Поправителните матури ще се провеждат на модули

Заявления за участие в предстоящата сесия на държавните зрелостни изпити са подали 8383 зрелостници.

© Анелия Николова

Заявления за участие в предстоящата сесия на държавните зрелостни изпити са подали 8383 зрелостници.Държавните зрелостни изпити на предстоящата през август и септември сесия ще се проведат на модули, съобщиха от образователното министерство. Целта е да се ограничат опитите за преписване.


Зрелостниците ще получават изпитния вариант на части и ще разполагат с определено време за работа върху всяка от тях. След изтичане на определеното време те ще затварят в плик съответната част (лист с отговори и въпросник) и няма да имат възможност да се връщат и да работят повече върху нея.


Зрелостниците ще имат право да излизат от изпитната зала след приключване на работата върху съответната част. В случай че зрелостник напусне сградата, не се допуска обратно в нея до края на изпитния ден.


Провеждането на матурите на модули няма да се отрази върху формата и съдържанието на изпита, обясняват от ведомството.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK