Предозиране: Бареков предупреди Юнкер - "Change or death!"

Николай Бареков в Европейския парламент

© България без цензура

Николай Бареков в Европейския парламентВъображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партиите, държавните институции или техните пиари. Рубриката на "Дневник" "Предозиране" започна със събиране на абсурди от предизборни кампании, без претенции за изчерпателност, но продължава и след това с нови сюжети, включително и извън държавното управление.

Ето какво съобщи днес пресслужбата на партия "България без цензура":


"Европа има само един път, г-н Юнкер - change or death!" (промяна или смърт - бел. ред.). За това предупреди българският евродепутат Николай Бареков от групата на Европейските консерватори и реформисти по време на пленарната сесия в Страсбург. В присъствието на председателя на Европейския съвет Доналд Туск и на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер евродепутатите дебатираха заключенията от провелата се на 28 и 29 юни среща на върха в Брюксел.


"Камбаната в Европа отдавна бие, но вие се правихте на глухи. Е, англичаните сложиха мегафона пред камбаната с Брекзит и сега разбрахте, че с тази европейска формула наистина е приключено", заяви Бареков. "Къде е планът ви за действие", попита той и призова: "Не си губете времето с безсмислени и дребнави бюрократични спънки."
Българският евродепутат от ЕКР бе категоричен, че са нужни реформи, а не заравяне на главите в пясъка като щрауси. По думите му ЕС е бюрократична машина, която не обича промените.


Според него проблемът идва оттам, че Европейският съюз е сбор от някои богати и други много бедни държави – корумпирани при това.


"Англия и България са от двете страни на фунията – едните повече получават, другите даваха повече. Резултатът – нула, след като и двата народа са отчаяни и не ги интересува свободното движение на стоки и капитали", посочи той.


"Българският политически елит беше корумпиран и преди членството в Европа, но сега е десетки пъти по-корумпиран и по-богат с огромните фондове, които изляхте в България и те масово бяха ограбени от няколко човека и олигархията", съобщи Бареков.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK