Предозиране: Коринтските колони за базиликата в Плиска скоро ще са готовиВъображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партиите, държавните институции или техните пиари. Рубриката на "Дневник" "Предозиране" започна със събиране на абсурди от предизборни кампании, без претенции за изчерпателност, но продължава и след това с нови сюжети, включително и извън държавното управление..


В съобщение до медиите днес директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров съобщава, че с подобряването на метеорологичните условия реставрацията на Голямата базилика в Плиска е тръгнала отново с пълна сила и уверява, че съвсем скоро ще са готови "изящните колони в коринтстки стил", които ще поддържат прозорците на новостроящия се обект.


Ето пълния текст на съобщението:
Напредва реставрацията на Голямата базилика в Плиска. Строителите от фирма "Армира 2013" са улеснени от хубавото време. Досега работата често спираше заради проливните дъждове, които се изсипваха върху Шуменското плато.


Стените на храма се издигат вече на значителна височина и скоро ще достигнат равнището на красивите сводести прозорци, поддържани от изящни колони в коринтски стил, които се изработват в софийско ателие. До десет дни и те ще бъдат готови и ще бъдат транспортирани и монтирани.


Проф. Божидар Димитров - директор


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK