Парламентът прие съдийското самоуправление и не допусна кариерни бонуси (хронология)

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева преди началото на заседанието днес. Председателят на правната комисия Данаил Кирилов и Цветан Цветанов.

© Георги Кожухаров

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева преди началото на заседанието днес. Председателят на правната комисия Данаил Кирилов и Цветан Цветанов.Парламентът ще обсъди и гласува днес втория пакет с промени в Закона за съдебната власт. Той включва повече правомощия за общите събрания на съдиите, по-голяма независимост на отделния прокурор, нови разпоредби за етичните проверки на магистратите, които вече ще се правят от Инспектората към съдебния съвет, текстове за конкурсите, оценяването и дисциплинарната дейност спрямо магистратите.


Между първо и второ четене бяха вкарани някои спорни разпоредби, като например предложението на Емил Димитров-Ревизоро за кариерните бонуси - съдиите, прокурорите и следователите, които са били част от ВСС, да се връщат в съдебната система на по-висока позиция от тази, която са заемали преди влизането в кадровия орган. Правната комисия не прие този текст, той не беше гласуван и в зала. Срещу него гласуваха от ГЕРБ и Реформаторския блок, а защитата дойде от ДПС и БСП.


Изненадващо беше гласувано общото събрание на съдиите да изслушва кандидатите за председатели, а не само да има тази възможност. Срещу това също остро възразиха от ДПС, като според Митхат Метин от движението ГЕРБ са променили позицията и явно им е било отправено предложение, на което не може да се откаже.
Народните представители най-вероятно ще заседават до 19 ч., като дотогава трябва да са преполовили проекта.


Следете хронологията на обсъжданията по надолу:


19:00 ч. Бяха представени текстове от проекта, свързани с правомощията на инспектората и проверката на етичните качества на магистратите. Тъй като депутатите решиха да работят до 19 ч. разискванията по тези разпоредби ще продължи в сряда. Тогава ще продължи обсъждането и гласуването на оставащите около 140 параграфа.


18:11 ч. Народното събрание отхвърли идеята да има независим заместник-главен прокурор по корупцията. За предложението гласуваха 17 души, 15 от които от Реформаторския блок и двама от ГЕРБ.


18:00 ч. Заседанието продължава. Изказването срещу предложението на Радан Кънев прави Димитър Байрактаров (Патриотичния фронт), който нарече идеите опасни. Те отварят врата за развитие на корупцията. Когато един главен прокурор и още трима негови заместници придобият властта да променят актовете на подчинените, следва коруцпия. Поне аз така го разбирам. Имаме специализиран наказателен съд, той иска още един. Това е крайно несериозно. Ако това е начинът за пиар, не сте избраи удачния начин", заяви още депутатът.


Той визира идеите на Димитър Делчев и други народни представители главният прокурор и негови заместници да могат да отменят прокурорски актове, които не са били предмет на съдебен контрол


17:46 ч. За втори път в рамките на десет минути, Филип Попов от БСП поиска прекъсване и този път Цецка Цачева даде 15 минутна почивка


17:41 ч. Радан Кънев (Реформаторския блок) застана на парламентарната трибуна, за да защити предложението си да има независим заместник-главен прокурор, който да отговаря за разследванията с корупцията. "Прокуратурата не може да се справи с тези разследвания. Липсата на контрол и 100% йерархиризация на българската прокуратурата, е една от причините за този неуспех. На трето място говорим за по-сериозните проблеми за корупцията и другите престъпления по високите нива на властта. Очевидна е че Прокуратурата в този вариант на политическа двустранна зависимост и вътрешна невъзможност не може да изпълни основната си функция да прочисти останалите нива на държавната власт", заяви Кънев.


17:38 ч. "С току що гласуваните текстове дадохме абсолютна власт на организации като "Протестна мрежа", които са много активни в смутни времена да упражняват натиск, да контролират и шантажират чрез определени народни представители главния прокурор", това заяви Митхат Метин от ДПС след като парламентът прие Народното събрание да може да задава въпроси на главния прокурор, изпратени от граждани и организации17:30 ч. Предложението на Янаки Стоилов да отпадне възможността граждани и организации чрез народните представители да задават въпроси към главния прокурор не беше прието. Той поиска прегласуване, защото имало грешки в текста, а именно, че имало разминаване между числата на подлога и глагола. И препоръча юристите, които пишат проекта, да не променят правилата на българския език. При втория вот предложението отново не беше прието.


17:28 ч. Обратно в залата, Чавдар Георгиев предложи да се запише, че Народното събрание изслушва главния прокурор, но с изрично уточнение, че това ще става в негово присъствие. "Господин Георгиев, чувството ви за хумор е неуместно", обърна се към него Цецка Цачева.


17:25 ч. Докато текат дебатите, министърът на правосъдието Екатерина Захариева заяви, че отхвърля критиките срещу съдийското самоуправление. Попитана какво ще се случи с текстовете за деклариране на участието в неформални организации като масонски ложи и ловни дружинки, Захариева призова за търпение. "Както бяха неоснователни притесненията за кариерните бонуси, може да се окаже, че и за масонството да са такива", каза още Захариева. Тези текстове предстоят да бъдат разгледани.


17:23 ч. Според Филип Попов народните представители стават трансмисия между някакви неправителствени организации и прокуратурата.


17:18 ч. Няма да постигнете нищо с опитите да заблудите народните представители. "За средно интелегентните наши съграждание е ясно какво означава да се пита главният прокурор по конкретен казус. Имате превратна представа за това какво сме приели в Конституцията. Къде остава независимостта на съдебната власт? Прокуратурата част ли е от тази независима власт? Вие искате да питате главния прокурор какво се случва с еди кой си казус. Не може с подобна процедура да се иска обяснение от главния прокурор. Коригирайте си виждането, имате роднини с опит, председателят на Съюза на съдиите, може да питате", заяви още Казак като се обърна към Петър Славов.


17:14 ч. Четин Казак взе думата и заяви, че се радва, че разумът е започнал да надделява. И подкрепи предложението на Янаки Стоилов. Той иска също така да отпадне възможността парламентът да може по искане на депутатите да внася доклади и по други теми. "Това заприличва на парламентарен контрол по актуални въпроси", но това не бил замисълът на промяната в основния закон, където също беше записана такава възможност.


"Ако парламентът избираше главния прокурор, може би щеше да може да му задава въпроси. Превръщането на парламента в своеобразен омбудсман е деликатна материя, без да е ясно докъде се стига. При мен надделяват резервите към това предложение. Разглеждането на казуси, правейки услуга на други жалбоподатели, не повишава отговорността в комуникацията между Народното събрание и прокуратурата", заяви Янаки Стоилов.

© Анелия Николова

"Ако парламентът избираше главния прокурор, може би щеше да може да му задава въпроси. Превръщането на парламента в своеобразен омбудсман е деликатна материя, без да е ясно докъде се стига. При мен надделяват резервите към това предложение. Разглеждането на казуси, правейки услуга на други жалбоподатели, не повишава отговорността в комуникацията между Народното събрание и прокуратурата", заяви Янаки Стоилов.


17:11 ч. Чавдар Георгиев (БСП) разтълкува думите на Атанасов като позиция, според която текстът е неясен. Атанасов му отговори, че е "по-добре нещо, отколкото нищо". "Не че считам, че ще се случи нещо", заяви още депутатът. По думите му няма воля в Народното събрание да извика за изслушване главния прокурор


От място Янаки Стоилов прецизира предложението си и предлага да отпадне възможността народните представители да могат да задават въпроси от гражданите.


17:10 ч. Думата обаче взе Атанас Атанасов (Реформаторски блок), който призова, дори текстът да не е добре изписан, да бъде подкрепен. Неговото притеснение, е че разписаната в проекта процедура може да не се случи и даде пример как миналата седмица депутатите са разглеждали годишен доклад на обвинението, но в залата е нямало представител на ръководството на прокуратурата. "И ако се приеме да може да се задават въпроси и от граждани, но няма кой да им отговори, каква ще е санкциоята", попита Атанасов


17:09 ч. Цецка Цачева, която се обърна към депутатите за изказвания и каза: "Господин Казак, не сме ви чували отдавна?"


17:01 ч. В проекта е записано, че главният прокурор ще може да бъде викан от Народното събрание по въпроси, свързани с противодействието на престъпността и реализирането на наказателната политика. Предлага се да може да му се задават и писменни въпроси от граждани и организации.


Думата за изказване взе Янаки Стоилов (БСП), който заяви, че ако народните представители ще се превърнат в пощальони, ако трябва да препредават въпроси от граждани. "Ако парламентът избираше главния прокурор, може би щеше да може да му задава въпроси. Превръщането на парламента в своеобразен омбудсман е деликатна материя, без да е ясно докъде се стига. При мен надделяват резервите към това предложение. Разглеждането на казуси, правейки услуга на други жалбоподатели, не повишава отговорността в комуникацията между Народното събрание и прокуратурата", заяви Стоилов.


16:56 ч. Депутатите приеха, че прокуратурата вече ще е единна, но не и централизирана.


16:55 ч. Започна разглеждането на разпоредбите, свързани с прокуратурата. Там основните предложения са на представителите на Реформаторския блок. В правна комисия повечето бяха отхвърлени. Едно от тях беше да има независим заместник-главен прокурор, който да отговаря за разследванията за корупцията.


16:14 ч. "Явно системата се измори, но депутатите не. Но да дадем възможност системата да си отдъхне. От името на парламентарната група на ДПС правя предложение за почивка", заяви Казак. Цецка Цачева даде 15 минути пауза.


16:09 ч. Правосъдният министър Екатерина Захариева ще направи изявления към 17:00 ч. във връзка с гласуването на съдебния закон


15:45 ч. Председателят на парламента Цецка Цачева призова Казак да оттегли едно от предложенията си, защото било цяла страница четене. Той не го направи. Предложението е свързано с текстовете, които разписват правомощията на председателите на ВКС.


15:42 ч. Председателят на правната комисия Данаил Кирилов предложи работното време на парламента да се удължи до 19 ч. Казак предложи това да не се приема, защото хората били вече уморени, а имало цяла седмица пред депутатите. В крайна сметка Народното събрание гласува да работи до 19 ч.


15: 33 ч. Казак взе думата и се обърна към Петър Славов (неговият баща - Владислав Славов беше председател на Върховния административен съд, а сега е председател на Съюза на юристите) и го призова да пита Владислав Славов дали би му било приятно да управлява съда с подобно като разписаното съдийско самоуправление.


Последваха взаимни реплики, в които Славов каза, че е по-добре изслушването на кандидатите за съдии да се случва от общото събрание, а не в Сараите на Доган в Бояна. Четин Казак пък отвърна, че Славов трябва да пита Иван Костов дали по времето, когато той е бил премиер, кадруването в съдебната власт не се е случвало в Драгалевци.


15:31 ч. "Повторението е майка на знанието, но господин Казак вие повтаряте по три четири пъти неща, които казахте", обърна се Димитър Делчев (Реформаторски блок) към Четин Казак (ДПС). Според Делчев ДПС се опитват да защитят статуквото и да се пропука един дух, една логика зададена още и в стратегията за съдебна реформа. А тя целеше именно укрепване на независимостта на съда", каза още Делчев.


15:15 ч. По информация на "Дневник" от управляващото мнозинство един от най-спорните текстове, приет при гласуването на проекта в правна комисия и по предложение на Четин Казак от ДПС - членството на магистрати в съсловните организации задължително да се декларира - няма да бъде подкрепено в зала. Срещу тази идея се обединиха три от петте професионални организации - Съюза на съдиите, Българската съдийска асоциация и Асоциацията на прокурорите.


Днес стана известно, че от Международната организация на съдии и прокурори - МЕДЕЛ - Европейски магистрати за демокрация и свободи (MEDEL - Magistrats Européens pour la Démocratie et les Libertés) са изпратили писмо до председателя на парламента Цецка Цачева. В него се отбелязва, че подобно законово изискване за деклариране на членство е нарушение на права.


15:31 ч. Правомощията на общите събрания и на председателите на съдилища на различните нива се гласуват от депутатите единодушно с близо 90 гласа "за", без нито един глас против и без дебат.


14:40 ч. И след почивката от ДПС и БСП се изказаха срещу разпоредбите за съдийското самоуправление. Същите негови отявлени противници - Четин Казак (ДПС) и Филип Попов (БСП) повториха опасенията си, че това ще доведе до хаос, до раздробяване на лобита сред съдиите, до дисфункция на съда. Според Казак текстовете, дори противоречали на препоръка на Европейската комисия от 2006-та, когато България все още не е член на Европейския съюз. Според нея председателите на съдилищата трябва да са равно отдалечени.


13:50 ч. Депутатите ще направят 30 минутна почивка.


13:48 ч. Парламентът прие текстовете за общото събрание и съдийското самоуправлеие. ДПС видя задкулисие. Митхат Метин (ДПС) каза, че е гласувал против идеята и заяви, че съчувства на парламентарната група на ГЕРБ.


13:44 ч. Проверката показа, че в залата има кворум. Депутатите приеха предложението на Петър Славов общото събрание да изслушва всички кандидати за председатели, а не само да има тази възможност.13:35 ч. "Убедена съм, че промените в закона са стъпка в правилната посока и силно се надявам прилагането на написаните текстове да бъде също толкова успешно. Убедена съм, че видими резултати за магистратите и гражданите ще има съвсем скоро", е написала правосъдния министър Екатерина Захариева в своя фейсбук профил малко след началото на гласуването. Поименната проверка продължава.
13: 28 ч. Точно след като председателят на парламента Цецка Цачева закри дебата по текста, Емил Димитров от Патриотичния фронт поиска поименна проверка на депутатите, защото се съмнява, че има кворум.


13:24 ч. Тази бързина, с която искате да приключим текста, е достойна за съжаление, заяви Казак. "Аз съм убеден, че с подобни нови правомощия няма да спечели независимостта на съдебната система. Ще се създадат нови конфликти и проблеми. Защо е нужно това?", каза още депутатът от ДПС.


13:23 ч. Петър Славов (Реформаторски блок) се учуди от активността на Казак и призова депутатите да подкрепят предложенията за съдийско самоуправление.


Емил Димитров - Ревизоро поиска поименна проверка точно преди гласуването на основния текст, с който се дават повече правомощия на общите събрания на съдиите.

© Анелия Николова

Емил Димитров - Ревизоро поиска поименна проверка точно преди гласуването на основния текст, с който се дават повече правомощия на общите събрания на съдиите.


13:21 ч. Председателят на правната комисия Данаил Кирилов заяви, че текстовете са максимално прецизирани и след второ четене. И по думите му редакциите са довели до един балансиран текст. Той изрази надежда, че новите правомощия ще бъдат използвани от съдиите, за да бъдат избирани най-добрите между тях.


13:17 ч. Четин Казак от ДПС, който и при обсъждането в правна комисия беше крайно против разпоредбите за съдийското самоуправление, и пред депутатите в зала се обяви против идеята. За него тя ще доведе до анархия, а текстовете са мини, които не е ясно кога ще избухнат. Той предложи част от разпоредбите да отпаднат.


"Това е пробив в организацията на съдебната власт. Залагат се мини, които не е ясно кога и как ще се задействат. Въвежда се един институт, който не е предвиден нито в стратегията, нито в Конституцията. Мини, които може така да разстроят функционирането на съдебната система, бедна ни е фантазията до какво може да се стигне - до пълен хаос.Ще се създаде дуализъм в органите на съдебната власт. До блокиране на важни решения, създаване на предпоставки за вътрешни борби между съдиите, разделянето им на групи, бламиране на председателя и на решенията му, и блокиране дейността на органа. Ще се създадат предпоставки за анархия. Подобни текстове са в разрез с Конституцията и отиват във вредна крайност и са в противоречие с елементарни принципи и носене на персонифицирана отговорност", каза Казак.


13:07 ч. Депутатът от Реформаторски блок Петър Славов поиска да коригира текста, според който общото събрание "може да" изслуша кандидатите за председатели. Именно "може да" беше вкарано в проекта по предложение на Славов, но днес той поиска то да отпадне, за да няма съмнение, че някой кандидат може да не бъде изслушан. Срещу това възрази Четин Казак от (ДПС), който винаги е бил на позиция срещу увеличаването на правомощията на общите събрания. "За" идеята на Славов беше председателят на правната комисия Данаил Кирилов.


13:00 ч. Започват текстовете, свързани с разширяването на правомощията на общите събрания на съдиите, с които се цели засилване на съдийското самоуправление. Предложенията включват общото събрание да изслушват кандидатите за председател, обсъжда доклада на председателя, дава становища по законопроекти. Проектът предлага още да се приемат вътрешни правила за организацията и дейността на съда.


12:58 ч. Депутатите отхвърлиха идеята на Филип Попов (БСП) съдебните заседатели да получават по 25 лв. на ден. Според него по този начин ще се стимулира повече хора да бъдат заседатели. В проекта е записана сумата от 20 лв., което и беше гласувано.


Захариева, Кирилов и Цветан Цветанов преди началото на заседанието. В залата от време на време се чуват команди към депутати как да се гласува за текстовете: "въздържал се", "против", "за". Водещият заседанието Димитър Главчев не дава какво е било гласуването по групи. Повечето предложения се приемат с около 90 гласа "за". Много малко от депутатите имат проект пред себе си.

© Надежда Чипева, Капитал

Захариева, Кирилов и Цветан Цветанов преди началото на заседанието. В залата от време на време се чуват команди към депутати как да се гласува за текстовете: "въздържал се", "против", "за". Водещият заседанието Димитър Главчев не дава какво е било гласуването по групи. Повечето предложения се приемат с около 90 гласа "за". Много малко от депутатите имат проект пред себе си.


12:48 ч. Гласуването върви под команда и без дебати. Депутатите приеха мандатът на съдебните заседатели да е четири години и да нямат право на повече от два мандата.


12:45 ч. В залата от време на време се чуват команди към депутати как да се гласува за текстовете: "въздържал се", "против", "за". Водещият заседанието Димитър Главчев не дава какво е било гласуването по групи. Повечето предложения се приемат с около 90 гласа "за". Много малко от депутатите имат проект пред себе си. Докато тече гласуването заместник-председателят на парламента Красимир Каракачанов поиска България да замрази изпълнението на Дъблинското споразумение.


12: 33 ч. Депутатите приеха общите събрания на съдилищата да определят бройката, необходима за съдебни заседатели, като се взема предвид натовареността и мнението на председателите на съдилищата. Това ще се случва осем месеца преди изтичането на мандата на съдебните заседатели. След това съобщават бройката на общинските съвети.


12:18 ч. Народните представители гласуват основно текстовете на вносителя, без дебати по текстовете. Председателят на правната комисия Данаил Кирилов изчита предложението и експертите, които подпомагат дейността на инспектората към ВСС също да преминават проверка за почтеност. Предложението беше гласувано.


12:16 ч. Докато депутатите гледат закона за съдебната власт, съдийската колегия на ВСС понижи в ранг бившият председател на Софийския градски съд Владимира Янева за три години. Другото предложение за наказание по дисциплинарното дело за лошото управление на съда беше за най-тежката санкция - уволнение.


12:00 ч. Димитър Лазаров от ГЕРБ се скара на някои от депутатите в залата и обяви, че реформа в съдебната власт се прави не само с говорене, но и с гласуване


11:55 ч. Депутатите приеха да има регистър към ВСС с проектите на неправителствените организации. По точката нямаше дебат


11:41 ч. "За" предложението гласуваха 30 души, 44 бяха против, а 52-ма депутати се въздържаха. Предложението не беше прието.


Докато депутатите гледат закона за съдебната власт, съдийската колегия на ВСС понижи в ранг бившият председател на Софийския градски съд Владимира Янева за три години. Другото предложение за наказание по дисциплинарното дело за лошото управление на съда беше за най-тежката санкция - уволнение.

© Анелия Николова

Докато депутатите гледат закона за съдебната власт, съдийската колегия на ВСС понижи в ранг бившият председател на Софийския градски съд Владимира Янева за три години. Другото предложение за наказание по дисциплинарното дело за лошото управление на съда беше за най-тежката санкция - уволнение.


11:37ч. ГЕРБ ще гласува срещу предложението, обяви Данаил Кирилов, председател на правната комисия.


11:35 ч. "Посоката, в която се опитвате да тласкате този закон, е посоката на антиреформата. Вие рискувате да хвърлите съдебната система в хаос. Ако така защитавате тези, които не са подчинени на здравия разум, да угодите на малодушието и дребните душици. Аналогиите, които правите, са абсолютно несъстоятелни", отново взе думата Казак.


11:31 ч. Това е антиреформа, ако предложението бъде прието, обърна се от трибуната Мартин Димитров (Реформаторския блок) по повод предложението. Той заяви, че го притеснява мълчанието на ГЕРБ. "Бих се опитал леко шеговито да коментирам: ако магистрати от ВКС и ВАС отидат във ВСС, как ще го повишим - ще става ли президент на републиката? Вижда се, че и таквива мисли са минавали през главите на някои тук", заяви Димитров. Той също попита как е възможно двете предложения да са еднакви дума по дума. "Ние смятаме, че източникът на вдъхновение е един и същ", заяви Димитров.


Петър Славов (Реформаторския блок) нарече текста опасен и предупреди, че подобна разпоредба ще създаде напрежение. "Не е вярно, че ще има санкция - те се връщат на позицията, от която са били избрани", заяви Славов и даде пример с народните представители. Той попита кой е авторът на предложенията на Георгиев и Димитров, защото били аналогични и сякаш били писани за един човек.

© Юлия Лазарова

Петър Славов (Реформаторския блок) нарече текста опасен и предупреди, че подобна разпоредба ще създаде напрежение. "Не е вярно, че ще има санкция - те се връщат на позицията, от която са били избрани", заяви Славов и даде пример с народните представители. Той попита кой е авторът на предложенията на Георгиев и Димитров, защото били аналогични и сякаш били писани за един човек.


11:27 ч. "Заслужават като признание за това, което са свършили, да имат възможност да бъдат отличени с една степен по-високо. Защото са били лишени от нормалния път за кариерно развитие", каза още Казак.


11:26 ч. Четин Казак (ДПС) направи пламенна реч в защита на предложението. Заяви, че отхвърлянето му ще задоволи "дребните душици". Той призова депутатите да не стават заложници на злобата и да се отдаде заслуженото на хората, които са имали доблестта да се явят на състезанието за членове на ВСС и да спечелят доверието на колегите си.


11:21 ч. Филип Попов (БСП) защити също предложението за бонус. "Общият генезис е справедливостта и кариерното развитие. Членовете на ВСС са подкрепени от цялата гилдия - каква по-голяма атестация от това. Тяхната професионална реализация спира, докато са във ВСС, защото другите им колеги могат да израстват в кариерата. Те са достатъчно добре представени пред гилдията, имат своя морал, щом заемат длъжността член на ВСС. Създава се кръг на обвързаност", заяви Попов.


11:17 ч. Петър Славов (Реформаторския блок) нарече текста опасен и предупреди, че подобна разпоредба ще създаде напрежение. "Не е вярно, че ще има санкция - те се връщат на позицията, от която са били избрани", заяви Славов и даде пример с народните представители. Той попита кой е авторът на предложенията на Георгиев и Димитров, защото били аналогични и сякаш били писани за един човек.


11:13 ч. Емил Димитров се опита да защити идеята си, като заяви, че това не е бонус, а санкция - ако членовете на ВСС ще трябва да се връщат след края на мандата им на същата длъжност, която са заемали, преди да влязат в съвета. "Наказваме магистратите, ако след петгодишен мандат те се върнат на същата позиция", заяви още Димитров. Той каза, че предложението му не важи за всички членове на настоящия съвет, а само за 13 - някои от тях са пред пенсионна възраст, други са били адвокати.


Четин Казак изнесе пламенна реч в защита на кариерните бонус

© Анелия Николова

Четин Казак изнесе пламенна реч в защита на кариерните бонус


11:06 ч. Заседанието започна с изчитането на доклада от председателя на правната комисия Данаил Кирилов. Наименованието на закона беше гласувано. Първото спорно предложение, което ще бъде подложено на гласуване, е това на Емил Димитров от Патриотичния фронт и на Чавдар Георгиев (БСП) за кариерните бонуси.


11:03 ч. След регистрацията за кворум постъпи искане от БСП за нова регистрация, защото пултът на Валери Жаблянов и на негов колега светнали, без да бъдат докосвани. Искането беше отхвърлено. В залата бяха допуснати две от заместник-министрите на правосъдието.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (80)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Радан Кънев отново не е в залата. После ще сипе жупел. Какво да се прави - семейната почивка явно е по-важна. Честито демократи, честито реформатори

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 2. 2 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  До коментар [#1] от "Некъф ужас, некъф ат":Това какво ще ви попречи да гласувате отново заедно с ДПС и БСП?

 3. 3 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3517 Гневно

  До коментар [#1] от "Некъф ужас, некъф ат":
  Абе не ви ли е срам да се обаждате даже!?
  Осрахте и орязахте от всякъде най-важната реформа в държавата и имате наглостта да плещите!
  Трябва да си голям простак за да пишеш такива гадости!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 4. 4 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#2:"volarok"]Това какво ще ви попречи да гласувате отново заедно с ДПС и БСП? [/quote]

  Всеки може да гласува, както намери за добре. Избирателите ще преценят на следващите избори, кой-кой е. Просто отбелязвам, че достойният човек защитава позициите си, не само като види камера и микрофон. Честито!

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 5. 5 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#3:"Храбър"]Трябва да си голям простак за да пишеш такива гадости![/quote]

  "Гадостта" е обективна реалност. Пусни си онлайн излъчването от залата и провери

  Относно Конституционните реформи, за тях трябваха 160 гласа минимум. Герб имат 84. Как точно са отговорни за останалите 76?

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 6. 6 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3517 Неутрално

  До коментар [#5] от "Некъф ужас, некъф ат":
  А колко трябва да глауват за Бокова?
  А за Мая Манолова?
  Разбираш ли, че цялата ви защита е разбита от поредица от факти?
  Престанете да повтаряте като ненормални подхвърлените ви от мъпетмайстора рефрени!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 7. 7 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#6:"Храбър"]Разбираш ли, че цялата ви защита е разбита от поредица от факти?[/quote]

  Няма защита братле. На 4 години (и по-малко) има избори. Отиваш и гласуваш. Това е демокрацията. Това, че не си съгласен с избора на мнозинството е твой проблем. Какво ти дава право, да искаш твоето лично мнение, да се налага? Ок, по-умен си, по-красив, но пак имаш един глас. Също и аз. Това е демокрацията. Поздрави

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 8. 8 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5489 Неутрално

  Оловните войничета на #Кой и задкулисието влизат смело и безогледно в битката. Казак и компания не се притесняват защото са достатъчно арогантни. #Кой също понеже резервни части се намират.
  Това няма нищо общо с демокрацията, която е пленена от сили, които не са на сцената.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 9. 9 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  [quote#5:"Некъф ужас, некъф ат"]Относно Конституционните реформи, за тях трябваха 160 гласа минимум. Герб имат 84. Как точно са отговорни за останалите 76? [/quote]И затова за по-сигурно решихте да гласувате заедно с лявото и центристкото крило на Пратията-майка, така ли?

 10. 10 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Регистър на НПО-та - това ли ще е реформата? Направо да готвят списъци с враговете на властта по примера на Ердо.

 11. 11 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  "След регистрацията за кворум постъпи искане от БСП за нова регистрация, защото пултът на Валери Жаблянов и на негов колега светнали, без да бъдат докосвани. Искането беше отхвърлено.”

  Могат да тестват системата на Москов с пръстовия отпечатък!

  I Want To Believe
 12. 12 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Г-жа Захариева от две години насам става все по готина и стилна.

 13. 13 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 688 Неутрално

  НПО-тата не трябва да припарват до законотворчеството! Не може задгранични пари да определят нашите закони.
  НПО-тата финансирани от чужбина, включително чрез местни НПО-та, трябва да бъдат накарани при всяка своя изява да се идентифицират като чуждестранен агент. Лица като Красю Станчев и Геню Дайнов трябва винаги да носят в себе си табелка "Чуждестранен агент" и щом заговорят за икономика политика, социология и история веднага да вадят табелката. Иначе - глоба, и глоба и глоба и решетки!

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 14. 14 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  До коментар [#3] от "Храбър":
  ГЕРБ са бивши комунисти (повечето от тях, не всички), предимно млади комунисти от БСП-то (към времето на създаването на ГЕРБ). Хубавото като напуснаха БСП-то, е че щат не щат са за евроатлантическата ориентация на България. Иначе манталитетът им е комунистически - държавни позиции, държавни заплати и държавни поръчки.

 15. 15 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  До коментар [#11] от "2.50":

  В момента са 87,директно предаване на канал 3,не знам как става,но се приема всичко.

  А това с пръстовите отпечатъци е идея!

 16. 16 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#1:"Некъф ужас, некъф ат"]Радан Кънев отново не е в залата.[/quote]

  До коментар [#1] от "Некъф ужас, некъф ат":

  Не е и нужно, той управлява Вселената със статуси от ФБ.
  А може и наистина да има семейна почивка, която не бива да се нарушава от някакви дреболии като ЗСВ. Както вече отдавна знаем, съдебна реформа няма как да има, понеже парламентарната квота на прокурорите във ВСС не стана по мерака на Хр. Иванов, затова е ОК всичко останало да се ритне и зареже на пясъчника.

  Доброто е заразно
 17. 17 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#15] от "xmm":

  Те се регистрират с карта и пръстов отпечатък едновременно от... 2010-та, ако не ме лъже паметта.

  Доброто е заразно
 18. 18 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3517 Неутрално

  До коментар [#16] от "dogwoman":

  Пост # 3 се отнася и за теб!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 19. 19 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#18] от "Храбър":

  Леле! Ами сега какво ще правя? Трябва ли веднага да започна да се срамувам, или е възможно отлагане - поне до уикенда, че имам много други неща за вършене?

  Доброто е заразно
 20. 20 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#18:"Храбър"]Пост # 3 се отнася и за теб![/quote]

  Това как променя факта, че г-н Радан го няма в залата? Според теб не е ли нужно да е там?

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 21. 21 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1054 Весело

  До коментар [#17] от "dogwoman":

  Значи на 153 им няма нито картите,нито пръстовите отпечатъци,отсъствията им са "извинени",заплатата е пълна?!

 22. 22 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#21] от "xmm":

  А, не са извинени. Имат право на ограничен брой "неизвинени" само, след това класната Цачева вади пръчката-шибучица.

  Доброто е заразно
 23. 23 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3517 Весело

  До коментар [#20] от "Некъф ужас, некъф ат":
  Миналият парламент ви нямаше организирано и перманетно!
  Сега що обърнахте резбата?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 24. 24 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#23:"Храбър"]Миналият парламент ви нямаше организирано и перманетно!
  Сега що обърнахте резбата?[/quote]

  Доста просташко и хомофобско изказване. Истински демократ, никога не би използвал подобен език. Мирише на платна любов. Явно г-н Радан отново е развързал партийната кесийка за "спонсорирани коментари". ДСБ има опит в това отношение. Честито и внимавай, да не те изволнят за непрофесионализъм

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 25. 25 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3517 Весело

  До коментар [#24] от "Некъф ужас, некъф ат":
  Смешко!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 26. 26 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#25:"Храбър"]Смешко! [/quote]

  Хубаво де, всички извън дсб сме смешковци. Ама г-н Радан го няма в залата И за закона, дето уж му е най-важен. По му е важна семейната почивка обаче. Факт ли е, факт е. Ти продължавай по опорките, ама 1во си вземи обедната почивка, че на празен стомах трудно се работи

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 27. 27 Профил на Люси
  Люси
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#19] от "dogwoman":

  Ще минем без твоето срамуване.Спокойно си почвай уикенда.Не за друго,ами защото се повтаряш.

 28. 28 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1103 Неутрално

  Вторият пакет, със съдържание като първия - козметика!

 29. 29 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3379 Неутрално

  и в регистъра " нпо проект за назначаване на служители за министри " ?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 30. 30 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  Ето това се казва министърка, опече работата без "тежки" скандали в СМИ и безкрайно клечане в ТВ-тата при 4-те очи или пъпеша.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 31. 31 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  [quote#15:"xmm"]А това с пръстовите отпечатъци е идея![/quote]

  За съжаление вече го отхвърлиха веднаж!
  Ако сега мине в болниците, не виждам с какво основание биха го отхвърлили пак! Ако всеки редови гражданин може да се идентифицира с пръстов отпечатък, какъв е проблема и един депутат да го прави?!

  I Want To Believe
 32. 32 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1056 Любопитно

  [quote#0:"Статия"]Депутатите отхвърлиха идеята съдиите, прокурорите и следователите да заявяват, ако са част от неформални организации като масонски ложи .[/quote]

  Точно това не трябваше да отпада. Задължително е да се декларира членството в масонски ложи и сродните организации!

 33. 33 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#27] от "hlw08485203":

  Хи хи, тъкмо се бях притеснила дъл ше минете, дъл няма да минете, ей сега голямо гейле ми падна
  [quote#27:"hlw08485203"]Ще минем без твоето срамуване.[/quote]

  Доброто е заразно
 34. 34 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#32] от "Antonio Candreva":

  Доста е наивно да си мислиш, че това би спряло нещо съществено. Абсолютно всяко събиране на 3-ма души на едно място може да изпълнява ролята на тайна организация, ако те тримата така са решили. Ловни дружинки, хоби клубове, киноложки клубове... идея нямаш по какви неведоми пътища хората могат да се сговарят и да си влияят.

  Доброто е заразно
 35. 35 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1056 Любопитно

  [quote#34:"dogwoman"] Абсолютно всяко събиране на 3-ма души на едно място може да изпълнява ролята на тайна организация, ако те тримата така са решили.[/quote]

  Масонските ложи не са събиране на трима душа просто ей така. Това са организации със съответния ритуал и форма, която съществува от столетия и групово се осъществяват определени общи цели. Не можеш да ги приравниш на ловна дружинка, защото едната е създадена с цел ненадхвърляща езиковия смисъл на думата, докато другата си поставя постигането на глобални идеи и цели от значение за цялото човечество! Ако накараш един човек да декларира под страх от наказателна отговорност членуването в масонска ложа, нима просто ей така ще лъже. Не можеш да си представиш колко много масони има в сдъбната власт, че и много по-лоши!

 36. 36 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3517 Весело

  [quote#24:"Некъф ужас, некъф ат"]..хомофобско изказване...[/quote]
  Ъ?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 37. 37 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3379 Весело

  някой има ли обосновано предположение какво е изтърсил , та на снимката министърката искрено се забавлява , пък кирилов се бори с обзелото го отчаяние

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 38. 38 Профил на gotin74
  gotin74
  Рейтинг: 221 Весело

  Цецо пипона с кво костюмче се е барнал !!

 39. 39 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 674 Весело

  Бай Цвък обсъжда законодателството?!

  Ей тва е вече връхта!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 40. 40 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1472 Весело

  [quote#35:"Antonio Candreva"]ко накараш един човек да декларира под страх от наказателна отговорност членуването в масонска ложа, нима просто ей така ще лъже. Не можеш да си представиш колко много масони има в сдъбната власт, че и много по-лоши![/quote]
  Техният устав позволява лъжесвидетелстване за целите на масонството и прикриване на брата масон. А ако се осветлят масоните ходещи на едни и същи сбирки от "различни" партии всичко ще се изясни.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 41. 41 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Любопитно

  До коментар [#35] от "Antonio Candreva":

  Какви са им глобалните цели, важни за цялото човечество?

  Доброто е заразно
 42. 42 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7462 Неутрално

  Оставаме с впечатление , че съдебната реформа се прави, за да служи на тази или онази партия, а не на гражданите.

 43. 43 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#35:"Antonio Candreva"]Не можеш да ги приравниш на ловна дружинка, защото едната е създадена с цел ненадхвърляща езиковия смисъл на думата, [/quote]

  До коментар [#35] от "Antonio Candreva":

  А в това дълбоко, ама много дълбоко се съмнявам! Не знам дали имаш представа какви отношения се създават между хора, които години наред членуват в нещо подобно (даже не само ловна дружинка, а целия спектър, който изброих по-горе).

  Доброто е заразно
 44. 44 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  [quote#41:"dogwoman"]Какви са им глобалните цели, важни за цялото човечество?[/quote]

  Изграждане на ционистката държава на антихриста (нов световен ред). Всъщност те сами не знаят какво правят понеже не вярват в Бога и не знаят какво следва след това (второто пришествие)

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 45. 45 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  До коментар [#41] от "dogwoman":

  Една пот целите им е да няма религии, по- скоро да има вяра в един Бог.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 46. 46 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  [quote#41:"dogwoman"]Какви са им глобалните цели, важни за цялото човечество?[/quote]
  Изграждане на ционистката държава (нов световен ред). След това обаче следва второто пришествие. Така че те сами си копаят гроба

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 47. 47 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#44] от "zuk_trombon":


  До коментар [#45] от "mr.lottalove.":

  Според мен това с масонството е много приказки и малко истина. Но пък доста добра реклама.
  Имайте предвид, че това не е реплика, насочена СРЕЩУ вашите коментари, просто мое мнение.
  И как това с ционистката държава и новия световен ред ще им повлияе на съдебните решения? Доста отвлечено ми звучи, честно казано.

  Доброто е заразно
 48. 48 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Ако го препишат от някоя западноевропейска страна, със сигурност ще бъде по-успешен закон вместо да го мъдрят, нагласяйки го според личните си нужди.

 49. 49 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1472 Весело

  [quote#47:"dogwoman"]И как това с ционистката държава и новия световен ред ще им повлияе на съдебните решения? Доста отвлечено ми звучи, честно казано.[/quote]
  При тях няма случайни нешща и събития. Всички тези стрелби взривове и т.н са координирани събития. Абсолютно всичко което става на политическата сцена е координирано предварително, няма случайности. А пък за магистратите ходейки на едни и същи събирания с братята им масони и после не можейки ( не искайки) да ги осъдят за престъпленията им за мен това си е чист заговор срещу държавата и държавноста. Ако всичко беше наред такива трябваше да са осъдени за конспирация срещу държавата.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 50. 50 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3492 Весело

  До коментар [#12] от "Antonio Candreva":

  "Г-жа Захариева от две години насам става все по готина и стилна."
  Скоро и в Плейбой?!

  klimentm
 51. 51 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7462 Неутрално

  Всичко се договаря под масата.

 52. 52 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3492 Любопитно

  До коментар [#35] от "Antonio Candreva":

  Моля за разяснения относно репликата:
  " надхвърляща езиковия смисъл на думата".

  klimentm
 53. 53 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#52] от "klimentm":

  Според мен имаше предвид, че "ловна дружинка" си е точно това - група ловци, ни повече, ни по-малко, и не може да й се придава по-голямо значение.
  Поне аз така го разбрах.

  Доброто е заразно
 54. 54 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3492 Весело

  До коментар [#53] от "dogwoman":

  Бай Тошо , Пенчо Кубадински и Първанов също са ловна дружинка. Надхвърля ли тази дружинка езиковия смисъл?
  Сериозно казано мисля че всичко това е буря в чаша вода.

  klimentm
 55. 55 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#54] от "klimentm":

  И аз натам биех с ловните дружинки, но масоните ги притесняват повече явно.

  Доброто е заразно
 56. 56 Профил на White Hawk
  White Hawk
  Рейтинг: 217 Неутрално

  То реформа, реформа - колко да е реформа?

 57. 57 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1472 Весело

  До коментар [#0] от "Статия":
  "В него се отбелязва, че подобно законово изискване за деклариране на членство е нарушение на права.
  "
  Така ли? Дребнорибков защо тогава публично заяви че "замразявал" "правата си" в слънце ориент?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 58. 58 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 705 Неутрално


  Всеки служител в изпълнителната, законодателната/вкл. и народните представители/ и съдебната власт/съдии, прокурори и следователи/ трябва да бъде задължен от закона да декларира дали членува в масонски и всякакви други ложи и ордени/"неформални организации"/. Забрана за членство не трябва да има. Но трябва да има задължение за деклариране на това членство. За да се знае, кой на коя църква се моли. Нищо повече. Какво ли ще се случи в един наказателен процес, ако съдията, прокурора, адвоката или обвиняемия са "братя" зидари от една и съща масонска ложа. Или са "рицари тамплиери" от един и същи орден. Същото се отнася и за граждански и търговски дела. Това с ЕГН - то в сигналите/Митев - ПФ/, не е достатъчно. Трябва да има снимка и пръстов отпечатък. В действащото българско законодателство материята със сигналите на гражданите е уредена в АПК/Административно процесуалния кодекс/, и нищо не налага преуреждането и в други закони, които ще се явяват специални спрямо него. Тоест, реда определен в тях ще изключва общия ред определен в общия закон. Много станаха изключенията, което не е добър атестат за качеството на законодателната дейност. По подобен начин всеки който се сети, че нещо не му харесва, и го мързи или няма компетентност да си върши работата, предлага то да стане състав на престъпление в НК. По лесно е.


 59. 59 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3517 Неутрално

  [quote#39:"b_52_strato"]Бай Цвък обсъжда законодателството?!
  [/quote]
  Я ги виж горе не снимката.
  Ами те си разказват вицове.
  Виж ги как се смеят.
  На това обсъждане на закони ли му се вика.
  Значи ние като се съберем у махлата само "законодателството" обсъждаме.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 60. 60 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 674 Неутрално

  До коментар [#59] от "Храбър":

  За жената и дребосъка викат, че имали юридическо образование.

  Ма бай Цвък е завършил само помощното училище, словесните му конструкции са от една дума, а какво се ветрее из главата му дори и той не знае.
  Пък ей на - обсъжда законодателството?!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 61. 61 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  До коментар [#52] от "klimentm":

  Лесно е да разкриеш основната цел по прекия езиков смисъл на думата - очевидно организация занимаваща се с организиране на дейностите свързани с конкретната ясно и недвусмислено изразена дейност - а именно ''лов". При другите организации, за които говоря целта не елесно разпознаваема. Те са зидари, но смисъла надхвърля прякото езиково тълкуване - т.е. необходимо е да се използва различен логически, исторически, религиозен, етически апарат.

 62. 62 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 288 Неутрално

  До коментар [#1] от "Некъф ужас, некъф ат":

  Радан беше саботиран още със саботирането на Христо Иванов.

  И да беше там, какво? Щеше да каже същите неща, които повтаря последните години, а Цв.Цв., ДПС и ГЕРБ отново ще гласуват заедно. Уж, в исторически компромис и реформа, която нищо няма да промени.

 63. 63 Профил на youngcrib
  youngcrib
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#16] от "dogwoman":

  дааа

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 479 Любопитно

  ДСБ както винаги ги няма в НС,Р@дан пак на почивка ли е?Този човек винаги на реформите в България е някъде на почивка.Я на море,я на планина.
  ДСБ партията на почиващите!

  sdg
 67. 67 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 479 Неутрално

  После почиващия десебар.ще отиде в някоя медия,и ще се изцепи,че реформата з анещо станала,защото видите ли ДСБ ги били натиснали.Натиска ги под чадъра на Златните!

  sdg
 68. 68 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Май нещо се пече? Дали няма да се случи истинска промяна?

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 69. 69 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Сега комунягите набиват канчетата на депутатите си. Като ги знам какви са мушмороци, май няма да посмеят да се опълчат на ръководството си.

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 70. 70 Профил на relentless
  relentless
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#20] от "Некъф ужас, некъф ат":

  Стига лъга! Не само е в залата, но се и изказва!

 71. 71 Профил на relentless
  relentless
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#66] от "Svetlio":

  Това ли са опорните точки сега Как ще коментираш, че (според твоето твърдение) не е в залата, пък се изказва от трибуната? Барем радио да слушахте

 72. 72 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#71] от "relentless":

  Незнам не съм го чул да се изказва.Дадоха само П.Славов и Ч.Казак.
  ПО принцип медиите със удоволствие пускат Кънев когато се изказва от трибуната,защото е рядък гост в залата на НС.
  Специално ще се постарая да разбера дали се е изказвал и дали е гласувал реформата!

  sdg
 73. 73 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#72] от "Svetlio":
  Жалко, предложението на Радан Кънев не мина! Сигурно се кефиш, че статуквото се запази, гербер?

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 74. 74 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#73] от "az22":

  А той беше ли там да гласува за своето предложение,по принцип не присъства.
  И всички десебари да благодарите на ГЕРБ,защото ако не бяха те,щяхте да се хвалите със реформи,ама само когато управлявате със БСП!

  sdg
 75. 75 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#74] от "Svetlio": Като коментираш, поне чети съдържанието на статията. И относно това дали реформите се правят с ГЕРБ или с БСП - лично аз не виждам разлика между тези две партии, щом Путин ви е кумир и Боко се скъсва да му лиже з.дн.ка.

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 76. 76 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#75] от "az22":

  Ей цял ден обсъждане за промени в ЗСВ и Радан се изцепил в 17:45.А уж този човек беше за реформите във правосъдието.
  Това ли ми даваш за пример,че е казал нещо в НС?Къде беше този човек цял ден?Вие десебарите тотално ли се заслепихте.Нали Радан за това стана опозиция УЖ,заради промените в съдебната система.Не трябваше ли днес да е най активен,а не П.Славов и М.Димитров както винаги?
  С това ли ще го защитаваш,че бил се изказал надвечер,като ще закриват НС?

  sdg
 77. 77 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1076 Любопитно

  "С току що гласуваните текстове дадохме абсолютна власт на организации като "Протестна мрежа", които са много активни в смутни времена да упражняват натиск, да контролират и шантажират чрез определени народни представители главния прокурор", това заяви Митхат Метин от ДПС след като парламентът прие Народното събрание да може да задава въпроси на главния прокурор, изпратени от граждани и организации


  Този ,,депутат" да не би да е слънчасал, че дрънка без връзка с главния мозък? Или просто няма главен мозък?

 78. 78 Профил на White Hawk
  White Hawk
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Пак нищо съществено не приеха, а предложението на Радан за независим прокурор също беше отхвърлено, дори и от "сините" ГЕРБ-аджии.


  Цецка да отиде да каже в Брюксел сега, както направи в Китай, че съдът и прокуратурата са реформирани напълно. Ура.

 79. 79 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#76] от "Svetlio":
  Драги, единственото което си струваше да бъде гласувано днес е предложението, което Радан Кънев направи в 17:45. Само двама депутати на ГЕРБ са го подкрепили.

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 80. 80 Профил на leo1971
  leo1971
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "... на организации като "Протестна мрежа", които са много активни в смутни времена да упражняват натиск ..."

  казват от ДПС, смях в залата
  е друго е да си монополист в упражняването на натиск и управлението на съдебната система, нормално е че се дърпат

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK