Открита е петиция за арестуваните магистрати в Турция

Открита е петиция за арестуваните магистрати в Турция

© ReutersМеждународната асоциация на съдиите (AIJ - Association Internationale des Juges) откри петиция до Комитета на министрите в Съвета на Европа и събира подписи с настояване да бъдат освободени хилядите съдии и прокурори, отстранени и задържани в Турция, за които няма данни да са извършили престъпление.


Петицията е отворена не само за магистрати, а и за граждани, общественици, хора на науката и изкуството. Вече са се подписали граждани на почти всички европейски държави, включително от България.


Необходими са 5000 подписа, за да бъде представена петицията на Комитета на министрите, до момента са събрани 4 300
Подписването на петицията означава несъгласие да бъдат без доказателства третирани като престъпници магистратите - и не само те, в югоизточната ни съседка. Петицията означава също, че ценим човешките права по Европейската конвенция, без да спираме да ги зачитаме от време на време "за малко".


Линкът за подкрепа и участие https://secure.avaaz.org/en/petition


/The_Committee_of_Ministers_of_The_Council_of_Europe_cmcoeint_Take_action_to_set_free_the_wrongfully_detained_JudgesProse/?cjMQWkb


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK