Фандъкова поиска обратно цялата сума, платена за спирки на съпруга на депутат от ГЕРБ

Фандъкова поиска обратно цялата сума, платена за спирки на съпруга на депутат от ГЕРБ

© СлучаенСтоличният кмет Йорданка Фандъкова поиска да се прекрати обществената поръчка за 60 навеса на спирки, заради която бе отстранен зам.-кметът по транспорта Любомир Христов, а ръководството на Центъра за градска мобилност подаде оставка. Това е решението след разпоредената проверка по съмнения за нередности.


Фандъкова обяви, че са открити сериозни пропуски при техническото изпълнение на част от спирките.


До проверка се стигна след разкритието, че заместник-кметът е гостувал често на депутата от ГЕРБ Ирена Коцева, чийто съпруг е съдружник във фирмата, спечелила поръчка да направи 60 спирки в столицата. Коцева подаде оставка с разрастването на скандала.
Кметът Фандъкова сега е поискала да бъде прекратен договорът с изпълнителя и да се поиска възстановяването на цялата платена сума, около 250 хил. лева, а ЦГМ да поеме поддръжката на навесите.


Ако изпълнителите не се съгласят, ще се заведат дела, за да може да се претендира цялата сума, което договорът позволява, отбеляза Фандъкова.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK