТОРО да имат добра дисциплина и т.н. При делегираните бюджети в този им вариант, не е възможно да има решение!!!......

 60. 60 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2811 Весело

  До коментар [#30] от "Darth Plagueis":


  [quote#30:"Darth Plagueis"]Плевнелиев и Кунева са от едно котило, не ми ги пришивай на мен. [/quote]
  Вай-вай...Бързо го захвърлихте Плевнелиев след употребата,а?!Реално погледнато Плевенлиев е от "котилото" на Прокопиев и кръга Капитал...

 61. 61 Профил на thespiritswithin
  thespiritswithin
  Рейтинг: 215 Неутрално

  До коментар [#59] от "dobrich":

  Делегирани бюджети има и на много други места.
  В страни като България и САЩ малцина могат да имат добро образование. Просто така се получава.

 62. 62 Профил на thespiritswithin
  thespiritswithin
  Рейтинг: 215 Неутрално

  До коментар [#56] от "Костадин Иванов":

  Нещо малко по-смислено?
  Или освен загубения ден няма нищо друго?

 63. 63 Профил на thespiritswithin
  thespiritswithin
  Рейтинг: 215 Неутрално

  До коментар [#57] от "Realistka":

  Имали сме и професори, заемащи този пост. Видяхме какво стана с последния.
  Та, идеалистке,това е положението.

 64. 64 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  [quote#60:"yanne"] Плевнелиев [/quote]
  Плевналиев си комсополски платен деятел първо. Такива са и неговите съветници, все от левия сектор. Като че ли с лупа ги е търсил? Външната му политика беше добра, но не можа да се еманципира от "любимия ръководител" и подтичваше подире му......

 65. 65 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  До коментар [#30] от "Darth Plagueis":
  Тончо, забрави ли когато се сдружавахте с Куневица и писах че е от червено котило, ти обясняваше как и тя е жертва на комунизма и едва ли не е дисидент и които не беше съгласен го пращаше на инструктаж в районното. Сега не я харесваш и риташ като подплашено магаре, едва ли има по объркано човече от теб

 66. 66 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3336 Неутрално

  До коментар [#62] от "thespiritswithin":
  За съжаление - не.
  Малка част от присъстващите се почувстваха изчеткани от приказките за "благородната и трудна професия", други се радваха да видят някоя "звезда", повечето изръмжаха нещо от типа на "хляб без кора няма" и днешният ден беше кората.

  Еретик
 67. 67 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1279 Весело

  До коментар [#60] от "yanne":
  ..
  ...." захвърлихте Плевнелиев след употребата,а? ..... Плевенлиев е от "котилото" на Прокопиев и кръга Капитал "....Присмял се хърбел на щърбел. Вие първи го употребихте и захвърлихте! В началото на мандата си, Плевналиев беше казал, че ще крещи, ако няма реформи. Даже не скимтеше........

 68. 68 Профил на thespiritswithin
  thespiritswithin
  Рейтинг: 215 Неутрално

  До коментар [#64] от "dobrich":

  Освен ултратъмносин, май си и идеалист, ама от най-заблудените.
  Плевналиев е изключително приличен избор, като за нашата държава. Без значение какъв е бил и как си е направил парите.
  По делата ще ги познаете, нали така?

 69. 69 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1279 Весело

  До коментар [#65] от "shileto":
  ....."
  жертва на комунизма "...Той и Боко така, нали?

 70. 70 Профил на vn
  vn
  Рейтинг: 450 Любопитно

  Колко струваше учителския събор ? Примерно 10000 командировани учители *100лв = 1 000 000лв., а сумата за транспорт, командировки, спане определено надвишава 100лв/ден

 71. 71 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#68] от "thespiritswithin":
  Как е възможно, президент, който се е обявил за десен, да има само.......бивши комунисти за съветници!? При толкова много млади българи, завършили престижни световни университети. Политиката на уж дясната партия ГерБорисов е да издига знакови комуняги на ключове позиции!?

 72. 72 Профил на Starkad
  Starkad
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#49] от "antygon":

  Аз може и да съм неграмотен,но никого не обиждам!

  Какво лошо има, 4е нашият Президент е на едно такова масово събитие?
  Съжалявам,4е не съм там да му стисна ръка и да го прегърна!
  Какво отрицателно виждате в едно такова прекрасно,слън4ево,ведро,венародно настроение!

  В тежките времена ,
  когато световният комунизъм е надвиснал като 4ерен буреносен облак над нас,
  ние няма да се дадем, нито да изпаднем в униние!
  Нека врагът ни види, 4е сме усмихнати,4е танцуваме и пеем по съборите!
  И най-важното,4е сме образована Нация!
  4е нашите ръководители са демократи4ни!
  4е ценим у4ителите си!

  Само ми е малко криво,4е и Радан не там

  колкото до 4-то проблем в клавиатурата
  Oh,wonder!!! How many goodly creatures are there here!!!
 73. 73 Профил на bzm
  bzm
  Рейтинг: 415 Разстроено

  Предизборен събор с държавни средства...

  Пенсионерите,средната класа на България! И запомнете:Всички политици са маскари!
 74. 74 Профил на Owl
  Owl
  Рейтинг: 282 Гневно

  Даа , чета коментариите и имам чувството че са писани в тролската фабрика на Петербург. Как не се намери един да каже Една добра дума....То бива бива омраза , злоба и черна завист , но това което чета в този форум за мен е потресно. Като не се пипат заплатите - защо не се увеличават.... Кога за последно заплатите се вдигат с 10 % , и то на многострадалните ни Учители ? Кога ? Кога се е говорило на такова високо ниво за крайната необходимост да се реформира Образователната ни система и най-важното не само да се говори , но и да се започне работа по темата...Според вас , уважаеми форумци - и това не е нищо. Добре , попитайте учителите дали ще се откажат от тези 10 % и дали за тях и семействата им това е нищо. А като гледам кааак се плюе ли плюе в захлас срещу един нахъсан да направи нещо смислено за Образованието Министър - Меглена Кунева , и ме обзема познатото чувство , че съм попаднал на форум на ДСБ....Каква злоба , какво нещо - срещу Президента , срещу Министъра на Образованието....Най-обичаме да мразим , нали ?

  Owl
 75. 75 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#63] от "thespiritswithin":

  Да! За съжаление, това е положението!
  Питам се: Наистина ли е толкова много, това, което искам да се случи?! Или да не се случи?!
  Иска ми се да споделя с Вас ето това, защото си мисля, че ще ме разберете.
  Преди няколко години, в едно от посещенията си в Щатите, съвсем случайно, разгърнах учебник по литература за шести клас.
  На първата страница с голями букви беше написано (цитирам по памет):
  ДРАГИ УЧЕНИКО,
  ТИ СИ НЕПОВТОРИМА ЛИЧНОСТ И ПОМНИ, ЧЕ В ТВОИТЕ РЪЦЕ Е ТВОЕТО БЪДЕЩЕ!

  А на последните две или три страници имаше списък с имената, професията и адреса на всеки , който е прочел този учебник, докато той е бил още в ръкопис и е изпратил своето мнение. Това бяха ученици, студенти, учители, адвокати, зъболекари, домакини.
  Няма такова нещо както е при нас "Одобрено от М-во на МОН".
  Ето я разликата! Огромната разлика!

  The best way out is always through Robert Frost
 76. 76 Профил на thespiritswithin
  thespiritswithin
  Рейтинг: 215 Неутрално

  До коментар [#66] от "Костадин Иванов":

  Нещо за самата реформа?

 77. 77 Профил на thespiritswithin
  thespiritswithin
  Рейтинг: 215 Неутрално

  До коментар [#71] от "dobrich":

  Без лустрация какво очакваш?
  Емилия Друмева, виж и сивито и къде и кога е била.
  Няма нужда от повече примери.

 78. 78 Профил на thespiritswithin
  thespiritswithin
  Рейтинг: 215 Неутрално

  До коментар [#74] от "valeri.p.d.":

  Най-много мразим да мислим, нали?

 79. 79 Профил на bzm
  bzm
  Рейтинг: 415 Любопитно

  До коментар [#44] от "Starkad":

  Вие вярвате ли и на тази жена- Кунева? Значи сте безкрайно наивна Това си е мероприятие, с цел популяризиране на партията и -недоносче С наши пари,държавни и колкото и да са малко, не съм съгласен с Куневица.

  Пенсионерите,средната класа на България! И запомнете:Всички политици са маскари!
 80. 80 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1279 Весело

  До коментар [#77] от "thespiritswithin":
  ..." Без лустрация какво очакваш? "....Абе ти знаеш ли какво е това лустрация? Яде ли се, пие ли се?..........Лустрация ли трябва да има, за да не се назначават на герберска хранилка Маяма, Поптодорова, Петър Димитров, Асен Гагузов, Гумен Овчаров, внука на Пеко Таков и много други????????

 81. 81 Профил на thespiritswithin
  thespiritswithin
  Рейтинг: 215 Неутрално

  До коментар [#75] от "Realistka":

  Зависи какво искате. Подозирам, че искате прекалено много, което значи, че то просто няма да се случи.
  Има причини първите десетина-двайсет страници на книги и учебници писани от англосаксонци и немци да изказват благодарности, но не само там е разликата.
  Първата причина е, че така се продава по-лесно, по-смилаемо е, показва се фалшива смиреност,както и благодарност.
  Но най-вече авторът показва приятели и сътрудници.
  Тук кат отворите документите показващи кой как е станал доцент или професор,е, ще се види нещо подобно. Комунисти помазват други комунисти. Какво друго, по дяволите, очаквате?!

 82. 82 Профил на bzm
  bzm
  Рейтинг: 415 Разстроено

  До коментар [#77] от "thespiritswithin":

  Стига с тази дъФка''Лустрация''....Чипа ни е за смяна

  Пенсионерите,средната класа на България! И запомнете:Всички политици са маскари!
 83. 83 Профил на dubitandum
  dubitandum
  Рейтинг: 229 Неутрално

  "всеки клас да избира сам учебен план; всеки учител да избира от куп нови учебници без да има притеснения, че ще го обвинят в лобизъм за определено издателство; по-голямата автономия на училищата; както и възможността за иновативните училища, чрез която учителите ще могат да променят до 30 % от учебните програми."

  Нелепо е и по-нелепо ще става. Поклон пред малкото останали съвестни учители, които също продължават да се учат и развиват. Но... когато аз учех в СУ (2001-2005) в педагогическите специалности влизаха с оценка 3-3.5, като повечето ми познати просто отбиваха номера с надежда да се преместят следващата година в "по-престижна" специалност. И тези хора ще избират програмата, по която ще учат децата ни???

 84. 84 Профил на thespiritswithin
  thespiritswithin
  Рейтинг: 215 Неутрално

  До коментар [#80] от "dobrich":

  Ултратъмнолилавия, кротни се малко. Не демонстрираш нищо от християнските добродетели ( те че са лъжа, лъжа са), ама поне се преструвай.

 85. 85 Профил на thespiritswithin
  thespiritswithin
  Рейтинг: 215 Неутрално

  До коментар [#82] от "bzm":

  Както казах по-горе повечето хора не могат да мислят и определено не могат да се променят. И не, не говоря за гени, а за мислене и поведение.
  Чипът ви е повреден, е па поправете си го де, да видим как точно става това.

 86. 86 Профил на dubitandum
  dubitandum
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Г-н Борисов, за доброто на българските деца, имайте милост, уволнете Меглена Кунева! Реакторите ще ги прежалим някак, селското стопанство е жилаво и ще издържи, но промиването на малкото останали детски мозъчета ще е необратимо за нацията ни!

 87. 87 Профил на thespiritswithin
  thespiritswithin
  Рейтинг: 215 Неутрално

  До коментар [#83] от "dubitandum":

  В коя държава по света учителите имат престиж и реноме?
  Швеция и Финландия ли? Моля Ви.
  Дори и със заплата от 100 хиляди долара годишно професорите в САЩ нямат такъв престиж, каузата е това, което им го дава.
  Вярно е, че има изключение, но тези хора не заслужават уважение, защото са професори, а защото са се доказали. Всеки сам за себе си, поединично, трудно и с много мъка.

 88. 88 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1279 Весело


  До коментар [#84] от "thespiritswithin":

  Ти пък вземи и се самообразовай малко? Или пиши на други форуми, където възхваляват "неизчерпаемия гений на любимия ръководител".....

 89. 89 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1279 Любопитно

  До коментар [#74] от "valeri.p.d.":
  "един нахъсан да направи нещо смислено за Образованието Министър - Меглена Кунева " - Например?

 90. 90 Профил на thespiritswithin
  thespiritswithin
  Рейтинг: 215 Весело

  До коментар [#88] от "dobrich":

  Не търпите на критика. Затова и работата куца.
  И затова все така се настъпва мотиката.

 91. 91 Профил на Starkad
  Starkad
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#79] от "bzm":

  Моля първо да не се обращате към мен в женски род

  Аз вярвам на нашият Президент безрезервно
  и щом е там, редом до тази госпожа е за народното благо!
  През целият си мандат той е демонстрирал само твърдост,4естност,решителност,безкрайна смелост!
  Погледнете снимката!
  Нима нашият Президент ще държи ръката на една жена с подмолни интереси?
  Не!
  Не ! Не го петнете!
  Не търсете конспирации!

  Само пак казвам ,
  Радан малко ме разо4арова,4е не беше там до Президента


  Радане,защо не беше там?
  Радане,аз в тебе са кълна като в Бог!
  Защо?Защо, Радане??

  Oh,wonder!!! How many goodly creatures are there here!!!
 92. 92 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  "Разбрахте ли какво означава стандарт, защото аз не?", коментира начална учителка от столицата. "Очаквахме да разберем какво точно пише в стандартите. Само ни замазаха очите с тези песни и шегички", коментира нейна колежка. "Вие открихте ли някакъв смисъл в събитието, аз - не", коментира човек от РИО-Монтана. По думите му колегите му са запознати с новостите, които предстоят по отношение на контрола, но не е ясно кога и как точно ще се реализират. "Една среща... И какво ще ни улеснят, всичко ми прилича на конгрес - спускат ни решенията и ние ги изпълняваме", коментира пък учителка от Бургаска област. Тя обясни, че основното училище, в което работи в момента, до март догодина ще бъде принудено да съкрати един клас, тъй като липсват достатъчно деца за другия вариант - да се превърне в обединено до 10-и клас.

  "Всичко това се дъвче от години, постоянно се повтарят едни и същи неща, а полза никаква. Винаги всичко е върху нас", коментира гневно друг учител. "И какво сега - събраха ни за 2 часа, за да ни кажат, че ни увеличават заплатите само с 10%, поне да бяхме си купили билети за театър", ядосваше се негов колега. Учители от Силистра, прекарали цялата нощ в път, бързаха да тръгнат след мероприятието, за да се приберат навреме в града си.

  Имаше и доволни учители, за които тържествената част беше съвсем на място. Повечето обаче не са имали и кой знае какви очаквания. Преподавател от средищното училище в с. Бреница, Плевенско, каза, че очакванията му са се оправдали, но призна, че не знае какви са новостите в новите учебни програми по история в 5-и клас, по който преподава. Неговото школо също щяло да бъде принудено да закрие 8-ия клас, което значело и съкращения на учители. Директор на училище в Кубрат също каза, че е доволен, че събитието е минало стегнато, но изглеждаше притеснен, защото времето минава.

 93. 93 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 775 Любопитно

  [quote#77:"thespiritswithin"]Без лустрация какво очакваш? [/quote]

  Как си представяш лустрацията днеска?

 94. 94 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 355 Неутрално

  А пък другарят Плевналиев дори е чел реч!
  Великолепие и блясък!
  Учителницата па русски е добавила още блясън към блясъка.

  От текста излиза, че директорите на училища са били задържени да наемат автобуси и трансферират хора в София.
  Ако е вярно - а аз не се съмнявам, че е вярно - организаторите и речодържателите трябва да бъдат публично заклеймени!
  Щото е престъпление хора да плащат за правителствени "мероприятия".

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 95. 95 Профил на laundromat
  laundromat
  Рейтинг: 450 Любопитно

  Много злобичка - у авторкатаа!

 96. 96 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1886 Неутрално

  За първи път на учителите се гледа като на хора, а не като на жалки мрънкащи за повишение на заплатите.. Е, има малко пари, но много символика в Събора. Президентът дойде на крака, държа емоциална реч и не нарече "седянка" събитието. Има все пак нещо положително в Събора.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 97. 97 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3171 Неутрално

  И едно време имаше такива мероприятия. Но нямаше толкоз много двойкаджии.

 98. 98 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 686 Неутрално

  [quote#74:"valeri.p.d."]Кога се е говорило на такова високо ниво за крайната необходимост да се реформира Образователната ни система и най-важното не само да се говори , но и да се започне работа по темата...Според вас , уважаеми форумци - и това не е нищо.[/quote]

  До коментар [#74] от "valeri.p.d.":

  Една пресконференция на ББ, Плевнелиев и Кунева ... (плюс Янка Такева и Фандъкова за цвят), с ясно поети ангажименти щеше да свърши същата работа - а и "нивото", за което си се загрижил, щеше да е по-високо, защото 12 000 ущители накуп се оказаха недостойни за присъствието на Бащицата.
  ... А това абсолютно безполезно ПР мероприятие НИЩО, АМА НИЩО конкретно не роди - само "ние ще ... ние ще ...". Безмозъчно потрошени пари за ПР комплексите на самозабравили се политици !!!

 99. 99 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Рядко го правя, но този път ще си позволя да копирам собствения си коментар под "Фотогалерията" от събитието.
  "Виждам, че днес темата на деня е да се подиграем на Кунева, а покрай това да унижим максимално учителското съсловие.
  Отвратена съм от повечето коментари под статията, както и тук.
  Не ви ли е гнус, с тези ръце хляб чупите..."

  Доброто е заразно
 100. 100 Профил на 95473x
  95473x
  Рейтинг: 8 Неутрално

  гати снимката...

  Свински тлъст, бойко тръст
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK