Политическите реакции след Брекзит: Нужна е реформа на ЕС, Сидеров заговори за референдум и у нас

Волен Сидеров

© Георги Кожухаров

Волен СидеровПолитици от различни парламентарни групи коментираха, че резултатите от референдума във Великобритания за излизане от Европейския съюз показват, че Съюзът има нужда от промяна. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви, че "в далечна Великобритания приеха тезите на "Атака" и заговори за референдум и в България за излизане на страната от Европейския съюз (ЕС). Реформаторите пък обявиха, че коментарите у нас след резултатите от Брекзит излизане на Обединеното кралство от Евросъюза показват кой кой е.


Според Сидеров това трябва да ни накара да се замислим в какъв съюз сме влезли през 2007 г. "Още тогава казах - не бързайте да гърмите шампанското. Тогава преобладаваше еуфорията, овчата радост. Това се оказа измама. Осем-девет години след това българинът продължава да бъде все така беден. Накараха ни да затворим действащи прекрасно работещи атомни реактори. Беше прекратена нашата търговска връзка с голяма част от света. И всичко това се наричаше просперитет", коментира Сидеров в декларация на групата, прочетена от парламентарната трибуна.


Той подчерта, че евроскептицизмът е избуял в Европа и се засилва и в България. "Това означава, че трябва да се замислим. Да подложим на критичен анализ нашето членство в ЕС", посочи Сидеров. Уточни, че не трябват някакви радикални стъпки, но трябва да се помисли дали това членство ни носи ползи или пък извън ЕС може да сме по-свободни икономически.
Според него Великобритания винаги е била подводницата на САЩ в ЕС и така я е наричал Дьо Гол. "Да не би излизането на Великобритания от ЕС да означава, че на територията на Европа се подготвя нещо лошо", усъмни се Сидеров. Опасявам се, че след като България стана база на САЩ и част от една фронтова линия от Прибалтика до Босфора, ще бъде въвлечена в остри, провокационни действия, каза той. И попита: "Искаме ли ние българите да бъдем под прицел на една велика сила", като уточни, че ставало дума за инстинкт за самосъхранение.


Според Сидеров източноевропейските държави трябва да използват този момент, за да кажат, че искат премахване на двойните стандарти. "Не искаме 6 млрд. евро да ходят в Турция, а да идват в България. Нали сме отличници? Къде е златният часовник за България? Получава го Ердоган, който се държи като халиф. В момента имаме колизия в Евросъюза. Нека я използваме и да поставим в нашит искания. И да кажем, че иначе и ние ще направим референдум Еврофондовете са по-малко от членския ни внос", обяви лидерът на "Атака".


Той предложи и България да направи референдум дали иска да е в ЕС. Вноската ни в общия бюджет е повече от еврофондовете, които получаваме, каза той и обяви, че тази дискусия трябва да се състои и в нея да се уточни кое е вярно и кое не.


Мартин Димитров от гражданската квота на Реформаторския блок му отговори от парламентарната трибуна ,че започнаха неадекватни коментари и хората, които фалшиво са подкрепя членството ни в ЕС, използват момента на слабост, за да се изкажат, че винаги са работили за това България да бъде част от Евразийския съюз. Къде хората живеят по-добре, попита и Димитров и отговори "простичко и ясно", че жизненият стандарт е по-добър в Европейския съюз.


По думите му посланието на британския референдум е, че са необходими реформи в ЕС. Ние можем да бъдем част от тази промяна, но ЕС е най-положителното развитие след Втората световна война, обяви Димитров. Според нетго днешният ден е добър и за друго - видяхме кой кой е в България - видяхме кой наистина подкрепя ЕС.


"Единственият начин да намалим броя на евроскептиците и да убедим хората, че нашият общ път е европейският, са резултатите. Напълно съм убеден, че това ще се случи и ще се случи с усилията на всички. Този, който си тръгне губи много повече отколкото, ако остане", коментира Димитров.


"Когато една общност има проблеми, решението не е да си тръгнеш. Икономическата цена, която започна да плаща Великобритания, е тежка. Оттук-нататък ние трябва да се обединим около развитието на ЕС и да спрем всички опити пътят на България да бъде променен към Евразийския съюз. Както досега курсът на България беше правилен, трябва да бъде продължен заедно с решаване на проблемите на Общността", каза още Димитров.


Преди това в кулоарите на парламента председателят на външната комисия Джема Грозданова (ГЕРБ) коментира пред журналисти, че не очаква в България да има референдум за излизане от ЕС, защото сме нови членове на Съюза и евроскептицизмът не е настъпил. Според нея решението на британците е свързано най-вече с темата сигурност. Грозданова смята, че излизането на Великобритания от ЕС няма да има положителен ефект върху икономиката и сферата на сигурността. По думите ѝ процесът на излизане на Великобритания от ЕС ще бъде дълъг и тепърва ще се обсъжда темата за българските граждани, които се намират там.


Тя посочи, че не може да определи какви точно ще са рисковете от излизането на Великобритания от ЕС. "Великобритания е голяма държава тя е в основата на всички решения, които се взимаха досега. Те се взимат основно от Великобритания, Франция и Германия. Всичко това ще доведе до различни решения и посоки. Както се казва, живеем в интересни времена и то не в положителния смисъл", заяви депутатът, цитирана от агенция "Фокус".


"Решението на британските граждани е урок за Европейския съюз и за Европа да започне спешно да се променя в посока да излезе от бюрокрацията, формализма и чиновническото отношение към проблемите и да премине към решаване на реалните въпроси на европейските граждани за икономиката на Европа, за нейната сигурност, за социалната сфера и да отчита националния интерес на всяка държава-членка", коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.


БСП настоява в процеса на преговорите българското правителство категорично да защити интересите на онези 250 000 български граждани, които учат, живеят и работят на територията на Великобритания. В тези преговори да защити националния интерес на България.
Отсега да започне анализ за отражението на това решение за оттегляне върху българската икономика, финанси и бюджет, искат още социалистите.


Макар да предстоят тези преговори във времето, виждаме, че още днес финансовите световни пазари реагираха, посочи Нинова. И затова настоя да се започне анализ как ще се отрази на бюджета на ЕС, как ще се отрази на справедливото разпределение на европейските средства от тук нататък, как ще се отрази на бюджета и икономиката на България, най-вече на малкия и среден бизнес. Как ще се отрази на износа на България и изобщо на стокообмена с ЕС, тъй като това е най-големият ни търговски партньор.


БСП поиска правителството да набележи мерки за реакция на последиците за България. Ако анализът покаже, че това тежко ще се отрази на българската икономика и на българския живот изобщо в страната ни, от сега да започнат да се изготвят компенсаторни мерки за това, за да не пострада България и националният ни интерес, икономиката, износът и социалният живот в България. Ние сме готови да се включим в този анализ и обсъждането на мерките. Това трябва да е въпрос на обществен разговор в България и на обществено решение, каза още Нинова.


Референдумът във Великобритания е важен урок за всички политици и държави от ЕС, коментира и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. За съжаление вече получихме позиции от други държави, по-скоро на крайните и националистическите формации в тези държави, които изразиха мнение, че в техните държави би било редно да има референдум за оставането или излизането им от ЕС", посочи той.


Нашето очакване е, че този урок ще бъде прочетен, ЕС ще намери сили, ще се консолидира, но и ще намери вярната посока за своето развитие, допълни той. По думите му излизането на Великобритания от Съюза безспорно ще повлияе на европейската и световната икономика. "Гражданите на Великобритания дадоха оценка на сегашното състояние на Европейския съюз", допълни още Карадайъ.


"Едно изненадващо решение на избирателите във Великобритания. Резултат от една тежко популистична кампания, която протече в рамките на Великобритания", коментира Румен Йончев от "Български демократичен център-Народен съюз". Според него случващото се във Великобритания ще се отрази най-лошо върху самите британци. Йончев коментира, че българските граждани във Великобритания, които не са малко, ще трябва да се съобразяват с новите условия. Жалко е, че заради няколкостотин хиляди емигранти от Източна Европа, британското общество се подведе по тази вълна и ще плати по-голяма цена, заяви Йончев.


Най-големият риск е вълна от следващи референдуми в ЕС. Това трябва на всяка цена да бъде предотвратено, коментира Антони Тренчев от "Движение България на гражданите". Според него за всички българи европейската идея е ценност и трябва да я отстояваме. Надявам се това да се случи на всички висши формати на ЕС, посочи Тренчев. В икономическия аспект за мен е най-малкият проблем, единството на ЕС е над всичко, подчерта още Тренчев. Той припомни, че изходът от този референдум не е обвързващ и трябва да бъде изчакано решението на парламента в Англия.


Федералният и мултикултурален модел, който се опитваха да налагат на Европа, катастрофира, коментира пък съпредседателят на Патритоичния фронт Красимир Каракачанов. Според него случващото се във Великобритания би трябвало да бъде мощен стимул за ЕС - тоест връщането му в принципите, заради които той беше създаден – Европа на националните държави и на икономическото сътрудничество.


Каракачанов коментира, че България има своето място в Европейския съюз, но той трябва да се реформира, защото по начина, по който функционира сега, няма бъдеще. Той смята, че България има повече ползи от ЕС, отколкото загуби. Друг бил проблемът, че българските правителства, които управляваха от 2007 година насам, не могат да се възползват пълноценно от възможностите.


Великобритания е третата икономика в Европейския съюз и петата икономика в света. Излизането ѝ от ЕС ще бъде удар върху икономиката на всички останали държави членки, коментира още той. Каракачанов критикува работата на администрацията на ЕС - "погледнете бюрокрацията в Брюксел, това са хора, които никой никъде не е избирал – скъпо платени чиновници, които мислят, че са богове".


Не виждам симптоми за разпадането на ЕС, каза другият съпредседател на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред Би Ти Ви. "Между излизането на Великобритания и разпадането на ЕС има много, много време и междинни етапи и не е сигурно, че ще стане въобще", коментира той.


"Днес е лош, черен ден за целия ЕС. Ден, който поставя изключително много проблеми, не само пред страните в съюза, а и пред Великобритания", заяви пред журналисти депутатът от АБВ Георги Кючуков."Все е още не можем да правим политически изводи какво ще се случи с държавата, която гласува за излизане от ЕС, но самият факт, че в Северна Ирландия и Шотландия преобладаваше и то категорично мнението за оставане в Европейския съюз, постави под съмнение самата цялост на Великобритания и поставя под под въпрос дали няма да се възстановят сепаратистките тенденции в Шотландия и Северна Ирландия, което е също една заплаха и нежелана реакция за обединена Европа", заяви Кючуков.


Според него излизането от ЕС на Великобритания ще има тежки последици както за британската, така и за европейската икономика. "Това неминуемо ще има отзвук върху цялостното развитие на Съюза. Разчитаме на обединените усилия на всички държави, които ще останат в ЕС , защото обединена Европа има нужда от консолидация, от обединена политика, от по –голяма интеграция за да преодолее заплахите и предизвикателствата от това решение на британския народ".


От днес в живота на българите има притеснение, което е малко изпреварващо от обявяването на крайните резултати, коментира и Михо Михов. Ако ползвам едно изявление на наш държавен глава, съм сигурен, че в Европа война няма да има. Във всички случаи дипломатическото напрежение ще се засили.


Развитието и прогресът може би ще бъдат с по-забавени темпове. Нека като граждани, ръководители и участници в този парламент да помислим много сериозно от крайния резултат какво значи това за живота на българите - 50 или 200 000 хиляди, които живеят там. Видимо нещата и за нашето правителство ще нарастват все повече като национална отговорност", заяви той.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (163)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Пламен
  Пламен
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Да и у нас.. Не ви знам после от къде ще крадете пари, като го няма "лошия" ЕС да ви ги дава, нещастници крадливи

  http://twitter.com/zasmiah
 2. 2 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Сидеров да ходи в Русия!Той там е на хранилка!

 3. 3 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 978 Весело

  Сидеров е забравил да добави и референдум за присъединяване към "Евразийския съюз". Но нищо, то за да влезеш някъде, първо трябва да излезеш от другаде. Точно по план вървят работите

 4. 4 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 981 Неутрално

  " "Не искаме 6 млрд. евро да ходят в Турция, а да идват в България. Нали сме отличници? Къде е златният часовник за България?"
  Ей го и тоя изпълзя!
  Ми приеми и ти 2 милиона бежанци (у вас!), и ще ти дадат 7 милиарда да ходиш с тях на Варадеро и да изнасяш революция!
  И.т с и.т!

  Доброто е заразно
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  Федералният и мултикултурален модел, който се опитваха да налагат на Европа, катастрофира
  ________
  Момента е много удобен да напуснем ЕС преди усилването на хибридните атаки от САЩ с пришелец,ТТИП и вилнеещите финансови анархисти!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 7. 7 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Тоя няма ли да си затвори човката. Ние и с ЕС едвам кретаме а извън него ще заприличаме на Зимбабве.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 8. 7 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 898 Весело

  Що бе? Референдуми за ЕС и НАТО не са лоши като идея, стига да ги позволяваше закона. Ама той не ги позволява :Д
  Иначе щяха да се получат интересни резултати. Докато за членството ни в ЕС съм безобразно спокоен, то за НАТО членството ни съм определено притеснен. Много рубладжии има във форума ))

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 797 Неутрално

  Пфуууууй! Медиите не трябва да отразяват изобщо това продажно нещо, всичкото българско маргинал се разквича от кеф.

 11. 11 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 727 Неутрално

  ЕС няма да се реформира. Така им е добре на евробщрократите. Те горките толкова са се главозамаяли, че не знаят къде се намират. ЕК се смятат за 28 наполеонвци, които знаят всичко и затова ходят със запушени очи и уши и смятат, че високопарните им идеологеми стоят над всичко създадено от човека, затова няма нужда да слушат "париите и презрените".
  Иначе у нас е рано за референдум за ЕС. Все още много ни държи евроатлантическата пропаганда, а не се виждат пари за нейното неутрализиране.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 12. 12 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4370 Любопитно

  Бялата Златка намери най-после повод и трибуна за да ръси русофилските си речи!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на 123
  123
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Сидерюгата не е ли в момента условно осъден?

  Kолко българи са нужни, за да завинтят една крушка? Трима. Един, който да я смени и двама, които да спорят колко старата е била по-добра.
 15. 15 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 3795 Неутрално

  Като Сидеров иска референдум, да си събере подписите...

  I Want To Believe
 16. 16 Профил на koftio_matrial
  koftio_matrial
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#13] от "someeeee":

  Дюшеш им идва...

  Баце. толкова ме дразниш, че вече се уморих да те плюя
 17. 17 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3383 Неутрално

  Сидеров отново се показа като клиничен лъжец!
  Вноската ни била по-малка от получаваното!?!!!
  Ползите наистина не се усещат от обикновения българин по съвсем други причини - едната е такса Русия. Другата - невероятно ловките крадци у нас плюс сляпата Темида!

 18. 18 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  Интерсно, че много от превъзнасящите референдумите се обявяват против идеята на Сидеров за референдум, явно защото смятат че мнението на народа няма значение
  Истината е, че непряката демокрация е много по-малко зло от пряката такава. Да питаш хора, 75-80% от които изобщо не разбират какъв е въпроса, да не говорим да знаят кое е добре за тях си е жив цинизъм.

 19. 19 Профил на herbarii
  herbarii
  Рейтинг: 229 Неутрално

  То е ясно че Сидеров иска... Сега всички кукумицини в ЕС ще почнат да искат.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 20. 20 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Този човек е вреден за България.Махай се в Русия,руска подлого!

 21. 21 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Весело

  Не искате да слушате Сидеров. Разбирам ви, та нали сте демократи и само вашето мнение е от значение.
  Но и тези от ЕС не искаха да слушат оплакванията на британците и се видя до къде се стигна.

 22. 22 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3383 Неутрално

  [quote#14:"Никола Георгиев"]Сидерюгата не е ли в момента условно осъден?[/quote]

  Напротив. Съвсем ефективно - трябва да полага обществено - полезен труд. Мие МОЧА!

 23. 23 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  този вместо да е в затвора ние трябва да му слушаме глупостите.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 24. 24 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 633 Гневно

  Само да се заговори сериозно за реферндум за излизане от ЕС и аз и цялото ми семейство се изнасям. Съвсем сериозно.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 25. 25 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 284 Гневно

  путиняците изпълзяха...

  срам! срам! срам!

  а защо пък да не си спретнем референдум "Булекзит"?!? ако има над 20% гласували за излизане от ЕС, аз директно си стягам куфарите, напускам България и повече не обръщам поглед назад.

  ако българският народ отказва да поумнее и да се погрижи за собственото си благоденствие и да се бори всеки ден за свободата и независимостта си, заслужава злощастната си съдба...

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 26. 26 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Тоя още ли не са го прибрали където му е мястото .
  Вероятно се затрудняват дали в психиатрията, дали в затвора...Ама приберете го бе, където и да е!

 27. 27 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1280 Весело

  [quote#6:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"] да напуснем ЕС преди [/quote]
  И после при блядовете, нали?...........Мерси, бяхме при тях, яли сме им борша.

 28. 28 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 284 Неутрално

  но докато всякакви сидеровци, патриотари, вемеровци, комунета, депесари, мутри, мултаци, ДС доносници, и друга престъпна сган скитат необезпокоявани и командващи в тази държава, ще си бъдем все така на опашката на ЕС и НАТО.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 29. 29 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1939 Неутрално

  Нужен е нов ЕС, учреден от Франция, Германия и Русия.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 30. 30 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 981 Неутрално

  И тия смешници от БСП се загрижили за 250 000 българи в ОК, след като сутринта бяха 200 000. До довечера ще надхвърлят половин милион.
  Ми не се притеснявайте бе, другари, там хората не товарят никого в конски вагони, за да ги преместят от Татарстан на друго място, без да ги питат.
  Заминавайте за Москва и не се връщайте.
  И Гоце щял да ходи.
  И за него важи същото - еднопосочен билет, за да си отдъхнем, а вие да помогнете за икономиката на родината си - руската.

  Доброто е заразно
 31. 31 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  ЕС се нуждае от промяна.Факт.
  Сидеров да си трае.

 32. 32 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Весело

  Дори и да има референдум в България, над 70% ще гласуват за оставане в ЕС и е обяснимо. Много са захапали бозка на ЕС, но се оказва, че бозките ще намалеят с една.

 33. 33 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Европа трябва да се върне към християнските си ценности .Да затегне границите за имигранти.Иначе разпада му е гарантиран с повишаването на имигранската вълна ,хибридната война от Русия и заплахата на Турция.Южните страни като Гърция ,Италия ще бъдат заляти от имигранти,бежанци.с покачаването на % мюсюлмани в Европа ще зачестят и атентатите.Русия ще анексира прибалтиските държави и Молдова.Турция ще се пробва за Бг Тракия.Сриване на световните пазари.Автономия на Шотландия,каталуния и възможност на други да ги последват.


  Колкото до г-н Сидеров той говори това за ,което му плаща 5 колона от Москва.Същото в голяма степен се отнася и за РБ.Влезнаха в управлението за реформи и нов облик на управление на държавата ,но от компромиси нито помен неостана от това тяхно желание.Продадоха се за 5 сребърника и постове на ГЕРБ.

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 34. 34 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3383 Неутрално

  [quote#29:"популист националист"]Нужен е нов ЕС, учреден от Франция, Германия и Русия.[/quote]

  Е чак такава простотия не съм очаквал да се роди в българска глава!
  А защо не само с Русия, а?
  Сетих се!
  Ти си чел поканата на Путин от 22.6.16, нали?

 35. 35 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 257 Гневно

  ЕВРО БЮРОКРАТИТЕ В БРЮКСЕЛ БЕЗ УМИСЪЛ НО УВЕРЕНО ВОДЯТ ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ КЪМ ЗАЛИЧАВАНЕ ???

 36. 36 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3625 Любопитно

  Политическите реакции след Брекзит...

  И отдолу - 1/2 изпляскали от Сидеров, 1/5 от Мартин Димитров, по-малко от Каракачанов, (щото той е по-малко лидер от Мартин Димитров), някъде там забутана и Нинова, покрай световно известната Джема, и чарешката, естествено - Карадайъ.

  Де гиди журналистически стандарти ...

 37. 37 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 1228 Неутрално

  Най - щастливи по територията са тукашните безродници. Рубладжийте днес празнуват '' День победу''. Руската маша Сибиров поведе петоколониците. Сега ще се насладим на строен и масов хор от политици, журналя, социолАзи и анаЛ лизатори, които ще ''погребват'' ЕС. Не, че той не се самоубива, май.

 38. 38 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#29] от "популист националист":

  Россия? Россия?

  същата Россия, която искаше да превърне Европа в ядрена пустиня? да стане родоначалник на нов ЕС?

  Россия може да стане част от ЕС, само когато си утилизира ядрените оръжия и приватизира изцяло индустрията си, декомунизира се и осъди комунетата и путиняците и даде независимост на Сибирските си провинции, върне Карелия на Финландия, Крим на Украйна, Кьонигсберг на Германия, окупираните области на Белорусия, Украйна, Литва, Латвия, Естония, Грузия.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 39. 39 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 619 Неутрално

  луд, не луд, платен, не платен, не виждам нищо невярно в това, което е казал:

  "Според него Великобритания винаги е била подводницата на САЩ в ЕС и така я е наричал Дьо Гол. "Да не би излизането на Великобритания от ЕС да означава, че на територията на Европа се подготвя нещо лошо", усъмни се Сидеров. Опасявам се, че след като България стана база на САЩ и част от една фронтова линия от Прибалтика до Босфора, ще бъде въвлечена в остри, провокационни действия, каза той. И попита: "Искаме ли ние българите да бъдем под прицел на една велика сила", като уточни, че ставало дума за инстинкт за самосъхранение."

 40. 40 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 585 Неутрално

  До коментар [#29] от "популист националист":

  Русия? Ако имаш желание, имат доста свободни територии, може да се пренесеш. Аз не искам да имам нищо общо с тях. Всъщност големите ни проблеми идват точно заради тяхното влияние.

 41. 41 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Това изказване не може да изхожда от горната глава на сидероффф- този тюфлек няма нито такъв изказ, нито такава мисъл! Батака да си признае кого ползва да пише речите на тюфлека- хулиган сидоров и колко му се плаща от партийната каса на батака за услугата месечно!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 42. 42 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  В цяла Европа националистите изпълзяха, популизмът е страшно нещо, винаги ще им достатъчно прости хора, които да му повярват.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 43. 43 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 3097 Гневно

  Лошото е, че това лице и подобните му отново се докопаха до нови 15 минути слава. За да понапълнят някоя и друга празна глава с нова доза отпадъци.
  Гневно, защото нямате отвратено!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 44. 44 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3625 Весело

  [quote#32:"dissident"]Дори и да има референдум в България, над 70% ще гласуват за оставане в ЕС и е обяснимо. Много са захапали бозка на ЕС, но се оказва, че бозките ще намалеят с една. [/quote]
  Стига простотии бе, Мимета!

  България без ЕС не може, ще я закъсаме като Марко на Косово поле!
  България не е Британия!

 45. 45 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3740 Неутрално

  [quote#21:"dissident"]Но и тези от ЕС не искаха да слушат оплакванията на британците и се видя до къде се стигна.[/quote]
  Хе-хе!
  Този няма да събере и 1 процент, а ти се заканваш!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 46. 46 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3740 Неутрално

  [quote#44:"xm..."]Стига простотии бе, Мимета!
  България без ЕС не може, ще я закъсаме като [/quote]
  Този е руснак и не му пука за България.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 47. 47 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#41] от "Логика":

  Ма чакаи сега ти защитаваш техните тези постоянно, сега не та кефи ... как така?

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 48. 48 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Аз съм "за" да се инициира референдум наистина, за да могат веднъж завинаги рубладжийските отрепки да замлъкнат.

 49. 49 Профил на Мухарем Сербезовски‏
  Мухарем Сербезовски‏
  Рейтинг: 234 Неутрално

  До коментар [#21] от "dissident":

  Не щем я. За такива екземпляри – само кожени пури, а не тия, дето ги пушат по терасите на парижките хотели

 50. 50 Профил на stttt
  stttt
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "Осем-девет години след това българинът продължава да бъде все така беден." .. дааа ама ако знаеш колко другари усвоиха субсидии и си удесеториха богатството .....

 51. 51 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  До коментар [#6] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  " Момента е много удобен да напуснем ЕС ... "


  В България има 4-5 % дебили, които ми мислят, че, ако напуснем ЕС, веднага ще ни прилапа т. н. " Евразия ", Путин ще сложи ръка върху нас и ще върне на власт московските подлоги ... Това е една скудоумна мечта ! Защо ?
  Ако напуснем ЕС, това, вероятно би означавало около 1 милион българи да бъдат принудени да се върнат в България, а това би било КАТАСТРОФА ! Към днешната безработица и мизерия ще се включи и 1 милион нови безработни . Към тях добави още поне 2 милиона наши близки в България, които до сега издържахме . Простата аритметика показва, че ВЕДНАГА в България ще останат 3 милиона гладни и бедстващи и тогава Сидеров и другите момсковски подлоги ще разберат, какво значи гладни и озверени 3 милиона човека !
  Би било много, много жестоко, но може би това е начинът да се прогонят всички крадци, мошеници и политически въжеиграчи, да се разбие веднъж за винаги мутроолигархията, да се напълнят затворите и най-накрая България да стъпи на демократичен път и истинска пазарна икономика ... !
  Ето защо в България НИКОГА няма да има референдум за излизане от ЕС . Това би бил крах за олигарсите и крадците от най-високо ниво, като разбира се, веднага ще секнат и еврофондовете !
  Можеш ли да разсъждаваш или си мислиш, че ще дойде Путин и ще ви връчи властта за едни нови 45 години ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 52. 52 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Референдум в цензурирана и манипулирана среда е невалиден. Нужна е най-малко 1 година без цензура, за да може да има демокрация и референдум.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на radovar
  radovar
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Не знам защо "красивите и умните" се стряскат от идеята и в РБ да се проведе референдум за излизането на страната от ЕС, но яко ги тресе.
  Не виждам проблем, хората да кажат мнението си.
  Към този момент привържениците на ЕС са болшинство и за властта ще е по - добре да го проведе по - рано, тъй като с всеки изминал, ден все повече хора ще осъзнават, че е по - добре да напуснем новия СССР.

 55. 55 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Весело

  До коментар [#54] от "radovar":

  Защото са демократи.

 56. 56 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 932 Неутрално

  Добра новина за Европа.
  Великобритания винаги е била проводник на американските интереси в Европа. Дори и когато водят до негативни последици за самата Европа. - цитат на коментар #156 от “г-н Саранди Говедаров”

  Поредната мурзилска тъпотия. Обама лично отиде на крака да агитира за оставането на ВБ в ЕС, това което е направо намеса във вътрешните работи на Великобритания и не си е позволявал друг американски президент. Обама им го каза ясно- Англичаните няма да живеят на луната, те ще се наложи да спазват основните европейски правила както и до сега, но няма да могат да участват в решенията на ЕС.

  Признавам, че от излизането печелите само вие мурзилките, ние другите от ЕС и Англия - губим.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 57. 57 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 340 Неутрално

  А този защо иска пари за страната, та да ги окраде мафията?

  "Европейските средства" са пари, взети от бедните в богата държава, и дадени на богатите в бедна държава.". ЕС храни мафията.

 58. 58 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 3097 Весело

  [quote#44:"xm..."]България не е Британия! [/quote]

  Днес това звучи добре!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 59. 59 Профил на vladimirpopovbg
  vladimirpopovbg
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#2] от "uwl04499532":

  Da otide v Rusia, no tam puk shte e suvsem nepotreben....

 60. 60 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Който иска в Евразия, е свободен да отиде там. Никой никого не спира. За сега няма нито един регистриран, български гражданин заминал за/Русия, Беларус, Украйна, Казахстан, ..........стан, и т.н. и т.н.........стан/, да използва социалната им система например.....

 61. 61 Профил на Валери Иванов
  Валери Иванов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Една нова учителка взема чисто 470 лв. Една учителка с 30 години стаж взема чиста сума около 800 лв. Това ли са европейски заплати? Каква е ползата от ЕС, след като се чудим да ли да увеличим заплатите на учителите с 10%.

 62. 62 Профил на blurred
  blurred
  Рейтинг: 563 Весело

  АХХАХАХХАХА
  Toa па.
  Внимание гаварит Масква!

  Гешев е ПОЗОР. Оставка и ЗАТВОР!
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на mr_vach
  mr_vach
  Рейтинг: 685 Гневно

  А нашите "националисти" подкрепят, полу-човека (Фараж), който преди 3 години направи филм в Столипиново и после показваше как в България всички се движат с каруци и просят, и заяви че 20 млн румънци и българи моментално ще залеят Англия като се отвори пазара на труда...

  Националисти? Български? Едва ли...

  Порусначен народ- слаба държава
 65. 65 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  До коментар [#61] от "Валери Иванов":
  М дааа....Сега заплатата е 470 лв, около 235 евро, Като излезем от ЕС заплатата ще стане 4700 лв., около 25 евро... Панимайш?

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 66. 66 Профил на radovar
  radovar
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#65] от "olexander":

  Кажи защо за 10 години заплатите на учителите не станаха 2500 евро...

 67. 67 Профил на berry_yabalki
  berry_yabalki
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Айде пак пуснаха Бялата Златка да възбужда хора с IQ под 50...

 68. 68 Профил на Bolyara
  Bolyara
  Рейтинг: 687 Разстроено

  Чакайте сега ... ! Това, че се случи Брекзит не означава ''въшката веднага да изпълзи на челото''.
  Въдворете го незабавно !
  Налудничавия му поглед смущава.

 69. 69 Профил на dinkost
  dinkost
  Рейтинг: 450 Весело

  Днес е един от малкото дни в които на острова е слънчево, задава се дълбока и гъста облачност.
  УИМБЪЛДЪН ще остане ли в големия шлем??!!!

 70. 70 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 561 Весело

  До коментар [#54] от "radovar":

  Какво предлагаш като алтернатива, БРИКС ли? Хората не са късопаметни.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 71. 71 Профил на p911
  p911
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Защо изобщо давате публичност на Сидеров ... всеки платен комик ли сте длъжни да отразявате? Да не стане играчка-плачка, като на острова ...

 72. 72 Профил на миро родозов
  миро родозов
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Партията на осъдените педофили и хулигани с офчарски изцепки няма да види парламент повече, така че кво го показвате въобще тоя цирей ?

 73. 73 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  До коментар [#48] от "antirubladjiq":
  [quote#48:"antirubladjiq"]Аз съм "за" да се инициира референдум наистина, за да могат веднъж завинаги рубладжийските отрепки да замлъкнат. [/quote]
  +++++++++++++++++++++++++
  Напълно подкрепям! Така на Бялата Златка ще и спрат рублите и ще млъкне.

  Мома, връщай 12 и 12А!
 74. 74 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 932 Неутрално

  Ей мурзилките не се напъвайте толкова, хората ясно помнят какво беше преди ЕС - ограбване на спестяванията на хората, мутрите с бухалките, фалити на банки, 1$ - 3000 лв. и заплати от по 2-3 $ на месец и .............................................................................................................................. червената заплаха дебне. България може да бъде разкъсана между двете диктаторски джуджета. И турската и руската пети колони у нас са големи.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 75. 75 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  [quote#47:"ivanchoLA"]Ма чакаи сега ти защитаваш техните тези постоянно,[/quote]Глупости! Това, че имам критики към ЕС и изисквам той да се реформира защо да значи, че харесвам московеца хулиган сидероффф?! Този обикновен фотаджия -не
  фотографне знае какво е съдържанието на думата "колизия", явор нотев му пише "речите" за пред НС, а ти си тръгнал да ме сравняваш с него, ма@ мунчо Хайде- да заминава във великата сибирска пустиня при матушката си рус и да освободи България и истинския патриотизъм и национализъм от присъствието си!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 76. 76 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 932 Неутрално

  Мурзилките мразят НАЙ-МНОГО две неща в този живот:

  1. Да ги изпратят да живеят в русия и
  2. да им се плаща в рубли

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 77. 77 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  [quote#65:"olexander"]Като излезем от ЕС заплатата ще стане 4700 лв., около 25 евро... [/quote] Защо? Ние сме във валутен борд! Той НЕ Е премахнат!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 78. 78 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 800 Неутрално

  [quote#64:"mr_vach"]А нашите "националисти" подкрепят, полу-човека (Фараж), който преди 3 години направи филм в Столипиново и после показваше как в България всички се движат с каруци и просят, и заяви че 20 млн румънци и българи моментално ще залеят Англия като се отвори пазара на труда...

  Националисти? Български? Едва ли... [/quote]

  Няма български националисти, има руски мекерета.

 79. 79 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#74:"iak"] България може да бъде разкъсана между двете диктаторски джуджета. И турската и руската пети колони у нас са големи.[/quote] Има и българи в България- не само руска и турска пета колона. Може да се пролее и кръв, но поне ще се изчисти България от всякакви мекерета, които срещу заплащане работят против интересите на България и българите в нея. Ако това е цената на свободата ни- така да бъда!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 80. 80 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Що му обръщате внимание на това нещо?! Е има още главанаци дет му ходят по акъла, ма то главанаци винаги е имало.

  chavo64
 81. 81 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2709 Любопитно

  [quote#5:"karabastun"]България без ЕС - СТАВА турски вилает за две седмици!!! [/quote]
  Мче при ширещата се контрабанда от 27 години с Турция и наличието на ислямски анклави и туркофонска диаспора чак до президентството какво те кара да мислиш ,че ние сме нещо нещо различно от либерално-туркофонски доминион в рамките на ЕС?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 82. 82 Профил на the_axel
  the_axel
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Сайдеров да си хваща кофата , парцалите и метлата и да прави това , за което има способности ! Глупостите му нямат край , но той не се притеснява ни най - малко , само за да си заслужи лептата от Русия !

 83. 83 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Какво е мъжът? Мъжът е ДУХ и НЕПОКОРСТВО останалото е СЛУГИНАЖ - политически !За Сидеров трудно може да твърдим че притежава първите две но за третото сме убедени .

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 84. 84 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 794 Неутрално

  Не съд, ТРИБУНАЛ за руските агенти и под--ги в България!
  За национално предателство.

 85. 84 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7351 Неутрално

  До коментар [#63] от "tonywalker":

  Човек, те са ги отцепили...
  В БГ Ердоган не пуска ИРАКЦИ, СИРИЙЦИ АФГАНИСТАНЦИ , защото ще пречат на турците !!!

  [email protected]
 86. 86 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 932 Неутрално

  [quote#79:"Логика"]България може да бъде разкъсана между двете диктаторски джуджета. И турската и руската пети колони у нас са големи.- цитат на коментар #74 от “iak”
  Има и българи в България- не само руска и турска пета колона. Може да се пролее и кръв, но поне ще се изчисти България от всякакви мекерета, които срещу заплащане работят против интересите на България и българите в нея. Ако това е цената на свободата ни- така да бъда! [/quote]

  Дрън Дрън, без ЕС и НАТО, България не може да победи и Малта с военни действия. Русия или Турция ще ни преглътнат, без дори и да се уригнат.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 87. 87 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7351 Неутрално

  До коментар [#81] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Официално още не е обявено !!!
  От официалната нота за в момента ни пази пазарлъка м/у Великите сили !!

  [email protected]
 88. 88 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 932 Неутрално

  [quote#77:"Логика"]Като излезем от ЕС заплатата ще стане 4700 лв., около 25 евро... - цитат на коментар #65 от “olexander”
  Защо? Ние сме във валутен борд! Той НЕ Е премахнат! [/quote]
  Ако не сме в ЕС - валутният борд няма да изкара и една година. И сега надзора които ЕС осъществява, става трудно. После няма да има надзор ...................................

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 89. 89 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 932 Неутрално

  който

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 90. 90 Профил на the_axel
  the_axel
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Англичаните имат усещането , че икономически носят на гърба си държави като България , в което има истина , но това не е цялата истина , заради което някога ще съжалят ! Но ако България хипотетично напусне ЕС , това ще значи , че реже клона , на който седи ! И изказвания в тази посока не са признак на демокрация , а на родоотстъпничество !

 91. 91 Профил на Прокопи педераст
  Прокопи педераст
  Рейтинг: 395 Неутрално

  А този симпатяга "Антони Тренчев" е най-големия боклук от ДБГ.

 92. 92 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  България извън ЕС става като Узбекистан за отрицателно време.
  Мутри, произвол, тирания и терор, руски интереси, мизерия.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 93. 93 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#17] от "Alexander97":
  Сериозно?!/
  Гледай ти....

 94. 94 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#84] от "ppopov_67":
  А бе, Вие съвсем либерално - хуманно искате да я караме с предателите.
  И, кво , ще се лигавим с некви трибунали?
  Направо да вдигат бесилата, и идвайте Вие с черната качулка....

 95. 95 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 2080 Весело

  До коментар [#77] от "Логика":
  Не ми го обяснявай на мен. Другарите, които питат защо сме бедни си представят, че като дойдат на власт със закон ще вдигнат заплатите... А когато това стане Адио, валутен борд...

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 96. 96 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  До коментар [#54] от "radovar":

  " ..., че е по-добре да напуснем новия СССР . "


  Добре, правим референдум, купуват се циганските гласове, както обикновено и напускаме " новия СССР " ...
  ТОГВА ???
  Готов ли си да отговориш на този въпрос ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 97. 97 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  До коментар [#59] от "vladimirpopovbg":

  " ..., no tam puk shte e suvsem nepotreben . "


  Съвършено верно !
  Кремълските подлги Гоцэ, Болния, Доган и да не ги изреждам, не са необходими на Путин и КГБ в Русия, а в България за да мътят МОЗЪЦИТЕ НА БЕЗМОЗЪЧНИТЕ !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 98. 98 Профил на Norie
  Norie
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Реформа на ЕС - да, ние да излезем не, че съвсем няма да има кой да ни дърпа "ушите" и съвсем ще се забатачат нещата. Освен ако хората не осъзнаят, че трябва като цяло да принудят политиците да правят добрини.

 99. 99 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1607 Весело

  Това трябва на всяка цена да бъде предотвратено, коментира Антони Тренчев от "Движение България на гражданите".
  -------------------------------------

  Демократ та дрънка!

 100. 100 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  До коментар [#66] от "radovar":

  " Кажи защо за 10 години заплатите на учителите не станаха 2500 евро ? "


  По много причини :
  1. Защото в България няма нормална пазарна икономика .
  2. Защото в България няма демокрация, а мутроолигархия наложена от КГБ-ДС, които крадат, крадат и още веднъж КРАДАТ .
  3. Защото всичко открадното се изнася в чужди банки и офшорки, вместо да се инвестира в изграждането на икономиката и повишаване на заплати и пенсии .
  4. Защото еврофондовете се раздават на " правилните " фирми под формата на общественни поръчки и де факто еврофондовете хранят ДС-мафията, а тя няма навика да се грижи за заплатите на учителите .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK