Инициативен комитет иска Красимир Каракачанов за президент

Първо заседание на народното събрание за 2015 Красимир Каракачанов

© Юлия Лазарова

Първо заседание на народното събрание за 2015 Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов е издигнат за кандидат за президент от инициативен комитет, като писмото му бе изпратено на медиите от пресцентъра на "Атака". "След 2 часа се събираме с ръководствата на НФСБ и "Атака". Утре към 10 – 11 ще е ясно", отговори пред "Дневник" Каракачанов на въпрос дали ще приеме номинацията. Той иска подкрепата на цялата коалиция Патриотичен фронт", където партньор на ВМРО е НФСБ на Валери Симеонов. Предложението е негов вицепрезидент да е депутатът Явор Нотев от "Атака", който също като Каракачанов е заместник-председател на парламента.


В писмото на "комитета" се твърди, че "долуподписаните не сме обвързани с политически партии или икономически структури", а повод за писмото им е "единствено тревогата ни за бъдещето на нашето Отечество." В него пише, че "вече две десетилетия България пропада в страшна бездна - демографска, икономическа, политическа, по линия на здравеопазването, социалните дейности, образованието, културата, морала и т.н. Описва се, че "от всичките 230 държави в света България е на първо място по демографски срив. Ежегодно емигрират 3.1‰ (около 22 000 души) от нейното население и това са главно умни и способни млади хора, които безвъзвратно изнасят зад граница българския генофонд. Отрицателният прираст, като разлика между раждаемост и смъртност, заедно с отрицателното салдо на миграцията имат най-високата стойност в света – минус 7.9‰ от населението на България. Така България всяка година намалява с около 60 000 души. Това прави 164 души на денонощие, или 7 души на час."


Издигащите Каракачанов смятат, че поради описаните причини "България има нужда от нова, мощна национална алтернатива" и за това представените в парламента "партии и коалиции от национално-патриотичното пространство" трябва да излъчат кандидат-президентска двойка.


Подписите под писмото са на: Доц. Йордан Величков – ЮЗУ; Никола Алтънков – професор от Калифорнийски университет САЩ; Петър Харалампиев – Сдружение "БГ патриот";
Николай Захариев – Съюз на патриотичните сили "Защита"; ген. Петър Илиев – председател на Национално сдружение "За честта на пагона"; акад. Иван Юхновски – БАН; проф. Марин Деведжиев; полк. Ангел Тюфекчиев – председател на Националния съвет на Военния съюз и на Независимия национален съюз на офицерите в България; проф. Трендафил Митев – УНСС, и Тодор Кондаков – Българско геополитическо дружество.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK