Депутатите окончателно одобриха таван от 35 изборни секции в чужбина (допълнена)

Данаил Кирилов

© Анелия Николова

Данаил КириловПарламентът окончателно одобри таван от 35 изборни секции във всяка държава извън България. За разкриване на изборните бюра извън дипломатическите и консулските представителства ще се изискват 60 заявления. Това предвижат текстове от Изборния кодекс, които бяха приети на второ четене днес със 100 гласа "за", 25 "против" и 8 "въздържал се".


Броят на изборните секции в чужбина е консенсус между управляващите партии след множество протести на българи зад граница заради първоначалните ограничения и вето на президента Росен Плевнелиев, което в крайна сметка бе преодоляно.


Против текстовете днес се изказаха депутати от ДПС и независими народни представители около Лютви Местан и нерегистрираната нова партия ДОСТ с мотив, че те ограничават правата на българите в чужбина и най-вече - на тези в Турция. Според Местан текстовете са фашистки и ще доведат до етнонацизъм, заради който историята ще осъди управляващите. Депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев се обърна към ГЕРБ с думите: "Когато се навеждаш - и ти, и гръбначният ти стълб губят част от благородството си."
Според лидера на ДСБ Радан Кънев 35 изборни секции са недостатъчни в част от чуждите страни.


"За съжаление, днес НС тесногръдо загърби интереса на българите, живеещи в чужбина. За пореден път през последните месеци. И така накърни основен национален интерес - единството на българската нация и усилието за включване на повече български граждани в обществения, политически и икономически живот", коментира Кънев във Фейсбук след приемането на поправките.


"Показателен за тъпото упорство на ГЕРБ/ПФ е фактът, че никой не обърна внимание на ефектите на Брекзит върху новите ограничения в изборния закон. Той въвежда различна процедура за откриване на секции в страните от ЕС и другите чужди държави. А междувременно, докато течеше пазарлъкът 20 или 35 секции да бъде бариерата, 200 000 българи вече попадат в нови условия - те живеят, учат и работят в страна, "напускаща ЕС"", изтъква лидерът на ДСБ.


Шефът на правната комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ) посочи, че таванът на броя на секциите е съобразен с пределната максимална активност в САЩ и Англия на последния вот.


Друга промяна в Изборния кодекс, по която има консенсус, предвижда населените места с над 350 жители да избират пряко кмет. Сегашното ограничение е за 400 жители.

Коментари (77)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5918 Весело

  Сега всички изборни секции в чужбина да се стегнат - и да гласуват за Караджов !

  [email protected]
 2. 2 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  Тунчер Кърджалиев се обърна към ГЕРБ с думите: "Когато се навеждаш - и ти, и гръбначният ти стълб губят част от благородството си".
  ..............
  Тоз явно знае, за какво говори.
  35 не са малко.
  Те какво искат, във всяко турско село по една изборна комисия ли да има.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 3. 3 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  [quote#1:"karabastun"]Сега всички изборни секции в чужбина да се стегнат - и да гласуват за Караджов ![/quote]
  Айде стига с вашите планове коя държавна служба да завземете! Не разбрахте ли, че по този начин преврат няма да стане! Нито с Костинброд!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 4. 4 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Нещо като компромис ми звучи, но поне е малка стъпка в правилна посока.

 5. 5 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  До коментар [#2] от "СДС":

  няма значение ,ще им платят по 10 дни на море и планина и ще ги докарат пак тук да гласуват , мурафетите на определени партии са неизчерпаеми ,щом има какво да се краде ,а и няма кой да те хване

 6. 6 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1029 Весело

  До коментар [#3] от "lz2":

  Бочко кога ще вдигне покривалото на магарето, дето ще го избирате - октомври? 😃
  Знам, че на вас ви е все тая кого избирате под строй, ама поне да видим дълги ли са му ушите.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 7. 7 Профил на Lamento
  Lamento
  Рейтинг: 221 Гневно

  До коментар [#1] от "karabastun":

  Ха дано, но за съжаление "българският избирател" (който понякога не е български, а в много други случаи е всичко друго, но не и избирател), е доказал досега, че не притежава способността да преценява и съди по действията на политиците - нещо простичко наглед, но задължително в развитите общества. Т.е. някой политик се дъни - следователно отива на боклука. Тук е точно обратното - колкото по-нагъл и очебийно замесен в нечисти схеми е обектът на избора - толкова по-постоянни са му избирателите, че и по-напористи...Парадокс с балкански оттенък...На мен вече ми вони на мърша от всичко това! Промитият мозък е по-опасен от липсващия мозък!

  Комунизъм или смърт!......Каква е разликата?!?
 8. 8 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 812 Неутрално

  [quote#3:"lz2"]Не разбрахте ли, че по този начин преврат няма да стане! [/quote]
  Разбрахме. Най-вече че ще плащаме докато сме живи на Русия, руски АЕЦ у нас ще има, руснак до руснак ще се разхождат, а Баце и гоце пак ще режат лентички.

 9. 9 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5321 Неутрално

  Ще гласуваме така, както са го решили на следващите избори.След това пак ще има недоволни и вероятно нови промени.Колко позната картинка.

 10. 10 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Тези безсмислени и формални избори станаха основна политическа и медийна тема. Изумително е за какви глупости си чешат езиците всички.А за тези изборни секции в чужбина моето мнение е еднозначно: напуснали България и трайно заселилите се в чужбина, не би трябвало да имат изборни права. Кой и как ще управлява страната ни имат право да избират само живеещите тук и сега, тези на които житейските проблеми ще се решават по един или друг начин и чието ежедневие зависят от това. Сезонните работници и студентите в ЕС би следвало да имат права и да гласуват в посолствата и консулствата, каквато е законовата уредба в почти всички европейски страни.И е крайно време да се премахне двойното гражданство.

 11. 11 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1231 Весело

  [quote#3:"lz2"]по този начин преврат няма да стане! Нито с Костинброд![/quote]
  хехехехехе.....Цитираме безмислени опорни чочки, за да не заспим!?.......Де е главната превратаЖийка? На Бокова хранилка....

 12. 12 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  Като видя физиономията на председателя на правната комисия ми се отщява всичко

 13. 13 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1341 Весело

  “...Според Местан текстовете.... ще доведат до етнонацизъм..“ Хахахахаха– този турчин си няма друга работа, освен да измисля нов политически речник Бай фустане, какво ще кажеш да не ти се регистрира НИКОГА турската партийка, да се поиска прекратяване на дейността на дпс в СГС поради системно нарушаване на БЪЛГАРСКАТА конституция и да бъдеш пратен да пасеш овцете нейде из анадола,а?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 14. 14 Профил на Hafen der Wahrheit
  Hafen der Wahrheit
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#10] от "glaxo":

  за тези изборни секции в чужбина моето мнение е еднозначно: напуснали България и трайно заселилите се в чужбина, не би трябвало да имат изборни права.

  Съгласен!
  Местан за това днес в парламента, се пенеше като пришпорен кон. Защото умре, зависимостта от преселниците.

  Да направиш добро е толкова лесно- просто се усмихни!
 15. 15 Профил на blab
  blab
  Рейтинг: 221 Любопитно

  'населените места с над 350 жители да избират пряко кмет. Сегашното ограничение е за 400 жители'

  Ако тълкувам това правилно, тази промяна изглежда по-съществена и може да доведе до повече политически назначения, непотизъм и корупция, и в крайна сметка лошо управление!

 16. 16 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1341 Весело

  Филологът местан с митичното си висше юридическо образование пак изби рибата– в неистовото си желание да наложи турския език в България като втори официален език и неизборимите му закани как щял да съди България в ЕСПЧ поради това, че в България единственият официален език е българският език, съвсем забрави, че се намира в България и е български гражданин, а не е в турция, и гордо развя знамето на позавехналото си турско самосъзнание, изразено в измисляне на нови политически термини за несъществуващи политически обстановки в България

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 17. 17 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  [quote#8:"historama"]Разбрахме. Най-вече че ще плащаме докато сме живи на Русия, руски АЕЦ у нас ще има, руснак до руснак ще се разхождат, а Баце и гоце пак ще режат лентички. [/quote]

  Защо бе драги не викахте когато комунистите и царя поръчаха реактора? Защото сте болшевики! Затова! Сега се мъчите всякак да изкарате невинните виновни! Какво отношение има ГЕРБ към поръчката на реактора? Абсолютно никаква! Ама срещу БСП не казвате и дума,защото сте от една черга! Заедно направихте Костинброд, после заедно гласувахте в НС! Затова ще имате винаги 1% на избори!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 18. 18 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Браво на Доган. Споставените си лица в парламента направи така че хем да отсрани българите в Западна Европа, хем да постави преселниците в Турция под контрол с првоза с автобуси по време на избори. Браво на бг предателите в нашия парламент продали се за турски лири на Доган да развиват лъжите и измамите си.

 19. 19 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#17] от "lz2":

  Единственото, което реално ще се случи, е орязването на секциите в Турция, но тези си врещят по навик - само не зная що си мислят, че някой им обръща внимание ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 20. 20 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  [quote#19:"роджър"]Единственото, което реално ще се случи, е орязването на секциите в Турция, но тези си врещят по навик - само не зная що си мислят, че някой им обръща внимание ...[/quote]
  Врещят си защото засяга ДПС, а те са от една руска черга!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 21. 21 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#18] от "sqrt":

  Айде стига с тези българи на запад. Да си седят тука и да гласуват... Както в Германия.

 22. 22 Профил на due07477623
  due07477623
  Рейтинг: 430 Неутрално

  35 е горе-долу тавана в Западна Европа, САЩ и Канада и сега. Да му мислят талибаните в Туркието

 23. 23 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  [quote#19:"роджър"]Единственото, което реално ще се случи, е орязването на секциите в Турция, но тези си врещят по навик - само не зная що си мислят, че някой им обръща внимание ...[/quote]
  Врещят си защото засяга ДПС, а те са от една руска черга!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 24. 24 Профил на due07477623
  due07477623
  Рейтинг: 430 Неутрално

  [quote#18:"sqrt"]Браво на Доган. Споставените си лица в парламента направи така че хем да отсрани българите в Западна Европа, хем да постави преселниците в Турция под контрол с првоза с автобуси по време на избори. [/quote]

  Няма абсолютно никакви ограничения за Българите на Запад (включително Европа, САЩ и Канада) където и досега имаше не повече от 30-35 избирателни секции за държава (проверете изборните статистики). Единствено секциите в Туркието ще бъдат ограничени където традиционно имаше по 1000-1100 (хиляда/хиляда и сто) на досегашните избори. Хора с небългарско самосъзнание не бива да определят бъдещето на България - това е духа на новия изборен кодекс. Той не ограничава правата на хората с българско самосъзнание, по-скоро опитите на чужди държави да се меесят във вътрешните работи на България...

 25. 25 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Весело

  До коментар [#6] от "virtual brain":Бочко кога ще вдигне покривалото на магарето, дето ще го избирате"
  вероятно скоро след като ц.ц се върне от работното посещение в сащ . кой ще дига покривалото , също след завръщането . много му се събра на борисов ...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 26. 26 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Альо десебарчетата,как е сношението със ДПС и ДОСТ??????
  Другия път Рад@ан като каже че ГЕРБ са с ДПС,се сетете за днес.

  sdg
 27. 27 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2444 Весело

  "Според лидера на ДСБ Радан Кънев 35 изборни секции са недостатъчни в част от чуждите страни."

  А така, Раданчо! Плътно до Местан и Доган и не забравяй да скандираш: "ДоСт-ДСб вечна дружба. Долу ГЕРБ!"

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 28. 28 Профил на Veli
  Veli
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#17] от "lz2": Защото никой не разбра какво са поръчали и КОЙ (вече много богат) го е поръчал.

 29. 29 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  Ако всичко е заради секциите в Турция, просто можеха да забранят да хората с двойно гражданство, както е в Германия.

 30. 30 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#29] от "Роси":

  Радан що не го предложи?Ама не му отърва,Местан и Доган ще му се разсърдят

  sdg
 31. 31 Профил на Hafen der Wahrheit
  Hafen der Wahrheit
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#27] от "Непукистка":

  ДоСт-ДСб

  Това с главните букви, като "Държавна Сигурност" ли да го разбирам. 😊

  Да направиш добро е толкова лесно- просто се усмихни!
 32. 32 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  До коментар [#8] от "historama":

  " ..., а Баце и гоце пак ще режат лентички ... "


  Не виждам някаква съществена разлика между тях ...!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 33. 33 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2444 Неутрално

  До коментар [#31] от "Hafen der Wahrheit":

  Ами естествено! Само БСП от по-старите партии нямат клеймото на ДС-КГБ-ГРУ. Убеди се сам - сДС, ДСб, нДСв. И наименованието на КТБ беше доста близко до това на собствениците си от Кремъл.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 34. 34 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  До коментар [#21] от "1_bulgarin":

  " Айде стига с тези българи на запад . Да си седят тук и да гласуват ... "


  Е, да, ама няма да има кой да те храни и да ти плаща пенсията !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 35. 35 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2444 Неутрално

  До коментар [#31] от "Hafen der Wahrheit":

  Упс, ДпС пропуснах )) Баш главата на змията.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 36. 36 Профил на Hafen der Wahrheit
  Hafen der Wahrheit
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#29] от "Роси":


  Ако всичко е заради секциите в Турция

  Не, не е заради секциите в Турция!
  Радан така ви е изпИлел мозъците, че както ви е удобно така. Досущ като комунягите. Е снисходителни сме, все някога ще узреете и вие и Раданче, имате шанс.

  Да направиш добро е толкова лесно- просто се усмихни!
 37. 37 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2444 Весело

  [quote#36:"Hafen der Wahrheit"]все някога ще узреете и вие и Раданче, имате шанс.[/quote]
  Имат те... кога ме нема!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 38. 38 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 812 Неутрално

  [quote#32:"niksan1"]Не виждам някаква съществена разлика между тях ...! [/quote]
  Така е. И на двамата им треперят гащите от руснаците!
  Гоце не се знае какво го чака, ако още един път АЕЦ пропадне.
  А Баце като го поканиха в рсия преди 3 години (на 19.02.13г.), на другия ден, на 20.02. подаде оставка.

 39. 39 Профил на ial
  ial
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#10] от "glaxo":

  Тоест една голяма част, прогресивна част от народа ни, излпзла навън и заради блатото, наречено България, да я отрежем?
  Същите тези, които са най- големия инвеститор (ведно с ЕС) да им кажем да не се занимават с родината, а да си гледат работата?

  Това, че някой живее извън България, не го прави по- малко българин от тези, обитаващи територията. Достатъчно често е обратното.

 40. 40 Профил на Hafen der Wahrheit
  Hafen der Wahrheit
  Рейтинг: 328 Весело

  До коментар [#37] от "Непукистка":

  Имат те... кога ме нема!

  Ми, да не ги отчайваме съвсем, за това.

  Да направиш добро е толкова лесно- просто се усмихни!
 41. 41 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2444 Весело

  До коментар [#40] от "Hafen der Wahrheit":

  Не е хубаво да се дават прекалени надежди на хора, които не живеят в настоящето, нито в бъдещето, а и минало нямат. Те си мислят, че като Костов е бил министър-председател, значи заслугата е на неговата лична партия, а не на сДС. И така стигаме до постулата: "Всички са лоши, само Костов (и кукличките му Раданчо, Петканчо, Хасанчо) е добър. Който не е с него, е против нас." Изобщо за идеи, за дух не става дума - само за някаква си тленна материя. Не знаят, милите, че идеите оцеляват, а хората си отиваме рано или късно.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 42. 42 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2057 Неутрално

  Някой по-горе предлага да се премахме двойното гражданство и така да се реши проблемът с гласуващите от чужбина. Тогава обаче политиците ни може да трябва да дават обяснения за демографския срив.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 43. 43 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2057 Неутрално

  Браво на Кънев за държавническото изказване! Като се има предвид, че вотът от чужбина досега беше основно за ДПС в Турция и за ГЕРБ навсякъде другаде, съм склонна да вярвам, че Кънев не прави това изказване от тясно-партиен интерес.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 44. 44 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2057 Неутрално

  [quote#19:"роджър"]Единственото, което реално ще се случи, е орязването на секциите в Турция,[/quote]
  Ще орежат секциите, но това едва ли ще ограничи вота от Турция. Автобуси, двайсет човека, регистрирани на един адрес - гледали сме филма.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 45. 45 Профил на Hafen der Wahrheit
  Hafen der Wahrheit
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#24] от "due07477623":

  Трябваше да използвате по-цвтущ речник за да прочетът раданчовците, най- добрият коментар в цялата тема.

  Да направиш добро е толкова лесно- просто се усмихни!
 46. 46 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 756 Неутрално

  До коментар [#21] от "1_bulgarin":

  Ми дръжте си поставените от турците политикани и продължавайте със сриването на България. То се вижда докъде ще се стигне с тази простотия.

 47. 47 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#36] от "Hafen der Wahrheit":

  я се скрий в дупката на позитано.
  и пий една студена вода с исаков.

 48. 48 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#41] от "Непукистка":

  абе ти пак си объркал статията.
  не става дума за 1999 година и
  свиването на доган, като бито куче
  в ъгъла.

 49. 49 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3310 Неутрално

  До коментар [#7] от "Helix Nebula":

  Изключително вярно и точно!

  klimentm
 50. 50 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1438 Весело

  я, безмозъчния тръст не е забелязал че към днешна дата Дост изобщо не съществува... еле па към датата на внасянето на законопроекта

 51. 51 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Весело

  [quote#6:"virtual brain"]Бочко кога ще вдигне покривалото на магарето, дето ще го избирате - октомври?[/quote]
  По-скоро под покривалото няма нищо.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 52. 52 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2057 Любопитно

  Знае ли някой колко от досега гласувалите за ДПС в Турция се очаква да гласуват за ДОСТ?

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 53. 53 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  [quote#51:"Храбър"]По-скоро под покривалото няма нищо. [/quote]
  що ти очакваш ГЕРБ да предложи нещо ли

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 54. 54 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1438 Весело

  [quote#33:"Непукистка"]Само БСП от по-старите партии нямат клеймото на ДС-КГБ-ГРУ. Убеди се сам - сДС, ДСб, нДСв. И наименованието на КТБ беше доста близко до това на собствениците си от Кремъл. [/quote]
  мисля и нещо по-така да вкарате, за по-убедително де... малко нумерология, малко гадаене по свински чревца... в краен случай Данаилчо все ще се справи с бръмбарите на Гала пък

 55. 55 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  [quote#3:"lz2"]Не разбрахте ли, че по този начин преврат няма да стане! Нито с Костинброд! [/quote]
  що бе гледам Мая си е добре с помощта на ГЕРБ, чудно ми е как на нея никой висш гербер не и се сърди само вие лапнишарините , които вярват в костинбродски преврати и други измишльотини

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 56. 56 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  [quote#24:"due07477623"]Няма абсолютно никакви ограничения за Българите на Запад (включително Европа, САЩ и Канада) където и досега имаше не повече от 30-35 избирателни секции за държава (проверете изборните статистики). [/quote]
  Точно понеже не се предоставят необходимите възможности за гласуване "изборните статистики" са такива. Особено в щатите никой няма да си зареже работата за да пропътува...500 км. (грубо) та да гласува. Още повече ако отсъствието му от работа може да му коства самата работа.
  С две думи обръщаш фактите и последствията от тях наопаки.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 57. 57 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2057 Любопитно

  Цялата емоция, струва ми се, е за кого ще отиде вотът от Турция - най-активно и най-организирано гласуващите български граждани в чужбина. Струва ми се малко вероятно да отиде за ДОСТ - партията даже не е регистрирана. Интересно ми е затова защо Доган изглежда склонен да се откаже от този вот? Ако изобщо е склонен, разбира се.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 58. 58 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  [quote#17:"lz2"]Защо бе драги не викахте когато комунистите и царя поръчаха реактора? Защото сте болшевики! Затова![/quote]
  всъщност сигурен съм че няма да ти хареса ако проверим кой точно е поръчал реактора и кой е подписал всички анекси от 2009 до 2012

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 59. 59 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1438 Весело

  [quote#33:"Непукистка"]Само БСП от по-старите партии нямат клеймото на ДС-КГБ-ГРУ.[/quote]
  еее, нямат, та нямат... ама все нещо имат пък за компенсация

  Пълен списък на избраните за кметове агенти на ДС на местните избори 2015

  "Най-много кметове с досиета са избрани от ДПС – 27 души (от 39 издигнати), следвано от БСП – 20 (от 60 издигнати) и ГЕРБ – 10 души (от 41 издигнати). АБВ е с 2-ма сътрудници (от 15 издигнати) сред избраните кметове, а БДЦ с един (от 4 издигнати с досиета). Останалите 14 сътрудници, избрани за кметове, са издигнати от местни коалиции или са независими кандидати.

  http://desebg.com/2011-01-06-11-36-32/2506-2015-11-03-17-40-17

 60. 60 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  [quote#53:"stg"]що ти очакваш ГЕРБ да предложи нещо ли[/quote]
  ГЕРБ вече си изиграха картите.
  Изиграха партията точно както са инструктирани от ДС.
  Спънаха възможно най-качествената кандидатура и с това отвориха широко пътя за кандидата на червените.
  Нима никой не забелязва, че докато левите се обединяват, уждесните гербери си траят като бито куче?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 61. 61 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  [quote#17:"lz2"] Заедно направихте Костинброд, после заедно гласувахте в НС![/quote]
  кога после бе , нали си бяхте само БКП то (БСП-Атака-ДПС-ГЕРБ) в парламента, помниш ли как цялото ГЕРБ се беше "объркало" и забрани да се продава земя на чужденци

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 62. 62 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  [quote#60:"Храбър"]Нима никой не забелязва, че докато левите се обединяват, уждесните гербери си траят като бито куче? [/quote]
  те живеят лек и приятен живот, не им се налага да мислят, за мисленето си има началници

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 63. 63 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  До коментар [#58] от "stg":
  Ма и твърдението че никой не е "викал" не е вярно.
  Хората протестираха, ама кой ли слуша.
  Руските подлоги чуват единствено гласът на Русия. Ама това че някакви си българи били протестирали хич не ги интересуваше.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 64. 64 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2057 Неутрално

  [quote#63:"Храбър"]и твърдението че никой не е "викал" не е вярно.
  Хората протестираха, ама кой ли слуша. [/quote]
  ++++!

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 65. 65 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  [quote#57:"7777"]Цялата емоция, струва ми се, е за кого ще отиде вотът от Турция...[/quote]
  Ти за кой мислиш ще отиде, след като ДОСТ го отрязаха?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 66. 66 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  До коментар [#63] от "Храбър":

  до 2012 единствените които бяха против Белене бяха СДС, ДСБ и Зелените и разбира се всичките гербери много ни се смееха , че не сме разбирали нещата, гражданина Борисов на митинг в Плевен каза така, ние не сме като ония седесари и костоваци, ние ще построим Белене и ГЕРБ спечели в Плевен е после пак загуби де но то е нормално

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 67. 67 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1438 Весело

  [quote#57:"7777"]Интересно ми е затова защо Доган изглежда склонен да се откаже от този вот? [/quote]
  уважаема, като българска гражданка в избирателна възраст би следвало да знаете че вота се определя не от гласувалите, а от броящите... сигурна ли сте че някой от нещо се отказва? В крайна сметка, цифрите показваха че гласовете в Турция намаляват... а и онези в България също и най-засегнатият май не беше точно Доган

 68. 68 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2057 Неутрално

  [quote#65:"Храбър"]Ти за кой мислиш ще отиде, след като ДОСТ го отрязаха? [/quote]
  Именно затова съм любопитна защо ДПС е склонно да се откаже от повече секции в Турция. Протестите им срещу орязването са колкото да кажат нещо. Явно Доган иска да покаже на Турция, че или той ще е посредникът, или никой. И ми се струва, че разритването между Путин и Ердоган около Сирия е контекстът, в който трябва да гледаме на разрива между Доган и Местан. Това е само мое допускане, разбира се.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 69. 69 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2057 Неутрално

  [quote#67:"extraCACA"]би следвало да знаете че вота се определя не от гласувалите, а от броящите... сигурна ли сте че някой от нещо се отказва? [/quote]
  Ами тогава защо е цялата патаклама за ограничаване на вота от чужбина? За единия популизъм?

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 70. 70 Профил на Ivo Ivanov
  Ivo Ivanov
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Ако трябва и два дена отпуска ще си взема от работа, за да летя до посолството ни във Вашингтон и самолетен билет ще платя, само и само да не се гласува по села и градове в Турция, където даже няма представители на всички политически сили, а секциите се управляват само от чуждоземци с чуждо съзнание. И децата им , които са родени в Турция, не знаят български , а драпат за европейски паспорт, участвуват в тези избори. На мен, православният християнин ще ми бъде ли позволено да участвувам в изборите в Турция, само защото баба ми или дядо ми са родени в Одрин и са имигрирали от там, а? Нахални сте вие турците! Нагли сте! Искате само по вашето да става. Султанът ви в Анкара е също много нагъл. Първо подскача и се прави на ербап, а после се извинява по телефона на джуджо в Кремъл. Къде ще върви, че няма да се извинява?

 71. 71 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 968 Весело

  на последните няколко избори имаше секция наблизо и ходех да гласувам... преди не, не виждах смисъл да си изгубя половин ден зарад тържеството на демокрацията в милата мамковина... ако обаче некое тлъсто нагло уядено свинче къта надежди, че пак ше си стоя удома, щот са ми затворили селската секция - но пасаран, бейби... ше си похарча неделята и рано или късно смрадливата ти угоена душица ще се продъни в пъклото на безсмислеността и безславието... щот там и е мястото...

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 72. 72 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1438 Любопитно

  До коментар [#69] от "7777":

  "единия" популизъм ли... "легитимно" управление с 16%, прокуратура с 9%, парламент с няма и 15%, тотален срив на институционално доверие, правосъдие - нула, КТБ-та, "граждански опълчения", първа втора и т.н. частни милиции... нататък да продължавам ли? Как се решава подобна задачка по милиционерски?

 73. 73 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2057 Неутрално

  До коментар [#72] от "extraCACA":

  Добре, ако разбирам процентите правилно, това обяснява "легитимността" на ДПС. Каква е връзката между тяхната легитимност и тази на ГЕРБ?

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 74. 74 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1438 Любопитно

  До коментар [#73] от "7777":

  Герб управлява от 2009-та насам, или не... какви депесета, какви 5 лева?

 75. 75 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2057 Неутрално

  До коментар [#74] от "extraCACA":

  Ами именно това не разбирам. ГЕРБ управлява от 2009 насам, с изключение на годината на Орешарски, независимо от вота от Турция. Изведнъж решава, че ще ограничава този вот. Същевременно Доган се разритва с Местан.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 76. 76 Профил на Черен Гана студент
  Черен Гана студент
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#21] от "1_bulgarin":

  [quote#21:"1_bulgarin"]Да си седят тука и да гласуват...[/quote]
  67 000 евро (на ден). И днес. Дрън!!
  Сори, не ми се плаща за глупостите на някой. Като нямам право да гласувам (според вас) и да избера друг - не ми се и плаща.

 77. 77 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 657 Неутрално

  [quote#12:"daam"]Като видя физиономията на председателя на правната комисия ми се отщява всичко[/quote]да бе това смешно човече на снимката е мишок, който знае само да чете текстове и да повтаря -''комисията е отхвърлила текста'' - често за някой много разумен текст, предложен от депутат от гражданската квота на РБ.
  /където има хора 100 пъти по компетентни от мишока./
  ама мишлето първо се е хранило от червената хранилка, сега се е преместило на ГРЕБерска!
  толкова ли нямат от ГЕРБ кадри, че сложиха този мухльо за шеф на правната комисия? изглежда ДА!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK