Кабинетът заяви три нови проекта за финансиране по програма "Транспорт"

Снимката е архивна.

© Георги Кожухаров

Снимката е архивна.Доизграждането на Западната дъга на Софийския околовръстен път, допълнителни дейности към проекта за рехабилитация на жп отсечката Пловдив-Бургас, както и разширението на участъка от третия лъч на софийското метро ще бъдат предложени за финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г. Това реши днес кабинетът, като промени проект за споразумение с Европейската комисия.


Приетите днес промени предвиждат преразпределение по години на средствата от Европейския фонд за регионално развитие по бюджета на програмата при запазване на общата им стойност. Първоначално одобрените 16,5 млн. евро за 2016 г. са завишени с 25 млн. евро, с което се покриват разходите по трите допълнителни проекта.


Компенсаторно средствата за следващите три години се намаляват с по 8.3 млн. евро. По този начин се гарантира изпълнението на проектите, които са от изключителна важност за развитие на инфраструктурата в България, се казва в мотивите към решението.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK