Идеята да бъде проверен Ясен Тодоров извади наяве демоните от членове на съдебния съвет

Председателят на етичната комисия към прокурорската колегия Ясен Тодоров

© Георги Кожухаров

Председателят на етичната комисия към прокурорската колегия Ясен ТодоровПредложението на двама членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) да бъде извършена проверка на присъствието на председателя на етичната комисия към прокурорската колегия Ясен Тодоров на вечеря в Поморие взриви заседанието на пленума в четвъртък.


Мнозинството яростно, с отправяне на обиди и квалификации, успя да парира дори опита за нормален дебат по темата


превръщайки заседанието в обвинение към предложилите проверката, че рушат имиджа на съдебната власт, а предложението им беше сравнено с Инквизицията и със сталинските чистки.
Михаил Кожарев направи екскурзия в историята, за да припомни как през Средновековието е била създадена с добри намерения Инквизицията, която извършвала лов на вещици. А в една книга прочел, че дори


имало наука за демоните - демонология, която описвала " как се ловят вещици"


След това припомни и за сталинизма, когато "също се ловяха вещици". Науката за демоните била актуална и днес и даже "се въвеждат нови похвати за лов на вещици", намекна Кожарев, че искането на проверка на Ясен Тодоров е лов на вещици.


Повод е сигнал от главния редактор на "Бивол" Атанас Чобанов по повод публикувана на сайта информация, че Ясен Тодоров е участвал в празненството по повод назначението на районния прокурор на Несебър Радост Бошнакова в Поморие няколко дни преди престрелката срещу Димитър Желязков - Митьо Очите. На вечерята са присъствали главният секретар на МВР Георги Костов. Гостите, според изданието, са били посрещани от собственика на ресторанта - Пламен Петков, бивш съдружник с вдовицата на Милчо Бонев - Бай Миле и според сайта - приближен до Божидар Кузманов-Кравата. Последният беше обвинен за ръководител на организирана престъпна група, но чак след престрелката, в която Митьо Очите беше тежко ранен.


От ВСС са потвърдили преди време до "Бивол", че Ясен Тодоров е бил командирован в района, за да атестира свои колеги.


Предложението за проверка беше внесено от Калин Калпакчиев и Соня Найденова


В комбинация с факта, че сигналът идва от сайта "Бивол", беше сигурно, че ще се стигне до скандал.


Бяха хвърлени обвинения за "медии, близки до политически кръгове", припомняни бяха предишни случаи от практиката на ВСС, беше повишаван тон.


Разразилият се скандал показа за пореден път, че органът, който трябва да администрира съдебната система, да брани авторитета и независимостта на съдебната власт, да взима ключови решения във връзка с тези задължения - е крайно разединен. В отношенията си мнозинството от членовете се водят от предварително заети позиции - че тези които искат проверка, се мотивирали от "пасквили" и че всъщност искащите проверка рушали престижа на съдебната власт.


Още с първата реплика на Ясен Тодоров стана ясно, че съпротивата срещу идеята ще е яростна


Той обяви, че целите на Калпакчиев и Найденова "нанасят тежък удар върху правосъдието".


По думите му информацията е "пасквил". Той обвини колегите си, че не са го попитали "на живо", а директно предлагали проверка. Опита се и да нападне Калпакчиев, като заяви, че той /Ясен Тодоров/ действал по различен начин - вместо да предлага проверка срещу Калпакчиев, му е показвал сигналите срещу него и съпругата му (съдия в Софийски градски съд), които са били неоснователни.


Според Тодоров, вносителите на предложението Калпакчиев и Соня Найденова "действали в пълен синхрон със сайта "Бивол", Христо Иванов и следователя Бойко Атанасов". Не изясни какви са общите им действия, но явно бившият министър на правосъдието се е превърнал в нарицателно на зло.


"Всеки, който се е опитал да разбере повече около тази вечеря, ме е питал. Очерняте магистратите в района Бургас. Все пак се радвам, че проектът за решение е твърде мек. Не искате този път комисия под егидата на президента, или междуинституционална комисия. Много съм огорчен, мисля, че имаме различни виждания по много теми, но това не пречеше да имаме добри колегиални отношения. Явно границата е премината", завърши Тодоров.


След него в дебата взе думата Румен Боев, който обясни, че етичната комисия на Прокурорската колегия е разгледала случая. Той олицетвори ситуацията като поредната кофа кал, хвърлена по масата. По думите му предложението било обидно за магистратите в Бургас, които също присъствали на вечерята.


"Няма нарушение на етичните правила. Трябва да се отърсим от вътрешните си междуособици. Продължаваме да си уронваме нашия престиж. Бивол, Слон... нещо пишел - и ние трябва да се завтечем. Погребахме един човек (бел. ред. - члена на ВСС Камен Ситнилски, който бе уволнен от ВСС в нарушение на ЗСВ - това е първият път, в който някой от ВСС се осмелява да изрече нещо за него на глас на заседание след неговата внезапна смърт, и то пак без да спомене името му, а смайващо е че го споменава Боев, който е гласувал за изваждането му от съвета), друг го разболяхме. Не ни ли дойде акъла... Не разбрахме ли колко сме неполезни с такъв модел на поведение, колко пъти ще го правим?", попита Боев.


Юлиана Колева също уточни, че веднага след излизането на информацията, Тодоров е дал обяснение пред етичната прокурорска комисия. Тя обясни, че прокурор Бошнакова е решила да организира празника си в Поморие, а не в Несебър, за да не е в района, в който тя работи. "Какви скрити пластове търсим зад тази вечеря? Какви конспирации", попита Юлиана Колева.


Калин Калпакчиев и Соня Найденова опитаха да обяснят на Тодоров, че проверката не цели личното му дискредитиране и че


само истината може да изчисти съмненията и да спаси престижа на ВСС


"Този случай е станал публичен и ВСС не може да го покрие с конспиративно мълчание, защото то може да се тълкува като гузност. Твърдението ни е, че проверка на фактите трябва да бъде извършена и да няма спекулации. Липсата на проверка подхранва недобронамерени спекулации. Истината е най-добрата защита. Няма лично отношение или друг тип подход проявен от нас. Практиката е била да се извършва проверка. Не мога да се съглася с този тип свеждане на служебната дейност до лични отношения винаги. Член на ВСС съм, за да върша работата си, както я разбирам", обясни Калпакчиев.


Според Найденова опровергаването на фактите от статията би било защитата на авторитета на Ясен Тодоров и този на институцията. И допълни, че фактът, че предложението се позовава на публикация в "Биволъ" не прави членовете на ВСС заговорници. "Противоречията не ни правят неприятели. По случая, за който Боев спомена, дори името му не се споменава в тази зала след неговата смърт", каза Соня Найденова.


Главният прокурор Сотир Цацаров се включи с вече традиционното намесване на "медиите и икономическите кръгове",


на чиито "страници Калин Калпакчиев намирал своята изява".


"Поредната доза помия била разнесена от страниците на "Биволъ", "Медиапул", "Дневник" и "Капитал". Тези страници, на които вие намирате своята изява. Тези страници, които принадлежат на икономическите и политическите кръгове, които общо взето диктуват това, което правите. Не е странно това, което прави г-н Калпакчиев. Последователността му изисква уважение.
Странното за мене е една личностна метаморфоза на г-жа Найденова. От един убеден защитник на други идеи, тя в един момент общо взето премина в една позиция, която никога не е защитавала. Последователността на Калпакчиев изисква уважение, последователността на Найденова поставя в мен само въпроси",
заяви Цацаров. Документирайки поредния епизод от неговото вече трайно поведение да напада Соня Найденова.


Той съобщи съществената подробност, че прокурор Радост Бошнакова му съобщила кои гости ще присъстват и го информирала че тя ще плати сметката за вечерята, на която щели ад присъстват и бургаски магистрати. Цацаров продължи като уточни, че за въпросната вечеря и той, и министърът на правосъдието били получили покана.


"Небезизвестният Христо Иванов" щял да тържествува


ако и Цацаров бил на онази вечеря, но той не бил, продължи главният прокурор, отново намесвайки медиите и свеждайки дългата си реч до лични нападки.


"За ваше огромно съжаление аз по такива събирания не ходя иначе сега щяхте да тържествувате вие, "Биволъ", "Медиапул", "Капитал" и, разбира се, небезизвестния Христо Иванов", заяви Цацаров и уточни, че много добре знаел "откъде излиза цялата история".


Оттук нататък "дебатът" придоби зрелищно звучене със заслугата на главния прокурор


"Бихте ли казали пред колегите, кое беше последното заведение за обществено хранене, в което влязохте и как проверихте чистотата на неговия собственик?", обърна се язвително Цацаров към Калпакчиев.


В залата обаче се чу спокоен отговор: "ИКЕА".


"ИКЕА? Само там ли се храните? Личи ви!"


- продължи главният прокурор все по-ускорено да сваля нивото на "дебата", залата се разшумя и не се разбра по какво му личи на Калпакчиев, че се е хранил в ИКЕА.


Цацаров продължи да разказа, като обясни, че прокурор Бошнакова му съобщила кои гости ще присъстват и обещала тя да плати сметката. "Защо не отправихте сигнала си до всички колеги от Бургаската окръжна прокуратура, които, като нейни бивши колеги, са били там?" Цацаров си отговори сам: "Защото те просто не са интересни, с тях скандал не може да стане. Защото вие сте високо, вие тия неща не ги мислите. Аз съм долу и съм на нивото, на което съм се принизил далеч под главен прокурор".


След това продължи с въпросите: "И сега ви питам – ваша работа ли е кой е собственикът на заведението и какви са престъпните му връзки? Не, не е ваша работа. Може ли човек навсякъде, където влезе да пита? Дайте ни ги тези правила за чистота на личната хигиена, които вие спазвате, за да ги спазваме и ние. Другият вариант е да се храним само вкъщи или само в ИКЕА".


Калин Калпакчиев: Пак не се случва дебатът за дължимото поведение на магистрата


След разманя на реплики и спомени от други членове, Калин Калпакчиев уточни, че отново във ВСС не се е случил дебатът, който е трябвало да се чуе: за дължимото поведение на съдията и прокурора.


"Във всички правови държави има някакви стандарти за това. Нямам самочувствието да ги пиша, както г-н Цацаров ме призова. Ще ви цитирам покойния Румен Янков: "Съдийската професия е голгота – тя включва самотата, изтощителността на усилията, лишенията и т.н., но и нещо важно – че не бива да се оплакваш, защото не бива да е друго, ако е, значи има грешка", каза Калин Калпакчиев.


След кратка пауза и размяна на реплики между него и Цацаров, който тръгна да излиза от залата точно когато заговори Калпакчиев, той допълни :"Не става въпрос за отношенията между личности и личностни противоречия. Това е характерно за общества, изградени на кланов принцип, а не за общности, които се опиват да живеят по някакви правила", завърши членът на ВСС.

Коментари (101)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 837 Гневно

  тия ако имат 5 грама достойнство трябва да се саморазпуснат моментално

 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3625 Гневно

  Големи драми, прединфартни състояния!?. Ами, да стане Ясен Т. като мъж и да обясни - това така, това иначе и толкова, поне обяснил. Но дори и това не се случва

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 3. 3 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2685 Неутрално

  Този ВСС трябва спешно да се разпусне. Махленският стил диктуван от цацата съсипва всичко. Милиционерско остроумничене. Бивол и Капитал са им виновни ,че пият и пеят по кръчмите.

 4. 4 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 735 Неутрално

  .... Голгота .... каква Голгота!!??
  По всичко личи, че Държава ... НЯМА!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 5. 5 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1028 Любопитно

  На ГЕРБерската Мафия във ВСС не й ли плащаме ние заплатите?

  Тук не включвам рушветите които взимат, за решения в наш ущърб

 6. 6 Профил на br Tuck
  br Tuck
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Колеги форумнисти за пореден път казвам че от там така СМЪРДИ че се не трае вече. Тази клика завладяла съдебната власт май май никой не може да разбута

  jolly monck
 7. 7 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  Значи на прилагането на закона му казват лов на вещици?

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  За цитирания забележителен съдия Румен Янков, една отметка:
  http://www.christiantakoff.com/blog/?p=341

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 10. 10 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  "Той обяви, че целите на Калпакчиев и Найденова "нанасят тежък удар върху правосъдието"."

  Желанието за проверка нанася удар, не действията
  Нагли МАФИОТИ

 11. 11 Профил на atropin
  atropin
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Цаца, знам че четеш, виж намери някой психиатър, твойта работа не отива на добре. Ще свършиш като Сидеров.

 12. 12 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Тоя Цацаров и за кондуктор не става, те го монтирали главен прокурор. Доста инфантилен изглежда и то, като онези досадно противни глезльовци, хем дебели, хем всичко знаещи, дето веднага те засърбяват ръцете да им зашиеш един зад врата.

  Navigare Necesse Est
 13. 13 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1507 Весело

  Ами те, колегите му, са били в кръчмата и той е трябвало да иде да ги атестира. На софра най-добре се вижда кой кой е.

 14. 14 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5242 Неутрално
 15. 15 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 461 Весело

  Има още да наваксват как се работи в условията на това, всеки да има камера със себе си и да може да те снима навсякъде... По времето на ДС такива неща нямаше, трудно се свиква.

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 16. 16 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Комуноидо-гербъвата мафия и нейните верни слуги никога няма да пуснат далаверата. Те са във властта само да я упражняват. Докато системата, която е призвана да раздава справедливост е в техните алчни ръце нищо по територията няма да се промени.

 17. 17 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Мутрата Тодоров, отива на купон с други мутри!

 18. 18 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  В тази смрад не знам как издържат някои свестни членове на ВСС.

 19. 19 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  Проверките щели да разрушат престижа на съдебната власт?!
  Няма начин, абсурд! Престижът им е непоклатим!

 20. 20 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Тези тъпунтери начело с Ясен Тодоров имали съвест !? Такава наглост е типична за тези охранени наглеци в тоги ! От народа ако зависи ще ги изрита до един от системата, ще ги прекара през полиграфа(за лоялност към професията, закона и морала, нерегламентирани връзки с престъпници и незаконни доходи , техни и на родата им) но с чужди специалисти, и който се издъни конфискация на имущество и забрана за упражняване на професията завинаги ! А те ни разиграват постоянни водевили ! Мафиоти в тоги ! НЕ ИСКАНЕТО ЗА ПРОВЕРКА , А РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПОДОБНИ ПРОВЕРКИ АКО СЕ НАПРАВЯТ КАКТО ТРЯБВА ЩЕ ПОКАЖАТ ЗАЩО ВИ МРАЗИ НАРОДА И ЗАЩО НЕ ВИ ВЯРВА !

 21. 21 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1028 Гневно

  Членът на ВСС Ясен Тодоров гуляе в заведението на Мутра от СИК.
  И Мафията във ВСС не позволява проверка?

 22. 22 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1774 Неутрално

  Клатят стабилността на съдебната власт!!! Въобще всичко вече по борисовски се превръща в ред сълзи, ред сополи, ред магистрати и магистралки.

 23. 23 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1183 Неутрално

  КОЙ защити атакистката мутра.

 24. 24 Профил на alchemist
  alchemist
  Рейтинг: 949 Неутрално

  До коментар [#1] от "carmello":

  Че те са ги избрали точно такива, на които достойнство им липсва! Липсват им също така чест, морал и все такива качества! Иначе няма да могат изпъняват дадените им нареждания!

  Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
 25. 25 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  Само да уточним, че тия ги спаси Герб. Затова сега са недосегаеми.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 26. 26 Профил на White Hawk
  White Hawk
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Kaкъв цирк, каква наглост.

 27. 27 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  Ясен Тодоров е лявата ръка на Боко от СИК, Митко Узунов - дясната.
  И 2-мата, всъщност, и 3-мата са завършили "прочутата" Милиционерска Школа в Симеоново

 28. 28 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Ясен Тодоров е ясен.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 29. 29 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1774 Весело

  ""Поредната доза помия била разнесена от страниците на "Биволъ", "Медиапул", "Дневник" и "Капитал". Тези страници, на които вие намирате своята изява. Тези страници, които принадлежат на икономическите и политическите кръгове, които общо взето диктуват това, което правите. Не е странно това, което прави г-н Калпакчиев. Последователността му изисква уважение.
  Странното за мене е една личностна метаморфоза на г-жа Найденова. От един убеден защитник на други идеи, тя в един момент общо взето премина в една позиция, която никога не е защитавала. Последователността на Калпакчиев изисква уважение, последователността на Найденова поставя в мен само въпроси", заяви Цацаров. Документирайки поредния епизод от неговото вече трайно поведение да напада Соня Найденова."

  Гусин дребнорибков а какво трябва да четем според вас? ПрасПрес? Те са за вас гусин дребнорибков и за съмафиотите ви от другата страна на барикадата

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 30. 30 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Тези са омазани с л@йн@ до шия!

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 31. 31 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Любопитно


  Сочехме с пръст Мутрите в съдебната

  Назовавахме ги с истинските имена

  - Какво получи Цветанов:

  - медийна помия
  - упреци, че се меши
  - 3 сериозни дела с осъдителна на 2-ра инстанция

  ПОУЧИТЕЛНО - НАТЪРТЕНО

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 32. 32 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  До коментар [#29] от "zuk_trombon":
  Извиняувай, сложих ти минус по погрешка, поради прекалено дългия цитат от мафията. Когато правиш такива дълги цитати, прави ясна уговорка в началото, да не го отнасяш ти.

 33. 33 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 627 Весело

  Аре ся, на магистрат да му спрете почерпушките, после ще кажете да не взема и рушвети, и да се бунтува, когато шефът му намеква какво да направи.
  Светая-светих на съдебната власт се намира не в кабинетите, а по кръчмите на доказали се през годините ортаци от бизнеса/престъпния свят.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 34. 34 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 318 Неутрално

  Не магистратите К.Калпакчиев и С.Найденова завършили право в СУ, известни със своята безупречна репутация, а точно възпитаника на милиционерската школа в Симеоново Ясен Тодоров, руши доверието във ВСС и то не от вчера. А реакциите на Цацаров са обясними -чрез такива като Я.Тодоров се поддържа статуквото не само във ВСС, но и посредственото ниво на компетентност и ефективност на прокуратурата и следствието.

 35. 35 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#25:"Darth Plagueis"]Затова сега са недосегаеми. [/quote]

  Лакардиите в Економедия
  за не-намеса в работата на съдебната ....
  това ги направи недосегаеми !

  Борисов и дума не им обелва - точно заради тези Лакардийни писания в Дъ.

  => Справка > Бравопетя


  подигравателно

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 36. 36 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1183 Неутрално

  ВСС защо проверяват сами себе си? Защото са независими?

 37. 37 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Не знам защо депутатите на ДСБ не се намесват и не извикат главния прокурор на отчет в парламента. Това е скандално!!!

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 38. 38 Профил на стафилокок
  стафилокок
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Принципът им е класически: Хайде да не се подозираме че ще вземем да се следим, а като вземем да се следим, ще вземем да се хванем. Според мен трябва една хубава неодялана гьостерица и . . .

  Миналото се наследява, бъдещето се изгражда.
 39. 39 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#31] от "barcelonski": Събуди се бе, човек! Най-голямата мутра е министър-председателя ни!

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 40. 40 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1774 Весело

  [quote#37:"az22"]Не знам защо депутатите на ДСБ не се намесват и не извикат главния прокурор на отчет в парламента. Това е скандално!!! [/quote]
  Щото дребнорибков е безотчетен нали затова е цялата дандания. Отчита се единствено на слънце ориент-експрес свинарикус

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 41. 41 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Малоумни, дебелооки свине.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 42. 42 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 607 Неутрално

  Последно проверка ще има ли? И ако няма - защо???
  Докато прокурори и престъпници седят и пият на една маса, можем да си зададем въпроса, кои от тях са по-големите престъпници!

 43. 43 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Ясен Тодоров е участвал в празненството по повод назначението на районния прокурор на Несебър Радост Бошнакова в Поморие
  ..............................

  Назначили другарката прокурорка да служи ползу роду и като настана една всенародна радост, та три дни яли, пили и се веселили.

  Гарбария е абсолютна пародия! ЗА–КРИ–ВАЙ!!

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 44. 44 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Това магистрати ли са или почерпени каруцари, за нищо не стават

 45. 45 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 395 Неутрално

  [quote#8:"полувишис"]Гнусна депесарска измет!
  Преследване и съд за червената сган![/quote]

  И ГЕРБ, и ГЕРБ - те също са там!

 46. 46 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  Тези също знаят кой и защо ги е сложил там. Няма надежда нито за съдебна реформа, нито за нормална правосъдна система.

 47. 47 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Калин Калпакчиев е свестен и възпитан човек, и в добра физическа форма, за разлика от Сотир Цацаров. Ако Калпакчиев се храни в ИКЕА, явно всички там трябва да се храним. Сотир Цацаров да каже той къде се храни, че да не стъпваме там. Вероятно той, Делян Пеевски и неговата майка се хранят на едно и също място. Не че "там" хранят зле, ама ние не щем да сме пък чак толкова пълни. Вредно е за здравето и не е естетично!

 48. 48 Профил на Планинар
  Планинар
  Рейтинг: 515 Неутрално

  капка по капка системата на Цацата се превръща в горящ барел с гориво

  Наш дълг е да опазим планините и за нашите внуци!
 49. 49 Профил на Планинар
  Планинар
  Рейтинг: 515 Неутрално

  капка по капка системата на Цацата се превръща в горящ барел с гориво

  Наш дълг е да опазим планините и за нашите внуци!
 50. 50 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Сотко Цацаров, Делянчо Пеевски и майка - на една хранилка. Вредно е за здравето.

  4itatel
 51. 51 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1878 Любопитно

  "На вечерята са присъствали главният секретар на МВР Георги Костов."
  "ПрисъстваЛ"
  Филева, кога мама ще направи проверка на Костов, който превърна министерството в СДВР?

 52. 52 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 850 Любопитно

  Този,етичния,не се ли е обидил,че го сравняват с уловена вещица?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 53. 53 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Това значи ли че ако в ПИК и Блиц напишат статии срещу Калпакчиев и Найденова,тукашната медия ще е съгласна със една проверка?

  sdg
 54. 54 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4186 Неутрално

  Прасета в костюми и с много власт!

  klimentm
 55. 55 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#40] от "zuk_trombon": Според промените в Конституцията, могат да го викат да се отчита.
  чл. 84 Ал 16. (нова - ДВ, бр. 27 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 12 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 100 от 2015 г.) изслушва и приема годишните доклади на Върховния касационен съд, на Върховния административен съд и на главния прокурор, внесени от Висшия съдебен съвет, за прилагането на закона и за дейността на съдилищата, прокуратурата и разследващите органи. Народното събрание може да изслушва и приема и други доклади на главния прокурор за дейността на прокуратурата по прилагането на закона, противодействието на престъпността и реализирането на наказателната политика;

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 56. 56 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 627 Неутрално

  "ИКЕА? Само там ли се храните? Личи ви!"
  А на цацата му личи, че се тъпче с некачествена храна, за да е толкова дебел!

 57. 57 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4186 Весело

  До коментар [#52] от "Майндърбайндър":

  Амче то си е много мило в сравнение с истината за него.

  klimentm
 58. 58 Профил на Йованка Пъпванова
  Йованка Пъпванова
  Рейтинг: Любопитно

  сигнал от главния редактор на "Бивол" Атанас Чобанов по повод публикувана на сайта информация, че Ясен Тодоров е

  Бъчварова: Бургаското МВР да се самопровери за дрогата в районното в Несебър
  Дали Георги Костов е бил на банкет в заведение на шефа на Божо Кравата щяла да каже самата тя

  https://bivol.bg/buchvarova-24-proverka.html

  Четири дни преди стрелбата в Слънчев Бряг...
  Висши магистрати и главният секретар на МВР на купон при шефа на Божо - Козела в Поморие
  Прокуратурата и МВР мълчат. Крият преписките за съучастие на полицаи в наркоразпространение

  https://bivol.bg/mafia-magistrati-pomorie.html

 59. 59 Профил на Йованка Пъпванова
  Йованка Пъпванова
  Рейтинг: Неутрално

  "а се опълчи на страха, който владее (в пряк и преносен смисъл) съдебната власт"

  Далеч не е само съдебната власт. Неслучайно половината ГЕРБ е строена в Дневник да плюе Радан и малкото други относително морални и читави останали в републиката.

  Посланието е ясно и пределно неприкрито: "Който не слушка, ще яде лобут".

  http://www.dnevnik.bg/2795210/#comment-31

 60. 60 Профил на инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  Рейтинг: 289 Гневно

  Показателно е поведението Цацата, превръщаш всеки основателен въпрос в лични нападки и полу-устроумия, задаващ тон на останалите помияри.
  Кой го назначи тоя за главен?
  Тоя е кръгла нула като лидер.

  Руският посланик : 80% русофили. Проф. Иво Христов : 80% дебили. Корелация, нали?
 61. 61 Профил на Йованка Пъпванова
  Йованка Пъпванова
  Рейтинг: Неутрално

  [quote#37:"az22"] Не знам защо депутатите на ДСБ не се намесват и не извикат главния прокурор на отчет в парламента. Това е скандално!!! [/quote]

  Щото са пет души накръст -- избор на мъдрия български народ, щото Борисов "бие" наред.

 62. 62 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 472 Весело

  Хахахах, дебелак да ти държи сметка къде се храниш.

 63. 63 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Мнозинството яростно, с отправяне на обиди и квалификации, успя да парира дори опита за нормален дебат по темата[/quote]

  Има ли още такива будали, които вярват, че този ВСС е честен и неподкупен?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 64. 64 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2638 Весело

  "Последователността на Калпакчиев изисква уважение, последователността на Найденова поставя в мен само въпроси", заяви Цацаров."

  Напълно прав е Цацаров, като се има предвид, че Найденова е избрана във ВСС по предложение на ГЕРБ. Поредното неудачно назначение. Май навсякъде са се "подставили" другарите десебари, които като Найденова ненавиждат Борисов, Цветанов и ГЕРБ най-вече.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 65. 65 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1523 Гневно

  Повръща ми се.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 66. 66 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1523 Неутрално

  Цацаров съвсем се оля.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 67. 67 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 571 Гневно

  Докато от всички видове власти в България не бъдат изгонени повече от 1,5 мил.комунистически и агентурни ДС бандита и техните наследници по род,произход и далавери за срок от мин.35 год.и богатствата им национализирани и експроприирани тотално /повече от 100 милиарда долара/,България нищо добро не я очаква ,а само АЛА-БАЛА по комунистически.Закон на българското НС за обявяване на комунистическия режим за престъпен-д.в.37 от 6 май 2000 г.

 68. 68 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Само неразбрах,защо ми слагат минуси на другия коментар,но никой не ми отговаря.Ако някой в Пик и Близ пусне статия за Калпакчиев,че за разнообразие е ходил да се храни в някой ресторант,на рожден ден на Соня Найденова,или на Р@дан(примерно), но не в Икея,ще искате ли тука да му спретнат проверка?

  sdg
 69. 69 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Имената им на купените и продажните се виждат.Да ги запомним, че няма да е далеч времето, когато някои от тези, ще ги предложат за депутат, президент или дори - премиер.За Ясен Тодоров, отдава е видно, че е мекере и лъжец.

 70. 70 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#67] от "adenauer":

  Само да те информирам,че ако провериш миналото на тези които сега се правят на големи демократи,и борци за съдебна реформа,и които си мислиш че като говорят срещу другите,са много чисти,ще останеш неприятно изненадан,от комунистическия род,техните връзки със комунистите.Личното им богатство,въпреки че цял живот са били държ. служители.И всякакви такива неща.

  sdg
 71. 71 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  До коментар [#2] от "hamilton F1":

  Който е на показ, на висока и експонирана длъжност, трябва да е приготвен, че всяка негова крачка ще бъде обществено известна и проверявана. Независимо от желанието му. Даже личния му живот. Ама у нас е табу и колегите скачат като един да го покрият, защото утре те ще са на мушката?

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 72. 72 Профил на krastitel
  krastitel
  Рейтинг: 464 Весело

  Цацата явно не яде риба, а хапва прас кебапчета и то не в ИКЕА.
  Затова другите хранителни режими го дразнят ...
  Разбираемо е

  krastitel
 73. 73 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2638 Неутрално

  До коментар [#68] от "Svetlio":

  Не разбрахте ли, че за тукашната публика е важно не кой къде се храни, а какво е написал Биволъ по темата. Другарите от кръжеца на Калпакчиев, предвождани отскоро от Лозан Панов се изложиха като баничари, след като тръгнаха да разследват кой е изпратил "предателския" СМС до Борисов, с което доказаха, че не са никакви бивши съдии. Още по-малко могат да бъдат бъдещи, но пък се възползват от всяка възможност да водят дребни политически битки с аргументи ad hominem с идеята да наредят по върховете на съдебната власт само хора, удобни на ДСБ, ПМ и някои известни интернет издания.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 74. 74 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5571 Неутрално

  Не знам дали има останали читави и съвестни магистрати, или всички са ....хвани единия и удари другия.

 75. 75 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1774 Весело

  "Истината може да крие дълго, но не постоянно

  МВР официално отговори на нашите въпроси и потвърди пред Биволъ всички изнесени данни, от които медиите бягат до момента, като “дявол от тамян”, а именно:

  Полицаи от Несебър са били залавяни с дилърски количества дрога и е образувана преписка, която обаче е смачкана в прокуратурата;
  Голямо количество дрога е било открито в самото РУ Несебър, след като там са задържани дилъри на Митьо Очите. Те не са обискирани от полицаите, а са били накарани да заличат следите като изхвърлят дрогата в тоалетната. Тази преписка също е била смачкана от прокуратурата."

  https://bivol.bg/mvr-vss-pomorie.html

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 76. 76 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#73] от "Непукистка":

  Аз съм вече убеден че тези хора не гледат да направят реформата в съдебната власт.Просто създават интриги,нищо позитивно не излиза от тях.
  Дават ни постоянно Румъния за пример,но не съм чел в медиите,от там да спретват такива смешни интриги.
  АКо имат доказателства,да ги пуснат да видим,а не да насаждат съмнения,а някой медии да ги доразвиват тези съмнения.И утре,става,че не било компютри,ами компоти,и не били за Япония,а за Германия.И не били изнесени,а били върнати!
  Върви обяснявай че нямаш сестра!

  sdg
 77. 77 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 515 Весело

  чета тая статия и ми става едно такова гнусно, че с тия типажи - "етичния", цацата и ко, живеем на една и съща планета и имаме едно и също гражданство ...

  it comes from inside, just listen ...
 78. 78 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 590 Неутрално

  [quote#67:"adenauer"]Докато от всички видове власти в България не бъдат изгонени......[/quote]И кой да ги изгони? ДСБ с 5 депутата? Ти с колко души поговори, на колко обясни това, което си написал? Колко агитира да гласуват за свестни хора! и да не гласуват за мутри! агитира ли познати в чужбина? ами съседите?
  Записа ли се в някоя партия? там настояваше ли шефовете й да водят по-рязка политика? Поиска ли оставка на някой слаби, глупави или безлични политици там? зае ли пост там?
  Това е пътя! Иначе остават само пожелания! Със същия успех можеш да напишеш "Докато не намеря 10000000 $...няма да се оправя" Надявам се, че поне през лятото на 2013 си бил на митингите! ама не е достатъчно.

 79. 79 Профил на SorryLol
  SorryLol
  Рейтинг: 515 Неутрално

  В момента, в който стрелбата с/у Очите в Слънчев бряг извади на показ факта, че престъпността в района на Несебър - Слънчев бряг е с протекции, новоизбраната прокурорка да си барне банкетчето, барабар с хора от ВСС, бургаски съдии и главния секретар на милицията, в ресторанта на шефа на една от бандите е меко казано нелепо и нахално
  Единствено ме е яд, че когато са се сбрали цялата долнопробна съдийско-прокурорско-милиционерска сган начело с Ясен Тодоров не е имало кой да ги черпи един пълнител АК47

 80. 80 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2591 Неутрално


  Отлична статия и аплодисменти за Лора Филева !
  Съзнателно няма повече да коментирам, защото модераторите ще ме изхвърлят за цяла петилетка, а и почти всичките коментари ( с изключение на малоумните тролове ) ВЕЧЕ изказаха това, което бих желал да коментирам под тази статия !
  Още веднъж аплодисменти за Лора !

  ++++++++++

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 81. 81 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2604 Неутрално

  Бесовееее, гонят ги през нощните клади...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 82. 82 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2638 Неутрално

  [quote#76:"Svetlio"]Аз съм вече убеден че тези хора не гледат да направят реформата в съдебната власт.[/quote]

  До коментар [#76] от "Svetlio":

  Искат да сменят хората с техни, за да оползотворят думата "власт" от словосъчетанието. Съдът, прокуратурата, следствието и справедливостта в техните актове не ги интересуват. Преврат до преврата, мила моя майнольо!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 83. 83 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2591 Неутрално

  До коментар [#12] от "Schopenberg":

  " Тоя Цацаров и за кондуктор не става, те го монтирали главен прокурор . "


  Не ТЕ, а ТОЙ си го избра !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1726 Неутрално

  Тази мутра във ВСС наистина трябва да бъде разследвана...С есемесите си до Тиквата се оправда /без някой да му повярва/,че си имал любовница и пишел на нея,а може да е обратен,щом пише на Тиквата и го смята за любовница...Мафията наречена ВСС отново го защищава.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1183 Неутрално

  [quote#27:"stenli1"]Ясен Тодоров е лявата ръка на Боко от СИК, Митко Узунов - дясната.
  И 2-мата, всъщност, и 3-мата са завършили "прочутата" Милиционерска Школа в Симеоново [/quote]

  И Боко ле? Не ли ЦвЦв?

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 90. 90 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 706 Неутрално

  Това нещо Цацаров издава зловоние от разстояние. Хубавото е, че все по-рядко успява да прикрие факта за това напоследък.

 91. 91 Профил на wh1tesnake
  wh1tesnake
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#35] от "barcelonski":

  Спри да ръсиш глупости, троле!

 92. 92 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5843 Неутрално

  За така наречения главен прокурор, добре охранен, с лице светнало от лой като месечина ми идват на ум само лоши епитети. Необходимо е пълно прочистване на тази кочина. А Цацаров е избягал гузно като дявол от тамян като са се чули словата на Р. Янков.
  Няма думи да опишат отвращението от самозабравилите се администратори. Ясно е, че залогът е много висок. Вероятно става дума за човешки живот и то не един и два.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 93. 93 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 643 Неутрално

  [quote#18:"stedim"]В тази смрад не знам как издържат някои свестни членове на ВСС.[/quote]
  Длъжни са да издържат със стоицизъм. Заради нас, обикновените хора и заради България.
  Алчните, продажни, корумпирани копелета не трябва да бъдат оставяни на мира.
  Осветяване на мръсните им деяния и постоянен натиск - това е рецептата.

 94. 94 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 643 Неутрално

  [quote#37:"az22"]Не знам защо депутатите на ДСБ не се намесват и не извикат главния прокурор на отчет в парламента. Това е скандално!!![/quote]
  Защото привикването на цацата в Парламента е пожелателно, а не задължително действие за него. Непроменената конституция от комунската клика - ГЕРБ, БСП, ДПС, АБВ закрепи тази негова недосегаемост, безотчетност и безотговорност.

 95. 95 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 643 Неутрално

  [quote#51:"Ще върнем България в Европа"]"На вечерята са присъствали главният секретар на МВР Георги Костов." [/quote]
  Тоя гл. секретар Костов е такъв дебил. Като го слуша човек остава с впечатление, че е завършил помощното. А и така изглежда като го дават по тв-то.

 96. 96 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 643 Неутрално

  [quote#53:"Svetlio"]Това значи ли че ако в ПИК и Блиц напишат статии срещу Калпакчиев и Найденова,тукашната медия ще е съгласна със една проверка?[/quote]
  Герберун, нещо обърка логиката, май?
  Ако Калпакчиев и Найденова са извършили нещо нередно и уронващо престижа на ВСС, да ги разследват.
  Това какво общо ще има с написването на статия в ПИГ или Близ и по каква логика "Дневник" ще взема отношение и ще дава или не съгласие за това?
  Факт е, че Калпакчиев и Найденова пазят хигиена в публичните си контакти и ако ПИГ и Близ решат да пишат нещо за тях, то ще е някаква помийна жълтурия, докато работата с "Ясния" е тъмна и мътна.

 97. 97 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 643 Неутрално

  [quote#55:"az22"]"Народното събрание може да изслушва и приема и други доклади на главния прокурор за дейността на прокуратурата по прилагането на закона, противодействието на престъпността и реализирането на наказателната политика;"[/quote]
  Точно тук е заровено комуно-гербавото куче.
  Текста е пожелателен - "може да изслушва", ако на цацата му кефне обаче да го изслушат.

 98. 98 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 643 Неутрално

  [quote#59:"Йованка Пъпванова"]Посланието е ясно и пределно неприкрито: "Който не слушка, ще яде лобут". [/quote]
  Онзи ден Цацата в едно тв интервю, по повод исканата от журналистите оставка на Веждичката, ачик-ачик заяви следното - “Аз внимателно проверих имената на хората, които искат оставката на Рашидов. Това са хора, които се занимават само с искане на оставки, хора, които не са направили и една десета на от това, което Рашидов е направил и хора, близки на министър, който седи в същата зала, в която седи и Рашидов”

  Тая лоена топка, от стожер и гарант на законността, се е превърнал в бухалка на мафията срещу медийната свобода и правото на журналистите за свободно изразяване на позиция.

 99. 99 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 643 Неутрално

  [quote#64:"Непукистка"]Напълно прав е Цацаров, като се има предвид, че Найденова е избрана във ВСС по предложение на ГЕРБ. Поредното неудачно назначение. Май навсякъде са се "подставили" другарите десебари, които като Найденова ненавиждат Борисов, Цветанов и ГЕРБ най-вече.[/quote]
  Гербавите тролове верно сте яко тъпи парчета!!!
  Значи Соня Найденова е "десебарка", коятов действията си се води от "ненавист към Борисов, Цветанов и ГЕРБ най-вече"?
  Това е уникално гербаво умозаключение!!!

 100. 100 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 643 Неутрално

  [quote#73:"Непукистка"]Не разбрахте ли, че за тукашната публика е важно не кой къде се храни, а какво е написал Биволъ по темата.[/quote]
  Напротив, публиката я интересува именно това, къде и кои ги хранят "недосегаемите" и "безотчетните".

  Ето и отговора на един от публиката -

  [quote#79:"SorryLol"]В момента, в който стрелбата с/у Очите в Слънчев бряг извади на показ факта, че престъпността в района на Несебър - Слънчев бряг е с протекции, новоизбраната прокурорка да си барне банкетчето, барабар с хора от ВСС, бургаски съдии и главния секретар на милицията, в ресторанта на шефа на една от бандите е меко казано нелепо и нахално [/quote]

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK