От началото на месеца са съставени десет акта на таксита по Северното Черноморие

Устройството за надписване на сметката било скрито зад арматурното табло на таксиметровия автомобил.

© Движение

Устройството за надписване на сметката било скрито зад арматурното табло на таксиметровия автомобил.Държавната агенция за метрологичен и тeхнически надзор (ДАМТН) и Изпълнителна агенция "Автомобилна инспекция" са проверили 135 автомобила в Каварна, Балчик, Албена, Златни пясъци, Дружба, Варна, Шумен и Търговище от началото на месеца, като са съставени 10 акта. Последният случай е от днес, когато чрез метода таен клиент е санкциониран таксиметров шофьор, който с помощта на т. нар. е "помпа" е формирал нереално високи сметки на пътниците.


Жълтият автомобил бил нает от летище Варна до курортен комплекс в район. Инспекторът по прикритие открил разминаване в изминатите километри, които били предварително измерени, и отчетените от таксито.


Колата е откарана в сервиз, където е открито монтираното устройство за манипулация. Случаят ще бъде предаден на прокуратурата, като, ако това е първо нарушение на водача, глобата е от 200 до 500 лв.


Освен таксито с помпата днес е хванато и още едно, което е било с технически неизправен касов апарат.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK