Спешната помощ си върши работата и трябва да бъде поздравена, каза здравният министър

Здравният министър Петър Москов

© Цветелина Белутова

Здравният министър Петър МосковСпешната помощ не е такси. Това, че понякога карат пациента там, където той поиска, се премахва, каза пред Нова тв здравният министър Петър Москов.


"С мое нареждане от миналата седмица системата на разпределяне вече е променена. Решението къде да бъде закаран спешният пациент се взима не от лекарите или фелдшерите в линейката, а от началника на смяната в Спешна помощ", обясни Москов.


По негова оценка спешната помощ се държи смислено и добре. А към пациентите с претенции съветът му е: ако искаш, вземи си такси. В условия на свръхнатоварване спешната помощ си върши работата и трябва да бъде поздравена, каза здравният министър.
Работата на спешната помощ се финансира от държавата, подчерта Москов и добави, че е препотвърдил заповедта на своя предшественик болните да се закарват в най-близкото лечебно заведение според картата.


Министърът цитира статистика от първите шест месеца на годината: от 20 хиляди хоспитализации само 600 не са били в най-близкото лечебно заведение и едва 7% са били в частни болници.


Източването на здравната каса е факт, но има механизми да се проследи лечението, каза още Москов. Резултатите по думите му са показателни: положените усилия довели до това касата да приключи годината без дефицит.


Недостигът преди това е бил 400 млн. лв. - пари, които са излизали от джобовете на хората, посочи Петър Москов.


Общо 2700 служители работят в системата на НЗОК. Целта на контрола, който те упражняват, има два параметъра - ефектино използване на публичните пари и системата да се нагоди към нуждите на хората, обясни министърът.


Той даде пример с лекарство, за което е имало писмено предписание да се купува от страни в Западна Европа на цена с 25 хиляди лв. по-висока от тази, предлагана в Гърция.


Подобни проблеми първо се идентифицират, след това се издава разпореждане да се прекратят. Ако предписанието не се изпълни, на въпросната фирма ще се забрани да доставя каквито и да е лекарства за здравеопазването, каза Москов.


Запитан защо циклотронът, открит на 23 октомври 2015 година, сега не работи, министърът обясни, че това е малка ядрена централа, която до момента е била само с разрешение за въвеждане в експлоатация и едва от вчера има издаден лиценз за работа в преходни условия.


Оттам нататък има стъпки до пълното натоварване на апарата, който е предмет на инвестицията, защото не става дума за химикалка, която можем да разглобим, коментира той.

Ключови думи към статията:

Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  Направо съм потресен. Този твърдеше, че случаите, в които спешна помощ с пациент подминава 2-3 болници по пътя си за да отиде в трета по-далечна се дължали на това, че това били хора от елита (600 случая за тази година май каза?) които сами били поискали да бъдат закарани там щото познавали еди-кой-си. Не знам той вярва ли си наистина като ги говори тия неща. Разследването на нова показа хора (не "елит" които твърдят, че са ги разнасяли като трупно месо насам натам. Не бяха министри, по техни думи не е било по тяхно искане. Интересно как те го питат за компютри, москов отговаря за компоти ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2104 Неутрално

  Поздравяваме я.Те си я вършат работата доколкото могат в тези условия-ама някой друг не си я върши.

 3. 3 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 914 Неутрално

  А към пациентите с претенции съветът му е: ако искаш, вземи си такси.
  -------------------------------
  Или частна линейка, има достатъчно такива.
  600 от 20 000 са 3% .......

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 4. 4 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  Чудно ми е какви са връзките на този Гелев ...
  Откакто го назначи царското правителство (2001 май беше), досега никой не може да го мръдне въпреки доказаните злоупотреби.
  А Москов, Москов се е самозабравил.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 5. 5 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Този човек е министър и смята, че Спешната помощ е смислена и добра... за какво си говорим. Явно и моите внуци ще носят пострадали в родопски одеала надолу по стълбите под саркастични подмятания на дебел шофьор с фас в уста.

 6. 6 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2683 Неутрално

  Ами циганите, които разкарват Бърза помощ за щяло и нещяло? Тях как ще ги отучат? Нито здравни осигуровки, нито плащат, ама първи по ред за линейки!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 7. 7 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2746 Неутрално

  А двамата с Бойко може да прережат лентата и на някой инжиктипляктор! Вярно е, че още няма такова нещо, ама все някога ще го измислят.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 8. 8 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Аз също се присъединявам към мнението, че БП си върши работата. Няколко пъти ми се е налагало да идва и нямам съществени забележки. Бих казал правят хората, каквото могат. Налагало ми се е в Израел да викам бърза помощ. Там е по-различно. Първо идват парамедици на мотор, но с всичко необходимо за констатиране на сърдечен проблем примерно. Правят първичния преглед и по станцията викат линейка с лекари и екип. Това не отнема повече време от колкото тук. Линейката ни откара в болница с интензивно отделение и там вече бяха машини! Има много какво да научим от ония с плитките...

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. "Русия е наш враг и окупатор. Управляваната от нея пета колона вероятно днес може да бъде по-опасна и от открита агресия." Саломе Зурабишвили, президент на Грузия
 9. 9 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2746 Неутрално

  До коментар [#6] от "lz2":

  Те като си пийнат и няма кого да набият си викат да им докарат някого с линейка.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 10. 10 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3534 Неутрално

  [quote#1:"bludniq_sin"]Този твърдеше, че случаите, в които спешна помощ с пациент подминава 2-3 болници по пътя си за да отиде в трета по-далечна се дължали на това, че това били хора от елита (600 случая за тази година май каза?)[/quote]
  Това изобщо не е вярно. Слушай отново интервюто, подобна връзка не е правена.

  Доброто е заразно
 11. 11 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3534 Неутрално

  До коментар [#6] от "lz2":

  Не могат да ги отучат. Спешна помощ се дължи на всички. Обаче могат да ги осъдят за заблуждаващо съобщение (когато лъжат спешните служби, че някой умира, а се оказва дете с температура 38 градуса).

  Доброто е заразно
 12. 12 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 640 Неутрално

  ОСТАВКА , МОСКОВ!!!

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 13. 13 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2683 Неутрално

  До коментар [#11] от "dogwoman":

  Ще ти отговоря с една народна мъдрост:

  Не знам как е, ама и тъй не е!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 14. 14 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 578 Неутрално

  факт е, че по-свестен министър на здравеопазването не сме имали! а за онези, които го плюят - червените и сините комунисти - да се надяват да няма господ.

 15. 15 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  До коментар [#10] от "dogwoman":

  как да не е вярно? Те го питат що така се получава, че подминават болниците, а той обяснява, че някои граждани от елита (нарече ги голямото добрутро) ползвали линейките едва ли не като таксита и изисквали от шофьора да ги кара в конкретна болница и те милите затова така подминавали близки болници - за да закара елита до желаната дестинация. Няколко пъти призова гражданите да не приемат линейките за таксита? А те самите граждани от разследването обясняваха, че вместо в близките до тях болници са карани в по-далечни. Нали го слушах интервюто. Офлянкваше се и отклоняваше въпросите като партизанин.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 16. 16 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3534 Неутрално

  До коментар [#13] от "lz2":

  Е, това е универсален отговор.
  Но на мен наистина ми е интересно да знам колко души са подведени под отговорност за такова нещо.

  Доброто е заразно
 17. 17 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3534 Неутрално

  До коментар [#15] от "bludniq_sin":

  Ами не е вярно, че някакви си от "голямото добрутро" са виновни за това, че линейките карали болни в определени болници. Това с "добрутрото" беше някакво отклонение в края на интервюто. Аз също го слушах и това мога да кажа със сигурност. Нямаше нищо общо с разследването.

  Доброто е заразно
 18. 18 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#14] от "cristo_n":

  И какво направи?Или е много красив?

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 19. 19 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 274 Весело

  "А към пациентите с претенции съветът му е: ако искаш, вземи си такси."

  Пропусна: БЛАГОСЛАВЯМ ВИ ДА СЕ СМИРИТЕ.
  Помните ли оня ортопед от Витоша.

 20. 20 Профил на vng49500974
  vng49500974
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#10] от "dogwoman":

  Точно това каза!!!

 21. 21 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 274 Весело

  "Спешната помощ не е такси. Това, че понякога карат пациента там, където той поиска, се премахва".

  Правилно. Човеците да ходят на доктор според здравната карта.
  Хайде де. Има таксита, частни линейки, каруци, магарета и магаритари. Системата работи. Вчера казаха по БТВ, че "некви" доктори оправили ром след 15 часа клинична смърт. Правил ромът покрив и го "светнал" гръм от ясно небе. Оцелял по "некво" "чудо". Браво.

 22. 22 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3534 Весело

  До коментар [#20] от "vng49500974":

  Добре, вече ще вярвам на теб, а не на очите си и ушите си. Хайде холан.

  Доброто е заразно
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на thespiritswithin
  thespiritswithin
  Рейтинг: 168 Неутрално

  Москов, Пешо, загуби цялото ми доверие! ИЗЦЯЛО!
  СП била работила добре? Глупости!
  Лично съм виждал няколко пъти колко са професионални, колко са мотивирани, подготвени, какви уреди и лекарства имат и каква техника!
  ОСТАВКА!

 25. 25 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  До коментар [#17] от "dogwoman":

  ами той така се опита да го представи - на въпрос защо се получава така че линейки карат болни не в най-близките болници а на други места, отговорът му беше и го натърти няколко пъти, че самите болни и то елит някакъв били искали да ги карат на конкретни места.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 26. 26 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  До коментар [#17] от "dogwoman":

  За да съм по конкретен виж какво пише в статията - Министърът цитира статистика от първите шест месеца на годината: от 20 хиляди хоспитализации само 600 не са били в най-близкото лечебно заведение и едва 7% са били в частни болници.

  Тия 600 той внуши, че са някакви хора (пак повтарям - няколко пъти каза, че от спешното били казали, че тва били хора от "елита" които сами изрични били пожелали да бъдат закарани не в най-близкото лечебно заведение. Тъпото е, че дневник не цитират цялото му изказване на тоя въпрос.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 27. 27 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2746 Весело

  До коментар [#13] от "lz2":

  Това не е народна мъдрост. Това е цитат. Това казала Пена, която се правела на девствена, когато Вуте объркал входовете през първата брачна нощ.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 28. 28 Профил на prirodata
  prirodata
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Трудно се устоява на 150 - 400 лв. за доставен пациент, при това необлагаеми. За тази ситуация най-малка вина имат екипите на СП.

 29. 29 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2001 Любопитно

  [quote#5:"Handy"]Явно и моите внуци ще носят пострадали в родопски одеала надолу по стълбите под саркастични подмятания на дебел шофьор с фас в уста. [/quote]
  Ми ако продължават да внасят за здраве по четири кутии цигари месечно, ще е същото... Така де, за толкова пари толкоз.
  Виж, ако почнат да си правят здравни застраховки и да трупат във здравни фондове за стари години, със сигурност нещата ще се променят. Най-малкото, едни частници ще се окажат изправени срещу други частници, а не пред държавната хранилка. В Япония така правят и имат най-дългия среден живот за индустриализирана територия.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 30. 30 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2001 Любопитно

  [quote#15:"bludniq_sin"]Офлянкваше се и отклоняваше въпросите като партизанин. [/quote]
  И какво да ти каже? Екипите получават рушвети за да осигуряват лесни пациенти срещу заплащане. Ми нали като го каже, ще трябва да уволни няколко човека и да разбие няколко екипа при недостиг на екипи, а на останалите ще трябва да вдигне заплатите и пак с пари от къде платени къде не, вноски на стойност четири кутии цигари месечно. Ей, това дето смятате, че система от хора се оправя ей така с махване на вълшебна пръчка не мога да го проумея. Отделно, че ако ставаше дума само за богати пациенти, можеше тихомълком да въведе една такса "болница по желание" и нещата да се оправят, щото богатите не им е проблем да доплатят нещо отгоре, ама щом не са го направили, значи не разнасят елита, ами въртят схеми в системата и трябва да прецака екипите... които са недостатъчно и в момента. Та най-лесно е, да им изземе възможността за далавери и нещата да минат без съкращения на трудни за замяна хора.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 31. 31 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2683 Неутрално

  [quote#27:"tribiri"]Това не е народна мъдрост. Това е цитат. Това казала Пена[/quote]
  Е Пена не е ли народ бе?

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 32. 32 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8520 Неутрално

  Това, че касата не е на дефицит означава, че ние сме платили тези пари от джоба си.

 33. 33 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 274 Весело

  [quote#21:"ruby"] "некви" доктори оправили ром след 15 часа клинична смърт[/quote]

  Познат лекар ми каза, че една - две минути се ядва, но това си е направо възкресение.

 34. 34 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1014 Любопитно

  Това, което се случва в здравеопазването е престъпление - търговия с пациенти, източване на Здравната каса, основно от новопоявили се частни болници.
  На първите места е толерираната от този на снимката Софиямед. Сега и болницата на Цоцорков е над закона

 35. 35 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1014 Любопитно

  Болници си поръчват конкретни пациенти заради печалба
  17.06.2016 08:19


  За нова скандална схема за припечелване на още някой лев разказа журналистката Генка Шикерова в ефира на Нова тв. Става въпрос за болнични заведения у нас, както и за Бърза помощ, които въртят бизнес с това какви пациенти да приемат и оперират, за да спечелят повече пари.
  Поредна нагла схема в болниците е разкрита. Оказва се, че болници си поръчват конкретни пациенти заради печалба от евентуални интервенции и без значение дали животът им виси на косъм.
  Мариана Ганева разказва, че викат Спешна помощ, след като майка й претърпява инцидент. "Пристигна лекаря и й направи първичен преглед. Питах дали ще отидем в "Пирогов", но ми каза, че в болницата има ремонт и не е добре да ходим там. Принципът е пациентите да се карат в най-близкото лечебно заведение. По неясни причини обаче линейката подмина "ИСУЛ", "Окръжна болница" и "София мед" и отиде в Ортопедична болница "Витоша". Нямахме претенции в онзи момент. Дежурният лекар, който ни прие каза, че трябва да й се направи операция и то спешна", заяви тя. Това е преценено от медикът, който само е погледнал майка й.

  Жената умира по-късно след възникнали усложнения.

  В разговор с директора на болницата Мариана чува следните думи: „Благославям ви да се смирите и по-лесно да преодолеете загубата на вашата майка. Притеснявам се, че има много нагли адвокати, които искат да припечелят някой лев. От тази гледна точна ви казвам да не ни притеснявате, моля ви, оставете ни намира.. Тия стресове ще ми дойдат излишно."

  Мариана Ганева чака все още отговор от здравното министерство защо майка й не е откарана до най-близката болница.

  Друг мъж, разказва как линейките возят до там, от където им се плаща, без значение колко е спешно положението. Директорът на Спешна помощ не е открит за коментар.
  "След среща с лекари, за които има подадени сигнали за злоупотреби, те или отрекаха, или отказаха коментар", разказа Шикерова.
  "Един от основните проблеми, за който алармират и лекарите е, че в България пациентите не си знаят правата. Ще направя всичко възможно в следващи репортажи да науча всички нуждаещи се да си знаят мястото и как да потърсят най-адекватно лечение. Хората не знаят какво подписват, когато някой доктор им даде лист с три букви и ти каже подпиши", а после страдат, каза още тя.

 36. 36 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2637 Неутрално

  "По негова оценка спешната помощ се държи смислено и добре. А към пациентите с претенции съветът му е: ако искаш, вземи си такси. В условия на свръхнатоварване спешната помощ си върши работата и трябва да бъде поздравена, каза здравният министър.”

  При пациент с оплакване от сърце, изпратиха линейка тип баничарка без ЕКГ апарат и без възможност да го натовари.
  Наложи се да викат колегите си с втора линейка!
  Те просто установиха това, което и ние можехме да направим.
  Посъветваха ни същото както и министъра - да ползваме такси.
  Е, ползвахме, змачително по-бавен транспорт...

  I Want To Believe
 37. 37 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 274 Любопитно

  [quote#35:"stenli1"]В разговор с директора на болницата Мариана чува следните думи: „Благославям ви да се смирите и по-лесно да преодолеете загубата на вашата майка. [/quote]

  Докторите надминаха попадиите. Когато резултатът е лош се възползват от религиозността на човеците. Боравят успешно с всички божества, в зависимост от това какъв е вярващия. Животът на будиста например не зависи от Мохамед и Христос, а от ........ Божа работа, както се казва.

 38. 38 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Тя си я върши,
  но ТИ се превърна в охльов на боко....
  Там е проблема :)

  BIG AL
 39. 39 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 274 Любопитно

  Повечето болници носят имена на светии. Това звучи по надеждно в ушите на човеците. Докторите са увесили кръстове по вратовете и икони по стените - още по сигурно. Пациентът влиза в болничния параклис да се помоли са спасението на душата. "Дай Боже" и дарение да остави. Все нещо да се спаси, в случай че работата с телесата се обърка.
  Циркът е пълен, но той е обхванал цялата Държава.

 40. 40 Профил на Костовист
  Костовист
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Здравеопазването в България го направиха доходен бизнес-а ние изчезваме като нация.Този човечец даде своя принос към геноцида над българите.

 41. 41 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2253 Неутрално

  До коментар [#5] от "Handy":

  да ,ще носят , когато здравните вноски ви станат повече от 0 лв и внуците ви почнат да плащат нормални за света здравни осигуровки ,ще дойдат квалифицирани хора с техника ,за да ви помогнат при нужда ,но при 0 лв за осигуряване от страна на 4 милиона души , които чакат други 2 милиона да им платят осигуровките от името на държавата ,няма как да не си разнасяте сами болните ,докторите нито са ви задължени ,нито са ви хамали ,нито идиоти срещу 6 лв за нощен труд да ви слугуват и да ви носят на гръб, вие пак сте недоволни .

 42. 42 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2253 Неутрално

  До коментар [#35] от "stenli1":

  Шекерова нищо не каза ,дали огромните вноски на пенсионерите плащани от държавата покриват всички претенции и изисквания на болните ,защото в нормалните страни ,срещу пълен пакет здравни услуги и големи претенции за скъпо и качествено лечение стоят здравни вноски от 300-400-500 евро месечно ,особено за възрастните хора ,а тук стоят 0 лв вноски от доходите на тези хора ,те са безкрайно недоволни не от това ,че не дават никакви пари ,а от лекарите и здравната система ,а как да стане тя ,като 4 милиона не желаят да отделят нито лев ,държавата осигурява групите деца и пенсионери и държавни служители на няколко лева , а 2 милиона са тотално неосигурени .Никой не може да очаква ткачествено лечение ,което гледа по американските филми ,защото нещата са несравними ,Москов е прав , че спешната помощ работи отлично при условия на тотален дефицит,друг е въпроса че въпросния директор в София трябва да се махне веднага ,за да се промени организацията в София ,в страната няма проблеми със спешната помощ ,напротив ,масата от хората я ползват абсолютно безпричинно и неправилно ,защото е напълно безплатна ,а не като на запад ,ако за температура или неспешно състояние си позволиш да повикаш линейка ,да извадиш и да си я платиш поне 1000 евра .

 43. 43 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2253 Неутрално

  До коментар [#8] от "пустиняк":

  ама там прегледа и лечението ти не струваше 1 лев такса или безплатно ,нали .

 44. 44 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  [quote#43:"edin drug"]ама там прегледа и лечението ти не струваше 1 лев такса или безплатно ,нали . [/quote]
  Не разбрах, въпросът ти какво отношение има към работата на институцията? Струваше доста над, но всичко пое застраховката. Не съм плащал нищо. А застраховката беше нещо от порядъка на 10-15 лева във Виктория. Платиха хората на 15 000 усд за едноседмичен престой в болницата и всички манипулации. Да не ти казвам пък за условията в болницата и за хотела в нея за придружителите, че съвсем ще заекнеш!

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. "Русия е наш враг и окупатор. Управляваната от нея пета колона вероятно днес може да бъде по-опасна и от открита агресия." Саломе Зурабишвили, президент на Грузия
 45. 45 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  [quote#37:"ruby"]Докторите надминаха попадиите. Когато резултатът е лош се възползват от религиозността на човеците. [/quote]
  Георгиева, пак ли ти? Пословичната ти омраза към християнството е по-дразнеща от омразата между русофили и русофоби...

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. "Русия е наш враг и окупатор. Управляваната от нея пета колона вероятно днес може да бъде по-опасна и от открита агресия." Саломе Зурабишвили, президент на Грузия
 46. 46 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#45] от "пустиняк":

  Дефиниция за поп: бяга от истината като от "дявол".

 47. 47 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 1064 Весело

  [quote#46:"ruby"]До коментар [#45] от "пустиняк":

  Дефиниция за поп: бяга от истината като от "дявол". [/quote]

  Дефиниция за М.Георгиева:
  Бяга от истината като поп от дявол

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. "Русия е наш враг и окупатор. Управляваната от нея пета колона вероятно днес може да бъде по-опасна и от открита агресия." Саломе Зурабишвили, президент на Грузия
 48. 48 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 274 Весело

  "човечеството днес е заложник на мощната и разрушителна сила на най-новото оръжие- невролингвистичното програмиране. Огромен брой зомбирани хора мислят, действат, чувстват по един и същ начин"

  В далечното минало подобни хватки, макар и много по примитивно конструирани, се използваха единствено от религиите. През 20 век са били обект на разработване и прилагане от служби и държавни ръководства. Сега и докторите, досущ като попадии, с почти средновековен елементаризъм, тръгнаха да цакат човеците.
  Ами спрете се бе хора. Вие попове ли сте, какво ли.

  http://mejdu-redovete.com/%d0%b2%d0%be%d0%b9%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d1%87%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%88%d0%ba%d0%b8%d1%8f-%d0%bc%d0%be%d0%b7%d1%8a%d0%ba-%d0%b7%d0%be%d0%bc%d0%b1%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%82/

 49. 49 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  До коментар [#32] от "Роси":

  '"Това, че касата не е на дефицит означава, че ние сме платили тези пари от джоба си.

  И лекарите също.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 50. 50 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  До коментар [#42] от "edin drug":

  ""....защото в нормалните страни ,срещу пълен пакет здравни услуги и големи претенции за скъпо и качествено
  лечение стоят здравни вноски от 300-400-500 евро месечно ""

  И как ще стане тая гимнастика при минимална заплата 200 и масова 250-300 евро?

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 51. 51 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  До кога Бойко ще търпи този арогантен некадърен десебарски калпазанин, ще го чака да направи гуши и от пръстовите отпечатъци ли? Направо е вреден за здравеопазването!

 52. 52 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2161 Весело

  [quote#41:"edin drug"]ще дойдат квалифицирани хора с техника ,за да ви помогнат при нужда[/quote]
  Ами те си идват, без предварително плащане и по-бързо от линейка. И комплексно ни обслужват - цветя, венци, легло от орехово дърво с капак, дори предлагат поп, имам или равин според случая.

 53. 53 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2161 Любопитно

  [quote#42:"edin drug"]всички претенции и изисквания на болните[/quote]
  Че той, човек, ако може да говори, па и да мисли за претенции и изисквания, просто не е болен. Пък и да можеше да говори, как да претендира, че десети стенд не му трябва, след като лекарят така пламенно го убеждава ... че по тая клинична пътека най-добре се плаща?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK