Фонд "Научни изследвания" обяви конкурси за финансиране на млади учени и на изследвания и за управител

През 2012 г. млади учени покрай скандалите във фонд "Научни изследвания".

© Юлия Лазарова

През 2012 г. млади учени покрай скандалите във фонд "Научни изследвания".Изпълнителният съвет на фонд "Научни изследвания" стартира два конкурса - за финансиране на фундаментални научни изследвания и за млади учени за тази година, и за определяне на управител на фонда, съобщиха от Министерството на образованието и науката (МОН).


Целта на конкурсите за фундаментални научни изследвания и за млади учени е да насърчи провеждане на качествени научни изследвания и получаване на високи научни постижения в областите биологически науки, математически науки и информатика, медицински науки, науки за земята, обществени науки, селскостопански науки, технически науки, физически науки, химически науки и хуманитарни науки.


Прогнозният общ бюджет на конкурса за финансиране на фундаментални научни изследвания за тази година е 18 000 000 лв., от които 9 000 000 лв. (50% от общия размер) за първия етап на проектите. Най-висок бюджет е заложен за проекти в областта на техническите науки (3 060 000 лв.) и физическите науки (2 160 000 лв.).
Прогнозният общ бюджет на конкурса за финансиране на фундаментални научни изследвания на млади учени е 800 000 лв., от които 400 000 лв. (50 % от общия размер) за първия етап на проектите.


Кандидатите могат да са акредитирани висши училища и научни организации. Изискването е те да са пряко отговорни за изпълнението на проекта. Те трябва да извършват фундаментални научни изследвания и дейността им да е изцяло с нестопански характер. Ако извършват стопанска и нестопанска дейност, те трябва да са ясно разграничени, както и начинът им на организация да позволява проследяване на приходите и разходите, свързани с тяхното изпълнение, вкл. чрез воденето на аналитична счетоводна отчетност.


Проектните предложения се представят до 5 септември в деловодството на Фонд "Научни изследвания".


Кандидатите за управител трябва да притежават най-малко 3 години опит на управленска длъжност в научна организация или във висше училище или в управление на проекти.

Ключови думи към статията:

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на stttt
    stttt
    Рейтинг: 488 Неутрално

    Кандидатите за управител ... дано поне имат валидна дипломка за някво образование

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK