Най-желаната специалност в Софийския университет отново е психологията

Най-желаната специалност в Софийския университет отново е психологията

© Надежда Чипева, КапиталНай-много кандидат-студенти в Софийския университет "Св. Климент Охридски" са посочили като първо желание специалност "Психология".


На второ и трето място са специалностите "Социология" и "Английска филология", следвани от "Публична администрация", "Компютърни науки", "Софтуерно инженерство", "Информационни системи", "Педагогика", "Информатика" и "Българска филология". Това става ясно от информация, публувана на сайта на университета.


6499 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище, първо класиране за който бе обявено днес.
От утре до 15 юли новоприетите студенти имат следните възможности - да се запишат в специалността, в която са класирани на първия етап или да я потвърдят, но да заявят участие на второ класиране. Тази възможност не важи за приетите по първо желание.


Неприетите от първия етап кандидати участват автоматично в следващото класиране, което ще бъде обявено на 19 юли. Записването е от 20 до 22 юли. Трето класиране ще излезе на 26 юли, което е окончателно.


Междувременно стана известно, че Софийският университет е класиран на 854-о място в световната класация на Centre for World University Rankings.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK