Плевнелиев: Френско-германският двигател на обединена Европа трябва да превключи на по-висока скорост

Президентът Росен Плевнелиев с френския си колега Франсоа Оланд в Елисейския дворец.

© Прессекретариат на държавния глава

Президентът Росен Плевнелиев с френския си колега Франсоа Оланд в Елисейския дворец.Френско-германският двигател на обединена Европа не само трябва да продължи да работи, но и да превключи на по-висока скорост. Днес имаме нужда от този тандем, който да взема отговорни решения за Европа. Тези решения трябва да се вземат в диалог, в разбирателство и в консенсус с всички." Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев в Париж, след като разговаря с президента на Френската република Франсоа Оланд, съобщи прессекретариатът му.


По повод резултатите от референдума за излизане на Великобритания от ЕС Плевнелиев настоя към британските власти да бъде отправен ясен апел за необходимостта от започването на един легитимен процес на преговори за условията на излизането на Обединеното кралство от ЕС. "Всички ние сме дълбоко притеснени от резултатите от този референдум. Оттук нататък обаче не можем да допускаме неяснота и трябва да гледаме напред. Ако това е развод, то той трябва да се случи по най-разумния и демократичен начин. Трябва да останем приятели и да направим всичко възможно, ако някой ден решат, нашите британски приятели да се върнат обратно в семейството на европейските нации", каза Плевнелиев.


"Трябва да се действа решително. Не трябва да чакаме месеци наред, да не знаем кой и как ще преговаря по процеса. Член 50 от Лисабонския договор е пределно ясен. Изискват се легитимни решения в рамките на процедурата. Демонстрацията на напрежение от двете страни е излишно", коментира държавният глава.
Росен Плевнелиев заяви, че ЕС трябва да се мобилизира и има нужда да получи нова доза доверие. "В рамките на ЕС е необходимо да търсим устойчиви решения на проблемите. Нашата сила е в консенсуса и в разбирателството и съм убеден, че следващите седмици ще демонстрират именно това. Сигурен съм, че с доверието, за което България допринася като проевропейска нация, съюзът ще превключи на по-висока скорост", заяви президентът.


С френския си колега българският държавен глава е обменил мнения и по миграционната криза. "България получи много високо признание. Това, което България прави за опазване на външните граници на ЕС, отеква много силно в Европа и приносът ни се признава от всички европейски лидери", каза Росен Плевнелиев.


"Когато е трудно и тежко, трябва да вземаме решения, да покажем характер. Трябва да посочим ясно проблемите. Имаме много кризи, които взаимодействат помежду си. По тези кризи трябва да подходим достойно и да търсим заедно решенията и България е част от тях", подчерта държавният глава.


След референдума във Великобритания е необходимо ЕС да бъде заздравен и да получи нова доза доверие. Трябва да избегнем най-лошата криза - моралната, каза Плевнелиев.


Според президента Оланд европейският проект трябва да бъде защитен от несигурността след референдума във Великобритания. "Трябва да останем приятелски настроени, но трябва да сме наясно със следващите ходове", коментира френският държавен глава.


Президентът Плевнелиев посочи, че сега е важно да започнат нови проекти на европейска интеграция каквито са Европейският енергиен съюз и Общият дигитален съюз. От изключително значение също така е да продължи процесът на разширяване на ЕС, беше подчертано по време на разговора. "Отслабването на европейския проект и липсата на европейска перспектива за страните партньори от региона може да доведе до дестабилизация", предупреди държавният глава. Президентът посочи, че България активно и последователно подкрепя процеса на разширяване на ЕС. Предпоставка за справедлива оценка на напредъка продължава да бъде стриктното изпълнение на критериите за членство в ЕС, според индивидуалните постижения на всяка страна, каза държавният глава. На 4 юли по инициатива на президента Франсоа Оланд в Париж ще се проведе Среща на върха по Балканите, стана ясно по време на разговора с българския му колега.


България разчита на подкрепата на Франция за приемане в Шенгенското пространство, посочи президентът Плевнелиев по време на срещата в Елисейския дворец. Към момента за Франция евентуално решение за присъединяването на България остава обвързано с Механизма за сътрудничество и оценка.
По отношение на миграционната криза Росен Плевнелиев и Франсоа Оланд изразиха очакване да бъдат изпълни поетите ангажименти. "Всички държави от ЕС трябва да проявят максимална солидарност към тези, които първи поемат миграционния натиск, защото външните граници на ЕС не се свеждат само до Шенген", подчерта президентът Плевнелиев.


Възможностите за подобряване на икономическите връзки също бяха във фокуса на разговора на президентите Росен Плевнелиев и Франсоа Оланд. Потенциал за френски инвестиции има основно в области като управление на води и отпадъци, изграждане на инфраструктурни обекти, хранително-вкусовата промишленост, биологичното земеделие, лозаро-винарския бранш, фармацевтиката, информационните технологии, туризма.


Българската страна проявява интерес и към засилване на сътрудничеството между малките и средни предприятия, междуфирменото коопериране, както и в областта на иновационната политика. Реални са възможностите в областта на енергетиката при реализиране на конкурентноспособни енергийни проекти, развитие на енергийната инфраструктура, повишаване на енергийната ефективност и въвеждане на съвременни, енергоспестяващи технологии. Френската компания "Тотал" участва в процедурата и сключи договор за търсене и проучване на нефт и газ в Черно море в "Блок 1-21 Хан Аспарух".


Президентите Плевнелиев и Оланд обсъдиха и необходимостта от укрепване на колективната отбрана на НАТО и способностите за управление на кризи. Двамата считат, че Срещата на върха на НАТО във Варшава на 8 и 9 юли ще допринесе за засилването на сигурността на страните членки на Алианса. Росен Плевнелиев припомни, че България подкрепя суверенитета, единството и териториалната цялост на Украйна и страната ни настоява за постигане на мирно решение на кризата в Източна Украйна.

Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на redsky
  redsky
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Тоя не разбира ли, че точно това не искат хората - Германия да решава всичко еднолично с кимането на Франция, като се почне от това коя държава членка на ЕС колко бежанци да получи за отглеждане и хрантутене и като се стигне до финансите.

 2. 2 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 976 Весело
 3. 3 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3218 Любопитно

  Прави впечатление къде ходи и какво прави Плевнелиев, в сравнение с предшественика си. Гоце го канеха само в Москва и Ханой и чат-пат на лов за архари.

  Gunter glieben glauchen globen
 4. 4 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  Ясна и правилна позиция на Президента. В тези времена някой трябва да поеме ръководната роля в ЕС и това няма кой друг да е, освен тандема Германия и Франция. Няма да бъде Полша, я!

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 5. 5 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 399 Неутрално

  ЕС има нужда от реформи,а Франция,Германия,като най-развитите,ще са локомотив!
  Но България трябва да участва активно,а не само да чака помощи!

 6. 6 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2469 Неутрално

  Френско-германският двигател на обединена Европа не само трябва да продължи да работи, но и да превключи на по-висока скорост. Днес имаме нужда от този тандем, който да взема отговорни решения за Европа."Понякога ме изумявате с комсомолския си блясък в очите,останалите държави в този съюз само за гориво ли ще служат.Точно този модел на Френско - Германско управление трябва да спре да съществува е да се заработи за СЕЩ.

 7. 7 Профил на name.mg.forum
  name.mg.forum
  Рейтинг: 374 Неутрално


  Отново перфектно клише на Президент Плевнелиев !

  Конграджулейшънс

 8. 8 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 4195 Неутрално

  До коментар [#1] от "redsky":

  А и 65% от французите вече не търпят немската хигемония !
  Плевенлиев е много дълече от реалноста.

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 9. 9 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3336 Весело

  Даде им газ на Франция и Германия!

  Мааалиййй, горките!

 10. 10 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4347 Неутрално

  До коментар [#1] от "redsky":
  До кога ще се изказваш от името на хората?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 11. 11 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1084 Неутрално

  Усети че няма да го огрее втори мандат и започна да си приказва едно към гьотере да си го харесват по немачко и май ще забрави България

 12. 12 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  Има два вида френско-германски двигатели
  - за Бугати
  - за Смарт

 13. 13 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4347 Неутрално

  [quote#5:"uwl04499532"]Франция,Германия,като най-развитите,ще са локомотив! [/quote]
  Мисля, че при сегашното положение страните от вишеградската четворка ще играят много по-съществена роля.
  България и Румъния би трябвало да се присъединят към тях..... Те всичките и без това имат доста опит в изграждането на взаимоизгодни отношения.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 14. 14 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1966 Неутрално

  Ами те британците зат'ва напуснаха. 'ку превключат по-силно и други ще напуснат. А такива като назе центробежните сили буквално ще ги изхвърлят. Нещо като уайна у вентиуатора /с извинение/... опасно прост, добре че не го слушат, ма той компенсира с много говорене

 15. 15 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4347 Неутрално

  [quote#8:"'ΕΡΕΒΟΣ"]Плевенлиев е много дълече от реалноста.[/quote]
  Реалността за която говориш е от миналия и по-миналия век.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 16. 16 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4717 Неутрално

  [quote#8:"'ΕΡΕΒΟΣ"]А и 65% от французите вече не търпят немската хигемония ! [/quote]

  Но гърците нямат нищо против да лапкат немските милиарди евра!

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3218 Любопитно

  [quote#8:"'ΕΡΕΒΟΣ"]А и 65% от французите вече не търпят немската хигемония ! [/quote]
  Сериозно? Това според кого?

  Gunter glieben glauchen globen
 19. 19 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  те франсетата са като гърците- не ги търси много за работа..

  виж, нещо ако има да се вдигат стачки са първи

 20. 20 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3218 Гневно

  До коментар [#11] от "shileto":
  Баси, плюете по собствени си президент наравно с комунистите.
  Гнус!

  Gunter glieben glauchen globen
 21. 21 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2696 Неутрално

  Плевнята съзнателно или не пропуска Италия.
  Що така, италианците са донор на калпак по-голям и от англичаните...

  I Want To Believe
 22. 22 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1084 Неутрално

  До коментар [#20] от "Blood Red Skies":
  Пак си нещо ошашавен, разбрал неразбрал пак се изказваш компетентно по болшевишки

 23. 23 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 252 Неутрално

  А ние да сме скоростният лост

 24. 24 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2278 Неутрално

  "Оттук нататък обаче не можем да допускаме неяснота..."

  Няма и да се наложи. Брекзит няма да има.
 25. 25 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  [quote#3:"Blood Red Skies"]Прави впечатление къде ходи и какво прави Плевнелиев, в сравнение с предшественика си. Гоце го канеха само в Москва и Ханой и чат-пат на лов за архари.[/quote]

  Плевнелиев говори немски, английски и руски. Доносник-гоце - развален руски.

 26. 26 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3218 Любопитно

  До коментар [#22] от "shileto":

  Не съм те цитирал правилно, или как? Или е извън контекста?

  Gunter glieben glauchen globen
 27. 27 Профил на redsky
  redsky
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#10] от "Храбър":

  Аз и ти какво казваме няма никакво значение, защото ние сме едни форумни анонимници от които нищо не зависи. Концентрирай се върху изследванията на общественото мнение и върху това какво избират германци, французи, австрийци, датчани, финландци, британци, холандци, италаинци, испанци, че дори и гърци. Ако анализираш тези данни ще придобиеш представа какви са нагласите и какво е общественото мнение в стара Европа.

 28. 28 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1415 Неутрално

  ""Френско-германският двигател на обединена Европа не само трябва да продължи да работи, но и да превключи на по-висока скорост."
  Плевнелиев дължи разяснения по повод тези си думи, които на фона на странен документ изваден от полска телевизия звучат най-малкото скандално: http://s.tvp.pl/repository/attachment/d/5/1/d51736df11c6ad23221e46543829f1df1467008961919.pdf
  Полският заместник председател на Европейският парламент Ричард Чернецки нарича Париж и Берлин гробари на ЕС заради тази "програма".

  Ecrasez l’infâme
 29. 29 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1415 Весело

  До коментар [#13] от "Храбър":


  [quote#13:"Храбър"]Мисля, че при сегашното положение страните от вишеградската четворка ще играят много по-съществена роля.
  България и Румъния би трябвало да се присъединят към тях....[/quote]

  Тогава е време да теглиш една възпитана на Пленелиев по повод горните му напъни.

  Ecrasez l’infâme
 30. 30 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4347 Неутрално

  До коментар [#29] от "Graf":
  И защо?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 31. 31 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3319 Весело

  До коментар [#1] от "redsky":
  Президента също а така не е на ясно ,че Русия има добро сътрудничество и с Германия и с Франция! Росен.П. се представя като като либерален туркофон с негативно отношение към Русия , това са сложни политически противоречия,може би трябва да чакаме да дойде пладне във Вашингтон DC за да изясним позицията!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 32. 32 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2942 Неутрално

  Всички обичат Германия и Франция

  "Нация на 1300 години - всички ли сте роби на един дебел, грозен?". Цялата реч на Вежди Рашидов в кулоарите на парламента, 30.07.2013: bit.ly/2MdSDEK
 33. 33 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2277 Весело

  [quote#3:"Blood Red Skies"]Прави впечатление къде ходи и какво прави Плевнелиев[/quote]+++ Наистина прави впечатление Плевнелиев

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 34. 34 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1172 Неутрално

  Щом президентът ни го е казал....

 35. 35 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4347 Неутрално

  До коментар [#31] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":
  Стига си я навирал тази Русия бе!
  Нима не схващаш че в повечето статии не се говори за тази страна!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 36. 36 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2277 Любопитно

  [quote#6:"chicago514"]Точно този модел на Френско - Германско управление трябва да спре да съществува е да се заработи за СЕЩ.[/quote]Отпиши СЕЩ като вариант, пробвай с ЕСССР и ще видиш работещ модел на съюзни държави - готви се супердържава Европа и това е добро !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 37. 37 Профил на Bolyara
  Bolyara
  Рейтинг: 665 Любопитно

  ''Тези решения трябва да се вземат в диалог, в разбирателство и в консенсус с всички." Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев...''

  Роска, знаеме ти садо-мазо увлеченията ... Ама принципа ''бий ме, обичам те'' си го дръж за тебе !

 38. 38 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4347 Весело

  [quote#36:"dark'star"]Отпиши СЕЩ като вариант, пробвай с ЕСССР и ще видиш работещ модел на съюзни държави - готви се супердържава Европа и това е добро ![/quote]
  Този твой модел вече го видяхме как НЕработи!
  Беше толкова главозамйващо, че едва ли не всички пожелаха да слязат!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 39. 39 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2277 Любопитно

  [quote#35:"Храбър"]Стига си я навирал тази Русия бе! Нима не схващаш че в повечето статии не се говори за тази страна!? [/quote]Нима не схващаш, че нищо в Европа не може да се реши, ако не се вземат в предвид всички европейски страни - все едно дали ти харесва Европа свършва на Урал и Каспийско море.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 40. 40 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 4195 Неутрално

  Имате късмет,че Боко още преди миналите президентски избори определи за Плевенлиев само един мандат !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 41. 41 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2277 Любопитно

  [quote#38:"Храбър"]Този твой модел вече го видяхме как НЕработи![/quote]Този модел победи Третия райх (в съюз с Британия и САЩ) и достигна Космоса ... Имаме 70 години броено от днес за да намерим начин да удължим живота му. Добър е за модел на ЕС на суверенните държави, с едно управление, една граница , една армия, една валута

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 42. 42 Профил на Търпана
  Търпана
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Плевнелиев, вземи обикаляй по компании и ги кани да откриват ПРОИЗВОДСТВО В БЪЛГАРИЯ!!! Тогава ще си полезен на България, а не като бълваш евро-али-бали, и се снимаш с Лицемеркел и сие.

  Помнете ГОРЯНИТЕ! Въоръжената борба на стотици хиляди българи срещу комунизма, 1945 - 1954!
 43. 43 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3821 Весело

  [quote#12:"Ф.Нинов"]Има два вида френско-германски двигатели
  - за Бугати
  - за Смарт
  [/quote]
  обаче пък един им налива бензин . видно от цитата

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 44. 44 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 1818 Весело

  До коментар [#29] от "Graf":Плевньо е като Костов, тъп и упорит. Изказванията и на двамата след референдума са от типа : "Щом теорията не предвижда подобно явление, значи то не съществува. Напред по правия път и все напред - напред към пропастта!"

 45. 45 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1415 Неутрално

  До коментар [#30] от "Храбър":
  [quote#30:"Храбър"]И защо?[/quote]


  Щото това:
  [quote#13:"Храбър"]Мисля, че при сегашното положение страните от вишеградската четворка ще играят много по-съществена роля.
  България и Румъния би трябвало да се присъединят към тях....[/quote]
  е в пълно противоречие с това: ""Френско-германският двигател на обединена Европа не само трябва да продължи да работи, но и да превключи на по-висока скорост. Днес имаме нужда от този тандем, който да взема отговорни решения за Европа."
  Трябва да избереш едно от двете.
  Или себе си и мнението си, или Плевнелиев.
  Няма вариант за двете едновременно.

  Ecrasez l’infâme
 46. 46 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1415 Неутрално

  До коментар [#44] от "patsis":
  [quote#44:"patsis"]Плевньо е като Костов, тъп и упорит. Изказванията и на двамата след референдума са от типа : "Щом теорията не предвижда подобно явление, значи то не съществува.[/quote]

  Разликата е като небето и земята, но нямам време да обяснявам що е така.

  Ecrasez l’infâme
 47. 47 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  [quote#16:"vassilun"]Но гърците нямат нищо против да лапкат немските милиарди евра! [/quote]
  А Бибитко се снишава за стотиците милиони дето пак ще ги дава на Путин!

 48. 48 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4347 Любопитно

  [quote#45:"Graf"]Трябва да избереш едно от двете.[/quote]
  И какво им пречи да работят съвместно?
  Защо изискваш от мен да избирам едно от двете?
  Къде точно видя "пълно противоречие"?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 49. 49 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 1818 Неутрално

  До коментар [#1] от "redsky":Той имитира цар Ровоам от Библията /3 Царства, гл.12/ - хората се оплакват от непоносимия хомот, наложен върху им от баща му, а той:" ако баща ми ви е товарил с тежък хомот, аз ще го направя още по-тежък, ако баща ми ви е наказвал с бичове, аз ще ви наказвам със скорпиони". Или по-точно съветниците на Ровоам, подучили го да отговаря така /много е на ниско ниво за цар!/.
  Резултатът от подобно втвърдяване на предишната политика било разпадането на Соломоновото царство на Израел и Юдея.
  Но май и сега последствията ще бъдат подобни...

 50. 50 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  Плевнелиев запълва малко вакума от нормално говорещ и действа български политик по съществени неща, а не колко папи му били галили главата, или как премиер вози гостите си в джипки.

 51. 51 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 4195 Неутрално

  До коментар [#44] от "patsis":

  Нищо общо !
  Костов е политик и единствения български премиер от прехода който е произвел политика !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 52. 52 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1415 Неутрално

  До коментар [#48] от "Храбър":

  Горе съм пуснал един линкъ.
  Четеш внимателно, после гледаш полската реакция и се надявам да разбереш: https://www.wprost.pl/swiat/10012697/Unia-Europejska-zmieni-sie-w-superpanstwo-Co-zawiera-niemiecko-francuska-propozycja.html

  Ecrasez l’infâme
 53. 53 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8350 Неутрално

  Той Френско-германският двигател ще превключи, ама какво ще правим ние, дето май сме и без двигател. Само по инерция караме.

 54. 54 Профил на Технолог
  Технолог
  Рейтинг: 591 Неутрално

  ЕС трябва да си даде сметка, че е преял с власт. Президента трябва да е наясно, че следващата изненада може да дойде от Франция, въпреки, че засега тя е доволна от Брекзита.

  Всички трябва да се съсредоточат върху свободното и конкурентно правене на бизнес между страните от ЕС, а социалното и културното уеднаквяване да бъде отложено.

 55. 55 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 322 Неутрално
 56. 56 Профил на Гошко
  Гошко
  Рейтинг: 374 Весело

  Направо съчувствам на Бат Бойко, че редовно се черви заради питомците си.
  Всеки има право да говори глупости, дори и Президентите.
  За да работи нормално Европейският автобус, ГерманоФренският му мотор трябва да е оборудван с автоматична скоростна кутия която да се превключва в зависимост от баирите и надолнищата.
  Ако Европейският автобус се движеше по график, Английският пътник нямаше да скочи в движение....

 57. 57 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1255 Весело

  [quote#8:"'ΕΡΕΒΟΣ"]А и 65% от французите вече не търпят немската хигемония !
  Плевенлиев е много дълече от реалноста.[/quote]

  хИгемония....
  ПлеВЕНлиев......
  дЪлече....
  реалносТа....

  Що се мъчите с този труден български език, нещо не ви се получава.
  Името на Президента също не знаете, обаче го критикувате.
  Абе хубава работа, ама гръцка......

  Знанието е сила, информацията - власт
 58. 58 Профил на шуменско пиво
  шуменско пиво
  Рейтинг: 460 Неутрално

  [quote#3:"Blood Red Skies"]Гоце го канеха само в Москва и Ханой и чат-пат на лов за архари. [/quote]
  Той и сега май е пак при Путин, Явно са го извикали на инструктаж.
  Какъв инструктаж? Е хайде сега - по слугинаж, естествено!

  шуменско пиво
 59. 59 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4227 Весело

  До коментар [#55] от "Nazlim S":

  Германският може ама френския едва ли!
  Здрасти!

  klimentm
 60. 60 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 4195 Весело

  До коментар [#57] от "pag":

  От бързината всичко е възможно.Важното е, че ме разбра !
  Отделно, че ти дадох възможноста да си въобразяваш, че даваш акъл !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 61. 61 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 322 Весело

  До коментар [#59] от "klimentm": Парфюмите и козмети@ните им продукти на французите. Много обороти правят. Ола! 62. 62 Профил на Гошко
  Гошко
  Рейтинг: 374 Любопитно

  До коментар [#57] от "pag":

  Игетис, Игемония = Лидер

 63. 63 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Защо само ходи да ни излага!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 64. 64 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Ако немската и френската Олигархии позволят на немците и французите да гласуват, то и те ще ни покажат вратата като излезнат от ЕС. Никой вече не иска източноевропейците.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 65. 65 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 668 Неутрално

  [quote#3:"Blood Red Skies"]Прави впечатление къде ходи и какво прави Плевнелиев,[/quote]
  Май само на промоутърите му.

 66. 66 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3218 Весело

  До коментар [#65] от "hasmokar":

  Абе и на теб, щом коментираш.

  Gunter glieben glauchen globen
 67. 67 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3158 Неутрално

  До коментар [#1] от "redsky":

  Вероятно искаш другаря Путин да решава със зелени човечета.

 68. 68 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3158 Неутрално

  До коментар [#64] от "socialen":

  За руската олигархия нещо да кажеш ? Защо не призовеш руският пролетариат, който наистина е пролетариат и живее в условия десет пъти по зле от тези на Запад, да направи една революция против Путин и да разпредели по равно благата на Ротенбергите ?

 69. 69 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#68] от "antonio_vivaldi":

  Руската Олигархия е като западната. Тя ги копира.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 70. 70 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 875 Любопитно

  До коментар [#3] от "Blood Red Skies":


  [quote#3:"Blood Red Skies"]Прави впечатление къде ходи и какво прави Плевнелиев, в сравнение с предшественика си. Гоце го канеха само в Москва и Ханой и чат-пат на лов за архари.[/quote]

  Ами, че то предшественика му пак е в Москва на инструкции. Предполагам, че го учат как се превежда от руски на български - последователни мандата и заобикаляне на конституцията по примера на тамошния лидер.

 71. 71 Профил на ddemivor
  ddemivor
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Френско-Германският договор се отнася до страните-основателки на ЕС - Белелюкс, Франция, Италия и Германия. Това е. Европа на първа скорост. С клизма може да се напъха Австрия и дотам. Дори Скандинавските страни не се вписват напълно, Южна Европа пък хептен. Ако това е моделът на Мерколанд би било много гадно. За да не се случи този модел, трябва всички заинтересовани да заявят позицията си. Това прави и президент Плевнелиев. Той не може да каже на Оланд: виж какво, драги, кАжи ѝ на Меркел да финансира СЕЩ; иначе Путин и Ердоган ще ни схрускат на закуска. Но Обединена Европа на час по лъжичка излиза много скъпо, с огромни проблеми и много несигурност. Все едно да си купиш обзавеждане: първата година маса, след 2-3 години столове, след още 2-3 години печка, накрая след 10 години чинии - така не става. Трябва основният пакет обединителни реформи да станат едновременно и естествено, който плаща масрафа, той пише правилата. В Европа, това може да бъде само Германия.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK