Атентаторът от Ансбах не се е оплаквал от полицейско насилие в България

Атентаторът от Ансбах не се е оплаквал от полицейско насилие в България

© amaqСириецът, който през седмицата се взриви в германския град Ансбах, е задържан при нелегално влизане в България на 19 юли 2013 г., съобщават от МВР, след като стана известно, че атентаторът е пребивавал в България. Същия ден е настанен в специализиран дом за настаняване на чужденци към Дирекция "Миграция" - МВР.


По стандартната процедура му е извършен незабавен преглед от дежурния медик, при който не са констатирани здравословни отклонения.


По време на престоя си в специализирания дом чуждият гражданин не е подавал жалба за каквото и да е упражнено полицейско насилие, уверяват от ведомството. Лекуван е от остра вирусна инфекция с поставена диагноза и изписано медикаментозно лечение.
От проведените беседи е изяснено, че иска закрила в България поради страх от войната в Сирия, показал е белезите си по краката, получени от шрапнели.


На 29 юли същата година той е подал молба до Държавната агенция за бежанците. Около месец по-късно е предаден на регистрационно-приемателен център в София. Преди това отново му е извършен медицински преглед, при който не са констатирани здравословни проблеми и оплаквания.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK