Изравнителната сметка за парно се оспорва 30 дни след получаването

Изравнителната сметка за парно се оспорва 30 дни след получаването

© Юлия ЛазароваНад 90 процента от клиентите на Топлофикация-София вече са получили изравнителните си сметки за периода 1 май 2015 година - 30 април 2016 година, съобщи пресцентърът на дружеството.


Те имат възможност в рамките на 30 дни от получаването им да направят рекламация пред топлинния счетоводител.


Клиентите, които все още не са осигурили достъп на топлинните счетоводители до имотите, следва да се свържат с тях и да си резервират допълнителна дата за отчет и проверка на уредите. Дори в имота да не се ползва топлинна енергия или да е имало занулена консумация за изминалия сезон на отопление или топла вода, той трябва да бъде посетен от представител на фирмата за дялово разпределение за проверка, посочват от дружеството.
В случай на неосигурен достъп на основание Наредбата за топлоснабдяването и Методиката за дялово разпределение ще бъдат начислени сметки на максимална мощност на отоплителните тела. При неотчетен или неизправен водомер за топла вода се начислява количество от 280 литра вода на човек на ден, добавят от дружеството.


Абонатите могат да поискат допълнителна дата за отчет на уредите и преразглеждане на изравнителните сметки до 1 октомври.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK