Цитат на деня: Хапката "Виваком" - прекалено голяма за алчната паст на Пеевски

Цветан Василев

© Юлия Лазарова

Цветан Василев"Хапката Виваком - прекалено голяма за алчната паст на Пеевски"


Заглавие на публикация в личния блог на мажоритарния собственик на вече фалиралата Корпоративна търговска банка Цветан Василев, който от повече от година е в Белград в очакване властите да решат дали ще го екстрадират в България.


В публикацията Василев оспорва сделката за покупка на БТК от Спас Русев и изразява надеждата, че руснакът Дмитрий Косарев, който претендира, че е собственик на някогашния дял на Василев в телекома, ще успее да я развали.
Василев заявява и че ще предяви пореден иск в Страсбург отговорните държавни институции, разрешили сделката с Русев, сключена, според него, при ощетяващи КТБ условия. Конкретно споменава Комисията за защита на конкуренцията, за която смята, че продължава да е под влиянието на депутата от ДПС Пеевски и след смяната на ръководството.


Зад сделката той вижда "ненаситния Пеевски", изпитващ болка, че "отредените" му 33% от телефонния оператор му се изплъзват". "Разбираемо е изнервянето на "бизнесмена", след като "перлата" му "Булгартабак" е със затихващи функции, а системата му за източване на фондове чрез строителни компании "пощенски кутии" беше осветена. "Виваком" и "Дунарит" останаха последните му надежди. А може би и единствен начин да откупи благоволението на своите господари, уверили се в неговата непочтеност", пише Цветан Василев по адрес на депутата от ДПС.


Василев напада и държавната телевизия БНТ, която по думите му, се финансира от БТК, а дългът достигнал 30 млн. лв., както и други медии. За пореден път твърди, че държавата не прави нищо, за да събере вземанията на КТБ от множество компании, в които е инвестирала, а оставя имуществото да се разграби.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK