Прокуратурата: Динко Вълев подбужда към дискриминация, случаят е пратен в София

Динко Вълев

© Дневник

Динко ВълевРайонната прокуратура в Средец е установила, че са налице данни, че Господин Вълев, станал известен като Динко, е подбуждал към дискриминация, насилие и омраза, основани на раса, народност и етническа принадлежност, осъществено в условията на продължавано престъпление, чрез слово и чрез средства за масова информация. Преписката по случая е изпратен в София, съобщиха от Българския хелзинкски комитет.


От организацията сезираха държавното обвинение преди време след репортаж с Динко, в който той се хвали, че задържа бежанци.


От постановлението на Районната прокуратура – Средец, става ясно, че на 14 февруари 2016 г. Вълев се обадил на телефон 112, за да съобщи, че е задържал на черен път между селата Долно Ябълково и Белеврен 16 чуждестранни граждани – 15 възрастни и едно малко дете/бебе. На операторите Вълев заявил, че ще "запука" и "изпише" някой от задържаните, а на записа се чува и как крещи на английски език "Всички долу", как псува, как се заканва, че ще убие един "циганин" и че "ще ги поударя малко, ще ги лопам".
Съгласно постановлението на прокурор Валентина Маджарова


цялостното поведение на Вълев е дискриминационно.


"Дискриминационният елемент е именно субективната причина, поради която Вълев извършва деянието, доколкото няма данни той да страда от психическо заболяване. В случая от субективна страна данните позволяват налагане на извод, че Г. Вълев е действал с формирани стереотипни пристрастия и предразсъдъци. Извършените от него действия са в резултат от опростената му представа за действителността, приписваща на бежанците определени характеристики единствено поради обстоятелството, че са бежанци, и пренебрегваща индивидуалните им качества. Отделно от това той е действал в резултат от предварително генерално формулирано убеждение за ценността на определена обществена група – най-общо наречена бежанци, изградено върху пряка или непряка оценка за нея", пише прокурор Маджарова.


Според нея проповядване или подбуждане към омраза и дискриминация са изявленията на Вълев, че в България "навлизат сирийци, джихадисти и талибани" и че бежанците са агресивни и българската нация ще изчезне.


Според прокурор Маджарова това не само накърнява достойнството на хората от засегнатата общност, но и създава


враждебна, принизяваща, унизителна, обидна и застрашителна за тях среда.


Прокурор Маджарова отбелязва още, че е "много важно е да се акцентира и на обстоятелството, че ефектът от изявленията на Вълев е голям, тъй като те са излъчени по достъпни в цяла България електронни медии и фейсбук, което пък действително му е осигурило голяма аудитория".


Според прокуратурата в Средец резултатът от престъплението е довеждането на дискриминационните изявления до знанието на трети лица, а това е осъществено в ефира на телевизия Би Ти Ви със седалище в София. По тези причини случаят е препратен на Софийската районна прокуратура като местно компетентна да се произнесе.


"С постановлението си прокурор Маджарова осъществява дължимо институционално поведение от висока степен на обществена необходимост: тя дава признание за обективната действителност на инкриминираната реч на омразата срещу уязвими хора в България. Институционалното признаване на тази реалност е условие за справедливост, без което не може", коментира постановлението адвокат Маргарита Илиева, директорка на Правната програма на Българския хелзинкски комитет.

Коментари (120)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2449 Неутрално

  Районната прокуратура в Средец е установила, че са налице данни, че Господин Вълев, станал известен като Динко, е подбуждал към дискриминация, насилие и омраза, основани на раса, народност и етническа принадлежност
  _________
  Прокуратурата трудно ще може да състави смислено дело което да издържи в съда срещу Динко!
  Европейската Комисия продължава да дискриминира хора които не се поддават на толерантен ентусиазъм и се опитват да опазят бащинията си от пришелец,ислямско нашествие и всичко каквото идва незаконно през турската граница!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 2. 2 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Мутрата в затвора!

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 3. 3 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 213 Гневно

  Динко е реакционер,и не се вписва в мултикулти идеята за новата България,населена предимно без българи!
  Освен това се е държал невъзпитано, като Веган на Гей парад,с потенциалните Нови Българи!
  Дано го вкарат в затвора!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 4. 4 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  "Герой нашего времени".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 6. 7 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5361 Любопитно

  А журналистите, които го направиха медийна звезда Динко ?

  [email protected]
 7. 8 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 965 Гневно

  Динко Вълев е единствения българин сред продажните политици.

  Динко Вълев върши работата на нефелната и корумпирана власт.

  Нека Прокуратурата да се разходи из София и да види как нагли "бежанци" с айфони подсвиркват и тормозят българки

 8. 9 Профил на Юмжагийн 7-балов
  Юмжагийн 7-балов
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Този Динко е герой за повечето българи, което убива всякакви надежди за някакво цивилизовано бъдеще на територията.

 9. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 11 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Пак казвам!
  Ако полицията си вършеше работата по охрана на държавната граница - този нямашее да има какво да лови!

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 11. 12 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Абе да ви ...... двойните стандарти, когато цигани бият и убиват българи и думичка не обелвате за дискриминация, а когато българи заслучено направят забележка или "докоснат" някои циганин - леле, що рев, сълзи и сополи че е расова дискриминация, нали така продажници от Небългарския Хлъзгав комитет, също така и ТОЗИ прокурор Маджарова...

 12. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 14 Профил на birnic
  birnic
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "Дневник", а защо в статията няма нищо за един друг "герой нашего времени" ? За Асен Генов например. Защо така избирателно ? Това ли е обективната журналистика ?
  Добре е, че има и други медии, от които да научим, че:

  "Асен Генов е разследван по текст от Наказателния кодекс за проститутките
  В деня, в който „Нощните вълци“ пристигнаха в София и посещението им се превърна в събитие, един от организаторите на протеста срещу тях – Асен Генов, е трябвало да мине през близкото управление на МВР.

  Генов не е бил привикан точно като организатор на протеста, а поради подаден срещу него сигнал по два члена от Наказателния кодекс – единият е по Член 162:

  „Който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност, се наказва с лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание".

  Като доказателство в сигнала е била използвана публикация в сайт, според който Генов е призовал в социалните мрежи по повод „Нощни вълци“:

  „Тези боклуци трябва да бъдат спрени и аз ще съм сред хората, които ще хвърлят камъни по тях. Защото с яйца няма да стане. Призовавам министър Даниел Митов да откаже достъпа на тези путински боклуци в България."

  В сигнала срещу Асен Генов е бил цитиран още и член 163:

  "Лицата, които участвуват в тълпа, събрана за нападение на групи от населението, отделни граждани или техни имоти във връзка с националната, етническата или расовата им принадлежност, се наказват:

  1.подбудителите и предводителите - с лишаване от свобода до пет години...“

  Но най-интересният текст от Наказателния кодекс, по който държавата проверява Асен Генов, е Член 329. (1) от Наказателния кодекс:

  „Пълнолетно работоспособно лице, което продължително време не се занимава с общественополезен труд, като получава нетрудови доходи по непозволен или неморален начин, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация“.

  Този текст е известен сред юристите като текст за „тормоз над проститутките“.

 14. 15 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Весело

  "Извършените от него действия са в резултат от опростената му представа за действителността, "
  Какъв деликатен изказ. Поздравления на прокурор Маджарова.

  Доброто е заразно
 15. 16 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2464 Неутрално

  Да ги "лопа" ли някой друг г-н Динко всичките тези загрижени за права органи и организации или те ще отскочат, поне за малко, на терен, та да им се изясни истинското положение?! Когато действителността се възприема реално всичко е ясно, но когато не се вниква в проблемите, като едното нищо и евро проект ще спретнат.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 16. 17 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Трябва да го съдят и за насилието над тези хора. Предполагам, че с "дискриминацията" ще се измъкне с някоя глобица.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 17. 18 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 965 Любопитно

  [quote#15:"dogwoman"]Извършените от него действия са в резултат от опростената му представа за действителността, [/quote]
  По този аргумент Боко Т не трябва да излиза от затвора векове

 18. 19 Профил на hahohehi
  hahohehi
  Рейтинг: 251 Неутрално

  Прокуратурата ще духа супата с такова обвинение.
  После ще плащаме всички...

 19. 20 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 747 Неутрално

  [quote#8:"stenli1"]Нека Прокуратурата да се разходи из София и да види как нагли "бежанци" с айфони подсвиркват и тормозят българки [/quote]

  Не са се сетили да си купят БМВ, затва подсвиркват.

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 20. 21 Профил на Lamento
  Lamento
  Рейтинг: 213 Гневно

  Поредната нагла мутра, която прави каквото си иска, докато прокуратурата умува месеци, сякаш е много трудно да озаптиш такъв австралопитек.

  Комунизъм или смърт!......Каква е разликата?!?
 21. 22 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#14] от "birnic":

  А ти защо просто не си отидеш в клозетните медии, които еуфорничат от това, че Асен Генов бил разследван? В крайна сметка, откакто се появи тъдява като ревностна подлога на шепа руски простаци на мотори, все рИвеш: "Дневник, защо не пишете това", "Дневник, защо не пишете онова".

  Да, Дневник са про-западна медия - това е ясно за всички. Като не ти харесва, а явно не ти харесва, бягай в някой от русофилските парцали. Или и ти даже си знаеш, че са парцали?

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 22. 23 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 613 Неутрално

  Не става дума за дискриминация а за обикновен айдутлук. Това си е живо кърджалийство. Те ловуваха на емигранти заради парите и телефоните им. Да не би да са правили разлики между араби и перси или между мюсулмани и християни?! Всички олекват от пари и телефони - това е!

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 23. 24 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#8] от "stenli1":

  Пич, мутрата ги е тарашил! Това ли означава българин за теб?! Гнуссс

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 24. 25 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Има нещо гнило в цялата тази "толерантност"!

  Всички са се втурнали да защитават "горките" навлеци, а в същото време на никой не му пука за мизерстващите българи! И всичко това, не къде да е, а в България!

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 25. 26 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Весело

  До коментар [#18] от "stenli1":

  По същия аргумент ти от затвора ли пишеш?

  Доброто е заразно
 26. 27 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 599 Весело

  Само да попитам - имаше ли разследване за омраза и при гафа в президентството преди години с "mangali.pdf"?

 27. 28 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3233 Неутрално

  Сега,след всички приказки очакваме присъдата.

 28. 29 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#23] от "пустиняк":

  Точно. Макар че това с тарашенето май не беше Динко. Но може и да греша, не споря.

  Доброто е заразно
 29. 30 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2449 Неутрално

  [quote#4:"Николай Колев"]"Герой нашего времени"[/quote]
  Който е против десанта на пришълец от близкия изток пращан директно от турските лагери за "спортна форма" значи е някакъв рубладжия и проруски мурзилко!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 30. 31 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#24] от "forum_terrorist":

  "Пич", къде го видя тарашенето? Защо не поживееш в Моленбек или Марсилия?
  Гнъсс!!
  Цитат от статията:
  "Според нея проповядване или подбуждане към омраза и дискриминация са изявленията на Вълев, че в България "навлизат сирийци, джихадисти и талибани" и че бежанците са агресивни и българската нация ще изчезне."
  Поради този текст доста хора май трябва влизаме в затвора

 31. 32 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#14] от "birnic":

  Иначе, в случая с Генов, простотията е от страната на привикалите го.

  Ма то тази първосигнална омраза към всеки, който не обича кочината Русия си беше култивирана дълго време у нас и продължава да си съществува, както е видно и по твойто засилено участие.

  По-интересното е дали са привикали ония с камуфлажите и с какво точно се занимават, а най-интересното е кой ги финансира. Както и кой финансира всичките новоизлюпили се парцали с русофилска насоченост, като буднаера.бг, брадва.бг и т.н. Или кой финансира Волен навремето да си лепи огромни билбордове из София? Няма да разберем, защото същите хора, които трябва да разследват подобни работи, са инструктирани, че "началникът от Кремъл" не се закача.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 32. 33 Профил на birnic
  birnic
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#22] от "stupid_american":

  Защото:
  Не съм глупав американец;
  Защото съм умен и образован българин;
  Защото мразя лицемерието, лъжата, манипулацията във всичките им форми, и най-вече прилаганите в медиите;
  Защото не деля медиите на "русофилски" и "прозападни" "парцали", а на обективни и необективни такива;
  Защото съм тук за да развалям настроението на въодушевените мразилки !
  Ясно ?

 33. 34 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 629 Неутрално

  Така ще е и с ЕС след БРЕкзит, вместо да анализира и коригира грешките бюрокрацията се стреми да замаже проблема(безконтролното нахлуване на бежанци) и да смачка покаващият ги(Динко)

 34. 35 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Весело

  До коментар [#27] от "neznaiko.bg":

  Имаше наказани, ако не се лъжа.
  То при разследване всеки що-годе читав адвокат ще отрече причинно-следствена връзка и ще обяви, че този служител има навика да именува файлове с имена на разни средства за отопление. И веднага ще представи списък файлове камини.пдф, печки.пдф, чудо.пдф, циганскалюбов.пдф и т.н.

  Доброто е заразно
 35. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 37 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  [quote#21:"Helix Nebula"]австралопитек[/quote]
  Всъщност не е австралопитек, а много интересен случай. Защото същият този Динко беше помогнал при една катастрофа с автобус, като извеждал хората. Впечатли ме много репликата му "Казват "Пази се, ще гръмне", аз викам "Какво ще гръмне, хора има вътре".
  Оттогава мнението ми за него съвсем не е еднозначно.

  Доброто е заразно
 37. 38 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#37] от "dogwoman":

  Въпросът е как така лицето Динко беше разбрал за катастрофата? Случайност? Едва ли. Тук очевидно става дума за поредния проект на анти-европейски настроени среди, с помощта на полицията.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 38. 39 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2449 Неутрално

  [quote#5:"авторът"]Той просто действа в името на Русия [/quote]
  Аз не съм виждал Путин и неговите мотористи да се снимат на село Голям Дервент в Странджа ама бившата лидерка на германското националистическо движение ПЕГИДА Татяна Фестерлинг се снима с комуфлажа и призова за защита на Европа!!!
  http://www.vsekiden.com/uploads/2016/07/01/281ed1f20e71c6c1671a09904fe4cdbc.jpg

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 39. 40 Профил на Je suis une femme
  Je suis une femme
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#37] от "dogwoman":

  Пък преди седмица предизвика верижна катастрофа и казал на журналята „Недейте да коментирате, не го пишете!“.

  Every one of us is, in the cosmic perspective, precious. If a human disagrees with you, let him live. In a hundred billion galaxies, you will not find another.
 40. 41 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#33:"birnic"]Защото съм тук за да развалям настроението на въодушевените мразилки ! [/quote]

  Е да, личи си, че това е основната цел - да дразниш нормалните хора.

  Те умните и образованите точно така правят

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 41. 42 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Весело

  До коментар [#38] от "stupid_american":

  Това са пълни глупости. Сега ще изкараш, че сам я е предизвикал.


  [quote#38:"stupid_american"]Въпросът е как така лицето Динко беше разбрал за катастрофата? Случайност? Едва ли. [/quote]

  Доброто е заразно
 42. 43 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Весело

  До коментар [#40] от "Je suis une femme":

  Да, и това го имаше. Сложен образ, един вид.

  Доброто е заразно
 43. 44 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 599 Весело

  До коментар [#35] от "dogwoman":

  Е със сигурност доколкото си спомням не стана известно кой е бил, БХК не са му стояли на главата с месеци, прокуратурата не се е занимавала.

 44. 45 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Ако това са цитати от някакъв прокурорски акт, БАССИ И ПРОКУРОРКАТА !!!
  Не съм никакъв фен на този и подобниите му, но това прилича на бездарна лаишка журналистика, не на право !
  Къде е обвинителния акт срещу чужденците, пресекли незаконно държавната ни граница ???!!!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 45. 46 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#31] от "stenli1":

  Къде съм го видял?! Не съм го видял, но му помня репликата "кот си намерим, за нас си е". Ти, сериозно ли си мислиш, че тази мутра е спасявала страната от лошите бежанци?! Жалко е и тъжно!

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 46. 47 Профил на Je suis une femme
  Je suis une femme
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#43] от "dogwoman":

  Ми, според мен не е толкова сложен. Не особено интелигентно момче с опростена представа за действителността, както е писала прокурорката, и с желание да е звезда. Сигурно дълбоко в себе си има някаква искра доброта, заради която го прави, но основното е его и желание да намери признание...

  Every one of us is, in the cosmic perspective, precious. If a human disagrees with you, let him live. In a hundred billion galaxies, you will not find another.
 47. 48 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#44] от "neznaiko.bg":

  Ето, ако ти е интересно кой е бил: По време на заседанието на комисията стана ясно, че на Борис Костов, началник на отдел в Дирекция „Финансово, стопанско и информационно обслужване” в администрацията на Росен Плевнелиев е потърсена дисциплинарна отговорност за това, че е качил на интернет страницата на държавния глава файла със стратегията, именувайки я по скандален начин. Костов е дал писмени обяснения за случилото се и в последствие е наказан само със забележка, съобщи БГНЕС.

  Доброто е заразно
 48. 49 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 857 Неутрално

  Знанието, че зад оградата и рехавата и охрана в гората дебнат и други сили, неотговорни и агресивни, ни върши чудесна работа. Не съд, ордени трябва да се дават на хора като Динко.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 49. 50 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#47] от "Je suis une femme":

  Това със сигурност го има, но аз бях впечатлена от действията и думите му при катастрофата. Освен това мисля, че пак би вадил хора от автобуса, даже да бяха "мангали". Иначе дума да няма, че си е просто момче.

  Доброто е заразно
 50. 51 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3319 Весело

  Ама не така!!!такъв хубав човек...патриот,човеколюбец!!!Върл привърженик на руската сила,заклет путинист!Официално безработен ,но виден организатор на безплатни сказки за вредите от Европа и живота там.Не е добре да го разследват...по-добре орден с георгиевска лентичка да му дадат и....комисар за Бургаско да го направят!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 51. 52 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 965 Любопитно

  До коментар [#47] от "Je suis une femme":

  И Орбан ли е с "опростена представа за действителността"? Или премиера на Словакия?
  Или водещите настроения в Австрия?

 52. 53 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  [quote#10:"Николай Колев"]вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.[/quote]
  [quote#10:"Николай Колев"]Динкичът е кумир на аутсайдерите, които виждат как с кретенизъм можеш да станеш медийно значим. [/quote]
  Не виждам вулгарни и нецензурни изрази, за расова, етническа или сексуална основа и призиви към насилие и дума да не става.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 53. 54 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#42] от "dogwoman":

  Не, няма да изкарам, че сам я е предизвикал. Моля не ми прилагай елементарни риторически трикове. Ще изкарам, че някой от полицията снабдява Динко с информация за това какво се случва около града. Това вече не е толкова невероятно, нали?

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 54. 55 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Така действат руските патриоти!

 55. 56 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  [quote#52:"stenli1"]И Орбан ли е с "опростена представа за действителността"?[/quote]
  Не схващаш разликата, нали?
  Да си чул някой да говори срещу мерки за ограничаване на незаконните емигранти от държавата? Оградата с Турция да речем. Не надскачаш много нашия МП, който акламира първосигнално "всяка подкрепа" за МВР.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 56. 57 Профил на Je suis une femme
  Je suis une femme
  Рейтинг: 470 Весело

  [quote#52:"stenli1"]И Орбан ли е с "опростена представа за действителността"? Или премиера на Словакия?
  Или водещите настроения в Австрия?[/quote]

  Фактът, че приравнявате държавни глави с Динко, показва, че ВИЕ сте с „опростена представа за действителността“. Също като Динко.

  Every one of us is, in the cosmic perspective, precious. If a human disagrees with you, let him live. In a hundred billion galaxies, you will not find another.
 57. 58 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#54] от "stupid_american":

  Вече откровено пишеш през просото! Каква полиция, имаш ли идея кога се вадят хора от катастрофирал на магистрала автомобил и кога идва полицията? Моля ти се!

  Доброто е заразно
 58. 59 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#57] от "Je suis une femme":

  Чукчите пак не четат.
  По-горе съм писал, че замества "корумпираната и нефелна власт". Ама кой да чете, femme?

  Тези ти лакърдии, не променят факта, че и изброените лица искат и казват едно и също.
  Няма да просдължавам повече, само защото си femme.

  От такива, като вас "философи", Брюксел, Франция и вече Германия не приличат на нищо

 59. 60 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#58] от "dogwoman":

  А ти какво мислиш - Динко случайно е минавал от там ли? Как е разбрал за катастрофата толкова бързо, че да отиде да вади и хора? Мислиш ли, че ако прочете в медиите за катастрофата, дори и в интернет, ще има време да се хване и да стигне до там толкова бързо, че хората да не са извадени вече? Нормалните хора колко бързо разбираме за някоя катастрофа?

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 60. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 61. 62 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Дневник, САЩ се тресе от поредното убийство, заснето и пуснато в мрежата, пък вие с Динко ни занимавате. Кога възнамерявате да ни информирате, в неделя ли?

 62. 63 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#61:"bohr"]Този Динко е герой за половин Европа.[/quote]

  Щото не разбират "ямболски"

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 63. 64 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#60] от "stupid_american":

  Точно това мисля, че случайно се е движил по същата магистрала. И едва не се е натресъл също в катастрофата.
  Не ми се водят тъпи спорове, ако ти е интересно прочети за този инцидент, съвсем не беше толкова отдавна.

  Доброто е заразно
 64. 65 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#62] от "potrebitel1":
  [quote#62:"potrebitel1"]Кога възнамерявате да ни информирате, в неделя ли? [/quote]

  Е ти нали вече си информиран, къф ти е проблема точно. Обикновено в такива случаи хората се ориентират към медии, които ги устройват.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 65. 66 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#64] от "dogwoman":

  Не става дума за "тъпи спорове". Питам те нормално ли ти се струва Динку да е бил там толкова скоро? И как мислиш, че е разбрал за катастрофата толкова скоро?

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 66. 67 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2085 Неутрално

  “На операторите Вълев заявил, че ще “запука" и "изпише" някой от задържаните, а на записа се чува и как крещи на английски език "Всички долу", как псува, как се заканва, че ще убие един "циганин" и че "ще ги поударя малко, ще ги лопам"."

  Да се сърди на себе си!
  Всеки избрал №112 е надлежно предупреден, че разговорът се записва. Т@потата ще му излезе твърде скъпо!

  I Want To Believe
 67. 68 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#66] от "stupid_american":

  Аз ти отговорих, че той не е бил там СКОРО, а ВЕДНАГА, на секундата, тъй като ФИЗИЧЕСКИ едва не е участвал в същата катастрофа. Ти продължаваш да ме питаш нормално ли било толкова СКОРО да бил там.
  Това не е ли тъп спор??

  Доброто е заразно
 68. 69 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#57] от "Je suis une femme":

  "Словакия не е подходящо място за заселване на мюсюлмани, защото те може да променят вековните й традиции", заяви словашкият премиер Роберт Фицо.
  В публикувано днес интервю за Телеграфната агенция на Словашката република (ТАСР) Роберт Фицо каза, че не иска в Словакия да живеят десетки хиляди мюсюлмани, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
  http://dnes.dir.bg/news/musulmani-slovakia-bezhanskiat-natisk-22753138

 69. 70 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1291 Весело

  Браво само глад и бои, по устав докато не се цивилизоват. Омразата трябва да се ирадицира без пощада. Евала на прокурора!

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 70. 71 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#61] от "bohr":

  На ниските класи, които след брекзит ще получат такъв шут че няма да знаят от къде им е дошло. Аман от некадърни.

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 71. 72 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2328 Неутрално

  До коментар [#12] от "it4":

  Абе и за това има лек. Само трябва никога да не го наричаш циганин или ром или уиски или мангал или каквото и да било. Каквото и да му правиш в рамките на закона няма да признаваш че е циганин. Ако той много настоява накаран го да ти покаже документ че е циганин а не българин.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 72. 73 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#65] от "stupid_american":

  Аз нямам проблем, Дневник имат и само им обръщам внимание.

 73. 74 Профил на emil.boev
  emil.boev
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Динко е добър човек - малко са като него

 74. 75 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2386 Неутрално

  [quote#17:"stupid_american"]Трябва да го съдят и за насилието над тези хора.[/quote]
  Обратното е - "тези хора", нарушители на границата (терористи/контрабандисти, щото ако бяха туристи или бежанци щяха да преминават през гранично-пропускателен пункт) са насилили "гражданските задължения" и г-н Вълев е бил принуден да изпълни гражданския си дълг. Тия, дето не сте Граждани, а просто продажници няма как да го разберете!
  И няма как да има дискриминация по каквото и да е признак, защото по време на задържането нарушителите на границата са с неустановен произход, раса и верска принадлежност.

 75. 76 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2386 Любопитно

  [quote#24:"forum_terrorist"]Пич, мутрата ги е тарашил! [/quote]
  Или ги е проверил за оръжие за да гарантира безопасността до идването на държавните органи?
  Щом преминават незаконно границата значи идват с престъпни намерения и вероятно въоръжени.

 76. 77 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#9] от "Циклонален вихър":

  Значи цивилизовано е да преминеш нелегално граница /при положение, че можеш да го направиш легално през ГПП/, а не е цеивилизовано да те арестуват за това?!? Така ли г-н цивилизация?

 77. 78 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#53] от "Николай Колев":

  Не си политкоректен - спрямо Дневник

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 78. 79 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#65] от "stupid_american":

  Вярно Сте stupid!

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 79. 80 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2386 Весело

  До коментар [#70] от "ivanchoLA":

  "Браво само глад и бои, по устав докато не се цивилизоват."

  Ау, използвате "езика на омразата"! Я прокуратурата да Ви повдигне едно обвинение за бой/лопам и глад/изпише за насаждане на дискриминация чрез медийното пространство!

 80. 81 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#68] от "dogwoman":
  [quote#68:"dogwoman"]Аз ти отговорих, че той не е бил там СКОРО, а ВЕДНАГА, на секундата, тъй като ФИЗИЧЕСКИ едва не е участвал в същата катастрофа.[/quote]

  Аз мислих, че това го казваш саркастично. Значи ти наистина вярваш, че той случайно се е озовал там. Ясно, разбирам.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 81. 82 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  Ни моа да го барати Динко, щото той е под протекцията на ГЕРБ. А ние още 50-100 милиона ще източим за оградата, която се бута с крак.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 82. 83 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 726 Неутрално

  [quote#9:"Циклонален вихър"]Този Динко е герой за повечето българи, което убива всякакви надежди за някакво цивилизовано бъдеще на територията.[/quote]
  Как го разбра това?С всички българи ли говори,или прави анкета?Не ви ли омръзна да оплювате всичко българско?Това че този е българин,не ме прави мен такъв.Нито всички италианци са мафиоти,всички норвежци като Брейвик,белгийците като канибала Дютрю и така нататък.Всеки си отговаря сам за постъпките.

 83. 84 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2386 Весело

  До коментар [#22] от "stupid_american":

  " Дневник са про-западна медия "

  Ау, дискриминация по вяра и убеждения! Дали е добре прокуратурата да спре вестника!? Тъй де, вестникът поставя читателите си, несподелящи "либертаските ценности", в "враждебна, принизяваща, унизителна, обидна и застрашителна за тях среда."

 84. 85 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2386 Любопитно

  [quote#2:"forum_terrorist"]Мутрата в затвора![/quote]

  Коя от двете - прокурор Маджарова или адвокат Маргарита Илиева? Защото и двете лъжат нагло:
  "тя дава признание за обективната действителност на инкриминираната реч на омразата срещу уязвими хора в България." ("обективната действителност" е нарушение на границата; "речта на омразата" нито е дефинирана, още по-малко инкриминирана; "уязвимите хора в България" хич не върви за терористи/контрабандисти, нарушили държавната граница)
  и подбуждат гражданите към нарушаване на Закона или да бъдат съучастници в нарушаването на Закона. Ако това не е мутренско поведение, какво друго може да е!?

 85. 86 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#75:"wanderer"]и г-н Вълев е бил принуден да изпълни гражданския си дълг[/quote]

  Ха ха ха. Защо ли на този примат хич не му отива да го наричат "Г-н Вълев"

  То само като го чуеш какви ги е разправял в обаждането си до МВР и ти става ясно за какъв човек става дума. Да не говорим за китната му лъжа как ги натръшкал, щото го нападнали. Да бе - 10 човека го нападнали агресивно, но той ги преборил...Тъповатата дебилност изписано на лицето му, докато разпространяваше тая лъжа, ми е толкова противна и същевременно толкова позната от хиляди знайни и незнайни български селяци, които съм срещал, срещам и ще продължавам да срещам.

  Искрено съжалявам хората, които се хващата на евтините лъжи на тоя селянин.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 86. 87 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3272 Весело

  Динко, не се е родил още съдията който ще те вкара в затвора, дерзай момче!

  klimentm
 87. 88 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3272 Весело

  До коментар [#85] от "wanderer":

  Нима Динко има право да упражнява насилие от името
  на закона и държавата?!

  klimentm
 88. 89 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2542 Гневно

  Случаят Донко показва опасно срастване на ислямисткия антибългарски Хелзински комитет и правосъдната ни система. Това което е казала съдията като доводи не е светско а шериатско правосъдие. Значи според същия Хелзински комитет ислямските главорези са борци за свобода и никой не трябва да ги закача а ако някой като Динко ги закачи трябва веднага да бъде съден.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 89. 90 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2386 Неутрално

  [quote#88:"klimentm"]Нима Динко има право да упражнява насилие от името на закона и държавата?! [/quote]
  Няма право и не е упражнил насилие, а е предприел мерки за предотвратяването на извършване на престъпление или престъпления - при нарушаването на границата е сигнализирал държавните органи (тел. 112) и е възпрепятствал нарушителите от извършването на следващи престъпления до идването на държавния орган.
  Ако ще се упражняваме над термина "насилие" - нека да видим дали е издадено медицинско свидетелство за нанасяне на някаква вреда (лека телесна или психическа) на здравно-осигурено лице. Ако няма такова свидетелство или здравно-осигурен гражданин, няма как да говорим за насилие. С това либертастко насилие ще изкарате всеки военнослужещ/полицай/пожарникар/прокурор насилник. Ей на, прокурор Маджарова е "насилила" г-н Вълов като го е довела до психологически дискомфорт/разстройство.

 90. 91 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2386 Неутрално

  [quote#86:"stupid_american"]То само като го чуеш какви ги е разправял [/quote]
  Чул съм го. Също и журналистите, които му дадоха ефир.
  Но когато се контактува с такъв човек, не бива да се разпространяват каквито и да е твърдения, докато не се изясни цялата ситуация.
  Нямам илюзията, че г-н Вълов е бил случайно около оградата на границата, нито че действията му са ползвани с пропагандна цел срещу правни нихилисти и продажници като БХК.
  Но, ако Гранична полиция си беше на мястото, нито нарушителите щяха да са там, нито г-н Вълов. И въпросът, който мен ме вълнува е: Защо Гранична полиция не си е мястото (дори подозирам съучастие в каналджийство)? Има ли отношение кресливото празнодумство на правните нихилисти към изпълнението на служебните задължения на граничните полицаи? Защото независимо дали г-н Вълов ще бъде оправдан или обвинен в хулиганство, граничната полиция трябва да си изпълнява задълженията към всеки нарушител на границата, без дискриминация, внушавана от НПО-шките. Щото видяхме един "бежанец" какво направи на летище Ататюрк. Такова "обективна действителност" ли желаете за България!?

 91. 92 Профил на toyaga
  toyaga
  Рейтинг: 213 Неутрално

  "На операторите Вълев заявил, че ще "запука" и "изпише" някой от задържаните, а на записа се чува и как крещи на английски език "Всички долу", как псува, как се заканва, че ще убие един "циганин" и че "ще ги поударя малко, ще ги лопам"."

  То това си е просто афект.
  Иначе трябва да даваме на съд всеки ядосан гражданин, който си е позволил да изкрещи на някой "ша та убия!"

  Как може да разберете, че службите слухтят за вас? Изведнъж спират да ви блокират и да ви трият постовете! :D
 92. 93 Профил на toyaga
  toyaga
  Рейтинг: 213 Неутрално

  "ва за действителността, приписваща на бежанците "

  Бежанците стават бежанци, когато им се признае този правен статут. Дотогава са заловени на местопрестъплението лица, нарушаващи Наказателния кодекс чрез очевидно преминаване на държавнат аграница не по установения ред и не на установените за целта места.

  Как може да разберете, че службите слухтят за вас? Изведнъж спират да ви блокират и да ви трият постовете! :D
 93. 94 Профил на toyaga
  toyaga
  Рейтинг: 213 Неутрално

  "тя дава признание за обективната действителност на инкриминираната реч на омразата срещу уязвими хора в България. "

  И кво? Нямаш право да мразиш ли??
  Това дори в тъмните сталински времена не е било!

  Как може да разберете, че службите слухтят за вас? Изведнъж спират да ви блокират и да ви трият постовете! :D
 94. 95 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#80] от "wanderer":

  Ако направят тая глупост очаквам медал от БХК

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 95. 96 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2386 Весело

  [quote#92:"toyaga"]всеки ядосан гражданин, който си е позволил да изкрещи на някой "ша та убия!" [/quote]
  Половината депутати, изказали се на парламентарната трибуна, остават поне без имунитет - или са дискриминирали управляващите, или опозицията.

 96. 97 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 418 Любопитно

  Това още ли го коментираме? Тоя селянин самозабравил се?

 97. 98 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1073 Неутрално

  [quote#75:"wanderer"]са насилили "гражданските задължения" и г-н Вълев е бил принуден да изпълни гражданския си дълг. Тия, дето не сте Граждани, а просто продажници няма как да го разберете! [/quote]
  Лице влязло незаконно в страната,с цел да поиска бежански или хуманитарен статут не може да бъде наказано за това.Мигрантите са имали намерение да стигнат до Германия или подобна държава.Резулта т на действията на този идиот е,че сега България трябва да реши въпроса със статута на тези мигранти,да им осигури условия за живот,докато го прави.

 98. 99 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2386 Любопитно

  [quote#98:"slonsco"]Лице влязло незаконно в страната,с цел да поиска бежански или хуманитарен статут не може да бъде наказано за това[/quote]
  Поискването на бежански или хуманитарен статут законно ли ще е от незаконно пребиваващо в страната лице?
  Как граничарите/гражданите да разпознаят режещият с клещи телената ограда или виснал на нея като прани гащи е укриващ се престъпник от правосъдието на съседната държава, дребен контрабандист или обучен във военна база терорист? Еле па, когато дори няма и фалшив документ за самоличност. Челата ли трябва да се гледат или подметките им?

 99. 100 Профил на toyaga
  toyaga
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#21:"Helix Nebula"]Поредната нагла мутра, която прави каквото си иска[/quote]
  Нагла, но българофилска!

  Как може да разберете, че службите слухтят за вас? Изведнъж спират да ви блокират и да ви трият постовете! :D
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK