Прокуратурата обвини главния архитект на Пловдив за събарянето на тютюневия склад

Прокуратурата обвини главния архитект на Пловдив за събарянето на тютюневия склад

© Лина КривошиеваГлавният архитект на Пловдив и представителят на дружеството "Одрин 8" са с повдигнати обвинения за събарянето на тютюневия склад в града, съобщи пресцентърът на държавното обвинение.


В хода на образуваното досъдебно производство във връзка със събарянето са установени "фрапантни нарушения на разпоредбите на Закона за културното наследство" в периода от 4 октомври 2010 г. до 9 февруари 2016 г. Поради това прокуратурата е привлякла днес към наказателна отговорност Румен Русев – главен архитект на Пловдив и Георги Бранеков – представител на фирмата, собственик на склада.


Русев е обвинен за близо 60 нарушения на нормативната база, която регламентира проектирането, изработването на работни и подробни устройствени планове, издаването на т.нар. скици-виза и тяхната презаверка, издаването на разрешение за строеж и неговото съгласуване и заверяване. Вследствие на което е допуснал осъществяване на противозаконна дейност в защитена територия за опазване на културното наследство.
Освен това Русев нерегламентирано е издавал заповеди, свързани с изменение на регулационните планове. Дейност, която е в компетентността на кмета. Главният архитект е издавал заповедите и без да са налични изискуемите от закона предпоставки, съответни съгласувания, включително с Министерство на културата, и разрешения за това. Презаверявал е скици-визи в нарушение на Закона за устройство на територията и при липса на актуален документ за собственост на "Одрин 8". Издавал е две разрешения за строеж на последното дружество за "Многофункционална сграда с офиси, хотел и бизнес апартаменти, общежития, хранителен магазин и подземен паркинг" и за "Общежития" при липса на необходимите документи и при липса на инвестиционен и идеен проект, одобрени и оценени по надлежния ред, и отново при липса на съгласуване с Министерство на културата.


Според прокуратурата Русев е презаверявал описаните разрешения за строеж, без да са били отстранени нередностите в документацията на "Одрин 8" и след като му е представено пълномощно, което се отнася до имот, несъществуващ в кадастралната карта на Пловдив.


Прокуратурата обвини главния архитект на Пловдив за събарянето на тютюневия склад

© Лина Кривошиева


За организирането на допуснатата от Русев противозаконна дейност в защитената територия, към наказателна отговорност е привлечен и управителят на "Одрин 8" – Георги Бранеков. Разследващите са намерили в помещение, ползвано от дружеството, преправено удостоверение, издадено от Министерството на културата - Национален институт за недвижимо културно наследство.


Преправката е била в частта от съдържанието, която удостоверява статута на "сградата на ул. "Одрин" 8", като вместо действителния текст е било вписано, че сградата не притежава статут на единична недвижима културна ценност и тя попада "извън охранителната зона на архитектурно-строителна недвижима ценност "Тютюнев склад на ул. "Одрин" в Пловдив и "е извън обхвата на територия с културно-историческо наследство със статут на групов археологически и архитектурно строителен паметник".


Освен за използването на два пъти на преправения документ пред общината в Пловдив – за издаване на разрешения за строеж, Бранеков е обвинен и за документно престъпление.


Спрямо двамата обвиняеми е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 2 000 лв.


Предвиденото в закона наказание за престъплението, което е свързано с противозаконна дейност в защитената територия, за което са обвинени и двамата, е затвор от 1 до 5 г. и глоба от 5 до 15 хил. лв. А за използването на преправен официален документ, за което има обвинение Бранеков, наказанието е затвор до 8 г.


Прокуратурата е подала и протест пред регионалната дирекция за национален строителен контрол в Пловдив с искане да бъде отменено като нищожно издаденото от главния архитект на фирмата "Одрин 8" разрешение за строеж, въз основа на което е започнало събарянето на тютюневия склад.


Предстои да бъдат атакувани и подробните устройствени планове, свързани с промяна на уличната регулация, предназначението на имота и начина на застрояване.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Много добре!!!Макар да е театър!

 2. 2 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 925 Неутрално

  По 1 година пробация и за двамата в най-добрия случай, която ще могат да заменят с търкане на шмайзера на Альоша. И то в най-добрия случай. В най-лошия, естествено, са невинни.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 3. 3 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 636 Неутрално

  .. до тук добре!
  Да видим обвиненията дали ще бъдат подплатени със съответните наказания!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 4. 4 Профил на Михаил Маринов
  Михаил Маринов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Поне обвиниха някого!

  marinov1018
 5. 5 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Хайде, глоба 50 лв и да се приключва, че иначе знаем как после се налага държавата да плаща обезщетения на "осъдените".

 6. 6 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 726 Неутрално

  горкият главен архитект, най-вероятно е изпълнявал волята на кмета, не че това го оневинява де, и заради безгръбначието си и глупостта си човек си заслужава да полежи зад решетките ........... да е мислил преди да изпълнява квото му наредят

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 7. 7 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#6:"Stavrogin"]горкият главен архитект, най-вероятно е изпълнявал волята на кмета[/quote]
  Лошо работиш! Тука се прави така : " най вероятно е изпълнявал волята на Премиера"! ....няма да се научите и тава си е

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 8. 8 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 618 Неутрално

  ЙЕСССС! Дано да се стигне до ефективно наказание или поне солени, ама наистина солени глоби!

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 9. 9 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Предлагам да се разследват действията на всички заемали длъжността главен архитект през последните 20 години, на всички населени места с население над 5000 души.

 10. 10 Профил на Over
  Over
  Рейтинг: 470 Весело

  Значи, правиш първи стъпки към разрушаването на един паметник на културата и за награда те правят ... Шеф на парманетраната комисия по култура.

 11. 11 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Това добре, а Ваньо мамин кога?

 12. 12 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 822 Неутрално

  при взети 100х на ръка глобата ще е 5 хил.остават 95.Лошото е,че ще остане и резилът пък и онези могат да искат парите обратно.

 13. 13 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 394 Неутрално

  Само да кажа, че кмета Тотев отказа да отстрани главния архитект слек като зградата беше съборена! Сега какво ще каже мамин Иван.

 14. 14 Профил на GATSBY
  GATSBY
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Да потърсят отговорност и на арх. Цветанка Илиева независимо че е била уволнена, май има и нейния ПОДПИС. Като Одобрила ПУП - А. Добре е прокурата да започне да търси като КАК Е НАПРАВЕН ПУП-а. Или с други думи кой ТВОРЕЦ с диплома услужливо е чертал глупостите на онези мошенници италиянската мутра и неговия близнак българин. Защото схемата работи на принципа . НАМИРАТ СИ един Яничар драскач гладен и и психопат ... Който чертае всичко ! В програмата се ВКЛЮЧВА .. началник отдела на градоустройството ИЛИЕВА, зада го скатае услужливо срещу сума .... не по банков път и без ДДС.
  следва главния архитект подписва всичко .... и НАКРАЯ СЛАВЧО КМЕТЯ... подписва щото е ... СЕЩАЙТЕ СЕ САМИ .. Та прокуратурата е хубаво да привика АВТОРА на ПУП-А . Този е бил на заплата при твореца на бюрото което е правило грозните картинки ... независимо, че няма да видите името. Но са под една шапка ....
  Добре е да се направи една финансова ревизия на ТОВА бюро и автора на пуп-а като свързани лица. Ще излезнат всички отговори на въпросите ..Да не се окаже, че това бюро или сбирка от драскачи е свъразн с някой от герб, като
  КУЧЕ касичка и коте касичка от харманлийските широки полета .

 15. 15 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Архитекти, които могат да проектират със собствените си кунки само паянтова външна тоалетна, глей кво праят. Назначават ги главни. Всеки човек, който е постигнал нещо в живота, за да заслужава високи позиции...В последните години има прилично количество информация в мрежата за такива хора...За главния архитект на Пловдив, ако не се беше разшумял случая с тютюневият склад, всъщност и след това могат да се намерят единствено решенията за освобождаване от общинският съвет, за назначаването му като главен архитект и номера на практиката му като архитект в регистъра. Все едно се е появил изведнъж от някаква паралелна вселена и е заел поста общински съветник и после главен архитект. Няма дипломна работа, няма дисертация, няма реферат, няма биография, няма CV. Честно не мога да намеря един примерен архитектурен проект от Румен Дончев Русев, с който да е показал че въобще си разбира от професията. Изглежда като назначена пионка.

  мурзилка
 16. 16 Профил на GATSBY
  GATSBY
  Рейтинг: 737 Неутрално

  До коментар [#15] от "Маршалов":
  това не е така ............ това което пишете не е вярно.
  Не е задължително да е работил ... важното е да знае нормативната база и да са му яки ... нещата в панталона.
  За всяко нещо си има хора.... Въпроса е , че са го излъгали .... Но Това е друга тема.
  В цялата схема се е почнало от този, който е правил пуп-а по нареждане на така наречения архитект на така нареченото бюро. А този, който е нареждал да се прави пупа е обещавал на оня другия дето сега е подведен, че всичко ше стане ..... всичко като в харманлийското поле.
  Прокуратурата добре е тръгнала, но истинските хитреци са тоя браников ли беше ... и другия ТВОРЕЦ дето му е обещавал ... подписите са подробностите по пътя към заветната цел. В задачата се пита къде е камарата на архитектите, че не се самосезира зада ревизира ... работата на бюрото създало с некомпетентен пуп предцедента в пловдив .

 17. 17 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#16:"GATSBY"] Въпроса е , че са го излъгали ....[/quote]

  Как така, нали:
  [quote#16:"GATSBY"]важното е да знае нормативната база[/quote]
  Та ако не си е знаел нормативната база, така че да може някой да го излъже, се пита какво прави на тоя пост? 100% корупция. Започваща от назначаването му и разрешаването от него на такива действия. Разбира се, може самият Тотев да го е заповядал, а оня просто да е разписал, но това едва ли има начин да остане нещо повече от предположение.

  мурзилка
 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7020 Неутрално

  Те такива "фрапантни нарушения на разпоредбите на Закона за културното наследство" сигурно ги има в цяла България. Но кой ли се интересува от това. Само ако нещо се превърне в скандал и се намерят достатъчно хора да протестират.

 19. 19 Профил на GATSBY
  GATSBY
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Тотев няма ВИНА ........... защото действието е нормативен акт от 2010 година. Нито заместник кмета.... те няма как да им откажат перзаверка АКО ... не са имали сигнал официале,н че ПУП е незаконен... не назначаването на главния архитект...
  Главния архитект е подведен с фалшиви документи и подпис на началника на тогавашния отдел по градоустройство.
  Там трябва да се търси. Администрацията стъпва на поредица от подписи гарантиращи изкачването на документацията по стълбичката на бюрокрацията. Ако условие Н е изпълнено се слага подпис. тук има и колективна вина на експертен съвет ... от 20 души примерно казано. Къде са спали те, че на са се сетили че сградата е част от ансамбъл и е трябвало само поради този факт да иде в НИНКН .... Тук е ... схемата. Във въжедане не заблуда на цял експертен съвет с фалшив документ от НИНКН. Но и услужливо прикриване на факта, че ПУП-а е незаконно направен ... А това е пряка вина на началник отдела и на този, който е входирал ПУП-а и тези които са го правили .... поради некомпетентност и сигурно и користни цели. С други думи камарата трябва да отнема лицензи на тези архитекти, които поради некомпетентност и користни цели създават правна анархия и предпоставка за корупция. Това е не е работа на частно лице да повдига обвинения. трябва дасе направи и ревизия финансова на бюрото творило тези шашканиии.....

 20. 20 Профил на GATSBY
  GATSBY
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Тотев няма ВИНА ........... защото действието е нормативен акт от 2010 година. Нито заместник кмета.... те няма как да им откажат перзаверка АКО ... не са имали сигнал официале,н че ПУП е незаконен... не назначаването на главния архитект...
  Главния архитект е подведен с фалшиви документи и подпис на началника на тогавашния отдел по градоустройство.
  Там трябва да се търси. Администрацията стъпва на поредица от подписи гарантиращи изкачването на документацията по стълбичката на бюрокрацията. Ако условие Н е изпълнено се слага подпис. тук има и колективна вина на експертен съвет ... от 20 души примерно казано. Къде са спали те, че на са се сетили че сградата е част от ансамбъл и е трябвало само поради този факт да иде в НИНКН .... Тук е ... схемата. Във въжедане не заблуда на цял експертен съвет с фалшив документ от НИНКН. Но и услужливо прикриване на факта, че ПУП-а е незаконно направен ... А това е пряка вина на началник отдела и на този, който е входирал ПУП-а и тези които са го правили .... поради некомпетентност и сигурно и користни цели. С други думи камарата трябва да отнема лицензи на тези архитекти, които поради некомпетентност и користни цели създават правна анархия и предпоставка за корупция. Това е не е работа на частно лице да повдига обвинения. трябва дасе направи и ревизия финансова на бюрото творило тези шашканиии.....

 21. 21 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#19:"GATSBY"]Тотев няма ВИНА ........... защото действието е нормативен акт от 2010 година. [/quote]
  Това какво общо има. Тогава нещата, а и години по-късно не се развиха в реалният свят. След като е имало камари с нарушения, всякакви действия се спират докато те не бъдат изчистени, ако не е възможно да се изчистят, се образува административно дело и акта пада.

  мурзилка
 22. 22 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Изпитвам известно задоволство, че най-накрая има обвинени за имотни и градоустройствени престъпления. За съжаление обвинител е Бг. прокуратурата, която е един от основните престъпници..

 23. 23 Профил на GATSBY
  GATSBY
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Има защото няма юридически издържан сигнал или документ до момента на бутане на сградата зада им развърже ръцете. побликувани са достатъчно документи и никъде не пише в нито една официална жалба СПРЕТЕ ПУП-а и проекта те са на база на фалшиви доокументи ... Разберете че администрацията действа само срещу ОФИЦИАЛНА жалба. До този момент тези днешни админисратори не са знаели за какво става въпрос защото явно преписката е била в архива. Става скандал и излиза на дневен ред. Питайте СЛАВЧО къде е спал. Тоя мушморок може да каже повече от колкото всеки друг.
  Така стоят нещата .... и да не ви харесва това .... важно е кой Е УЗАКОНИЛ ПУП-а на база на който се издава скица виза и се прави всичко останало. Тогава е била някаква жена .. Да ама вече я няма ... да не говорим, че е имало и експертен съвет. Подведете ги всички под отговорност в онзи ден когато са пробутвали говната ... на архитектите правили пупа и проекта в последствие ... и началник отдела.

 24. 24 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#12] от "dolna4erti4ka":

  От кмета ли или от герб?

 25. 25 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  Са остава да го вкарате и в затвора и ще остана ПРИЯТНО очуден.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 26. 26 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Излишно губене на време , събаряйте тази грозотия и направете нещо ново, тези складове имат нещо общо с културата, колко аз със атмосферата на Марс....Ако сте влизали в тях - вътре смрад ,не се диша и работници роби !!!! Къде е тук културата ???? Стават смешни тези незнайни защитници, които никога, разбира се ,няма да видят склада възстановен, въпреки неистовото желание на Вежди.....

 27. 27 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  [quote#26:"florencia"]тези складове имат нещо общо с културата, колко аз със атмосферата на Марс....[/quote]
  Мда... Не се съмнявам че И марсианците са по-културни от такива, които си падат само по новичкото и лаченкото....
  Човек за да знае къде отива е добре да знае от къде идва!
  Именно такива сгради - както и Захарна Фабрика в Софето - са част от културното ни наследство.
  По света се превъщат или в музеи, или в лофтове или в нещо със смислена функция за 21 век.
  Но там хората ценят миналото си, страните са им подредени.
  А в БГ - кочинка и бежаберие!
  Пусто подобни кьорфишеци едва ли ще променят нещо. Най-вероятно си е театро!
  Большпй театр....

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 28. 28 Профил на GATSBY
  GATSBY
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Прав сте....B52"..... . За съжаление. Ако знаете колко сте прав.... Помиярите които са правили това престъпление са с дипломи на архитекти... ...... Правете си сметка какво е в главите на останалите . 😂😂😂😂

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 29. 29 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Без да съм краен, смятам, че всички главни архитекти в страната за за затвор поне 20 г., заедно с всички кметове, зам. кметове, началник отдели, и всички членове на ОС. Може да се направи и референдум за връщане на смъртното наказание

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 30. 30 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 418 Весело

  [quote#7:"oporna_to4ka"]Тука се прави така : " най вероятно е изпълнявал волята на Премиера"! [/quote]
  Допускаш фатална грешка.
  В България изобщо не се допуска нещо да се случи без волята на премиера (настоящия, имам предвид). Та чак да се налага да го казваш...

 31. 31 Профил на Филателист
  Филателист
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Че няма да ги осъдят е ясно. Собственика на мястото обаче ще им потърси отговорност за пропуснати ползи. Проекта за новата сграда сигурно е бил готов. Да се научат друг път да не обещават неща които не могат да изпълнят. Поне да го възстановят както е изглеждал. Но дори полуразрушен склада ще е по-красив от някоя грозна кооперация или МОЛ предвидени за това място.

 32. 32 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1551 Неутрално

  "... Русев е обвинен за близо 60 нарушения на нормативната база ...".

  Прокуратурата прилича на неориентиран кандидат-студент по литература/история и пр., който се заблуждава, че колкото повече страници напише, толкова повече знания е показал. Нищо подобно. Формулировката "60 нарушения" само сочи, че в главата на обвинителя цари пълен хаос относно ролята на главния архитект. Толкова по-добре за защитата.

  Работата с преправения документ е друго нещо. Ако пред съда се представи преправения документ (автентичния оригинален с поправките върху оригиналния текст) и се установи, че именно така преправеният документ, е бил представен пред Община Пловдив, за да се снабди фирмата с разрешение за строеж, то управителят на фирмата следва да го отнесе жестоко...

 33. 33 Профил на ige_koyo
  ige_koyo
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#7] от "oporna_to4ka":

  Да, косвено си прав ..... над кмета е премиера, от неговото котило е.

 34. 34 Профил на georgi_ww
  georgi_ww
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Аз пък съм обзет от дълбоки съмнения за истинската архитектурна стойност на сградата. Голяма грозотия! И кой ще налее пари да я направи нещо полезно? То е строено за склад - никой не е толкова луд да налее пари в яма и да не им види хаира. Добре, че са я бутнали!

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Маршалов, не така дебилски, склада е бил на италианци, казвал се е "Италианска реза ", и сегашните собственици са италианци. Вярвам, че проекта им е за нещо хубаво и работещо. Нали не смятате, че така ще остане полуразрушена сграда в града, който макар и от най-старите в Европа, все нещо ново се строи.

 38. 38 Профил на GATSBY
  GATSBY
  Рейтинг: 737 Неутрално

  До коментар [#32] от "inn":

  Не разрешение за строеж ...... а одобрен ПУП. Това е основата на която стъпва цялата тази шашкания. Пуп-а е одобрен от началник отдел и оставен за потпис на главния архитект. Като с това е гарантирала, че има всички документи. Да търсят и печати на паметниците по чертежите на пуп-а като доказателство, че е гледан на експертен съвет на НИНКН ... тука си драскайкате колкото искате. Падне ли ПУП-а скицата виза става нищожна и чак тогава идва ред на строителното разрешение....

 39. 39 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#37] от "florencia":

  Сега чакам да бъда осведомен къде точно по света възниква, или ако предпочиташ се "ражда" варианта на организирана престъпност, който днес е наречен "мафия".

  мурзилка
 40. 40 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Ако смяташ,че всички италианци са мафиоти, значи си 100% идиот, което отдавна подозирам.

 41. 41 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#40] от "florencia":

  Не смятам че всички италианци са мафиоти, но да речем процента на мафиоти, или на подставени лица, изпиращи пари на мафията през горе-долу легален бизнес сред богатите италианци, е доволно висок.

  мурзилка
 42. 42 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 519 Неутрално
 43. 43 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#42] от "florencia":

  Достатъчно, за да съществува прилична вероятност такава фирма да е купила терена на тютюневия склад. Ако искаш точни сметки, си ги направи сам/а, като си издириш някакви статистики.

  мурзилка
 44. 44 Профил на ludiakolio
  ludiakolio
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#38] от "GATSBY":

  Русев,ти ли си?

  Кметът не бил виновен...Само дето хиталианските му приятелчета от години се консултират с него как да заобиколят закона.И тази глупост с кмета не бил знаел ,че били паметник на културата.Влез в общината и питай който искаш от служителите там,може и чистачката ,и тя знае ,че складовете са паметник на културата.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK