Съдът върна на работа експерт, уволнен след критика срещу Рашидов

Ларгото в София бе реставрирано по проект, отхвърлен от НИНКН

© Юлия Лазарова

Ларгото в София бе реставрирано по проект, отхвърлен от НИНКНВърховният административен съд (ВАС) окончателно отсъди в полза на експерта, уволнен от Националния институт за паметниците на недвижимо културно наследство (НИНКН) след критично интервю за бутафорните реставрации и вмешателството на Министерството на културата в института.


Арх. Яна Топалова бе уволнена дисциплинарно през февруари 2015 г., четири дни след като сайтът Offnews публикува разговор с нея под заглавие "Спираме строежи върху исторически паметници, Рашидов ги разрешава". В него Топалова заяви, че НИНКН е подложен на постоянни съкращения и натиск от министерството да одобрява проекти за надграждане на паметници с цел усвояване на евросредства. Архитектът посочи, че ведомството на Вежди Рашидов разрешава намеси в разрез със становищата на експертите, а понякога


директно се обажда на временната директорка по телефона
"Не им харесва някое наше становище, обадят се по телефона на директорката, която е – без извинение – калинка, и всичко се решава. И всичкото това се покрива, всеки опит за публичност бива задушен", каза Топалова. На следващия ден НИНКН се разграничи от думите на служителката си, като намекна, че срещу нея се води дисциплинарно производство за трудови нарушения, заради което тя иска да дискредитира министъра. Върховният административен съд обаче намира, че институтът не е представил


нито едно доказателство за нарушения


на Топалова. С решение от 29 юни ВАС окончателно отменя заповедта на и.д. директорката Даниела Джуркова за уволнението й и осъжда НИНКН да й плати 500 лв. съдебни разноски.


Пред "Дневник" Топалова каза, че смята да се върне на работа. Това до момента обаче не е станало, защото според института е необходима нова заповед на директор Джуркова, а тя била в отпуск. Засега обещанието към архитекта е да бъде назначена от 1 август. Тя е


третият служител, който печели дело


за освобождаване от НИНКН в последните години. През 2013 г. съдът върна на работа юрисконсулта Елена Панджарова, чийто пост бе закрит, въпреки че бе единственият юрист в института. През 2011 г. дисциплинарно бе уволнена и арх. Йорданка Кандулкова - единственият директор на НИНКН, назначен с конкурсна процедура. Един от мотивите бе, че уронва престижа на министерството, като изказва мнения, несъгласувани с него. Оттогава НИНКН се управлява от пряко назначени от властта "изпълняващи длъжността директори до конкурс".


"Аз спечелих делото си, но министърът, издал заповедта, не беше уволнен, коментира Кандулкова, потърсена от "Дневник". Тя добави, че това е стратегия спрямо несъгласните, за която плаща данъкоплатецът. "Уволняват те с шум и трясък за назидание, но когато спечелиш делото, никой не разбира. Те знаят, че това работи."


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (64)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  Е сега вече ако не подаде оставка!

 2. 2 Профил на Infernus
  Infernus
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Най сетне някой да си потърси правата в тази държава, че байгън от овчедушие и преклонение пред властта. Веждичката е вече поредния министър който издиша отвсякъде. Да бе мирна Веждичка стояла, да не бе чудо видяла или трай Веждо за хубост, ама се изпляска в официално писмо.

  Дела трябват, а не думи.
 3. 3 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  Селтакомултак - некъв нов стил е Бутафорията на снимката. Но масовия столичанин е доволен

 4. 4 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1754 Весело

  [quote#1:"kazushi"]
  Е сега вече ако не подаде оставка![/quote]

  Да бе да къде сте видели нагъл гьонсурат да подаде оставка !
  Да го съдят директно него щом има негов подпис.
  =============
  "Аз спечелих делото си, но министърът, издал заповедта, не беше уволнен, коментира Кандулкова, потърсена от "Дневник". Тя добави, че това е стратегия спрямо несъгласните, за която плаща данъкоплатеца. "Уволняват те с шум и трясък за назидание, но когато спечелиш делото никой не разбира. Те знаят, че това работи."

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 5. 5 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2616 Неутрално

  Архитектът посочи, че ведомството на Вежди Рашидов разрешава намеси в разрез със становищата на експертите, а понякога директно се обажда на временната директорка по телефона. "Не им харесва някое наше становище, обадят се по телефона на директорката, която е – без извинение – калинка, и всичко се решава. И всичкото това се покрива, всеки опит за публичност бива задушен", каза Топалова."Така е било и така мислят,че трябва да е сега.Законите за народа,телефоните за властта.

 6. 6 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Достойните хора, експертите и хората с мнение не са желани тук. Предимство дайте на политиците.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 7. 7 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2616 Весело

  Сетих се за един виц:
  - В една кръчма, един се провикнал-Всички политици са боклуци.
  От една маса обаче се надигнал един и погледнал кръвнишки изговорилия тези думи.Изтръпнал говорещия и промълвил:
  -Извинявайте,не знаех,че сте политик!
  -Не съм политик,боклук съм.

 8. 8 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  тоя боклук рашидов
  точно за това направи
  съкращения в института по паметниците,
  а именно за да го обезмисли като функция.
  което се нарича престъпление по служба или
  престъпна безстопанственост.
  след като се изплю на всички българи в лицето
  с репликата за доган:
  http://www.vesti.bg/bulgaria/medii/vezhdi-rashidov-ako-smiatate-che-tozi-fes-ne-vi-upravliava-5969251

  нямам никакви задръжки да го псувам и да го бия.
  никакви.
  долен мутренски лакей и боклук.

 9. 9 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Не им харесва някое наше становище, обадят се по телефона на директорката, която е – без извинение – калинка, и всичко се решава. И всичкото това се покрива, всеки опит за публичност бива задушен"

  Ето тъй протича "великото" управление на ГЕРБ под умиления поглед на преживящия им електорат, който след малко ще се появи я под формата на Яне, я под формата на Светльо или жената-куче, и ще ни обясни как Радан е виновен за всичко.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 10. 10 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 293 Неутрално

  Сега, ако може и да уволни Рашидов, ще повярвам в правораздавателната система!

 11. 11 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#0:"статията"]На следващия ден НИНКН се разграничи от думите на служителката си, като намекна, че срещу нея се води дисциплинарно производство за трудови нарушения [/quote]

  Какво повече да се добави? Архитектката да си открие собствено архитектурно бюро, а не да гравитира към държавната софра. Явно е скандална личност и не може да работи в колектив.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 12. 12 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Институтът се разграничава от изложените в статията твърдения на служителката Яна Топалова, която не е дала обективни отговори на поставените въпроси .

  Отбелязваме факта, че за въпросната служителка е започнато дисциплинарно производство със заповед № Р-71/19.12.2014г. на директора на НИНКН, за извършване на служебни нарушения, забавяне на преписки по чл.84 от ЗКН и неспазване на Етичния кодекс на Държавния служител, още преди да бъде издадена заповедта на Министъра на културата за оптимизация на държавната администрация, в изпълнение на ПМС за изпълнение на бюджета за 2015г. В тази връзка не изключвам възможността, че арх. Топалова с цел да омаловажи собствените си действия, респективно бездействия, с които е нарушила трудовата дисциплина продължава умишлено и тенденциозно да уронва престижа на НИНКН и Министъра на културата.
  http://offnews.bg/news/Razsledvane_68/NINKN-se-razgranichi-ot-dumite-na-eksperta-si_460397.html

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 13. 13 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 408 Неутрално

  [quote#1:"kazushi"]Е сега вече ако не подаде оставка![/quote]
  Споко, няма да я подаде. Август наближава, политиците са в отпуска, след отпуската идва кандидат президентската кампания, кой ще ти се интересува от борбата на един архитект.

 14. 14 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#11] от "Je suis Durex":
  [quote#11:"Je suis Durex"]Какво повече да се добави? [/quote]

  Само заглавието на статията, нищо друго

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 15. 15 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 820 Неутрално

  Някакъв си съд и някакви си експерти пак клатят здравето на Рашидов. Не ги ли е срам, човекът е болен, освен това е артист и е нестандартен.

  Защо ако не да?!
 16. 16 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 989 Неутрално

  А който я е уволнил?

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 17. 17 Профил на gotin74
  gotin74
  Рейтинг: 228 Неутрално

  В БГ - администрацията не обичат мислещи хора със собствено мнение.

 18. 18 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  "Топалова е третият служител, който печели дело за неправомерно освобождаване от НИНКН в последните години. През 2013 г. съдът върна на работа юрисконсулта Елена Панджарова, чийто пост бе закрит, въпреки че бе единственият юрист в института. През 2011 г. дисциплинарно бе уволнена и арх. Йорданка Кандулкова - единственият директор на НИНКН. Един от мотивите бе, че уронва престижа на министерството, като изказва мнения, несъгласувани с него."
  Баце, големи културни "позитиви" от т.н.министър, а?

 19. 19 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#11] от "Je suis Durex":

  "Какво повече да се добави?"

  Вие четохте ли статията или наистина вместо глава имате презерватив? Например,може да се добави следното изречение от текста:

  "Върховният административен съд обаче намира, че институтът не е представил нито едно доказателство за нарушенията на Топалова."

 20. 20 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  До коментар [#13] от "thenomad":

  ми аз.
  аз ще искам оставката на тоя боклук докрай.
  където го видя ще се изплювам в лицето му.
  нещо се е пообъркал какво става.

 21. 21 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#14:"stupid_american"]Само заглавието на статията, нищо друго [/quote]
  На "Дневник" и заглавията са лъжливи. тази госпожа е уволнена заради други неща. Като например дисциплинарно производство възбудено още през 2014 г.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 22. 22 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#19:"grajdanin1"]Вие четохте ли статията или наистина вместо глава имате презерватив? Например,може да се добави следното изречение от текста:

  "Върховният административен съд обаче намира, че институтът не е представил нито едно доказателство за нарушенията на Топалова." [/quote]
  И защо намесваме тука Вежди Рашидов в трудов спор между Института и архитектката?

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 23. 23 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Ето това е издал Рашидов:

  http://i2.offnews.bg/events/2015/02/18/463930/1424263550_6.jpg

  После института да му търси гайлето кои ще са поименно 12-те бройки.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 24. 24 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Отбелязваме факта, че за въпросната служителка е започнато дисциплинарно производство със заповед № Р-71/19.12.2014г. на директора на НИНКН, за извършване на служебни нарушения, забавяне на преписки по чл.84 от ЗКН и неспазване на Етичния кодекс на Държавния служител, още преди да бъде издадена заповедта на Министъра на културата за оптимизация на държавната администрация

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 25. 25 Профил на Михаил Маринов
  Михаил Маринов
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Поредното доказателство,че Рашидов трябва да си ходи.

  marinov1018
 26. 26 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#21] от "Je suis Durex":

  Искаш да кажеш, че не е вярно, че съдът е решил в нейна полза ли? И още нещо:

  "институтът не е представил нито едно доказателство за нарушения на Топалова"

  Дотук с тезичката ти, че преди това се водило някакво дисциплинарно производство.

  Абе на такива шлифовани ДС-"диаманти" като теб дай им само да клеветят и доносничат бе. Само че, вече не е като едно време: кат скочи партиеца и всичко да се решава както каже той.

  Предполагам, че не ти е известно, защото не си работил в нормални условия, но на работа вече като има някакви оплаквания срещу теб от шефа, следва да се запишат тия работи. Иначе, с наличието на ей такива като теб, може да се изфабрикува всякаква лъжа. За ваше съжаление, тия неща са толкова естествени, че издържат проверката на всяко едно съдилище и няма как да се променят. Има документ, подписан от двете страни - има производство. Няма документ - няма производство.

  Разбираш ли дотук, или ти е прекалено сложно. Допускам втората вероятност, защото подозирам, че си човек, свикнал да работи в условията на партийно велможество, демек: щом шефа е казал така, така става.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 27. 27 Профил на Димитър
  Димитър
  Рейтинг: 401 Неутрално

  До коментар [#24] от "Je suis Durex":

  А защо същата тази заповед не е предоставена на съда?

  "Върховният административен съд обаче намира, че институтът не е представил нито едно доказателство за нарушения на Топалова."

  Може би защото няма такава заповед, може би защото е издадена на по-късен етап със задна дата....може би защото има нещо нередно в нея....

 28. 28 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#26:"stupid_american"]Искаш да кажеш, че не е вярно, че съдът е решил в нейна полза ли? И още нещо:

  "институтът не е представил нито едно доказателство за нарушения на Топалова" [/quote]

  Пич, ама ти наистина ли вярваш в безпристрастността на българският съд? Когато имат да изпълняваш поръчка, ако ще една кола с доказателства да представиш, съдиите ще изпълнят поръчката.
  Айде на бас, че институтът е ползвал юристи, които са предствили нужните доказателства?

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 29. 29 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#27:"Димитър"]А защо същата тази заповед не е предоставена на съда? [/quote]

  Защото тази заповед няма никакво отношение към дисциплинарното производство на арх. Топалова.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 30. 30 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 435 Разстроено

  [quote#26:"stupid_american"]Има документ, подписан от двете страни - има производство. Няма документ - няма производство. [/quote]
  Боже, какви висоти на мисълта...

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 31. 31 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  До коментар [#24] от "Je suis Durex":

  аре беги да спиш.
  съдът е отсъдил против уволнението.
  така че, носенето на вода от девет дерета не върши работа.
  а това с устройствения правилник, винаги може да бъде атакуван като незаконосъобразен.
  ама хората още ги е страх, защото е само тая работа,
  която имат. а разни боклуци като рашидов го използват за
  да ги държат в страх и подчинение.
  така че я земи млъкни че започна да мирише.

 32. 32 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  До коментар [#29] от "Je suis Durex":

  утре пускам жалба в съда за незаконосъобразни разпоредби
  в подзаконов нормативен акт и
  престъпно самоуправство на рашидов.
  боклука си е боклук.

 33. 33 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Къде е Тиквоча да обясни пак как Рашидов бил много емоционален и не се сдържал понякога? Да ви таковам герберастката сган помиярска...

 34. 34 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#31:"mihail_p"]аре беги да спиш.
  съдът е отсъдил против уволнението.
  така че, носенето на вода от девет дерета не върши работа. [/quote]
  Ами отсъдил... ама защо още не е на работа? Нали съдебните решения отменят уволнението все едно, че не се е състояло. Пък момата архитектка два месеца е без работа щото уж трябвало нова заповед на директорката Джуркова. Това са глупости разбира се... Момата просто трябва да се яви на работа и с примирение да очаква, че вследствие съкращението на щата точно нейната длъжност ще е от онези дванайсет...

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 35. 35 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 435 Весело

  [quote#32:"mihail_p"]утре пускам жалба в съда за незаконосъобразни разпоредби
  в подзаконов нормативен акт и
  престъпно самоуправство на рашидов[/quote]
  Успех в начинанието... То си има приказка: "луд умора нема, само се поти..."

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 36. 36 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 442 Гневно

  В 90% от случаите уволненията са неправомерни! Търсете си правата!!!

 37. 37 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  До коментар [#35] от "Je suis Durex":

  има и една друга приказака:
  На света има много мерзости. Предателството е най-лошата от всички.

 38. 38 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  До коментар [#34] от "Je suis Durex":

  не си нооо пекан в тея неща.
  трябва повече да контактуваш с правилните
  сециалисти.
  смучеш си от пръстите доморасли
  юридически каламбури.

 39. 39 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ти пък си очевидно неграмоен, че и идиот, но това не ти пречи да тролиш?
  До коментар [#38] от "mihail_p":

 40. 40 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ти пък си очевидно неграмотен, че и идиот, но това не ти пречи да тролиш?
  До коментар [#38] от "mihail_p":

 41. 41 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Аз съм уволняван 8 пъти, но никога не съм падал ниско и не съм съдил държавата! Винаги обаче съм си намирал още по хубава работа!

 42. 42 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#28] от "Je suis Durex":
  [quote#28:"Je suis Durex"]Пич, ама ти наистина ли вярваш в безпристрастността на българският съд? [/quote]

  Той затова ненавижданият от теб Христо Иванов, както и други хора, се стремят да се въведат механизми, които да минимализират възможността за корпуционно влияние. Понякога става, понякога - не, но в случая е един от тези, които става. Защото си има много простички и ясни положения: има документ, подписан двустранно - има производство; няма такъв документ - няма производство. И да го въртиш, и да го сучиш - няма как съдията да реши другояче.

  Да не говорим колко е нелапа тезата ти, че от ендата страна е правителството, от другата - някаква женица със заплата 500 лв, и ние трябва да вярваме, че женицата е подкупила съда за да прецака правителството.

  Абе вие вече съвсем реалността за нищо я нямате бе.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 43. 43 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  До коментар [#39] от "mangiafuoco":

  ти земи разбери какво искаш да кажеш.
  1.да ме напсуваш
  2.да ме разобличиш
  3.да се самоизтъкнеш

 44. 44 Профил на thramondana
  thramondana
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#15] от "ages":

  Като е болен артист, да си ходи в къщи да се лекува и да си клати изкуството. А не да съсипва националната култура!

 45. 45 Профил на matrix
  matrix
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Като е толкова голям експерт тази архитектка, що не работи в частния сектор. Всичко живо се натиска за държавната хранилка.

 46. 46 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#42:"stupid_american"]Той затова ненавижданият от теб Христо Иванов, както и други хора, се стремят да се въведат механизми, които да минимализират възможността за корпуционно влияние. [/quote]
  Дон Кихот по би успял в това начинание отколкото Христо Иванов. И защо ще ми е да ненавиждам Христо Иванов? Просто неговата безличност ми е досадна. Той дори и презрение не заслужава.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 47. 47 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#42:"stupid_american"]Да не говорим колко е нелапа тезата ти, че от ендата страна е правителството, от другата - някаква женица със заплата 500 лв, и ние трябва да вярваме, че женицата е подкупила съда за да прецака правителството.
  [/quote]
  Защо женицата? Тя си има трибуна и крепители със връзки в съдебната система. Щом има поставена задача да се плюе по Веждито, всички средства са позволани.
  ----
  И забелижи - какво общо има тука Веждито с нейното уволнение... Ах, да... вестникът иска да ни внуши, че тя е уволнена заради критично изказване към министъра? Нищо, че още преди това е била поставена на мерника.
  Ами в Америка не е ли така? Ти да отравиш публично нападки към шефа на корпорацията, където работиш и той да ти цепи басма? Ще те изхвърли разбира се. Щото има едно понятие "фирмена лоялност". Щом не си съгласен с фирмената политика - просто си подаваш оставката. Толкоз.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 48. 48 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  До коментар [#10] от "mitkokitkata":
  Съдът не може да уволни Рашидов. Но Борисов и мнозинството в парламента могат.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 49. 49 Профил на thramondana
  thramondana
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#45] от "matrix":

  Това за министъра ли се отнася!? Нали той беше големият артист? Що не си ходи в "къщата за гости" и да твори? Вие, всички тролове, които сте на хранилка и по цял пишете малоумни коментари, не можете ли да си представите, че за да има държава, за нея трябва да работят свестни хора, добри специалисти, които не се страхуват да изкажат и защитят позицията си!

 50. 50 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  Косвено и българският съд каза, че Рашидов трябва да се махне от поста министър на културата. А ревностните му защитници Магърдич Халваджиян , Димитър Рачков, Божидар Димитров и подобни е добре да дадат гласност на тези съдебни решения, та да се знае колко е направил за културата и колко повече против културата техният любимец. А и поне малко да покрият критериите за представяне на всички гледни точки, а не да пробутват техните методи за медиен комфорт на статуквото.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 51. 51 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1490 Гневно

  Крайно време е този министър ако не си подаде оставката, да бъде уволнен!
  Все едно, колко го защитава шефът му.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 52. 52 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  До коментар [#45] от "matrix":
  Викаш да ходи да слугува на Черепа? И там Веждито и Божидар - Мастиката ще са и шефове!?!?!?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 53. 53 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 293 Неутрално

  До коментар [#48] от "Gopeто"
  Да бе, така е, но това не се случва и не се случва

 54. 54 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  Добре е да разберем кога се е провел конкурса при който архитект Кандулкова е станала директор на института. Да не се окаже, че Рашидов освен съсипия не е направил абсолютно нищо за двата си министерски мандата.
  Още на този парламентарен контрол трябва да остро да се постави въпроса с назначаването след конкурс на постоянен директор на НИКН.
  На националния исторически музей също. Ако не знаете Божидар Димитров - Мастиката също е ВРИД.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 55. 55 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  До коментар [#41] от "mangiafuoco":
  Извинявай, но да си търсиш и защитаваш правата не е падение, а обратното на падение.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 56. 56 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  До коментар [#47] от "Je suis Durex":

  [quote#47:"Je suis Durex"]Ами в Америка не е ли така? Ти да отравиш публично нападки към шефа на корпорацията, където работиш и той да ти цепи басма? [/quote]

  По-добре си спести тази плитка пропаганда. Ако в Америка публично критикуваш министър, в качеството си на експерт, ако изхвърчи някой (много по-вероятно е критиките да бъдат чути и възприети) ще е министърът. Шеф на експерта не е министъра, а обществото.
  А в корпорациите, ако имаш достъп до шефа със сигурност ще имаш и чуваемост от негова страна. И сам ще си отидеш тогава, когато различията станат непреодолими.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 57. 57 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7738 Неутрално

  А Рашидов кога ще го уволнят. Той няма да има право и на съдебна защита.

 58. 58 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#56:"Gopeто"]По-добре си спести тази плитка пропаганда. Ако в Америка публично критикуваш министър, в качеството си на експерт[/quote]
  Само, че...архитектата не е критикувала министъра по експертни (архитектурни) въпроси, а по отношение кадровата политика... И в Америка това е недопустимо

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 59. 59 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 435 Любопитно

  [quote#0:"статията"]
  "Не им харесва някое наше становище, обадят се по телефона на директорката, която е – без извинение – калинка, и всичко се решава. [/quote]

  Кой работник е нарекъл работодателя си "калинка" и се е надявал да оцелее?

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 60. 60 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 820 Неутрално

  До коментар [#44] от "thramondana":

  А, как така ще си ходи?! Той е национално отговорен. Бойко ще му се накара пак, Веждито ще се извини и така всичко ще е наред.

  Защо ако не да?!
 61. 61 Профил на matrix
  matrix
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#49] от "thramondana":

  - Трола вика дръжте трола. Кутев не ви е подбирал по интелект.

 62. 62 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  До коментар [#58] от "Je suis Durex":

  ква америка бе.
  я си налягай парцалите и
  си пиши пасквилите.
  за америка ще говориш, след като
  проумееш защо са там където са.
  ремсистки крясъци-само в кварталния клуб
  на пенсионера комунист.

 63. 63 Профил на Citizen
  Citizen
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#19] от "grajdanin1":

  ДА,точно в такова нещо е обул главата си !

 64. 64 Профил на danitoledov
  danitoledov
  Рейтинг: 239 Неутрално

  До коментар [#10] от "mitkokitkata":

  Тайно се надяват всичко да отшуми и ще върнат всички, а Веждичката ще бъсе и повишен..смешна работа

  danitoledov
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK