Странни съвпадения около фирмите с договори за председателството на ЕС

Вежди Рашидов и Меглена Кунева

© Дневник

Вежди Рашидов и Меглена КуневаФирми, чиито собственици са свързани с обкръжението на министърът на културата Вежди Рашидов и вицепремиерът Меглена Кунева са сключили договори и са получили пари по комуникационната стратегия за Председателството на ЕС от България през 2018 г.


Странни съвпадения на адреси


От Министерството на културата отговориха на "Дневник", че договор за "Изработване на концепция за работа с медиите и пилотно обучение на журналисти във връзка с българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г." е сключен с "Бизнес ПР" за 16 666 лв. Проверка на "Капитал" в търговския регистър показва, че фирмата е собственост на Румен Дедиков, който я основава през 2011 г. под името "АГРОБИЗНЕС ПР". Пълномощник на "Бизнес ПР" първо е бил един от адвокатите на "Лукойл", Юлиан Пекунов, а впоследствие - Виктория Цветанова Иванова. Адресът и трите имена на Иванова съвпадат с тези на управителя на фирмата "Рашидов 2014" ЕООД, собственост на... сина на министъра на културата Вежди Рашидов - Вадим Рашидов.
Странни съвпадения на пълномощници


По друго задание "Изработване на концепция за тема/визия на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.", договорът е възложен на "ПИ АР КЛУБ" ООД отново за 16 666 лв. Тази фирма е създадена в края на 2013 г. от Мирослав Иванов, бивш съветник на Мирослав Найденов, а понастоящем - PR на Меглена Кунева. През април 2015 г. той прехвърля фирмата на сестра си - Гергана Иванова. Пълномощник на дружеството пред Агенцията по вписванията е отново Юлиан Пекунов, който работи в "Лукойл".


Договорът с "ПИ АР КЛУБ" ООД е сключен в края на миналата година с Министерство на културата. Тогава Мирослав Иванов не е бил в екипа на Кунева. Той става нейн външен пиар съветник през март 2016 г., малко след като тя става министър на образованието и науката. Не е част от нейния екип като вицепремиер, обясниха от пресцентъра на Кунева, по-късно.


Правителството е сключило и договор с предмет "Провеждане на пилотна разяснителна кампания в медиите, свързана с подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г." Четири избрани за кампанията медии ("Стандарт", Агенция "Стандарт нюз", Агенция БЛИЦ и Агенция ПИК) са направили над 40 публикации с таг "председателство". Това е записано в отчета за изпълнението на Плана за подготовка на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. от февруари до април.


Масон и съпругата на Недялко Недялков разпределили 20 000 лв.


От отговора на министерството на културата се вижда, че договорът за "разяснителната кампания е сключен за 20 хил. лв. със "Сайн вижън" ООД. Компанията е собственост по равно на съпругата на Недялко Недялков - Милена Трандева, и видния масон Димитър Недков, който е близък и до издателката на "Стандарт" Славка Бозукова. На ул. "Чарлз Дарвин" 14Б са регистрирани голяма част от фирмите на Недков, това е адресът и на "Пи комюникейшън", която седеше зад сайта blitz.bg, в чиято управа влиза Бозукова. Фирмата се обслужва от адвокат, който обслужва и фирмите около сайта ПИК.


"Сайн вижън" се управлява от Милена Трандева и Зорница Гаврилова, която заедно с Бозукова е в борда на друго дружество - " Мастър Пи Ар". Негови собственици с по 50% са Тодор Батков и Славка Бозукова. Самата Гаврилова работи във в. "Стандарт" и е доверено лице на Бозукова.


Резултати: Нулеви.


В периода ноември-декември 2015 г. в съдържанието им има над 40 публикации с таг "председателство", пише в отчета. На въпрос какъв резултат е постигнала въпросната пояснителна кампания от Министерството на културата отговарят с: "Договорът е изпълнен на 15.12.2015 г." Не е ясно дали правителството е измервало резултата от "разяснителната кампания". При търсене с Гугъл на "председателство" резултат от гореспоменатите сайтове излиза чак на трета страница и то за новина от информационния поток.


"СУПЕР СКАНДАЛ! ПИР по време на криза!"


Малко след изтичането на договора пък, през март тази година, ПИК ще напише "СУПЕР СКАНДАЛ! ПИР по време на криза! Кунева си заделила 2 милиона за реклама! Вместо парите да отидат за линейки, слугинята на Брюксел ще ни се надсмива от екрана!" Това между другото е, когато вече вицепремиерът отговаря за парите за председателството вместо Министерството на културата.


През август 2015 г. четирите медии обявиха създаването на обща рекламна платформа. Тогава Славка Бозукова купи и сайта "Блиц". Редакционната политика на новия медиен съюз бе поета от собственика на ПИК Недялко Недялков. Година по-късно Недялков вече не е част от групата и публично твърди, че "Блиц" и "Стандарт" са собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски.


Меглена Кунева: И всеки лев, който се вложи в Българското председателство, аз искам да се бъде умножен поне по десет


"Това е предподготовката за Председателството, защото за Българското председателство не се знае нищо. Под 3 % от хората знаят изобщо какво представлява Председателството и подозирам, че представите са много смътни, какво прави Българското председателство. Ние имаме четири работни групи. Една от работните групи, която е свързана с култура и комуникации, което не е едно и също нещо, е водена от Министерство на културата. Средствата, за които Министерство на културата отговаря, мисля че бяха някъде около 20 000 лева.
Но, подчертавам, аз държа всичко да излиза на страницата на Председателството ... Тези въпроси са представени като доклад март месец. Март. Сега сме август. И едва сега има интерес по този въпрос. Много хубаво, че го има. Всеки трябва, включително и обществените поръчки за строителство, да знае, че това са пари на българския данъкоплатец. И всеки лев, който се вложи в Българското председателство, аз искам да се бъде умножен поне по десет, като ефект, който ще имаме за страната. Нищо лошо да си оправим сградите. Но искам да кажа, че те за Българското председателство са съотносими само максимум 30 дена." Така отговори на въпроса за разпределението на средства по разяснителната кампания към определени медии, вицепремиерът Меглена Кунева пред Телевизия Bulgaria ON AIR, цитирана от портала europe.bg


Кунева продължи: "Вижте, това не е тема, която аз мога да дискутирам от името на Министерство на културата. Сигурна съм, че колегите са били абсолютно добронамерени. Знаете, че там през фирма е станало, през компания, която е сключила договорите (с медиите). Как трябва да се прецени.. Според мен, ако ме питат, как би трябвало да се прецени. Трябва да се прецени качеството на материалите, които излизат, дълбочината и подготвеността на журналистите. Но ние не сме направили дори едно, не, всъщност едно направихме, едно общо събиране с журналистите, за да можем най-напред да обучим журналистите какво представлява Председателството. А това, уверявам ви, не е нещо, което човек може сам да намери в интернет. Това е много интересен и задълбочен разговор. Но, аз искам да кажа, че за мен всяка публичност защитава Председателството. И по никакъв начин не искам някой да остане с впечатлението, че парите ще ги разпределя един човек. Аз във всяка една стъпка съм заедно с министъра на финансите, но те са много по.. големи, те са по сектори. Примерно ще имаме ли строителство или няма да имаме строителство на тези сгради ще имаме ли комуникационна стратегия и колко е важна тя, дали ще имаме вътре в страната, или навън, или и двете. Това са въпросите, на които аз мога да дам решенията. А иначе, по съвсем конкретните договори, това наистина вече е въпрос на обществено, много силно, наблюдение и на лично решение."

Коментари (92)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Любопитно

  "Мериноса" кога ще се събуди и измете боклука?

 2. 2 Профил на boring pumpkin
  boring pumpkin
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Хм , странни съвпадения... абсурд

 3. 3 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 352 Весело

  Честито на всички избиратели на РБ!

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 4. 4 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 466 Гневно

  Не "странни", а "нормални".
  Няма такава държава.

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 5. 5 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4368 Гневно

  Поредната мошенгийска схема на управниците у нас!

 6. 6 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  Кое е странно ?
  Хляб за свои хора !
  И аз така щях да постъпя и всеки друг !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 7. 7 Профил на tmax500
  tmax500
  Рейтинг: 482 Неутрално

  това е удобна схема за точене, ясно е

 8. 8 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  ОСТАВКИ !

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 9. 9 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4368 Разстроено

  До коментар [#4] от "Mark Twain":

  +++++++++++++++++++
  Определено няма такава държава в ЕС!Даже и румънците ни "забиха в дън земя",защото показаха нагледно как трябва да се бори държавата с корупцията!Ще си останем "червен фенер" на ЕС и следващите години!

 10. 10 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1295 Неутрално
 11. 11 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4368 Любопитно

  До коментар [#8] от "Танас":

  Тези алчни политици как виждаш да си подадат оставките............?!

 12. 12 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  Тези за какво са станали министри - само за да крадат от нас данъкоплатците

 13. 13 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3263 Неутрално

  е за това кой ни е виновен

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 14. 14 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#3] от "Зарзават":

  Ха, ха, само РБ ли са виновни, а?!!

 15. 15 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1125 Любопитно

  Пак опити за разлайване на кучетата и търсене теле под вола...

  Няма шики-мики.
 16. 16 Профил на nonsense
  nonsense
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Дай на глупака малко власт и той ще ти докаже, че я притежава. И най-смешното е, че винаги е доволен от себе си. Аз такива кокошкарски схеми не съм очаквал и от цар киро

  shut up retard
 17. 17 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 770 Гневно

  слОчаенос- не мисля.....

  между другото- тоя пияницата вежди не се ли наяде бе, 2-ри живот живее, за некви смешни 16 000 се излага като кифладжия, па пенсио0нирай се, гледай си внуците мама му стара, бахти дебила

  а снахата покрай тва председателство ще захлеби стабилно, не е проста тя, знае къде да се набута

 18. 18 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#14] от "chinaski":

  Не разбира се, ама РБ щяха да се борят с кой, а Куневицата захранва медиите на кой с държавна пара.

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 19. 19 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Рашидов този път се издъни много яко. Кафява мизерия. Ако наистина нещата се размиришат от към бизнеса на сина му - има само едно решение и това е оставка.

 20. 20 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3266 Любопитно

  Добре дошли в "реалния"български свят!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 21. 21 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 639 Неутрално

  ГРОБ - сбирщина от ченгета и лапачи.
  Начело с обтекаемото мекотело КАПО ДИ ТУТИ КАПИ, чиято задача е непрекъснато да ни баламосва и лъже, докато неговите разбойници ни крадат.
  Защото, както е казал поета, не сме народ, а мърша.

 22. 22 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#3] от "Зарзават":

  Честито на всички избиратели. Само милиционерите от ГЕРБ да са - с мед да ги намажеш. Отдавна лигави и нечистоплътни създания като Кунева и сие са окупирали възлови места и си мислят, че им е бащиния.
  За съжаление това е модел, който се възпроизвежда от години, като най-изкусителен в това отношение беше мадритския старчок, наречен Цар.
  Но истината е , че комунистите създадоха този модел след 1990 год , за да им е удобен при краденето.

 23. 23 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#18] от "Зарзават":

  Куневица е ясна, Лукарски и той, както и цяла пасмина около тях, амм читавите хора или поне, онези, които имат достойнство, си подадоха оставките и не са вече там.
  Обаче, като казваш, ти и такива, като теб, че РБ са виновни, без да посочваш и ГЕРБ и ДПС, и БСП, и Бареков, Атака, патриоти и прочие, излиза, че само те са отговорни за положението.

 24. 24 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5575 Неутрално

  Описането по-горе е перфектното определение за:
  - корупция от най-първичен вид
  - пленена държава
  - мафиотска държава
  Старите хора са го наричали с една дума - шуробаджанащина.
  Затова в ЕС за България говорят като за място с ендемична корупция.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 25. 25 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Тея като Ал Капоне ще ги хванат за кокошкарските им работи.

 26. 26 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2360 Неутрално

  "Трябва да се прецени качеството на материалите, които излизат, дълбочината и подготвеността на журналистите."

  Бузукова и Недялко Недялков са примери за дълбочина и подготвеност!

  Мегленчето обичала паричките - изненада!
  "Културният?" министър щеше инфаркт да си докара и в болница лежа около КТБ, знаем, щото едни парички тръгнаха да изтляват, но за Мегленка за пръв път излиза черно на бяло.
  Що тъй бе, Мегленче?
  Два милиона за нищо ги имате и ги бутате в печката, за подпалки!

 27. 27 Профил на dimov_a
  dimov_a
  Рейтинг: 237 Весело

  Неможаха ли малко да се постараят? Да не е толкова очевадно. Мърляви хора. Иначе свършиха работа. Разбрахме за предстоящото председателство на ЕС от страна на България "по втория начин". А именно, как едни средства са били усвоени от "нашите" хора за рекламиране на това председателство.

 28. 28 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7956 Неутрално

  И пак стигнахме до кацата с меда. Абе не могат да се сдържат бе. Рашидов до онзи ден го плюха и му искаха оставката, ама не му пука. А Кунева ,дрънка, дрънка и нищо не казва. Ако има виновни, в никакъв случай няма да е тя.

 29. 29 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Любопитно

  Кукунева 2 млн. лв ли взела? От поредната далавера

 30. 30 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Здраве да е. Останалото отдавна е ясно...

 31. 31 Профил на P.S.
  P.S.
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Това не е странно!
  Щеше да е странно ако такова нещо НЕ СЕ случи в БГ...

  Уви..

 32. 32 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Властта в България е само средство за лично облагодетелстване. Лично, сиреч, в личния си джоб. И нито Кунева, нито Рашидов са изключения. Ако не бяха такива, нямаше да са във властта.

 33. 33 Профил на Starkad
  Starkad
  Рейтинг: 352 Весело

  До коментар [#6] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Абсолютно вярно!
  Ама завистта винаги се представя
  като борец за справедливост!

  Oh,wonder!!! How many goodly creatures are there here!!!
 34. 34 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1143 Весело

  Излишно е да питам дали "Икономедия" е получила парички по тази програма.....

  Знанието е сила, информацията - власт
 35. 35 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  То тука всичко е "странно".....докато не гръмне скандал......
  И после.....пак си е странно....

 36. 36 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1767 Неутрално

  Какво ви учудва? Напомням, че Меглена Кунева си е червена снаха - на Иван Пръмов, член на Политбюро на ЦК на БКП. Вечер си ляга в леглото до мъжа си - сина на Иван Пръмов.

 37. 37 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  " Сигурна съм, че колегите са били абсолютно добронамерени"

  И аз съм сигурна, че вече ми идва в повече!

 38. 38 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#19] от "event_horizon":

  Само сега ли се издъни Рашидов???
  Та той е в перманентна издънка и няма оставка.
  Те си наглеят до безкрай, така са си свикнали, но ние сме си виновни, прага на търпимост ни е прекалено висок, трябва категорично да ги измитаме, да видим дали ще посмеят следващите.

 39. 39 Профил на antygon
  antygon
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Леле, ама верно ли тая пуйка краде? Ама как така! Та тя е реформаторка, нали? Дани бой кво прави? Той крадне ли или само се дани. Абе къде са протестърите, като как куневица е в един кюп с преевски? Айде сега да видим какво алчно племе е това ДБГ.

 40. 40 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Корупцията никога не е била на такава висота, както е при ГЕРБ

  мурзилка
 41. 41 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  Отново статия бухалка от типа на "Блиц".Явно съм объркал медията.Общата сума на двете поръчки доколкото схванах е около 33 000 лв. Кой луд министър би рискувал за 33 000 лв.

 42. 42 Профил на ijj
  ijj
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  "И всеки лев, който се вложи в Българското председателство, аз искам да се бъде умножен поне по десет"

  От гледна точка на представянето на България, председателството е само момент от един непрекъснат процес, в който имаме много да наваксваме. Например по отношение на европейските институции, намиращи се в различни страни. Ясно е, че не можем да се сравняваме по този показател със страни като Люксембург или Гърция. Но май ние сме една от малкото страни в ЕС, в които няма нито една европейска агенция или научно-изследователски институт например. Може би гостуванията у нас на европейски служители по време на председателството да са удобен повод да покажем предимствата на живота и работата в нашата страна?

 43. 42 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Решили са да оберат много повече пари, много повече милиарди от тази държава преди да се пръждосат, отколкото протежето им Цветан Василев.

  мурзилка
 44. 44 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#41:"pitanka_3"]Отново статия бухалка от типа на "Блиц".Явно съм объркал медията.Общата сума на двете поръчки доколкото схванах е около 33 000 лв. Кой луд министър би рискувал за 33 000 лв. [/quote]
  Общо взето се изсмуква всичко което може да се докопа. Толкова са алчни, че прибарват и "стотинките"

  мурзилка
 45. 45 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  Председателството ни на ЕС тръгва с фалстарт.
  Бойко се договаря с Путин.
  Бокова пак трета и днес.
  Бг натовски генерал се страхува от НАТО.
  Омбудсманът ни не знае на кой свят е.
  И т.н., и т.н.

 46. 46 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 735 Неутрално

  [quote#5:"bat_plamen"]Поредната мошенгийска схема на управниците у нас![/quote]
  На управляващата дясна коалиция на мутромилиционерската шайка на сикаджията и десните партийки.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 47. 47 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  Червената кукувица няма да пропусне възможността да се облажи...

 48. 48 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Меги набляга на реформите, няма само Москов и Божо трика да ги правят, все пак са елита на Реформаторите и Радан им е пръв приятел и другар

 49. 49 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2636 Неутрално

  Много са паднали тарифите, бе. 20 000 лева.....

  20 000 лева е месечната заплата на добър пиар, които знае как да "клати 7-те милиона разпоретини и да им го набучат у мозъко". За София - понеже разпоретините са само 1,3 милина заплатата пада на 10 000 лева.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 50. 50 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1097 Любопитно

  Чудя се от тия двамата, кой ми е по-неприятен...

  Форумът е в будна кома...
 51. 51 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#50] от "Ghost":

  И аз.
  Да ти кажа, зависи на кой къде му е брадата...

 52. 52 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1097 Любопитно

  [quote#51:"Добрин ВЕЛКОВ"]зависи на кой къде му е брадата...[/quote]
  Хахах...не бях се замисляла, но като я гледам Мегито...допускам , че има винтич брада...

  Форумът е в будна кома...
 53. 53 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  Е пък вие. Ми това са си официозите бе. Те подкрепят правителството, то тях...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 54. 54 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3164 Весело

  [quote#9:"bat_plamen"]Даже и румънците ни "забиха в дън земя",защото показаха нагледно как трябва да се бори държавата с корупцията[/quote]

  Как не можете да разберете, че в Румъния сега се бият два комунистически клана за надмощие. И двата клана се представят като най големите демократически партии. Сегашните управляващи се борят срещу корупцията, но идете в Румъния и вижте как всеки пътен полицай си взема рушвет за да ви пусне да продължите

 55. 55 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3164 Весело

  [quote#46:"bgkurshum"]На управляващата дясна коалиция на мутромилиционерската шайка на сикаджията и десните партийки. [/quote]

  ...по един к....м в тила, еех знам та аз колко си ядосан та това да ти са върти из акъла

 56. 56 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 696 Неутрално

  [quote#3:"Зарзават"]Честито на всички избиратели на РБ![/quote]Защо на РБ? Става дума за Кунева и ДБГ, а също и за Вежди и ГЕРБ!

 57. 57 Профил на ramm_stein
  ramm_stein
  Рейтинг: 409 Весело

  Веждичката трябва да направи 4тия милион.
  Пък Шиши трябва да се угоява, че я слезнал под 200 кила.

 58. 58 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Тази тарикатка Кунева пак ще гушне едни пари благодарение на балъците, които я избраха и които пак ще пият една студена вода. Убедена съм, че следващия път пак ще тичат до урните, за да и делегират права и власт, Не е луд, който яде баницата, а който му я дава.

 59. 59 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  До коментар [#40] от "Маршалов":

  " Корупцията никога не е била на такава висота, както е при ГЕРБ "


  Е, при Луканов нямаше корупция, а законно се раздаваха едни куфарчета пълни с рецепти за бяло сладко ...
  При Жан Виденов, също нямаше корупция - просто приятелския кръг " Орион " изнесе и продаде за валута всичко което можа ...

  ПП не съм от ПП ГЕРБ !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 60. 60 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  До#50 Gost. И двамата ми са неприятни...

 61. 61 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 729 Неутрално

  По-интересно е назначаването на ченгето Л. Иванов за началник на "Националния център за подготовка на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г"

 62. 62 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  Герберастията се опитва да хвърли топката някъде другаде. Все едно това не са министри от тяхното правителство и фирмата не е на един от баш герберастите.

  Базродници нагли....

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 63. 63 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1816 Неутрално
 64. 64 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Кое му е странното не разбрах?! Аз бих се изненадал ако нещо в тази държава се случи по-различно!

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 65. 65 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 637 Весело

  [quote#3:"Зарзават"]Честито на всички избиратели на РБ! [/quote]

  Ти нещо обърка партиите май, а?! Невеж, ама пък весел, весел!

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 66. 66 Профил на adibo
  adibo
  Рейтинг: 409 Неутрално

  голяма работа... всеки министър е нечий лобист и партньор...
  например, отдавна се знае, че екоминистрите са в сърдечни отношения с концесионерите на природни ресурси, особено на злато, особено сега злато в трънско

 67. 67 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1697 Неутрално

  “Масон и съпругата на Недялко Недялков разпределили 20 000 лв.”

  Да си дойдем на думата!
  След като масоните са проблем за държавата, да ги забраним?
  Вместо разни журналисти да си изпълняват поръчките!

  I Want To Believe
 68. 68 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  До коментар [#6] от "'ΕΡΕΒΟΣ": [quote#6:"'ΕΡΕΒΟΣ"]И аз така щях да постъпя и всеки друг ![/quote] Не дей да говориш така! Аз може и да съм най-бедния човек в този форум, но не бих постъпил така! А всеки лев, спечелен от подкуп, струва на данъкоплатеца от 100 до 100 000 лв повече като разходи! Това за "странните" съвпадения на фирми, които би трябвало да се печелят на ЧЕСТЕН търг, а не да се нагласяват!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 69. 69 Профил на gaspod
  gaspod
  Рейтинг: 238 Гневно

  Еееееей мършиииииииииии!!!
  Дневник моля не пропускайте да правите такива разбивки на всяка тяхна схема и далавера ама трябва системно да се пропагандират тия разбивки та безхаберната имитация на изпълнителна и съдебна власт да вземе от срам да се позадейства.
  Има изход от тая тиня - трябва всички да бутаме здраво!

 70. 70 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 352 Неутрално

  И двамата се държат като света вода ненапита,а всъщност дълбоко са нагазили в определени зависимости!
  Време е да излезат от властта!

 71. 71 Профил на fockwest
  fockwest
  Рейтинг: 466 Неутрално

  а ББ е по енергйните проекти...днес си е разговарял по тел. с кооператив Озеро

 72. 72 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  До коментар [#48] от "shileto":

  Не-е-е-е...! Пръв приятел им е бате Бойко! Те му крепят правителството и папка-а-а-а-т...!
  Ако сте забравили, другарката Кунева е автор на законопроекта, с който щяха да борят корупцията! Пък се оказа забъркана с баш мултака! Ха-ха-ха-а-а-а...! ГЕРБ-ерите, пак по бели гащи и бате Бойко пак е жестоко подведен и няма нищо общо...! И как щеше да спира обществени поръчки, само при съмнения! Ама, то съмнения няма никакви, за какво става въпрос, нали?

  Бивш tww09306483.
 73. 73 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#59] от "niksan1":

  То Луканов не знам да са се раздавали някакви куфарчета. Чувал съм такива слухове, също съм и чел, ама дай факти брат. Факти годни за пред съд. А, да не забравиш, че има един такъв мъъъничък промеждутък от време, че Луканов вече го няма на тоя свят и не обсъждаме него, поне аз имам предвид тиквеният мандат, който е дори втори. Как пък се не научиха...да не крадат, ех!

  мурзилка
 74. 74 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Място за чудене няма, кукувицата пак снесе!

 75. 75 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  До коментар [#60] от "aiaks":

  " И двамата ми са неприятни "


  Неприятни ... ? ТОВА СА ОТВРАТИ ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 76. 76 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  До коментар [#45] от "Fiji":  " Бокова пак трета и днес "


  Стари са ти сведенията ... Урина Бокова е ПЕТА !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 77. 77 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Слочаеност? Не мисла!

 78. 78 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#54] от "сидер":

  У нас е по-лошо - тука клановете не се бият, помагат си.

  Birds of a feather flock together.
 79. 79 Профил на парци
  парци
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Леле... и ко шъ прайм ся?

  #МижиДаТеЛажем2016 ?

  Наораво се фрОстрирах. >.<

 80. 80 Профил на White Hawk
  White Hawk
  Рейтинг: 244 Неутрално

  Много съвпадения.

  То нали Бойко се страхуваше за живота си от Доган и Пеевски, а какво се оказа? Първи приятели.

 81. 81 Профил на don_horhe
  don_horhe
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Кукувици, гнезда... май един човек навремето беше прав.

 82. 82 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  На коумпета ко наш'те нишо не трябва да се дава. Но европейските корумпета поддържат себеподобните

 83. 83 Профил на kilmer
  kilmer
  Рейтинг: 466 Неутрално

  И тази е бореца срещу клиентелизма, конфликта на интереси и корупцията!? Писна ми всички политици са еднакво ко.умпирани б.клуци!!! В една бяла държава, за която тя уж се бори, сега заедно с културния министър щяха да подадат оставки..!

 84. 84 Профил на @finallymartin on twitter
  @finallymartin on twitter
  Рейтинг: 409 Гневно

  До коментар [#3] от "Зарзават":

  Аха, значи само РБ са виновни - 23 човека в парламента срещу 217? Точно така! PUTK-REPQM!!1 Даже бих казал Радан. Той е най-виновен, нали?

 85. 85 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4189 Гневно

  [quote#0:"статията"]"СУПЕР СКАНДАЛ! ПИР по време на криза!"[/quote]
  Хайде на всички е ясно че Веждито е мафиот. Обаче личности като червената Кунева, които под маската на десни се промушиха в РБ само разрушават имиджа им на най-честни и мислещи за България политици!
  Освен че е властолюбива, Кинева е и користолюбива. Тази кукувица през цялото време подронва имиджа на РБ, създаден по инициатива на ДСБ.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 86. 86 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Нека всяка стотинка от ЕС и от бюджета да се усвои от наши хора. Усвояването да започне сега.

  ОСТАВКА!!!

 87. 87 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Гневно

  Значи, ако тези се разминат с ОСТАВКИТЕ, това ОВЧО население си заслужава мизерията, в която живее

 88. 88 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Любопитно

  Една от последните, многобройни далавери на хунтата от ГЕРБ в София  Нормална Държава

  Фирмата възложител и строител на строежа в градинката до бл. 19 в Младост 1 е фирма, в която управител и съдружник е бил съпругът на дъщерята на кмета на Младост.
  Този абсолютен конфликт на интереси обяснява и всички компромиси, които Столична община е направила, за да се случи застрояването на тази зелена прощ.
  Съгласно информационната табела на строежа, възложител и строител на обекта е фирмата „Люкос инженеринг“, собственост на Георги Тончев. През 2013г. обаче управител и съдружник на г-н Тончев е Алекандър Христофоров Тзавелла – съпруг на Даниела Авджиева-Тзавелла, която е дъщеря на кмета на Младост г-жа Цвета Авджиева. Г-н Александър Тзавелла е и бивш секретар на район Младост.
  Това е тривиалното обяснение за категоричната позиция на кмета на Младост, че няма нарушения и защо толкова упорито настоява, че няма друг вариант освен строеж на детската площадка.
  От ПП ‪#‎НормалнаДържава‬ питаме:
  - При взимането на решението за предлагане на две сделки за прехвърляне на терени между Общината и частните собственици кметът на Младост бил ли е повлиян от връзката на своя зет с фирмата възложител и изпълнител на строежа?
  - Има ли връзка между издаването на разрешение за строеж на детската площадка с избора на фирма изпълнител на строежа?
  Общинският съветник Войслав Тодоров ще отправи тези питания и към кмета на София, с чиято подкрепа е избрана г-жа Авджиева за кмет на район Младост.

 89. 89 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Любопитно

  Нормална Държава added 3 new photos.
  Sponsored ·
  Фирмата възложител и строител на строежа в градинката до бл. 19 в Младост 1 е фирма, в която управител и съдружник е бил съпругът на дъщерята на кмета на Младост.
  Този абсолютен конфликт на интереси обяснява и всички компромиси, които Столична община е направила, за да се случи застрояването на тази зелена прощ.
  Съгласно информационната табела на строежа, възложител и строител на обекта е фирмата „Люкос инженеринг“, собственост на Георги Тончев. През 2013г. обаче управител и съдружник на г-н Тончев е Алекандър Христофоров Тзавелла – съпруг на Даниела Авджиева-Тзавелла, която е дъщеря на кмета на Младост г-жа Цвета Авджиева. Г-н Александър Тзавелла е и бивш секретар на район Младост.
  Това е тривиалното обяснение за категоричната позиция на кмета на Младост, че няма нарушения и защо толкова упорито настоява, че няма друг вариант освен строеж на детската площадка.
  От ПП ‪#‎НормалнаДържава‬ питаме:
  - При взимането на решението за предлагане на две сделки за прехвърляне на терени между Общината и частните собственици кметът на Младост бил ли е повлиян от връзката на своя зет с фирмата възложител и изпълнител на строежа?
  - Има ли връзка между издаването на разрешение за строеж на детската площадка с избора на фирма изпълнител на строежа?
  Общинският съветник Войслав Тодоров ще отправи тези питания и към кмета на София, с чиято подкрепа е избрана г-жа Авджиева за кмет на район Младост.

 90. 90 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  До коментар [#76] от "niksan1":

  Да, прав си. Разбрах тази сутрин, че е пета. И Евгени Михайлов излезе виновен. Неговото писмо повлияло негативно. Значи няма клевети и лъжи в писмото, иначе щеше да получи голяма подкрепа, за това, че е незаслужено оклеветена. И да й гласуват поне второ място.
  А по темата, Кунева и Вежди оглавяват най-важните министерства: на образованието, науката и културата – най-важните министерства за развитието на една държава.
  Недопустимо е министрите на тези министерства да са, меко казано, непочтени.

 91. 91 Профил на Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho
  Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho
  Рейтинг: 306 Неутрално

  До коментар [#6] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  За това сме само псевдо-държава.... Навсякъде важното е да има свои хора за схема... ще ви питам като си отиде поколението, което сега е малко преди или след годините на пенсиониране и ключови за обществото позиции се напълнят само със свои хора и продуктите на сегашното ни образование...

 92. 92 Профил на joseph_levi
  joseph_levi
  Рейтинг: 237 Разстроено

  "...на министърът на културата Вежди Рашидов и вицепремиерът Меглена Кунева..." Неграмотници хванали да списват вестник... Поне по "културните въпроси" си намерете някой грамотен, бе!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK