Първанов в Москва: Съвременната архитектура за сигурност не може да се гради без и против Русия

Снимката е архивна.

© Цветелина Белутова, Капитал

Снимката е архивна.Съвременната архитектура за сигурност не може да се гради без и против Русия, обяви лидерът на АБВ Георги Първанов на форум в Москва и призова за снемане на евросанкциите срещу Руската федерация. В неделя той участва в кръгла маса на тема: "Светът през 2016 г. Предизвикателства и възможности" в рамките на XV конгрес на управляващата партия на президента Владимир Путин "Единна Русия". Той присъства като почетен гост, съобщиха от пресцентъра на АБВ.


В изказването си (пълния текст може да прочетете по-надолу) Георги Първанов подчертал необходимостта от изключване на войната от арсенала на международната политика и укрепване на системата за международна сигурност, в чийто център стои ООН, информираха от пресцентъра му. Той отделил специално внимание на ситуацията в Югоизточна Европа, в частност в областта на енергетиката. Първанов се обявил за възобновяване на диалога по големите енергийни проекти за доставка на енергоресурси и бъдещето на ядрената енергетика.


По време на посещението си в Москва Първанов се срещна с председателя на Държавната дума (Парламента) на Руската федерация Сергей Наришкин. В разговора бяха разменени мнения по актуалната ситуация в Европа и на Балканите. Споделено беше общото разбиране за необходимостта от засилване на диалога между държавите, за сваляне на напрежението и намиране на дипломатически решения на съществуващите проблеми, съобщиха от АБВ.
Направен беше преглед на двустранните отношения, като беше констатирано, че въпреки наличието на значителен потенциал тяхното сегашно състояние е неудовлетворително. Двамата събеседници заявиха интерес от активизиране на контактите в различни области, в това число в областта на енергетиката.


Георги Първанов отново обърна внимание, че трасетата, заобикалящи България, не са нито по-евтини, нито по-сигурни, и изрази надежда, че в крайна сметка "Южен поток" ще мине през България. Той подчерта, че след решението на арбитражния съд по АЕЦ "Белене" са необходими съгласувани действия между двете страни, но най-добър вариант остава ускореното строителство на нова ядрена централа.


Сергей Наришкин предал "специални поздрави на Георги Първанов от президента на Руската федерация Владимир Путин".


С председателя на Висшия съвет на партия "Единна Русия" Борис Гризлов допълнително бяха обсъдени възможни насоки за развитие на контактите и сътрудничеството между двете партии, се казва още в съобщението.


Споделено било, че предстоящата годишнина от Руско-турската освободителна война е подходящ повод за иницииране на различни съвместни прояви на научни структури, граждански организации и други, в които двете партии биха могли да вземат дейно участие. Георги Първанов заяви готовност от страна на АБВ да предложи приемането на национална програма за отбелязване на юбилея.


Ето и пълния текст на изказването на Георги Първанов, публикувано на сайта на партията му АБВ:


Уважаеми г-н Гризлов,
Уважаеми участници и гости на XV-я конгрес на партия "Единна Русия"
Скъпи приятели,


Позволете ми в началото да благодаря на ръководството на партия "Единна Русия" за поканата да се присъединя към работата на нейния висш форум и за представената възможност да говоря пред вас.


Партия "Алтернатива за българско Възраждане" (АБВ) е част от левия патриотичен спектър в българския политически живот. Макар и създадена скоро - точно преди две години, тя вече заема значително място в българския политически живот.


Дами и господа,


Бих искал да започна и като политик, и като историк, с темата за войната и мира. Знам, че този въпрос е изключително чувствителен за всички граждани на Русия.


В последно време тази тема придоби нова актуалност в международен мащаб. Опитът показва, че военните действия се предприемат често без ясна представа какво следва след тях, без стратегия за бъдещите действия.
Аз бях против войната в Югославия, изказвах се против военните действия в Ирак. Убеден съм, че всяка война е тежко изпитание и доста често се явява поражение на световната дипломация, особено по отношение на организациите, които носят отговорност за поддържането на мира.


И днес мога още по-категорично да кажа: войните не решават проблеми; те откриват нови фронтове; стават катализатори за възникване на нови проблеми.


Всичко това изисква от нас да се замислим над следното:
Каква международна система за сигурност ще оставим след себе си? Как да направим така, че създаването на пространство на сигурност и защита на интересите на всички и на всеки да не довежда до изменение на границите и до военна конфронтация?


Едва ли е нужно да се убеждаваме един друг в това, че сигурността придобива все по-конкретни измерения, че нито един глобален проблем не може да бъде решен самостоятелно от една държава - без значение колко силна е тя, или даже от една съюзническа структура - без значение колко е влиятелна тя. Създаването на общо разбиране за сигурността като пространство на диалог, съгласувани позиции и съвместна отговорност неизбежно ще ни застави да се върнем към първоначалното предназначение на ООН, последователно да укрепваме ролята на тази организация като основен фактор в работата по регулиране на кризите и конфликтите.


За това още не е късно. Наблюдава се известно охлаждане, но на дипломатическия фронт ние сме се сблъсквали и с по-ниски температури.


Искам да подчертая във връзка с това, че европейската и световната архитектура за сигурност не може да се случи срещу Русия. Нещо повече – преодоляването на новите международни предизвикателства пред системата за сигурност е немислимо без Русия.


В качеството на президент на Република България преди шест години имах възможността да участвам в работата на Съвета "Русия – НАТО" в Лисабон, когато бяха постигнати уникални договорености, създаващи за първи път възможност за развитието на стратегическо партньорство. Страните заявиха волята си да полагат усилия за създаване на единно пространство на мир, сигурност и стабилност.


Изхождайки от тази принципна позиция, сме длъжни да изграждаме своето отношение към актуалните събития в международните отношения. Важна стъпка в тази посока може да стане не само възстановяването на работата на Съвета "НАТО – Русия", но и съдържателното разглеждане на всички проблеми, които днес възприемаме като общи предизвикателства и заплахи, а именно: настъплението на радикалния ислям и международния тероризъм, избухването на кризи и конфликти в различни региони, разпространението на оръжията за масово поразяване и др.


В духа на това разбиране аз винаги съм поддържал тезата, че за България дилемата "Европа или Русия" е измислена. През първото десетилетие на сегашния век, веднага след като България стана член на Европейския съюз и НАТО, отношенията с Русия бяха най-активни и плодотворни и успяхме заедно с президента Путин да постигнем важни договорености в интерес на двете страни.


В момент, когато се използват всякакви лостове за оказване на натиск срещу Русия, България не трябва да допуска да бъде превърната в заложник на западните регионални "ястреби", да я използват за враждебни действия срещу Русия. Преди няколко дни парламентарната група на АБВ внесе за разглеждане в Народното събрание проект на декларация против участието на България в инициативи за засилване на военното присъствие в Югоизточна Европа и в района на Черно море.


Бидейки лоялен член на ЕС, нашата страна трябва да отстоява правото си да заема специфична, активна позиция в отношенията с Руската федерация. Длъжни сме да станем част от политическите и дипломатическите усилия за решаване на конфликтите и проблемите.


Аз и моите съратници, както впрочем и повечето българи, отхвърляме санкциите срещу Русия. Всъщност ние просто сме последователни във възгледите си – винаги сме твърдели, че санкциите са не просто непродуктивни, те са вредни като инструмент на международните отношения. От тях страдат не правителствата, а народите и особено бизнесът. За справка – именно ние, българите, пострадахме най-осезателно от санкциите от времето на югославския конфликт. Днес България отново плаща висока цена за отношения, в които тя не е непосредствен участник.


Уважаеми дами и господа,


Използвам случая да споделя своето виждане за сигурността на Балканите, главно по отношение на енергетиката.


Имаше време, когато регионът кипеше от дипломатически инициативи, провеждаха се ежегодни многостранни форуми, установяваха се двустранни контакти. Преобладаваше разбирането, че сигурността на Югоизточна Европа е функция на сигурността на всяка отделна страна. Днес форумите утихнаха, нещо повече – Балканите се завръщат към забравените времена на "осите", триъгълниците, сепаративните формати.


Това се отнася и до енергетиката. Не толкова отдавна ни се удаде заедно с руската страна да подпишем пакет договорености за развитието на крупни енергийни проекти в интерес на региона и на Европа като цяло.
Днес, в различно време се събират различни групи държави, някак си договарят помежду си някакви проекти, след това се разделят по някакви причини и всичко се повтаря в друга конфигурация. За съжаление, вариантите на трансгазовите доставки, които се обсъждат в последно време, заобикалят региона. В тази връзка бих отбелязал следното:


Обходните маршрути не правят доставките по-евтини, нито по-сигурни.


"Южен поток" имаше всички шансове да се превърне не само в регионален, но и в европейски проект. За съжаление, не стигнаха воля, въображение и гъвкавост, за да се реализира той. Аз неведнъж съм се изказвал критично и по адрес на Брюксел- за демонстрирания от него двоен стандарт, и по отношение на българските правителства- за тяхната нерешителност, и по адрес на определени руски субекти в сферата на енергетиката, чиито действия допринесоха проектът да не успее да стане необратим.


Нещо подобно се случи и в областта на ядрената енергетика. Заети преимуществено с идеологически спорове по проекта "Белене", ние изпуснахме възможността да дадем тласък на българската икономика.


Припомням всичко това не в търсене на някаква отговорност, а за да подчертая значението, което продължавам да придавам на енергийната дипломация, необходимостта от възобновяване на диалога по големите енергийни проекти за доставка на енерго ресурси и бъдещето на ядрената енергетика.


Няколко думи за регионалната политика на Европейския съюз.


Анализът показва, че подходът на Съюза по отношение на съседите се оказа неработещ. Необходимо е колкото може по-бързо да се премине към по-кооперативни форми на отношение, да изпълним с ново прагматично съдържание програмите за Източно партньорство и Черноморския район, да се активизират връзките с държавите в Каспийския басейн и Централна Азия, отчитайки регионалните особености и потребности.
България е силно заинтересована от провеждането на такава дискусия. Ние имаме натрупан актив от доверие в отношенията си с тези държави, експертиза в сътрудничеството с тях, опит в междурегионалното общуване, идеи и инициативи в тази област. И като добронамерен съсед, и като член на ЕС моята страна е способна да участва активно в провеждането на съответната политика.


Благодаря за вниманието!

Коментари (226)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 729 Неутрално

  др. Първанов под изявлението не сте си написали банковата сметка!

 2. 2 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Агент Гоце си заработва парите за вярна служба към Путин!

 3. 3 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1978 Неутрално

  Първанов в Москва: Съвременната архитектура за сигурност не може да се гради без и против Русия."А може ли Русия да си гради съвременната архитектура за сигурност като анексира чужди територии и като води хибридна война в Европа.

 4. 4 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Ами той Първанов говори, все едно е копирал Тръмп.
  Не че нещо, но много от нещата които му приписват да е казал в статията, съм ги чувал че ги "споделя" и нашето задокеанско момче.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  "Съвременната архитектура за сигурност не може да се гради без и против Русия, обяви лидерът на АБВ Георги Първанов "

  Първанов от кога е станал архитект?
  Аз си мислех, че е агент на ДС.

 7. 7 Профил на Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Гоце - Президент! Дано да се кандидатира, народът ще го избере още два мандата. Но не знам дали два мандата ще му стигнат да оправи поразиите от екперимента Плевнелиев.

  nègre littéraire
 8. 8 Профил на ASTYLE
  ASTYLE
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Като послушно кутре, облизващо обувките на стопанина си.

  EU now have 1 GB empty space
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Няма сигурност ако не търпим на Кремъл маймунджолъците - така го разбирам аз това изказване. Иска да каже - който и съсед да нападне Кремъл, правете се на гламави че не виждате за да има сигурност. Българин ли е Гоце или комунист се питам аз?

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 11. 11 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5616 Неутрално

  "Сергей Наришкин предал "специални поздрави на Георги Първанов от президента на Руската федерация Владимир Путин"
  А чували с рубли за президентска кампания не му ли е предал.

 12. 12 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 233 Весело

  И руската (българска) църква.
  Лъснаха ви задниците на всички.

 13. 13 Профил на Йоаникий
  Йоаникий
  Рейтинг: 794 Неутрално

  Такива посещения и изказвания говорят изключително зле както за "елита" ни, така и за самите нас като избиратели и граждани...
  За огромно съжаление, преобладаващата част от върхушката у нас се състои от московски слуги и клиентелисти...

  Най-високите препятствия са тези, които сами си поставяме.
 14. 14 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 487 Неутрално

  ""значението, което продължавам да придавам на енергийната дипломация""

  Мурзилите като чуят за енергийна дипломация, изпадат в нирвана.

 15. 15 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 427 Любопитно

  "Съвременната архитектура за сигурност не може да се гради без и против Русия,"
  Що не питаме Украйна и Грузия. Какъв сигурен архитект се оказа Путин.

 16. 16 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 625 Весело

  Едно си дядо знае, едно си бае

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 17. 17 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 346 Неутрално

  [quote#3:"chicago514"]А може ли Русия да си гради съвременната архитектура за сигурност като анексира чужди територии и като води хибридна война в Европа.[/quote]
  Ама аз още не съм разбрал, какво е това пусто ваше определение за "хибридна война" . Не е ли това , организиране и трениране на терористи? Не е ли въоръжаване и финансиране на същите? Не е ли насочването на бежански потоци от Либия, Африка, Афганистан, Сирия и Ирак? Не е ли ежедневна пропаганда, чрез платени медии, тролове и НПО-та ? Не е ли организиране на преврати със съвременното наименование "Цветни революции" ?
  Ако това са ЧАСТ от нещата с които се прави "хибридна война", значи СБЪРКАЛ СИ АДРЕСА !
  Най умелите в тази област от десетилетия са едни наши гос.."съюзници"зад океана.
  Русия има още много хляб да изяде докато се изучи как се правят разни "хибридни войни"

 18. 18 Профил на Дядо Нико
  Дядо Нико
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Защо Първанов говори от мое име?

 19. 19 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  До коментар [#1] от "balkantourist":
  "др. Първанов под изявлението не сте си написали банковата сметка!"
  Неговата сметка Путя я помни!
  А на тов. Сидерович я е написал.

 20. 20 Профил на ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ САЙТ!!!
  ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ САЙТ!!!
  Рейтинг: 647 Гневно

  [quote#0:"Гоцко"]Дами и господа,

  Бих искал да започна и като политик, и като историк, съкратено ибрик...[/quote]

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 21. 21 Профил на Николай_1
  Николай_1
  Рейтинг: 781 Неутрално

  Първанов:
  '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
  Бих искал да започна и като политик, и като историк........
  ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
  А не би ли трябвало да започнеш:
  - Аз като доносник и агент Гоце на 6-то управление на КДС .....
  Комунистическата наглост е ненадмината!

 22. 22 Профил на Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Рейтинг: 475 Неутрално

  "и изрази надежда, че в крайна сметка "Южен поток" ще мине през България."

  Всички българи се надяват, че това ще се случи.

  nègre littéraire
 23. 23 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1994 Неутрално

  И това нещо е било президент на България! Отврат!!!

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 346 Неутрално

  [quote#7:"100 паунда за долар"]Гоце - Президент! Дано да се кандидатира, народът ще го избере още два мандата. Но не знам дали два мандата ще му стигнат да оправи поразиите от екперимента Плевнелиев.[/quote]
  Ех ! Виж , след Плевнелиев и Гоце ще е супер вариант, ама айде стига му президентстване вече де ! Хайде нека да е някой малко по деен в защитаване Тоя Път на ПРОБългарските интереси, а ?
  Верно че поне не вредеше, ама на нас ни трябва нещо което ще се сеща още със ставането си сутрин за България.

 26. 26 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Никога не съм разбирал с какво привличат Русия и руснаците
  толкова народ у нас. Жизненият стандарт там винаги е бил по-нисък, хората са груби и нехигиенични (да не говорим колко разпространено е пиянството), извън Москва и Петербург страната може да предложи много малко като туризъм. И пак е пълно с хора, които въздишат по тях.

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2625 Неутрално

  Това се допуска, защото нямаше лустрация.

  Ако имаше, този щеше да бъде дисквалифициран още през 90-те от възможността да се кандидатира за депутат, камо ли президент.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2026 Любопитно

  Първанов участва в кръгла маса на тема:

  Ловът на архари през 2016 г. Иновативни услуги в хотелиерската индустрия и бъдещите тенденции в развитието им.

 29. 29 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3254 Неутрално

  Другаря Първанов...! Гоце!
  До тоалетната не може да отиде, без да го съгласува с Русия! Както и всички останали, празни червени кратуни, изпълващи по-голямата част, българското политическо пространство!

  Бивш tww09306483.
 30. 30 Профил на Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Рейтинг: 475 Неутрално

  "България не трябва да допуска да бъде превърната в заложник на западните регионални "ястреби"."

  За съжаление, точно това се случи. Експериментът Плевнелиев ни превърна в заложник на чужди интереси. Но това няма как да продължи дълго, Плевнелиев вече бе принуден да си ходи.

  nègre littéraire
 31. 31 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 515 Неутрално

  На Първанов трябва да му се забрани да влиза в България. Докато Русия се държи като агресор, всички отбранителни инициативи на НАТО ще бъдат насочени срещу нея.

 32. 32 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Направен беше преглед на двустранните отношения като беше констатирано, че въпреки наличието на значителен потенциал, тяхното сегашно състояние е неудовлетворително.
  .............................
  Опа, дядо Иван е неудовлетоврен, въпреки кражбата на КТБ и неустойките по АЕЦ-а ...
  Гоце ще ни нахлупи още едно шлемче на тиквата.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 33. 33 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  РУБЛАДЖИЯ!!!!
  МАЙКОПРОДАВЕЦ!!!
  Човек, който доброволно и не без удоволствие предлага задните си части!!!!

 34. 34 Профил на Книжовник
  Книжовник
  Рейтинг: 233 Неутрално

  С такива политици дами и господа думата просперитет ще си остане чуждица в българския език.

 35. 35 Профил на Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Рейтинг: 475 Неутрално

  "След решението на арбитражния съд по АЕЦ "Белене" са необходими съгласувани действия между двете страни, но най-добър вариант остава ускореното строителство на нова ядрена централа." За съжеление, няма да е толкова скоро. Обаче след президетските избори, които ще доведат и до предсрочни парламентарни избори, новото правителство първо с това ще се заеме.

  nègre littéraire
 36. 36 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Гневно

  НАРОДЕН СЪД ЗА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ!

  По–добре късно, отколкото никога!

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 37. 37 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1894 Гневно

  ДС агент Гоце в качеството на какъв обещава възобновяване на АЕЦ БелеНЕ и ЮП който между другото не е спирал да се строи -->>
  =========
  Припомням всичко това не в търсене на някаква отговорност, а за да подчертая значението, което продължавам да придавам на енергийната дипломация, необходимостта от възобновяване на диалога по големите енергийни проекти за доставка на енерго ресурси и бъдещето на ядрената енергетика.
  ========
  ЛУСТРАЦИЯ !

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 38. 38 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 773 Неутрално

  ТРИБУНАЛ за руските агенти и под--ги в България!
  За национално предателство.

 39. 39 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Имаше "народен съд" за предатели, обвързали ни с Германия.

  Кога ще има и "народен съд" за предателите, заробили българския народ под московски окови?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 40. 40 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 346 Неутрално

  [quote#22:"100 паунда за долар"]и изрази надежда, че в крайна сметка "Южен поток" ще мине през България."

  Всички българи се надяват, че това ще се случи[/quote]
  Не всички бе ! Виж че в тоя форум са се събрали и поне 100 , които не дават дума да се издума за никакъв тръбопровод през България, ако ще да печелим по 10 милиарда годишно от него. Как така ще прокарваш ти тръбопровод през България, който ще е в Ущърб на Американския "приватизиран" от Украйна след Превра...пардон революцията ? Сега почти цялата "умна и красива" част от форума ще ти скочи, че така Рушиш евроатлантическите ценности ! И та заради какво ? Заради някакъв беден дрипав балкански народ ?

 41. 41 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1278 Весело

  Сергей Наришкин предал "специални поздрави на Георги Първанов от президента на Руската федерация Владимир Путин".

  Уеуе, докъде изпадна Гоце! Някоой си да му предава поздрави от Императора и да му подава чаша студена вода. Ма значи никой не те признава тебе за президент, бе Гоце-е-е! Гръмни са с твойте два мандата и през крив макарон трети, хахах!

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 42. 42 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Като нямаше лустрация и поне няколко обесени комуниста по дърветата, така ще е. Национални предатели и майкопродавци като Гоце, Болен и прочие русофилски отрепки ще си наглеят открито пред очите ни, а Боко Тиквоча ще се прави на луд както винаги.

 43. 43 Профил на Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Рейтинг: 475 Весело

  [quote#15:"zegi"]"Съвременната архитектура за сигурност не може да се гради без и против Русия,"
  Що не питаме Украйна и Грузия. Какъв сигурен архитект се оказа Путин. [/quote]

  Питай ги де. Колко сигурни се чувстват след като тръгнаха срещу Русия. Киев имат поне утешителна награда - Евровизия. Нищо че в момента внасят руски ток на двойни цени

  nègre littéraire
 44. 44 Профил на buchermucher
  buchermucher
  Рейтинг: 254 Неутрално

  [quote#1:"balkantourist"]
  др. Първанов под изявлението не сте си написали банковата сметка![/quote]

  Те си имат данните са контакт. Не правят бизнес за сефте.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Нищо подобно. Точно обратното е. Всъщност федерацията има население едва колкото малкия Бангладеш,

  трудно може да се опре на един член от НАТО какъвто е Турция. И ако правителствата в ЕС бъдат още по-строго регулирани на

  централно ниво от Брюксел за сметка на повече свободи на гражданите то ще настъпи време в което ще бъде разбрано и то в най-широк смисъл, че най-опасното нещо е търсенето на сигурност, а това неминуемо ще доведе до колапс на руската федерация която се крепи на старата идея за държавната безопасност.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 47. 47 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 4080 Любопитно

  Гоце на родния си език ли е прочел речта или е сричал на български?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 4080 Весело

  До коментар [#45] от "klatikurti":

  Румене, ти ли си?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 50. 50 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 626 Неутрално

  [quote#26:"nv"]Никога не съм разбирал с какво привличат Русия и руснаците
  толкова народ у нас. Жизненият стандарт там винаги е бил по-нисък, хората са груби и нехигиенични (да не говорим колко разпространено е пиянството), извън Москва и Петербург страната може да предложи много малко като туризъм. И пак е пълно с хора, които въздишат по тях. [/quote]

  Нищо не ги привлича, освен подкупите. Всички осъзнават, че Рассия е кален кенеф, неслучайно другарите-русофили все на Запад си ги влече, нищо че са уж русолюбци.

 51. 51 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 626 Неутрално

  [quote#17:"Калата"]А може ли Русия да си гради съвременната архитектура за сигурност като анексира чужди територии и като води хибридна война в Европа.- цитат на коментар #3 от “chicago514”
  Ама аз още не съм разбрал, какво е това пусто ваше определение за "хибридна война" .[/quote]

  С твоята интелигентност се радвай, че знаеш поне да си връзваш обувките. Ако знаеш де.

 52. 52 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Сергей Наришкин предал "специални поздрави на Георги Първанов от президента на Руската федерация Владимир Путин".
  ....................

  Иначе Вождът пратил некъв придворен лакей да инструктира нашия палячо–рублофил. Истинско унижение за бивш президент и "истински държавник", според медийния тролетариат.

  Когато бившият президент на Франция, рублофилът Саркози, ходи да се кланя на Вожда, винага получава и лична аудиенция. А нашият комсомолец никой не го бръсне за нищо, защото е обикновен енергиен комисионер.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 53. 53 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 631 Неутрално

  ПИдал, ама истински.
  Да цитирам солт.,,,, МУ румбата Шадравански.
  "Ние сме завинаги с Русия, останалите да си ЕМ."

 54. 54 Профил на ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ САЙТ!!!
  ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ САЙТ!!!
  Рейтинг: 647 Разстроено

  До коментар [#26] от "nv":

  Ами привличат с идеята, че може да се живее и по друг начин, не само "западния". Другият начин е, вместо да работиш и да получаваш според качеството на труда си, да си предан на "вожда" и да получаваш в съответствие на "предаността" си. Ако някой ти се вижда с по-изплезен език - доносче, мръсотийка и си решаваш проблема, ако теб те натопят, почваш да се вайкаш как са били несправедливи спрямо теб. Наградите и постиженията са твои, провалите са на другите, мнението ти е копие на мнението на "вожда", не трябва да мислиш, да знаеш и да се бориш, щом си предан, останалите са длъжни да те носят на ръце. Та така, предполагам, сещаш се, че за много от българите това е познатият начин на живот, предаден ни от родителите и предаван на децата ни. Затова, толкова народ си мечтае за бай ти Тодор и славослави бай ти Боко, ако може пак така да е.

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 55. 55 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Весело

  [quote#10:"oporna_to4ka"] Българин ли е Гоце[/quote]
  Гоце е пръв приятел на Боко....

 56. 56 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Любопитно

  И днес мога още по-категорично да кажа: войните не решават проблеми; те откриват нови фронтове; стават катализатори за възникване на нови проблеми.
  .................

  Гоцэ, това що не го говореше в началото на руско–украинската война?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 57. 57 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 346 Неутрално

  [quote#46:"Reveal"]трудно може да се опре на един член от НАТО какъвто е Турция. [/quote]
  Ахаа ! Ще ви се да заставаме на страната на тая която за 500 години почти изтреби българския народ, срещу тази която ни Освободи от тях !? Ама колко сте такива в България бе ? 100? 200 имате ли ? Не вярвам! Та заради такива като вас се чуди един по-горе защо :
  [quote#26:"nv"]Никога не съм разбирал с какво привличат Русия и руснаците
  толкова народ у нас.[/quote]
  Ами защото руснаците са ни били Поне Полезни. Съществува България, а от вашите Американци, за 26 години откакто ни Победиха и сме под техен контрол, не може да се намери някой даже и в тоя форум да каже да са направили за нас ПОНЕ ЕДНО ПОЛЕЗНО НЕЩО. А за другите авери турците да не говорим.

 58. 58 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Борят се със зъби и нокти за руски пари, а и за 14% гласоподаватели. Атака, абв, бсп, а и кадиев. цирк пълен- първанов иска да вземе от гласовете на сидеров и нинова.

 59. 59 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 476 Неутрално

  До коментар [#49] от "vesolr":

  Ахахх, не съм, но мисълта Ви ми харесва

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 60. 60 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Споделено било, че предстоящата годишнина от Руско-турската освободителна война е подходящ повод за иницииране на различни съвместни прояви на научни структури, граждански организации и други
  .................

  Гоцэ пак използва историята за увеличаване на финансирането на кремълските НПО–та (граждански организации).

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 61. 61 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2429 Неутрално

  Параванката повтаря опорките на Кремъл. "Без Русия" за тях е равнозначно на "срещу Русия".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 62. 62 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  До коментар [#57] от "Калата":
  Тагариш, ние си имаме наши интереси, които не съвпадат с интересите на руската авторитарно-олигархична власт. Пък и българския манталитет е мнооого далече от руския.....

 63. 63 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 346 Неутрално

  [quote#26:"nv"]И пак е пълно с хора, които въздишат по тях. [/quote]
  Ами на фона на гейщината която ни заля от "запад", на фона на организираната от тях терористична планета, на фона на фалшивата демокрация, на фона на изкривените ценности не е чудно, че определяме руснаците за нормални. Защото искаме и ние да бъдем асоциирани с нормалността, а не с отврата който пълзи и който ни насадиха новите гос... пардон приятели.
  Я виж как се извиняват руснаците, че се налагало да са Окупатори.
  https://www.youtube.com/watch?v=scAhxFlzcGY
  Еми след такива Откровености, как да не въздишат хората ?

 64. 64 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 626 Неутрално

  [quote#57:"Калата"]Ами защото руснаците са ни били Поне Полезни. Съществува България, а от вашите Американци, за 26 години откакто ни Победиха и сме под техен контрол, не може да се намери някой даже и в тоя форум да каже да са направили за нас ПОНЕ ЕДНО ПОЛЕЗНО НЕЩО. А за другите авери турците да не говорим.[/quote]

  Ами направили са, каскет мазен. Самият факт, че тъпунгер като теб има достъп до Интернет и може да плюе когото си иска, вместо да ти разбият някъде простата селска мутра ако плюеш властта, го дължиш на Америка и на западната цивилизация. Заминавай си за калната лайняна клоака Рассия, щом толкова ти харесва.

 65. 65 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 626 Неутрално

  [quote#63:"Калата"]И пак е пълно с хора, които въздишат по тях. - цитат на коментар #26 от “nv”
  Ами на фона на гейщината която ни заля от "запад", на фона на организираната от тях терористична планета, на фона на фалшивата демокрация, на фона на изкривените ценности не е чудно, че определяме руснаците за нормални. Защото искаме и ние да бъдем асоциирани с нормалността, а не с отврата който пълзи и който ни насадиха новите гос... пардон приятели. [/quote]

  Въздишат единствено спарени ватенки като теб.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Партия "Алтернатива за българско Възраждане" (АБВ) е част от левия патриотичен спектър
  ................

  Ляв патриотизъм? Така ли му викате на червено–кафевия путлеризъм?

  Навсякъде по света левите са интернационални или наднационални, а не "патриоти". Само в БГ и Русия другарите се мъчат да съвместяват комунистическо наследство с откровен нео–фашизъм по путински образец.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 68. 68 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 346 Неутрално

  [quote#62:"dobrich"]Тагариш, ние си имаме наши интереси, които не съвпадат с интересите на руската авторитарно-олигархична власт[/quote]
  И с кое не съвпадат ? Не съвпадат, че искат да Продължат да правят с България изгодни за нас проекти, тръбопроводи, централи, Реален Пазар, туризъм ?
  А на вас кое ви е изгодно ? Американците да ни спрат тези проекти, щото са им конкурентни, да спрат централите, защото са конкурентни на техните с които ни грабят ЕЖЕГОДНО по милиард , да ни продават стари оръжия ПРИНУДИТЕЛНО, на тройни цени, да ни взимат златото, без да оставят НИЩО за нас.
  Само ако ми плащат бих могъл да си изкривя душата, че американците са някакво, някога, някъде полезно за нас нещо. На фона на тях руснаците са доста добър вариант за партньорство.

 69. 69 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2429 Неутрално

  [quote#63:"Калата"]Ами на фона на гейщината която ни заля от "запад", [/quote]
  Му-ха-ха, каква гейщина "ни е заляла бе"? Извинявай, тебе може да те е заляла. Аз не познавам някой край мене да е обърнал резбата.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 70. 70 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1659 Весело

  Що се нервите бе хора?

  гоце агента долен току що отряза възможността пак да бъде п/резидент. Иска си тройният член и белият човек да забрави войната на Путлер в Украйна.
  Отряза и теоретичната възможност кой да е комуноид да стане п/резидент.
  От това по-хубаво може да бъде само едно.
  Ако гоце и вся Астальная с него останат завинаги в Москва.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 71. 71 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 853 Весело

  До коментар [#57] от "Калата":

  Милиони сме. Не вярвам в историята made in USSR, мисля че България е руска измислица съчинена под маса с празни бутилки отгоре

  от военнолюбиви генералчета след руско-турската война които са си харесали името защото има само едва две буквичики от латиницата.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 72. 72 Профил на Николай Георгиев
  Николай Георгиев
  Рейтинг: 1144 Гневно

  Ако медиите престанат да цитират непрекъснато тоя родоотстъпник, току виж изчезнал безкрайно...

 73. 73 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Първанович,вземи си руското гражданство и повече не се мяркай по българските земи!!

 74. 74 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 588 Неутрално

  ....каза продажното нещо, арогантно и безсрамно работещо срещу страната си и гражданите и.

 75. 75 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1659 Весело

  До коментар [#63] от "Калата":


  [quote#63:"Калата"]Ами на фона на гейщината която ни заля от "запад"[/quote]
  Мен не ме е заливала никаква педер...а-а-а-а гейщина отникъде.
  Личните ти проблеми не правят за мен Русия по-малко лоша империя на злото.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 76. 76 Профил на През прокуракура ми е
  През прокуракура ми е
  Рейтинг: 243 Гневно

  Срамувам се от този, че е бил президент на България!

 77. 77 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 469 Неутрално

  За това подобие на човек ме е гнус да коментирам!

 78. 78 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3546 Весело

  Да бе, да бе!
  Ние знаем че всичко най-съвременно се гради само и единствено в Русия! Това другите страни, разни ми ти там щати-мати, там ЕС и други подобни репа да ядат.

  Този мазник Гоце-Повлеканов чува ли са какви глупости плещи?
  Или от радост, че отново са го повикали акълът му съвсем изфиряса!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 79. 79 Профил на Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Рейтинг: 475 Неутрално

  [quote#70:"Росен (Путлер капут)"]

  Що се нервите бе хора? [/quote]

  Щото Гоце им казва истината в очите, и им чупи глинените крака на подпорките.

  nègre littéraire
 80. 80 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 346 Неутрално

  [quote#50:"antirubladjiq"] все на Запад си ги влече, нищо че са уж русолюбци.[/quote]
  Виж, който накъде го влече си е негова работа. Да се маха и да се не връща. Ние говорим за ползите ТУК в България. А е са не в стотици пъти Повече от Русия отколкото от твоите САЩ. Просто от САЩ за 0, Нула, зеро ? Ясно? Та не е трудно от Русия да са Много повече.
  Елементарна математика . Винаги в статиите четем "Русия Предлага", което е на ПЛЮС.
  В статиите пак четем "Вашингтон иска". "Иска" е Минус !
  Винаги.
  Пък такива като теб пак си се напъвайте да изкарате Бялото, черно.

  До коментар [#64] от "antirubladjiq":

  И виж се успокой малко, че вече пяна пускаш от устата, ще ти стане нещо.

 81. 81 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 4080 Неутрално

  До коментар [#57] от "Калата":

  Що лъжеш толкова нагло, ние сме българи, а не арменци. Под турско робство е нямало пречки за развитие на частната инициатива, за свободно придвижване в други страни, в резултат на което реди българчета се изучиха в Русия и Западна Европа. Геноцид също не е имало, дори при потушаването на Априлското въстание жертвите нямат нищо общо с мащабите на арменското клане.

  После освободителите искаха да ни правят губерния, месеха се във вътрешните ни дела, насъскаха Сърбия по време на Съединението и т.н.
  При съветския строй беше изтрепан елита на нацията, и 45 години живяхме в затвор, или поне ни пазеха от упадъчното западно влияние, докато те самите се кланяха на доларчета и марки, стоки от Кореком и екскурзии по света. Така че поробител и освободител са малко относителни понятия.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 894 Любопитно

  До коментар [#68] от "Калата":


  [quote#68:"Калата"]Продължат да правят с България изгодни за нас проекти............... [/quote]

  Стига, бе! Задавих се като го прочетох това!
  Туй руснаците са големи алтруисти! Заобиколени от неблагодарници, отхвърлящи безкористно подадената руска ръка!
  .................
  Или меча лапа, а?

  Да разлая троловете!!
 84. 84 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3546 Неутрално

  [quote#68:"Калата"]Не съвпадат, че искат да Продължат да правят с България изгодни за нас проекти, тръбопроводи, централи...[/quote]
  Хайде престани да говориш без да мислиш, че ставаш смешен!
  Миналата седмица видяхме "изгодните за нас" проекти на Гоце-Повлеканов. В най-скоро ще ги усетим и по джоба си. Така ще е защото такива като теб ни го пробутаха за президент.
  Ама трябва сега вие да плащате масрафа за тайния му договор наречен от него "голям шлем".

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 85. 85 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 880 Неутрално

  автоматично да му се отнеме бг паспорта и да си остане там

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 86. 86 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 346 Неутрално

  [quote#71:"Reveal"] мисля че България е руска измислица съчинена под маса с празни бутилки отгоре

  от военнолюбиви генералчета след руско-турската война които са си харесали името [/quote]
  Първо ми стана смешно, после ме стана срам, че в България е възможно да има и такива като теб, които чистосърдечно се подигравате с Родината си, за да кажете нещо лошо за Русия дори и за освобождението. До къде я докара България да отглежда и такива чеда.
  Ами живи и здрави да сте всичките "българолюбци" които сте се събрали накуп в тоя форум, трудолюбиво като мушици да громите Русия. Дано не се пробвате да ги говорите такива на някой Реален българин, че не е здравословно.

 87. 87 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3546 Неутрално

  [quote#43:"100 паунда за долар"]Питай ги де. Колко сигурни се чувстват след като тръгнаха срещу Русия.[/quote]
  Това заплаха ли е?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 88. 88 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 626 Неутрално

  [quote#80:"Калата"]
  все на Запад си ги влече, нищо че са уж русолюбци.- цитат на коментар #50 от “antirubladjiq”
  Виж, който накъде го влече си е негова работа. Да се маха и да се не връща. Ние говорим за ползите ТУК в България. А е са не в стотици пъти Повече от Русия отколкото от твоите САЩ. Просто от САЩ за 0, Нула, зеро ? Ясно?[/quote]

  Ясно е, че си прекалено тъп, дори и за русофил, което само по себе си е постижение.

 89. 89 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3546 Неутрално

  [quote#86:"Калата"]Ами живи и здрави да сте всичките "българолюбци" които сте се събрали накуп в тоя форум, трудолюбиво като мушици да громите Русия. Дано не се пробвате да ги говорите такива на някой Реален българин, че не е здравословно.[/quote]
  Абе умчо!
  Сигурно според теб ралният българин обича Русия повече от собствената си родина България?
  Ай сиктир бе продажник!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 90. 90 Профил на polux
  polux
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Като се абстрахираме от автора, когото не одобрявам, изказването е съвсем коректно.

  Не виждам причина страна, като нашата, да гради сигурност по враждебен за Русия начин.

 91. 91 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 515 Неутрално
 92. 92 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Весело

  [quote#68:"Калата"]Продължат да правят с България изгодни за нас проекти, тръбопроводи, централи, Реален Пазар, туризъм [/quote]
  Проекти има, реализация на проектите - НЕ! И в това време текат едни голеееми пари за руската агентура у нас....За общата ни търговия: Българската продукция на леката промишленост и селско-стопански стоки се облага с....по големи мита!? Дори в сравнение с Румъния? Знае се защо и газта ни продават скъпо. Слабички сме, Русия за всичко слага на преден план политиката, поставя условия. Туризма - доста руснаци купиха у нас имоти, Путин иска да ги насочи към Крим или Абхазия, но не искат....Там хуйня, бляд - ми каза един руски турист......Прочети защо краен русофил като Драган Цанков, премиер на княжество България след Освобождението, става умерен русофоб и ще ти станат ясни много неща.

 93. 93 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Този човек бръщолеви против себе си.
  Питам. Къде са архивите натоварени във вагоните още преди 1989 година за Москва със "архитектурните" данни за градежа и грабежите по родна България?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 94. 94 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 346 Неутрално

  [quote#84:"Храбър"]Хайде престани да говориш без да мислиш, че ставаш смешен! [/quote]
  Добре де, освен да обиждате, както се вижда от няколкото никове които ползвате, че ГО Можете, ще не се напъна някой да каже НЕЩО полезно от САЩ за 26 години, за да го сравним с полезното от Русия ?
  Хайде измисли си го , опаковай го в красиви англосакски приказки и го изпиши да се посмеем. САЩ и ползи.... смях !

 95. 95 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 515 Неутрално

  A сега очаквайте дългата и страстна свирка,която ще направи от конгресната трибуна товаришч Ньнова на Когото Трябва.

 96. 96 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 289 Весело

  Първанов едно си знае, едно си бае и продължава да защитава проекти, за които глупаво е обещал, че ще ги прокара, но не минаха и сега трябва да се оправдава.
  А какво става с Корнелия Нинова ?
  Тя чий интереси ще защитава, тъй като Първанов я изпревари и прецака ?

 97. 97 Профил на shk49484512
  shk49484512
  Рейтинг: 294 Неутрално

  [quote#81:"vesolr"]Под турско робство е нямало пречки за развитие на частната инициатива, за свободно придвижване в други страни[/quote]

  Рай, а? Как може да сме толкова задръстени, та освобождение да искаме?

  [quote#81:"vesolr"]Геноцид също не е имало, дори при потушаването на Априлското въстание жертвите нямат нищо общо с мащабите на арменското клане. [/quote]

  Разбира се, че нищо общо не е имало.
  Нашите жертви са клани внимателно, с любов!

  [quote#81:"vesolr"]насъскаха Сърбия по време на Съединението[/quote]

  Не руснаците, а Австроунгарската империя подтиква сърбите да ни нападнат през 1885-а. Ама карай, ти пиши както искат от теб; българите не ги помнят тия работи.

  [quote#81:"vesolr"]При съветския строй беше изтрепан елита на нацията, и 45 години живяхме в затвор[/quote]
  Онзи елит, дето ни набутва във войни все на губещата страна или този (той май е един и същ), дето "кла народа си така, както турчин не го е клал" през 1923-1925-а, ли имаш предвид?
  Теб в затвор ли са те заченали, бе? Горкият!

  [quote#81:"vesolr"]те самите се кланяха на доларчета и марки, стоки от Кореком и екскурзии по света[/quote]
  Тези "комунисти" и сега това правят, но вече като демократи, либерали, евроатлантици.

 98. 98 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1641 Неутрално

  “Имаше време, когато регионът кипеше от дипломатически инициативи, провеждаха се ежегодни многостранни форуми, установяваха се двустранни контакти.”

  Сега ченгетата са се кротнали!

  I Want To Believe
 99. 99 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3546 Любопитно

  [quote#90:"polux"]Не виждам причина страна, като нашата, да гради сигурност по враждебен за Русия начин.[/quote]
  Къде видя че България изгражда своята сигурност "по враждебен за Русия начин"?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 100. 100 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  [quote#93:"Nazlim S"] преди 1989 година за Москва [/quote]
  След 1944 г.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK